Als je het DeFi-ecosysteem door een bredere lens bekijkt, kun je zien dat gedecentraliseerde financiële projecten in ongeveer twaalf richtingen werken en zich ontwikkelen. Proberen over te schakelen naar een gedecentraliseerde vorm van bijna alles wat met het traditionele financiële systeem te maken heeft, betekent ook proberen zo snel mogelijk over te stappen naar nieuwe soorten interacties met financiële instrumenten en decentralisatie van deze interacties..

Een van de meest winstgevende en ontwikkelende sectoren van gedecentraliseerde financiering zijn betalingsoplossingen, die zijn ontworpen om een ​​open, wereldwijd financieel ecosysteem te creëren en veilige, stabiele en snelle transacties mogelijk te maken met behulp van slimme contracten.

In het artikel van vandaag zullen we het hebben over toepassingen, oplossingen en protocollen waarmee gebruikers grensoverschrijdende betalingen kunnen doen zonder intermediaire kosten en financieel kunnen communiceren zonder toegang te hebben tot traditionele banksystemen..

DeFi en directe betalingen

De opkomst van Bitcoin en blockchain-technologie maakte het mogelijk om over te schakelen naar op crypto gebaseerde digitale betalingsmechanismen. Een van die oplossingen in het Bitcoin-ecosysteem was Lightning Network, ontwikkeld en gebouwd als een tweede laag-protocol. Lightning gebruikt slimme contracten om de doorvoer van het Bitcoin-netwerk te verhogen.

Met de komst van Lightning Network is het mogelijk om direct microbetalingen sneller en tegen lagere kosten te doen dan in het geval van het gebruik van het Bitcoin-mainnet. Naast goedkope en directe transacties, vermindert Lightning Network het “gewicht” van de Bitcoin-blockchain en verhoogt het de privacy.

De belangrijkste problemen die projecten die gericht zijn op directe betalingen proberen op te lossen, zijn lage bandbreedte en hoge kosten. Het Ethereum-netwerk kan momenteel ongeveer 20 transacties per seconde aan, wat niet genoeg is voor het steeds groeiende aantal gebruikers.

Er zijn talloze manieren om het schaalbaarheidsprobleem op te lossen, zoals on-chain en off-chain oplossingen, consensusmechanismeprotocollen, vergroting van de blokgrootte en meer. De verscheidenheid aan dergelijke oplossingen en een aantal benaderingen voor de implementatie ervan hebben geleid tot de oprichting van een groot aantal projecten die werken aan directe, grensoverschrijdende betalingen met lage kosten en het gebruik van slimme contracten.

Celer-netwerk

Celer Network is een schaalplatform op de tweede laag voor snelle en veilige transacties buiten de keten en slimme contracten. Celer is een systeem dat bovenop de blockchain werkt, met een meerlaagse architectuur om een ​​hoog niveau van schaalbaarheid en flexibiliteit te bieden met behoud van beveiligings- en privacyaspecten.

Met Celer kunnen ontwikkelaars snel schaalbare dApps maken en beheren. Het interne CELR-token wordt niet alleen gebruikt als platformvaluta, maar wordt ook gebruikt in PoLC, een biedsysteem waar gebruikers tokens kunnen blokkeren om liquiditeit te bieden, en in LiBA-veilingen om liquiditeitsmechanismen te behouden..

Celer kan in elke bestaande blockchain worden geïntegreerd en wordt al ondersteund door op EVM gebaseerde blockchains. Het platform biedt gebruikers de mogelijkheid om 10.000 keer sneller met dApps te communiceren, directe betalingen te doen, te handelen op beurzen of voorspellingsmarkten te gebruiken.

Matic-netwerk

Het gedecentraliseerde platform van Matic Network, waarvan de ontwikkelaars een oplossing bieden voor het maken van plasma-sidechains, onderscheidt zich door de verscheidenheid aan voorgestelde oplossingen om de schaalbaarheid van blockchain te vergroten. 

Deze zijketens werken via een gedecentraliseerd netwerk van Proof-of-Stake (PoS) validators, die het systeem ondersteunen in ruil voor beloningen.

Plasma wordt gebruikt om digitale activa en ERC-20- en ERC-721-tokens op het mainnet te beveiligen. Sidechains kunnen worden gebruikt om gedecentraliseerde financiële protocollen te ondersteunen die beschikbaar zijn in het Ethereum-ecosysteem.

