Talrijke cryptomedia presenteren de krantenkoppen over de bloeiende groei en ontwikkeling van blockchain-platforms. Meestal zien we verwijzingen naar op Ethereum gebaseerde producten, evenals rivaliserende Polkadot en Cosmos. Veel minder vaak vinden we materiaal over andere structurele blockchains die in toenemende mate overwogen worden voor migratie door gedecentraliseerde projecten die niet tevreden zijn met de huidige snelheid, schaalbaarheid of transactiekosten van de meest populaire netwerken. Tegelijkertijd zijn velen van hen in staat innovatieve technologieën aan te bieden, nieuwe trends op de markt te brengen en aantoonbaar het leiderschap in de nabije toekomst over te nemen. Zoals de volkswijsheid zegt: “Van tevoren gewaarschuwd betekent met voorbedachten rade”, dus hebben we een herziening voorbereid van het Solana-ecosysteem, dat in een ongelooflijk tempo groeit en al leidt in termen van bandbreedte tussen alle bestaande blockchains.. 

Wat is solana?

Solana is een high-speed blockchain op één niveau, die momenteel een piekdoorvoer van 59.000+ TPS met 400 ms bloktijd. 

De Solana-blockchain is ontworpen om de transactiedoorvoer te schalen in overeenstemming met de wet van Moore – een verdubbeling van het aantal GPU-kernen om de ~ 2 jaar, terwijl Er is geen sharding vereist om deze bandbreedte te bereiken. 

Het is niet voor niets dat Solana werd genoemd het eerste blockchain-netwerk op webschaal omdat dit ultrasnelle, veilige en schaalbare netwerk het meest productieve ter wereld is; het is specifiek ontworpen voor hoogfrequente en grootschalige toepassingen. Om deze doelen te bereiken waren verschillende optimalisaties en nieuwe technologieën nodig. Als gevolg hiervan zien we een doorbraak in netwerkcapaciteit, wat een nieuwe fase aangeeft in de ontwikkeling van blockchain-technologie. 

Waarom kiezen gebruikers voor Solana?

Solana lost een van de belangrijkste technische doelstellingen op: een blockchain opschalen voor wereldwijd gebruik en de mogelijkheid bieden om ecosysteemprojecten te koppelen, waarbij een enkele mondiale staat behouden blijft terwijl het netwerk schaalt. Dit introduceert geen extra complexiteit met sharding of tweedelaagsoplossingen. Solana’s razendsnelle mempool-vrije snelheid en lage kosten (1 miljoen transacties die ongeveer $ 10 kosten) schaal naarmate het ecosysteem groeit zonder concessies te doen aan censuurbestendigheid of veiligheid. Hierdoor kunnen ontwikkelaars zich concentreren op hun bedrijf in plaats van op hun blockchain-infrastructuur. Het is niet langer nodig om te kiezen tussen schaalvergroting, beveiliging en decentralisatie. Solana heeft dit trilemma voor je opgelost. De makers van het Solana Labs-protocol hebben uitgebreide ervaring in ‘s werelds meest succesvolle bedrijven, zoals Apple, Qualcomm, Intel, Google, Microsoft en anderen. In feite is Solana een echte Web 3.0 met de snelheid van Web 2.0. De beste en meest prominente blockchain-gerelateerde en zakelijke sectorteams kies solana voor samenwerking op lange termijn. 

–Overigens kunt u de snelheid van Solana gemakkelijk evalueren met een speciale netwerkstresstest, die u aanbiedt om te proberen en Breek solana

Projecten aan de basis van het Solana-ecosysteem

Serum

Enkele maanden geleden, de toonaangevende beurs voor cryptoderivaten FTX en Alameda Research lanceerde het Serum project, ‘s werelds eerste volledig gedecentraliseerde spot en derivatenbeurs. Serum is niet zoals de anderen, en dit is zijn kracht. De software maakt snelle DEX-transacties mogelijk; het ondersteunt cross-chain operaties, stablecoins, ingepakte BTC-, BCH-, BSV-, LTC-, ZEC-, ETH- en ERC-20-tokens, orderboeken en de mogelijkheid om nieuwe financiële producten te creëren. 

In tegenstelling tot de meeste huidige DeFi-producten, is het snel en goedkoop. De architectuur is afgestemd om node-operators te ondersteunen met prikkels om deel te nemen aan staking dankzij SRM-inflatie, handelscommissies en een delegerend / regissysteem genaamd ‘leiders’. 

Naast de bovengenoemde FTX en Alameda Research, zijn onder de belangrijkste Serum-partners bekende bedrijven in de crypto-industrie zoals 3Commas, Akg Ventures, Certus One, Genesis Block en anderen. Velen van hen zijn ook serumvalidators.

