Bij het aanbreken van de opkomst van cryptocurrencies waren mijnbouw, investeringen en handel de enige bronnen van inkomsten. De enige passieve methoden waren langetermijnhandel en, gedeeltelijk, mijnbouw, omdat het gaat om het opzetten en onderhouden van apparatuur voor het winnen van munten. Met de ontwikkeling van de crypto-industrie hebben fintech-bedrijven de functionaliteit van services echter uitgebreid, waardoor gebruikers een overvloed aan mogelijkheden hebben om een ​​passief inkomen te verdienen met cryptocurrencies..

In dit artikel hebben we het niet over cloud- en klassieke mijnbouw, en ook niet over beleggen, ook al hebben deze methoden betrekking op passief inkomen. Elke methode die in het artikel wordt behandeld, omvat standaard investeren in cryptocurrency en vult deze aan. Cloud mining is op dit moment niet winstgevend, en bij gebrek aan significante snelheidsgroei is de kans groter dat dit tot verliezen leidt, en voor klassieke cryptomining zijn aanzienlijke investeringen vereist. We zullen ons concentreren op methoden waarmee iemand kan beginnen met slechts $ 100 en die beschikbaar zijn voor bijna alle beginners.

Voordat we beginnen, willen we u waarschuwen voor de bijbehorende risico’s: beleggen in cryptocurrencies is geen garantie voor winst en kan leiden tot geldverlies. Investeer alleen het bedrag dat u bereid bent te verliezen. Deze methoden zijn geschikt voor degenen die al betrokken zijn bij cryptocurrencies of beschouwen crypto-investeringen als bronnen van inkomsten en zoeken hun bezit om wat winst te maken in plaats van als dood gewicht te handelen. Laten we dus eens kijken hoe crypto-investeerders een extra passief inkomen kunnen krijgen.

Soorten passief inkomen met crypto

De crypto-industrie suggereert veel inkomstengenererende opties, en fintech-bedrijven bieden verschillende diensten aan om nieuwe klanten aan te trekken. Passieve inkomsten met cryptocurrencies kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: die met een vaste rente en die met een variabele rente. Het voordeel van passief inkomen zijn lage risico’s in vergelijking met handel, mijnbouw en andere populaire methoden voor het verdienen van cryptocurrency.

P2P-leningen & Crypto-leningen

Kredietverlening wordt veel gebruikt door handelaren om hun posities te versterken. Eerder crediteerden makelaars klanten, maar crypto-uitwisselingen introduceerden een andere oplossing. Nu kunnen handelaren uw cryptocurrency lenen, en u krijgt er rente voor terug. Tegelijkertijd dragen crypto-uitwisselingen niet de risico’s die worden veroorzaakt door de volatiliteit van de crypto-activa en komen de inkomsten uit vergoedingen. We hebben deze methode behandeld in een van onze vorige artikelen; daarom zullen we niet ingaan op de details van dit onderwerp, maar dit proces slechts kort beschrijven.

Crypto-uitwisselingen stellen een vaste rente vast, die gemiddeld varieert van 2% tot 4% per jaar. Het belangrijkste voordeel van de methode is dat de rente op dagelijkse of wekelijkse basis wordt opgebouwd. Daarom zal het werkelijke rendement hoger zijn vanwege het samengestelde rendement.

Cryptoleningen werken op dezelfde manier als lenen, met uitzondering van één factor: lenen is beschikbaar op cryptobeurzen en is alleen bedoeld om te verhandelen, terwijl cryptoleningen openstaan ​​voor een breed scala aan gebruikers. Een ander verschil is de winstgevendheid. Met cryptoleningen kan men tot 8% – 12% per jaar ontvangen.

Populaire cryptocurrency-uitwisselingen die P2P-leningen verstrekken:

 • Binance;
 • Poloniex;
 • Gate.io.

Crypto-leningen:

 • Nexo;
 • BlockFi;
 • CoinLoan;
 • Celsius.network.

