Hoewel CryptoKitties het Ethereum-netwerk bijna tot stilstand bracht, bleek het experiment of er vraag zou zijn naar digitaal schaarse verzamelobjecten een doorslaand succes. Vrijwel onmiddellijk na het succes van CryptoKitties stroomde risicokapitaalgeld in de NFT-ruimte (Non-Fungible Token) voor meer “conventionele” toepassingen. Over het algemeen zijn NFT-tokens opwindend vanwege hun vermogen om het eigendom te transformeren (geen gecentraliseerde entiteit kan ze wegnemen), overdraagbaarheid (geen ommuurde tuinen!), En authenticiteit (doei nepgoederen!) Van digitale activa.

Laten we eens kijken naar de industrieën die momenteel worden verstoord door de introductie van NFT’s.

Kunst

Afbeelding voor post

December 2020 markeerde een nieuw record voor de blockchain-gebaseerde kunstmarkt, met het totale handelsvolume van niet-vervangbare token-gebaseerde (NFT) werken tot $ 8,21 miljoen via marktplaatsen zoals Nifty Gateway, SuperRare, MakersPlace, Async Art en KnownOrigin Among hen leidt Nifty Gateway het peloton, met ongeveer $ 6,67 miljoen aan cryptokunstwerken die in december werden verkocht. In december vestigde een investeerder het record voor de hoogste NFT-prijs nadat hij $ 777.777 had betaald voor een collectie digitale kunst van Mike “Beeple” Winkelmann.

Nu de markt aan het opwarmen is, brengen enkele meer bekende artiesten collecties uit op de Nifty Exchange van Gemini. EDM-ster Deadmau5 is een partnerschap aangegaan met digitale kunstenaar Michah Dowbak (ook bekend als Mad Dog Jones) om twee NFT-kunstcollecties uit te brengen, waarmee al $ 338.000 werd opgehaald met de laatste veiling die nog moet worden afgerond. De NFT’s zijn een combinatie van muziek van de gerenommeerde multi-Grammy genomineerde Deadmau5 en artwork van Dowbak, die een eerdere NFT-collectie had in samenwerking met DJ 3Lau. Bovendien werd deze maand aangekondigd dat Ricky and Morty-maker, Justin Roiland, ook een kunstserie zal uitbrengen op Nifty Gateway. Makers realiseren zich dat NFT’s niet alleen het eigendom beschermen, maar ook een geweldig nieuw medium zijn om in contact te komen met hun publiek.

Verzamelobjecten

Afbeelding voor post

Zoals eerder vermeld, bewees CryptoKitties dat de NFT-revolutie begon en bewees dat het creëren van echt unieke (en daarom schaarse) tokens in een spel kon worden gebracht en toegepast op meer tastbare verzamelobjecten. Dapper Laps, de maker van CryptoKitties, is met de introductie van NBA TopShot verder gegaan dan de wereld van digitale katten naar sport. Door gebruik te maken van NFT-tokens op hun eigen Flow-protocol, laat TopShot gebruikers in-game “momenten” verzamelen, presenteren en verhandelen die bewegingen op het echte veld vastleggen. Het platform werd in mei 2020 uitgerold na financiële steun van een handvol NBA-sterren en heeft sindsdien 17.000 gebruikers aan boord uitgenodigd, 158.000 transacties geregistreerd en meer dan $ 2 miljoen aan inkomsten binnengehaald.

Top Shot’s gebruikt momenteel NFT’s om ruilkaarten te combineren met digitale clips, maar Dapper Labs zei ook dat het een meer meeslepende ervaring ontwikkelt binnen Top Shot genaamd “Hardcourt”, wat een 3D-spel wordt waarin de NFT-eigenaar spelers op het veld bestuurt. Zodra een gebruiker zijn team van gewenste spelers voor de game heeft samengesteld, kunnen ze de ‘momenten’ die ze bezitten gebruiken om de vaardigheden van hun spelers te verbeteren.

Virtuele activa

Afbeelding voor post

De gamewereld loopt al lang voorop als het gaat om digitale middelen, met grote markten voor games als World of Warcraft die begin 2000 opkwamen. Door de introductie van NFT’s kunnen gamingplatforms in-game-aankopen naar een nieuw niveau tillen. Nu elk item aantoonbaar uniek en gemakkelijk te verplaatsen is, kunnen gebruikers nu gemakkelijk virtuele activa tussen games en gamingplatforms verplaatsen, gemakkelijk goederen ruilen en deelnemen aan efficiëntere en betrouwbaardere marktplaatsen voor game-assets..

Een andere virtuele troef die profiteert van een toestroom van startups zijn domeinnamen. Een van de meest bekende bedrijven die een revolutie teweegbrengen in domeinnamen met behulp van NFT’s, is Unstoppable Domains. Eenmaal geclaimd, hebben gebruikers volledige controle over hun domeinen door de uitgifte van een ERC-721-token. Door voort te bouwen op deze standaard is het voor ontwikkelaars gemakkelijker om te integreren met Unstoppable Domains en kunnen gebruikers hun domeineigendom beheren vanuit elke compatibele portemonnee, exchange of marktplaats.

Een van de meest abstracte implementaties van NFT’s is misschien ook wel een van de meest ambitieuze projecten. Decentraland, een virtuele “wereld” die wordt gehost op Ethereum, is een wereld van virtuele activa waar gebruikers onroerend goed en andere goederen kunnen kopen met behulp van het native digitale token genaamd MANA (dat een ERC20-token is). Daarnaast is er een in-game museum dat fungeert als een marktplaats, waar gebruikers NFT-kunst kunnen kopen die in het spel zijn geüpload. Hoewel projecten zoals Decentraland nu misschien overdreven ambitieus lijken, zullen NFT’s zeker een rol spelen bij het uitbouwen van AR-projecten in de toekomst.

Marktplaats

Afbeelding voor post

Om ervoor te zorgen dat alle soorten NFT’s worden aangenomen, is een van de meest cruciale aspecten een marktplaats die gemakkelijke liquiditeit en overdracht van deze activa biedt. Dienovereenkomstig is een van de belangrijkste spelers in de NFT OpenSea, een NFT-marktplaats die verzamelobjecten, ruilkaarten, domeinnamen en eigenlijk al het andere verkoopt dat kan worden weergegeven als een NFT-token. Sinds januari 2018 meldt OpenSea dat 70.000 ETH aan handelsvolume is verstreken via slimme OpenSea-contracten. In 2020 had OpenSea gemiddeld meer dan $ 1 miljoen aan maandelijks handelsvolume en bereikte het een record van $ 3 miljoen in volume in één maand.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me