Hoe werkt de Grid Bot?

In ons artikel “3Commas praktische handleidingen” hebben we de basisprincipes van de Grid Bot-operatie al besproken. We raden u ten zeerste aan om er eerst naar te kijken voordat u dit artikel leest!

Laten we de basisprincipes kort in herinnering brengen: om een ​​GRID-bot te lanceren, is het voldoende om de bovenste en onderste prijslimieten voor de Bot te specificeren en het aantal prijslijnniveaus ertussen. De strategie creëert een reeks horizontale koop- en verkoopniveaus, en de Bot verzamelt winst naarmate de prijs beweegt, “stuiterend” binnen het raster.

Wat zijn de voordelen van onze GRID-bot?

Bots op de cryptomarkt werken meestal via signalen om een ​​transactie te starten en te beëindigen, maar een GRID-bot is anders. 

Een GRID-bot doet zijn best om bij elke prijsbeweging te verdienen door lager te kopen en hoger te verkopen. Als de prijs daalt, verzamelt de Bot het gekozen item; als de prijs stijgt, verkoopt de Bot. Het werkt 24/7 totdat de prijs verder gaat dan het net. Het enige dat nodig is, is om de onderste en bovenste prijs van het raster en de breedte van elk niveau te specificeren, waar de Bot de munten zal kopen en verkopen. 

Laten we verder gaan met onze Grid Bot-instellingen. 

Ga hiervoor naar de GRID-botpagina of www.tradingview.com (wat voor u handiger is) en begin met het bekijken van de grafieken van verschillende munten. Het doel van handmatige analyse en het creëren van een Grid Bot via ‘Handmatige strategie’ is om dergelijke handelsparen te vinden en te selecteren, waarbij de prijs dichtbij het ondersteuningsniveau ligt, wat de meest cruciale factor is voor succes bij het handelen met een GRID-bot. 

Tip 

Het ondersteuningsniveau is het minimumprijsniveau voor een bepaalde periode. In de regel draait de prijs bij het bereiken van dit niveau om en stijgt.

Het is het beste om munten te zoeken binnen het tijdsbestek van 4 uur en daarna. De meest geschikte munt is de munt die in prijs is gedaald tot een sterk ondersteuningsniveau en die constant wordt afgestoten. Dat wil zeggen, u kunt zien dat de kopers elke keer de “bodem” terugkopen. Idealiter zouden we natuurlijk moeten zoeken naar een munt met een grotere vluchtigheid; we zullen een grotere kans hebben om winst te maken terwijl de prijs omhoog of omlaag beweegt in ons net. 

Tip

Hoge volatiliteit leidt tot hogere risico’s, maar biedt ook meer kansen om tijdens het handelen te verdienen.

Nadat we de verschillende munten hadden doorgenomen en de technische basisvaardigheden hadden toegepast, besloten we ons te concentreren op het ZRX / USDT-paar.

Hier zijn de belangrijkste redenen:

  • De prijs kaatste terug vanaf de onderkant van een sterk ondersteuningsniveau, van waaruit het geleidelijk weer kan stijgen of een bereik kan binnengaan, d.w.z. het zal omhoog of omlaag gaan en vervolgens uit dit kanaal. Dat is precies wat we nodig hebben. Het doel is dat de prijs binnen ons kanaal beweegt en vervolgens omhoog gaat. Daarna kunnen we onze Bot veilig sluiten en naar de volgende munt gaan;
  • Er is een sterke bullish divergentie op de RSI-indicator.

Tip

Bullish divergentie zijn de lagere dieptepunten voor de prijsgrafiek en de hogere dieptepunten voor de indicator, in dit geval RSI.

  • ZRX leidt niet in termen van marktkapitalisatie, maar heeft samen met LEND veel meer houders dan andere Defi-tokens, wat een belangrijke indicator is in de handel.

We hebben dus 300 USDT en we willen het ZRX / USDT-paar rasteren. De GRID-bot zelf is een vrij grote bot, wat betekent dat hoe meer niveaus we instellen, hoe meer reservebalans we nodig hebben.

Laten we beginnen met het opzetten van onze Bot. Ga naar het tijdsbestek van 4 uur (beter overzicht van de niveaus) en pas de grafiek aan zodat de prijs van de onderkant van ons sterke ondersteuningsniveau naar de bovenkant van het kanaal gaat, waar de prijs enige tijd binnen ons raster kan bewegen. We stellen het raster zo in dat de onderste en bovenste rasters de lagere prijs en de hoogste prijs van het kanaal raken. Op deze manier zal de prijsbeweging in het raster zo vaak mogelijk elk niveau raken. Als het tijdsbestek van 4 uur niet handig is, kunt u een tijdsbestek van 15 minuten kiezen voor nauwkeurigheid (het maakt uit of het raster niet zo groot is en de breedte minder dan 1%).

