Blockchain skapad av geni från MIT

Algorand, skapat av datorsgeni och professor i Massachusetts Institute of Technology (MIT), Silvio Micali, tillhör lägret för de projekt som skapades av människor med en seriös akademisk bakgrund, vilket i sig är en sällsynthet. Micali är 2012-vinnaren av Turing-utmärkelsen, ett enastående erkännande i datavetenskapens värld, som tilldelas den framtida skaparen av Algorand för sitt arbete med sin kollega, Shafi Goldwasser.

Enligt Association for Computing Machinery, som beviljar utmärkelsen årligen, krediteras Micali för sitt bidrag till att göra kryptografi till en ”mer rigorös vetenskap” genom arbete som sammanfattar idéerna kring några av de grundläggande byggstenarna i fältet. Idag tittar vi på de stora projekt och organisationer som utgör Algorands ekosystem.

Vad är algorand?

Algorand är en open-source blockchain-plattform utformad för att skapa en decentraliserad ekonomi utan begränsningar. Efter att ha startat ett testnätprojekt i mitten av 2019 av MIT-professorn Silvio Micali, satte Algorand-teamet in för att lösa ett trilemma som nästan varje start inom fältet står inför: säkerhet, decentralisering och skalbarhet. Algorand har nu sin egen blockchain, som körs på en anpassad version av PoS – Pure Proof-of-Stake (PPoS) -algoritmen. 

PPoS baseras på det bysantinska avtalets konsensusprotokoll. Jämfört med PoS kan PPoS kallas ett ”mer rättvist” system, för i det här fallet kan alla med ALGO-tokens på sitt konto väljas som validerare i Algorand-nätverket. Antalet tokens påverkar bara sannolikheten för att bli vald.

Algorands blockchain tillåter också att många andra tillgångar än ALGO kan servas av den. Dessa kallas också Algorand Standard Assets (ASA) och fungerar ungefär på samma sätt som ERC20-tokens på Ethereum blockchain. En av de största skillnaderna är dock att användare måste manuellt gå med på att ta emot en viss token (en så kallad prenumeration). 

Vilka problem löser Algorand?

Algorand kan lösa en mängd olika problem, från att skapa decentraliserade börser till tokenisering av tillgångar. Det kanske mest slående exemplet på Algorands praktiska användningsfall är Tether stablecoin. Algorand och Tether ingick ett partnerskap som integrerade Tether i projektets blockchain med Algorands ASA 2.0-teknik. Jämfört med USDT på Omni, har Algorand-baserade Tether snabbare transaktionshastigheter och relativt låga avgifter, vilket gör stablecoin lämplig för mikrobetalningar.

Projekt i Algorands ekosystem

Cirkel

Circle är ett finansiellt tjänsteföretag som använder blockchain-teknik för sina peer-to-peer-betalningar och kryptovalutarelaterade produkter. Circle lanserades 2013 av Jeremy Allaire och Sean Neville. Circle började som en konsumentplattform för peer-to-peer-betalningar och kryptovalutaväxling. År 2018 förvärvade företaget större kryptovalutautbyte Poloniex efter att den senare stött på vissa ekonomiska svårigheter.

Algorand kommer att integrera USDC stablecoin, stöds av Circle. Detta gör det möjligt för människor att enkelt överföra medel mellan traditionella banker med Algorands blockchain. Algorand stöder Circle och USDC när det gäller att utveckla ett brett spektrum av skalbara, säkra och interoperabla finansiella applikationer. Algorand erbjuder också oöverträffad hastighet med låga transaktionsavgifter som är nödvändiga för stallmynt.

Cartan

Cartan är ett Cayman Islands-baserat konsultföretag som erbjuder ett komplett utbud av tjänster, vilket hjälper kunderna att identifiera, utveckla och implementera komplexa marknadsstrategier. Experter inom ekonomi och teknik analyserar de senaste branschuppgifterna för att ge kunderna omedelbar insikt och investeringsmöjligheter. Cartan samarbetar med Algorand för att ytterligare decentralisera Algorand-nätverket, skapa finansiella produkter ovanpå Algorand-nätverket och påskynda antagandet av Algorand på Caymanöarna.

Huvudbok

Ledger grundades 2014 och är en av de ledande inom produktion av plånböcker för hårdvarukryptovalutor och tillhandahåller infrastrukturlösningar för kryptovaluta- och blockchain-applikationer. Huvudkontoret ligger i Paris, Vierzon, New York och Hong Kong, och företaget har över 170 yrkesverksamma som utvecklar olika produkter och tjänster för att skydda digitala tillgångar för privatpersoner och företag, inklusive Ledgers hårdvaruplånböcker som säljs i 165 länder..