Matic-ontwikkelaars creëren een ecosysteem dat bestaat uit mobiele applicaties, portefeuilles en extensies voor eenvoudige en gemakkelijke overdracht en opslag van middelen. Matic biedt een gebruikersinterface en betalings-API voor dApps, gebruikers en ontwikkelaars. Met Atomic swaps en slimme Matic-contracten kunnen gebruikers met elk token betalen en het netwerk kan worden gebruikt om tokens met elkaar uit te wisselen door een liquiditeitspool te gebruiken.

xDAI stabiele ketting

Het eerste xDAI Stable Chain-token dat aan Dai is gekoppeld, maakt snelle en goedkope transacties met xDAI-tokens mogelijk. Op dit moment werkt deze oplossing alleen in een DAI-xDAI-bundel, maar in de toekomst is er een mogelijkheid om veel andere stablecoins te creëren, zoals xUSDT of xUSDC.

De technologie van het bouwen van cross-bridges wordt gebruikt om een ​​dergelijke oplossing te implementeren, waarbij native xDAI stablecoins worden gemaakt na het blokkeren van DAI-tokens in een smart contract. xDAI wordt gebruikt voor zowel betalingen als vergoedingen, met 500 transacties die ongeveer $ 0,01 kosten om uit te voeren.

Het xDAI-netwerk is volledig compatibel met Ethereum-projecten en vereist geen complexe bewerkingen door Ethereum dApp-ontwikkelaars om hun projecten samen te voegen met de xDAI-blockchain. Er zijn lopende ontwikkelingen om het zero-knowledge-protocol in xDai te implementeren voor privétransacties en xDAI-validators te belonen via het POSDAO-consensusmechanisme met een apart STAKE-token.

Verzoek netwerk

Request is een open netwerk voor het aanvragen van transacties, waardoor iedereen peer-to-peer-betalingen in een gedecentraliseerd netwerk kan maken, opslaan en openen. Met het platform voor gedecentraliseerde betalingen Request Network kunt u elk type transactie uitvoeren, of het nu gaat om een ​​salarisuitbetaling, donatie of terugbetaling. 

Request Network kan worden gebruikt voor online betalingen, waardoor derden en hoge commissies, de noodzaak van facturering, boekhouding en auditing worden geëlimineerd. Het project werkt al samen met Civic om gebruikersidentificatie mogelijk te maken, evenals Kyber- en 0x-projecten om te betalen voor goederen en diensten in converteerbare digitale tokens.

Whisp

Het Whisp-platform is een gedecentraliseerde afwikkelingsoplossing gericht op het vereenvoudigen van betalingsmethoden voor freelancers en externe werknemers. Met Whisp kunnen gebruikers digitale betalingsverzoeken maken via duidelijke betalingsmechanismen met behulp van cryptocurrencies. Het Whisp-protocol is relatief eenvoudig te bedienen en kan door bedrijven worden gebruikt om de kosten van de tool voor salarisbeheer te verlagen, externe serviceproviders te elimineren en vertragingen en annuleringen door traditionele financiële instellingen te voorkomen.

Gebruikers hebben toegang tot het platform door verbinding te maken via MetaMask. Whisp ondersteunt betalingen met DAI-, ETH-, DATA-, DGX- en DGD-tokens. Een vergelijkbare oplossing om salarisuitbetalingen te vereenvoudigen is het Sablier-project, dat kan worden gebruikt voor betalingen en distributie van fondsen tegen een vooraf bepaald tarief..

Toekomst van betalingsoplossingen

Gedecentraliseerde oplossingen in de huidige implementatie kunnen niet opschalen met het groeitempo dat wordt waargenomen in de cryptomarkt. Problemen, zoals beperking van de blokgrootte, langzame transacties, hoge kosten, lage bandbreedte, complexe interface, enz., Moeten worden opgelost voordat massale acceptatie van start gaat.

Oplossingen voor directe en goedkope betalingen, met een gebruiksvriendelijke interface, zullen helpen om cryptocurrencies populair te maken onder nieuwe gebruikers, en gedecentraliseerde financiële instrumenten zullen meer gericht worden op het creëren van een open financieel ecosysteem dat toegankelijk is voor elke gebruiker over de hele wereld.. 

Disclaimer: de inhoud van dit artikel is niet bedoeld als financieel advies en mag niet als zodanig worden behandeld. 3commas en zijn auteurs nemen geen enkele verantwoordelijkheid voor uw winsten of verliezen nadat u dit artikel heeft gelezen. Het artikel is bedoeld om lezers algemene informatie te geven. Hierin wordt alleen persoonlijke ervaring beschreven. De gebruiker moet zijn eigen onafhankelijk onderzoek doen om weloverwogen beslissingen te nemen met betrekking tot zijn crypto-investeringen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me