Stel vervolgens de volgende parameters in de Grid Bot-instellingen in:

Paar: ZRX / BTC

Bovengrensprijs: 0,4250

Ondergrensprijs: 0,3065

Aantal rasterlijnen: 30

Hoeveelheid in één raster: 33 ZRX (minimumbedrag voor elke transactie, iets meer dan $ 10)

Investeringsbedrag: 272 USD

Prijs voor lancering van bot: 0,3174

Rasterbreedte: 0,96% ~ 1,31%

Totale netoverspanning: 38%

Wanneer de Grid Bot-instellingen zijn voltooid, klikt u op ‘Creëer​Dan klikken “OK”Bij het ontvangen van het bericht” Bot succesvol aangemaakt “. Daarna is onze Grid Bot klaar om te werken, maar hij is nog niet gelanceerd. Controleer alle instellingen van de Bot in de “Mijn grid-bots“Sectie onder de grafiek (indien nodig kunt u klikken op”Bewerk”En corrigeer de instellingen); als u tevreden bent met de installatie – begin! Om de bot te starten, klikt u op ‘Inschakelen.​

Vervolgens zal de Bot ons opnieuw vragen of we zeker zijn van onze acties; als dit het geval is, bevestigen we dit door op de “Bevestigen“Knop.

En last but not least: om Grid Bot te laten werken, moeten we de benodigde hoeveelheid ZRX aanschaffen; u kunt het handmatig doen met behulp van de Smart Trade-terminal of gewoon op de knop “Markt kopen“Knop.

Daarna zal onze GRID Bot beginnen te werken, dat wil zeggen, hij zal limietorders op de beurs plaatsen, en bij elke prijsbeweging en uitvoering van elke limietorder, zal hij alle gevulde orders keer op keer opnieuw creëren en winst opleveren met elke prijsbeweging binnen ons net.

Als we op een paar klikken in de GRID Bot-instellingen (in ons geval is dat ZRX / USDT), een grafiek met het raster zelf en de uitgevoerde orders worden geopend. Als we de grafiek openen, krijgen we van tijd tot tijd een foto met wat Bot-analyses. Ook in de “Mijn grid-bots”Sectie, naast je Bot-gegevens, zie je aan de rechterkant de gerealiseerde winst. Indien nodig kunt u de Bot stoppen, 30-60 seconden wachten (zodat de Bot alle limietorders op de uitwisseling kan annuleren), wijzigingen aanbrengen in het rooster, opslaan en opnieuw uitvoeren.

Als we ook op de kop van onze GRID-bot klikken, wordt een pagina geopend met onze open positie en alle limietorders die zijn geplaatst, de limietorders blokkeren het geld dat de bot nodig heeft om te werken. Ook kunt u op deze pagina exporteer alle gegevens met betrekking tot uw bot.

Wat is de beste tijd om de GRID-bot te verlaten? 

Het ideale moment om de Bot te stoppen en te sluiten, is wanneer de prijs helemaal van beneden naar boven en uit het raster gaat. Als de prijs onder de onderkant van het raster komt, zijn er in principe twee opties: wachten tot de prijs terugkeert in het raster of de Bot stoppen. Dit zou betekenen dat uw portemonnee onverkochte (in ons geval ZRX) munten bevat. U kunt proberen te verkopen en te profiteren van de munten die in uw portemonnee zijn geplakt met behulp van de handmatige Smart Trade-terminal en de Smart Sell-tool. Als we saldo in onze portemonnee hebben, kunt u “Middelen” gebruiken en uiteindelijk profiteren. We zullen dus zowel winst maken van de Grid Bot als van de Smart Sell-deal.

Laten we de volgende dag de voortgang van onze GRID Bot bekijken.

Zoals we op de kaart kunnen zien, is de ZRX de prijs is gestegen en de Bot werkt en maakt winst. Eerder vermeldden we dat om een ​​aanzienlijke winst te maken op elke prijsbeweging, u een groter bedrag moet invoeren dan we voor voorbeelddoeleinden hebben gebruikt. Onze Bot presteert echter goed en laat positieve resultaten zien.

Hoe houd je de prestaties van de Bot bij??

Onderaan de grafiek zien we de merktekens “B”, “S” of “BS”.

B.”Betekent dat de Bot hier heeft gekocht;

S”Betekent dat de Bot hier verkocht;

BS‘Betekent dat de Bot hier heeft gekocht en verkocht.

In het transactieoverzicht zien we alle inkomsten die de Bot heeft weten te brengen. Als u op “Alle transacties weergeven” klikt, ziet u een volledig beeld van hoe uw Grid Bot presteerde.

Nou, hier zijn we dan! Nu u het werk van de Grid Bot hebt begrepen aan de hand van de voorbeelden, kunt u het eenvoudig instellen, beginnen met handelen en winst maken!

En als je ons platform nog niet eerder hebt geprobeerd, is dit de beste tijd om het te doen!

Registreer u bij 3Commas en krijg drie dagen gratis toegang tot alle functies, evenals 50% korting bij aankoop van een jaarabonnement! 

Succes!

Disclaimer: de inhoud van dit artikel is niet bedoeld als financieel advies en mag niet als zodanig worden behandeld. 3commas en zijn auteurs nemen geen enkele verantwoordelijkheid voor uw winsten of verliezen nadat u dit artikel heeft gelezen. Het artikel is bedoeld om lezers algemene informatie te geven. Hierin wordt alleen persoonlijke ervaring beschreven. De gebruiker moet zijn eigen onafhankelijk onderzoek doen om weloverwogen beslissingen te nemen met betrekking tot zijn crypto-investeringen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me