Sinds kort wint yield farming aan populariteit. Dit soort inkomsten trekt onervaren investeerders aan omdat het niet veel betrokkenheid vereist, een hoge winstgevendheid oplevert en veel minder risicovol is. Het is echter moeilijk om landbouw te classificeren als een echt passief inkomen. In dit artikel zullen we kijken naar verschillende manieren om passief posities in cryptovaluta te vergroten.

Methoden voor passief inkomen met cryptocurrencies

 1. Kredietverlening;
 2. Stapelen;
 3. Opbrengst landbouw.

Het is belangrijk om te onthouden dat hoe hoger de risico’s, hoe hoger de beloning. Als u ervoor kiest om stablecoins te lenen en een stabiele APY te hebben, zal uw inkomen lager zijn dan dat van boeren die tokens beloven die onderhevig zijn aan volatiliteit.

APY staat voor Annual Percentage Yield. Deze parameter laat zien hoeveel tokens u per jaar verdient. Vaak wordt de waarde van deze parameter bij benadering aangegeven.

Lenen

Lenen is wanneer u uw geld leent aan het platform, dat deze leningen aan gebruikers verdeelt tegen hun cryptocurrencies. Vaak is het nodig om een ​​onderpand achter te laten dat groter is dan het bedrag aan geleend geld (het zogenaamde “bovenpand”). U kunt ook geld lenen aan margehandelaren via gecentraliseerde beurzen, waar een duidelijker liquidatiemechanisme uw geld beschermt.

Winstgevendheid

Kredietverlening kan worden aangemerkt als de veiligste vorm van passief inkomen. Laten we eens kijken naar een voorbeeld van uitlenen de Binance uitwisseling. 

Stablecoin-opbrengsten fluctueren ergens tussen 6,31% (wanneer u een zevendaagse storting opent) en 7% (wanneer u een 90-daagse storting opent) per jaar. Opgemerkt moet worden dat de tweede kolom een ​​jaarlijks percentage is, d.w.z. door gedurende zeven dagen $ 100 te investeren, ontvangt u 100 * 7 * 0,0631 / 365 = $ 0,121.

Echter, tegen 7% per jaar dat elke 90 dagen gedurende het jaar wordt herbelegd, krijgt u $ 7 inkomen voor elke $ 100 die u investeert.

Dit type passief inkomen is uiteraard geschikt voor grote stortingen, terwijl crypto meestal gewoon op de portemonnee wordt bewaard.

Net als bij gecentraliseerde uitleenplatforms zijn er ook gedecentraliseerde platforms.

DDEX is bijvoorbeeld een platform dat spot- en margemarkten combineert, evenals leningen en kredietverlening. Dit gebeurt op een gedecentraliseerde manier; dat wil zeggen, u hoeft naar niemand geld over te maken, slimme contracten zorgen voor alle bureaucratie.

Er is ook een verschil in jaarrendement, het is moeilijk om dit nauwkeurig te voorspellen, daarom wordt er vaak van uitgegaan.

De bovenstaande grafiek laat zien dat de DDEX-rente fluctueert en op sommige punten kan oplopen tot 82% per jaar in USDC. Het is belangrijk op te merken dat alle schuldeisers in gelijke omstandigheden verkeren. Het maakt niet uit wanneer u geld heeft gestort: ​​op het hoogtepunt van 82% rente of een paar dagen eerder, in elk geval blijft het jaarlijkse rendement dat u ontvangt vrijwel hetzelfde.

Dus hoe verdien je met gedecentraliseerde platforms?

Laten we eens kijken naar een voorbeeld van het uitlenen van USDT op DDEX.

 1. Ga naar ddex.io en druk op Rente verdienen;
 2. Verbind uw portemonnee door te klikken op “Connect wallet” in de rechterbovenhoek;
 3. Kies in de tabel “Lenen” de valuta die we willen gebruiken;
 4. Voer in het volgende venster het aantal munten in dat we willen bijschrijven. U ziet direct de verwachte jaaropbrengst;
 5. Klik op “Uitlenen”, laat het contract communiceren met USDT, bevestig de transactie in uw portemonnee. Houd er rekening mee dat de toestemmingen en bevestigingen verschuldigd zijn, omdat hiervoor interactie met het Ethereum-netwerk vereist is. Met de standaard gasprijs van 99 gwei bedragen de totale kosten van interactie met DDEX bijvoorbeeld meer dan $ 20. Daarom is het beter om gecentraliseerde platforms te gebruiken om leningen onder de $ 10.000 uit te geven, aangezien hiervoor geen extra investeringen van geldschieters nodig zijn.