Ledger har lagt till den inbyggda ALGO-token i sin lista över plånbokskompatibla tillgångar som är tillgängliga på Ledger Live. Detta ger Ledger-användare möjligheten att lagra och delta i ALGO-satsning. Integration med Ledger Live ger lagringskompatibilitet med Algorand Standard Assets (ASA), vilket ger ASA-tokeninnehavare ett extra lager av säkerhetsnyckellagringssäkerhet.

SIAE

SIAE (Italian Society of Authors and Publishers), grundat i Milano 1882, är en offentlig ekonomisk institution och medlemsbas för upphovsrättshantering. Varje år utfärdar SIAE mer än 1,2 miljoner licenser för användning av organisationens skyddade material, vilket garanterar författare och utgivare rätt ersättning för sitt arbete. SIAE stöder också de italienska kulturella och kreativa näringarna, bidrar ekonomiskt till många konstnärliga initiativ och stöder olika sociala evenemang.

SIAE använder Algorand för att utveckla ett nytt öppet ekosystem för upphovsrättshantering, möjliggjort av Algorands högpresterande blockchain-plattform. SIAE arbetade ursprungligen med Hyperledger men bytte till Algorand-plattformen på grund av dess decentraliserade design och skalbara prestanda. Algorands PPoS-protokoll, som garanterar decentralisering, skalbarhet och säkerhet, gör det särskilt lämpligt för robust hantering av alla metadata och transaktioner som behövs för korrekt rättighetshantering. Samarbetet mellan SIAE och Algorand kommer att utveckla och stärka verktyg och tjänster för upphovsrättshantering för att skapa nya öppna och tillgängliga lösningar, vilket ytterligare förbättrar effektivitet och medling.

IDEX

IDEX lanserades av en grupp kryptovalutahandlare i slutet av 2012 som en utökad och uppdaterad version av befintliga decentraliserade börser. Det är en Ethereum-baserad DEX som stöder ETH- och ERC20-handelspar. IDEX implementerar fördelarna med smarta kontrakt för digitala tillgångar p2p-handel.

Stenar

Stonize är ett italienskt FinTech-företag som fokuserar på övergång till ett mer öppet finansiellt system med uppdrag att göra värdepapperisering tillgänglig och transparent. Stonises plattform underlättar utfärdande, hantering och överföring av relevanta digitala värdepapper. Det samarbetar med CNR, Italiens största forskningsinstitut, för att hjälpa till att utveckla innovationer som syftar till att demokratisera finansiella tjänster.

Stonize kommer att använda Atomic Transfers och Atomic Smart Contracts in Layer-1 (ASC1) för att ge sina kunder snabbare och säkrare clearing- och avvecklingsprocesser. Stonize-teamet arbetar för att förbättra leverans- och betalningsprocessen genom att använda Atomic Transfers för multilaterala transaktioner och ASC1-mallen för escrow. 

Realio

Realio är en omfattande blockchain-baserad SaaS-lösning för utfärdande, investering och hantering av digitala tillgångar. Realio kombinerar tillgång till ett decentraliserat (p2p) utbyte med funktioner för release / investeringsplattform för att kombinera blockchain-lösningar av företagsklass med investeringsmedel på institutionell nivå.

Realio tokeniserar sitt nätverk via RST, som syftar till att vara den första verkligt hybrid säkerhet / verktygstoken som erbjuder äganderätt och vinstandelar i nätverket samt satsningsmöjligheter. Realio utnyttjar Algorand ASAs enkelhet samt nätverkets hastighet och säkerhet.

Orion-protokollet

Orion Protocol löser några av de största problemen i DeFi genom att kombinera likviditeten på hela kryptomarknaden (CEX, DEX, swap-pooler) till en enda decentraliserad plattform. Orion Protocol är det första projektet för att implementera Dynamic Coin Offering (DYCO), en ny token-försäljningsstruktur där verktygstoken backas upp av US-dollar i upp till 16 månader efter Token Generation Event (TGE), och deltagare är berättigade till 80% återbetalning efter tokenisering.

Orion gick med i Eterna Capital Venture Studio, ett initiativ som leds av Eterna Capital, Borderless Capital och Algorand, för att påskynda utvecklingen av nystartade företag som skapar lösningar på finansiella problem, börser, tillgångslager och mer. 

Slutsats

Algorand är en ny, relativt ung blockchain, vilket innebär att dess teknik, även om den är färsk, ännu inte har genomgått mycket testning under verkliga marknadsförhållanden. ALGO-kryptokurrency kommer att stiga i värde när betydande nyheter om nya partnerskap och större utveckling i projektets ekosystem framträder. Investerare kan också se Algorand som en livskraftig del av en kryptovalutaportfölj om de tror att ägarbevisskedjor som minskar kostnaden för deltagande i blockchain (kom ihåg, så lite som 1 ALGO i din plånbok räcker för att försöka bli en validerare) kommer i slutändan att visa sig vara mer framgångsrika på marknaden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map