De recente gebeurtenissen die hebben geleid tot de astronomische groei van DogecoinDOGE) hebben ongetwijfeld populariteit gebracht aan de munt zelf en aan de gemeenschap die is gevormd rond wat een “mememunt” wordt genoemd. De cryptocurrency die oorspronkelijk voor de lol is gemaakt en de gemeenschap die eromheen is ontstaan, hebben de ontwikkeling en popularisering van decentralisatie sterk beïnvloed..

In het artikel van vandaag zullen we praten over de redenen achter de populariteit van Dogecoin en de impact bekijken van de gebeurtenissen die hebben geleid tot de astronomische groei van de munt gedurende zijn bestaan..

Waarom de hond (e)?

Dogecoin is een cryptocurrency opgericht door programmeur Billy Marcus, die een aangepaste Litecoin-portemonnee heeft gemaakt – dogecoin-qt, en Jackson Palmer, een voormalig marketingmanager bij Adobe. Volgens de ontwikkelaars was het doel van de munt om eenvoudige, goedkope en snelle transacties mogelijk te maken.

Dogecoin is gebaseerd op Luckycoin, wat op zijn beurt een vork van Litecoin was. De cryptocurrency maakt gebruik van het proof-of-work (PoW) -algoritme en heeft geen totale aanbodlimiet. Door het ontbreken van een limiet voor het slaan van munten kan het systeem ongeveer 100 miljard DOGE in omloop houden, wat zorgt voor een constante interesse in mijnbouw en het beveiligen van de blockchain.

Het symbool van Dogecoin – Shiba Inu – is een Japans hondenras dat werd gepopulariseerd als een online meme en vertegenwoordigt de houding van de makers ten opzichte van de cryptocurrency in de vroege tijden. Het project begon zich snel te ontwikkelen en gedurende de zes jaar van zijn bestaan ​​steeg het meer dan 200 keer in waarde.

De eerste overwinningen

Begin december 2013 steeg DOGE in prijs meer dan verdrievoudigd te midden van het nieuwe beleid van China inzake cryptocurrencies en de aanbevelingen van de People’s Bank of China aan financiële instellingen om de handel in bitcoin te verbieden. Na zijn aanvankelijke explosieve groei verloor de munt vervolgens meer dan 80% van zijn waarde.

Begin december 2013 kwam de munt in de schijnwerpers van de cryptocurrency-gemeenschap toen gebruikers van een Dogecoin-portemonnee zijn gehackt voor ongeveer 21 miljoen DOGE, wat op het moment van het evenement ongeveer $ 13.000 USD was met een DOGE-prijs die schommelde rond $ 0.0006. 

Na zijn eerste duik steeg de munt al medio december weer in waarde. De prijsstijging was bijna 600% en de waarde van de munt werd geschat op $ 0,00151.

Kenmerken

De belangrijkste voordelen van DOGE zijn de lage kosten en hoge snelheid van netwerktransacties. Het netwerktarief is altijd één DOGE, ongeacht het overgemaakte bedrag. Dit is een van de redenen waarom DOGE vaak wordt gebruikt om geld over te maken tussen beurzen.

Aanvankelijk was de uitgifte van DOGE beperkt tot 100 miljard munten; maar vanwege een groot aantal voorgemijnde munten en lage mijnvereisten, bereikte het aantal geslagen munten 98 miljard in 2014. Om deze reden werd besloten om de uitgiftebeperkingen op te heffen en vandaag zijn er ongeveer 128 miljard munten in circulatie, terwijl het aantal gedolven munten elk jaar met 5% stijgt.

De Dogecoin-community is een van de meest actieve in de cryptocurrency-ruimte. De Dogecoin subreddit heeft meer dan 800.000 deelnemers waar feitelijk de basis van werd De Dogecoin Foundation – een non-profitorganisatie die is ontworpen om de cryptocurrency populair te maken en deze toegankelijk en aantrekkelijk te maken voor gebruik via liefdadigheidsevenementen.

In 2014 slaagde de stichting erin om ongeveer $ 55.000 van de vereiste $ 120.000 op te halen om het Jamaicaanse bobslee-team te ondersteunen bij de Olympische Spelen in Sochi. Ironisch genoeg eindigde het team op de laatste 29e plaats. 

Het volgende project van de Dogecoin Foundation was gericht op het helpen van een afgelegen regio in Oost-Kenia die werd getroffen door droogte. De Dogecoin Foundation, samen met de non-profit liefdadigheidsorganisatie Charitywater, was in staat om 40 miljoen DOGE op te halen (of ongeveer $ 30.000 USD op dat moment).

Ook heeft de gemeenschap in 2014 ongeveer $ 55.000 opgehaald om een ​​NASCAR-coureur te financieren die tijdens een aantal evenementen een ‘Moonrocket’ met het Dogecoin-logo racete..

Dogecoin vandaag

Terwijl Dogecoin in zijn vroege dagen als een grap werd gezien, is het vandaag:

  • Een munt met een marktkapitalisatie van bijna $ 4 miljard;
  • Een gemeenschap van 800.000 leden;
  • Een cryptocurrency die wordt gepresenteerd op de grootste beurzen;
  • Een populair betaalmiddel en overboeking.

Daarnaast bestaat het Dogecoin-ecosysteem uit een groot aantal portefeuilles, muntenpools en individuele mijnwerkers. Er zijn ook pogingen gedaan om bruggen te ontwikkelen om Dogecoin met andere blockchains te gebruiken.

Zo’n project was Dogethereum, een betalingsnetwerk dat slimme contracten gebruikte en het mogelijk maakte om eenvoudige en betaalbare betalingen uit te voeren en geld tussen de Dogecoin te verplaatsen & Ethereum-blockchains. Dergelijke bruggen kunnen mogelijk worden gebruikt om deelnemende blockchains te schalen.

Met de daling van de ETH-prijs tot $ 100 per token in 2018, raakte het project echter zonder geld en werd het gesloten. Momenteel is er geen informatie over verdere ontwikkelingen.

De grootste hondenrally

In 2017, tijdens de ICO-boom, steeg Dogecoin met 80.000 procent in één jaar en bereikte $ 0,018 op sommige beurzen om daarna meer dan 80 procent van zijn waarde te verliezen.. 

Maar ondanks deze daling stelde de prijs van Dogecoin begin 2021 een nieuwe ATH vast, bijna 5 cent per meme-munt. De prijsstijging werd toegeschreven aan die van Elon Musk tweet, die zijn volgers herinnerde aan zijn steun voor Dogecoin, gevolgd door een pomp van WSB-subreddit-deelnemers die besloten om in crypto te duiken nadat ze de traditionele financiële markten hadden verstoord. 

Kort gezegd

Dogecoin is een handig middel om te betalen voor inhoud op sociale media, evenals een manier om te doneren en overschrijvingen te initiëren. Bovendien heeft het onlangs tonnen gemeenschapssteun gekregen. 

Dogecoin is zeker een project met een interessante geschiedenis. De impact van de op meme gebaseerde digitale munt op het vormgeven van de gehele cryptocurrency-markt heeft ook enorm veel aandacht getrokken van gebruikers die niet bekend zijn met cryptocurrencies. Dogecoin, als grap, is een legende geworden van de crypto-ruimte … heeft zijn sporen nagelaten in de geschiedenis van digitale valuta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me