De bovenstaande voorbeelden tonen het lenen in stablecoins, aangezien deze activa niet volatiel en dus minder riskant zijn, maar je kunt ook lenen in verschillende munten en tokens.

Alternatieve platforms

Om tijd te besparen bij het zoeken naar alternatieve platforms, raden we aan om aggregatorwebsites te gebruiken, die informatie verzamelen over alle beschikbare platforms, beschikbare valuta’s en winstgevendheid.

Aggregators:

 1. Beloningen uitzetten
 2. CoinMarketCap
 3. LoanScan

Uitzetten

Staking is het verkrijgen van passief inkomen uit cryptocurrencies op basis van het PoS-algoritme en zijn variaties. 

Winstgevendheid

Uitzetrendement wordt gegenereerd door de uitgifte van nieuwe munten. Terwijl in PoW-achtige algoritmen de miners een beloning ontvangen voor het gedolven blok en transactiekosten die in dat blok zijn opgenomen, afhankelijk van hun rekenkracht, ontvangen validators en stakers in PoS-achtige algoritmen een beloning voor de gedolven blokken en vergoedingen afhankelijk van het aantal munten dat ze in hun portemonnee of op een beurs bewaren. De inkomsten zijn afhankelijk van de munt die u inzet en de commissies van de aanbieder. Laten we twee voorbeelden bekijken: USDN en XTZ.

USDN

USDN is een stablecoin op de Waves-blockchain, volledig ondersteund door de gelijknamige cryptocurrency WAVES. WAVES-uitzetten heeft een APY van ongeveer 6,5%. Het is de bron van USDN-stapelinkomsten: de volledige storting in WAVES wordt geplaatst om te stapelen en genereert een beloning, maar het wordt alleen verdeeld onder die houders van USDN, die hun munten hebben geïnvesteerd in uitzetten. Aangezien slechts ongeveer 42% van alle USDN wordt ingezet, is het werkelijke rendement van Neutrino USD veel hoger dan de nominale winst uit het uitzetten van WAVES.

Zoals je in de bovenstaande tabel kunt zien, verdienen we met gedecentraliseerde uitzetten 10,74% per jaar, en met een gecentraliseerde (dat wil zeggen, we geven het terug aan de USDN-provider), krijgen we 0,93% minder omdat de providers kosten in rekening brengen commissies voor het opslaan van uw cryptocurrency.

USDN uitzetten biedt een hoger rendement dan USDT uitlenen op Binance. Hoewel de wisselkoers van beide munten aan de dollar is gekoppeld, is USDN jonger en heeft de cryptogemeenschap niet zoveel vertrouwen in het project.

Tezos

Het inzetten van niet-stablecoins wordt geassocieerd met volatiliteitsrisico’s; echter, in geval van prijsstijging, ontvangt de staker een extra beloning (wanneer ingezette munten worden omgezet in fiat- of stablecoins).

Laten we eens kijken naar het voorbeeld van het uitzetten van XTZ:

Het geschatte jaarlijkse rendement is maximaal 6%. Op de bovenstaande schermafbeelding kun je zien dat Binance een beloning van 6,02% biedt, maar wanneer je overschakelt naar Binance Staking, kun je zien dat de beloning slechts 5,49% is.. 

Stapelaars nemen hun percentage af voor diensten. Ter vergelijking: als u niet wilt delegeren, moet u voor de server betalen en een bepaald niveau van expertise nodig hebben om het hele proces te configureren. Hiermee kunt u echter 0,063% extra per jaar verdienen.

Een beetje meer over de risico’s en voordelen van het inzetten van vluchtige activa:

Laten we eens kijken naar een voorbeeld van PCX-stapeling. Om de berekening te vereenvoudigen, beginnen we op 14 oktober 2019 met onze berekening tegen de prijs van $ 3,14 per munt.

1000 PCX was $ 3140 waard, staken met herinvesteringen, zorgden voor een winst van 96% per jaar, d.w.z. nu is het break-even punt ongeveer $ 1,6 per token.

De rode lijn geeft het break-evenpunt aan. Nu is de prijs van PCX $ 2,67 per token, wat lager is dan een jaar geleden, maar binnen een jaar zijn onze activa bijna verdubbeld tot 1960 PCX of $ 5233, wat 1,66 keer meer is dan we oorspronkelijk hadden geïnvesteerd.

In het tweede deel van deze serie zullen we het hebben over yield farming.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me