Wormgat 

Wormgat, dat verbindt Solana en Ethereum, is de meest verse en helderste voorbeeld van een betrouwbare brug. Dit is slechts de eerste van vele geplande cross-chain-bruggen op Solana. Het converteert ETH- en ERC-20-standaardtokens naar SPL-standaardtokens op Solana-blockchain, waardoor bestaande projecten en platforms op betrouwbare wijze activa tussen netwerken kunnen verplaatsen en tegelijkertijd profiteren van de ultrasnelle en veilige Web-Scale blockchain. Verhuizen naar Solana elimineert netwerkcongestie of hoge transactiekosten en stelt u toch in staat om indien nodig te profiteren van het Ethereum-netwerk.

Akasha

Akasha is het eerste gedecentraliseerde cloud computing-platform. Het Akash-platform wil 85% van de computerbronnen in 8,4 miljoen datacenters gebruiken. Met Akash kan iedereen ongebruikte capaciteit kopen en verkopen. Het platform biedt een unieke reeks aanbiedingen voor klanten die momenteel de cloud gebruiken. Akash en Solana zijn van plan om interoperabiliteit te bieden, waardoor services in elk ecosysteem kunnen worden berekend met behulp van Akash Token (AKT) of Solana (SOL). Front-end-applicaties die communiceren met slimme contracten van Solana kunnen nu in een gedecentraliseerde cloud worden uitgevoerd (in plaats van het huidige model dat afhankelijk is van gecentraliseerde cloudproviders zoals Amazon Web Services (AWS) of Google Cloud Platform (GCP)), waardoor ze echt censuur worden. -bestendig.

sterrenstof

Met Stardust kunnen game-ontwikkelaars hun inkomsten verhogen (via NFT’s, handelsplatforms, enz.) En de game-ervaring van spelers verbeteren. Ontwikkelaars kunnen verbinding maken met de secundaire distributiemarkt voor inkomsten en de game-explorer van het Stardust-platform via de API en blockchain-infrastructuur. Statistieken

  • Seedfinanciering van Blockchain Capital 
  • Gemiddeld per maand: 50.000 tot 70.000 actieve gebruikers 
  • 12 maanden – Meer dan 750.000 spelers hebben deelgenomen 

Terra

Terra is een bloeiend betalingsnetwerk, dat wordt ondersteund door een mand met stablecoins die zijn gekoppeld aan ‘s werelds grootste valuta. Tegenwoordig passeren deze stablecoins meestal de vlaggenschiptoepassing van Terra – CHAI, die 1 miljoen actieve gebruikers en meer dan 3 miljoen dollar aan dagelijks transactievolume heeft. Terra wordt ondersteund door een indrukwekkend team en enkele van ‘s werelds beste investeerders.

Anker

Anchor is een tweerichtingsplatform voor PoS-tokenhouders. Het systeem biedt spaarrekeningen en uitleendiensten. Toekomstige ontwikkelingen 

  • Nieuw token genaamd Anchor
  • Gedistribueerd binnen vijf jaar / geen sprake van pre-mining 
  • Anchor staat PoS-houders toe om activa op het platform te storten (zoals Compound of MarkerDAO) 
  • Dienen als onderpand voor stablecoin-leningen (stablecoins gecreëerd met Terra)

Audius

Audius is een gedecentraliseerd protocol voor het uitwisselen en streamen van muziek dat directe transacties tussen luisteraars en makers vereenvoudigt, waardoor iedereen de vrijheid krijgt om audiocontent te distribueren, er geld mee te verdienen en te streamen. Om aan de groeiende vraag te voldoen, heeft het Audius-team een ​​proof of concept ontwikkeld en gemaakt met meer dan 20 oplossingen voor L1- en L2-schaalvergroting. Na dit onderzoek koos Audius Solana om het netwerk te helpen opschalen. Het komende jaar is Audius van plan om het Audius Content Management System (CMS) naar Solana te verhuizen.

RAMP DEFI

RAMP DEFI, gesteund door investeerders van wereldklasse, is een wereldwijde gedecentraliseerde financiële oplossing die zich richt op het ontsluiten van liquide kapitaal uit digitale activa die worden ingezet. Met RAMP kunnen gebruikers met ingezette activa beloningen blijven ontvangen voor hun ingezette activa, het potentieel voor kapitaalgroei in hun ingezette portefeuille behouden en liquide middelen openen om tegelijkertijd in nieuwe kansen te investeren. 

  • Beschikbare markt voor ingezette activa van meer dan $ 25 miljard
  • Streeft ernaar om tegen eind 2021 $ 1 miljard aan “Total Unlocked Value” (TVU) voor gebruikers vrij te spelen.

Cirkel (USDC)

Cirkel geïntegreerd USDC met de Solana-blockchain. USDC is een van de snelstgroeiende volledig gereserveerde stabiele munten in Amerikaanse dollar. Het is gebaseerd op open standaarden en wordt beheerd door het Center consortium, bestaande uit Coinbase en Circle. Tot op heden zijn er meer dan 2,8 miljard USDC’s vrijgegeven en honderden crypto-applicaties vertrouwen op USDC voor snelle en veilige betalingen. USDC speelt een cruciale rol in DeFi als een van de meest populaire soorten onderpand die worden gebruikt in gedecentraliseerde kredietplatforms, alternatieve spaarrekeningen, gedecentraliseerde beurzen en meer. De samenwerking tussen Circle, USDC en Solana Foundation biedt ruimte voor verdere ontwikkeling van DeFi-producten. 

Tether

USDT is de grootste stablecoin op basis van marktkapitalisatie en een van de meest gebruikte stablecoins in de DeFi-sector. Tether en USDT zijn cruciale infrastructuurcomponenten voor elk succesvol blockchain-project en behoren tot de belangrijkste elementen voor platformonafhankelijke berekeningen. Dit strategische initiatief is een belangrijke stap voor Solana en zal bijdragen aan de verdere netwerkontwikkeling. Snelheid en kosten zijn twee van de grootste obstakels die DeFi tegenwoordig tegenhouden. Dit nieuwe initiatief opent een geheel nieuwe ruimte voor het ontwerpen en gebruiken van stablecoins in het DeFi-ecosysteem.

Arweave

Arweave is een type opslag dat betrouwbare en continue gegevensondersteuning biedt, waardoor gebruikers en ontwikkelaars gegevens voor eeuwig kunnen opslaan. Arweave is een collectieve harde schijf waarmee gebruikers en ontwikkelaars waardevolle applicatie- en geschiedenisinformatie voor onbepaalde tijd kunnen opslaan en opslaan. 

Torus

Torus biedt met één klik inloggen op DApps via gebruikersaccounts op Google, Facebook, Reddit, Discord, Twitch of e-mail zonder extra installaties. Het Torus-netwerk wordt momenteel ondersteund door een groep validators van Binance, Etherscan, ENS, Tendermint en andere partijen. De Torus-oplossing is compatibel met alle blockchains.

Zak

Pocket Network is gemaakt als een inclusief relay-netwerk voor API-verzoeken naar de meeste blockchains. Het project zal worden geïntegreerd met Solana om cryptografische primitieven mogelijk te maken in een nieuwe, censuurbestendige set Web 3.0-technologieën.

dZekering

dFuse is een bedrijf dat gespecialiseerd is in blockchain-API’s die het mogelijk maken om statusupdates in realtime te streamen, directe zoekopdrachten uit te voeren en de zekerheid te bieden dat transacties onomkeerbaar zijn met een eenvoudige API-aanroep. dFuse implementeert zijn API-oplossing in Solana zodat ontwikkelaars naast het protocol eenvoudig efficiënte applicaties kunnen maken en onderhouden. 

Fortmatic 

Fortmatic heeft een ontwikkelingskit (SDK) gemaakt waarmee gebruikers via een telefoonnummer of e-mailadres toegang hebben tot gedecentraliseerde applicaties zonder browserextensies te hoeven installeren. Fortmatic integreert zijn SDK in Solana om gebruiksvriendelijke alternatieven te bieden voor Web 3.0-wallets (zoals MetaMask) voor eindgebruikers en ontwikkelaars.

Civic

Civic is een gedecentraliseerd ecosysteem van identiteitsverificatie waarmee u uw identiteit op een veilige en kosteneffectieve manier kunt bevestigen. Civic werkt samen met Solana om een ​​gedecentraliseerde identiteitsoplossing te integreren. Hun gezamenlijke werk is gericht op het bieden van goedkoop en schaalbaar identiteitsbeheer in opkomende economieën zonder een dergelijke infrastructuur.

Hummingbot

Hummingbot is een open-source software-handelsclient waarmee u cryptocurrency kunt verhandelen met behulp van hoogfrequente handelsstrategieën zoals marketmaking en arbitrage. Hummingbot werkt samen met Solana om zijn Liquidity Mining-oplossing te integreren, zodat beheerders / handelaren commissies kunnen ontvangen door Solana liquiditeit te bieden op verschillende beurzen. 

Afsluitende gedachten

Het Solana-ecosysteem groeit erg snel omdat het zoveel positieve aspecten heeft in vergelijking met Ethereum en anderen. Als DeFi-projecten zich gaan verplaatsen naar een ecosysteem waar zulke snelle en goedkope transacties mogelijk zijn, kan de belangstelling voor cryptocurrencies binnenkort nog sterker worden omdat de positieve ervaring een belangrijke rol zal spelen in dit proces.. 

In tegenstelling tot veel andere alternatieven positioneert Solana zichzelf niet als een “Ethereum-killer”. Deze technologieën kunnen naast elkaar bestaan ​​en samenwerken om iets belangrijks op te bouwen. Dit is het hele punt van interactie.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me