DeFi-leningen is een nieuw type krediet dat wordt verstrekt door DeFi-platforms. Dergelijke operaties worden flitsleningen genoemd. De rentetarieven zijn aanzienlijk lager door het ontbreken van risico’s en tussenpersonen en variëren tussen 0% en 0,55%. Alle transacties worden uitgevoerd door het atomaire protocol en zijn volledig geautomatiseerd. DeFi-platforms waar men flitsleningen kan uitgeven:

 • Aave;
 • Maker;
 • Verbinding;
 • EOSREX.

Lifehack: het verschil in rentetarieven opent arbitragemogelijkheden. Men kan bijvoorbeeld ETH lenen op het Aave-platform tegen 0,55% en het uitlenen op NEXO tegen 8%, of een aanbetaling openen op de Binance-uitwisseling tegen 4% of in de Crypto.com-portemonnee tegen 6% per jaar..

Stortingen in cryptovaluta

Er is geen groot verschil tussen uitlenen en storten, behalve dat gebruikers bij het laatste crypto aan het platform lenen, niet aan andere handelaren. Het proces is vergelijkbaar met bankieren: platforms accepteren deposito’s en bieden leningen aan andere gebruikers tegen een hogere rente. Gemiddeld bieden platforms tussen de 4% en 12% per jaar, afhankelijk van de service en de geselecteerde cryptocurrency.

Beurzen die rente bieden op storting van cryptocurrency:

 • Binance;
 • Crypto.com;
 • Yobit;
 • Freebitco.in;
 • Cointiply.

De laatste twee services zijn cryptocurrency-platforms waarmee u na een bepaalde tijd gratis munten kunt verdienen. Freebitco.in biedt 4,08% per jaar met een minimum stortingsbedrag van 0.0003 BTC, en Cointiply biedt 5% met een minimum stortingsbedrag van 0.00035 BTC.

Yobit is een populaire cryptocurrency-exchange uit het CIS die een aantrekkelijke service biedt genaamd ‘Investbox’. Gebruikers kunnen munten storten en winsten ontvangen vanaf 0,1% per dag. De uitwisseling garandeert dat deze methode geen hype of een financiële piramide is. Alle betalingen worden gegenereerd vanuit een speciale pool, aangevuld ten koste van vergoedingen en DICE-winsten. Als de pool leeg is, kunnen gebruikers hun munten met opgebouwde rente op elk moment opnemen. De minimumwinst is 36,5% per jaar en kan oplopen tot 44% indien rekening wordt gehouden met samengestelde rente. De maximale winst mag hoger zijn dan 10% per dag.

Het enige nadeel van de Yobit InvestBox is dat populaire cryptocurrencies zoals BTC, ETH, DOGE of WAVES daar niet vaak worden aangetroffen. Tegelijkertijd hebben veel munten die kunnen worden toegevoegd aan een InvestBox die een hogere rente biedt, een lage liquiditeit, dus de winsten dekken mogelijk niet altijd verliezen als gevolg van een daling van hun waarde. Investeringsboxen worden periodiek aangevuld met Bitcoin en top-altcoins als onderdeel van promoties om klanten aan te trekken en de handelsactiviteit te vergroten.

Handelsbots en sociale handel

Dergelijke diensten worden al heel lang op de aandelen- en valutamarkten toegepast. Met behulp van de crypto-exchange API kunnen handelsbots of traders toegang krijgen tot de handelsaccount van een klant die zich heeft geabonneerd op signalen of de auto-follow (kopieersignalen) -functie heeft geactiveerd. Hiervoor rekent de handelaar / bot ofwel een percentage van de winst ofwel een abonnementsgeld aan. Er bestaan ​​ook gratis bots, maar deze zijn minder effectief en verliezen vaak geld, maar er zijn een paar winstgevende.

Het opnemen van uw storting is niet beschikbaar voor dergelijke handelaren en bots; ze kunnen alleen handelen met uw positie. Het is echter van vitaal belang om een ​​betrouwbare service te kiezen, aangezien bots de API kunnen gebruiken om te profiteren van de verkoop van uw activa op de beurs tegen een lage prijs. Daarom zijn er bepaalde risico’s verbonden aan het gebruik van geautomatiseerde bots. Bovendien moet u de statistieken van bots analyseren en de grafieken onderzoeken. Als u een lineaire toename van de aanbetaling en abrupte diepe “opnames” vindt, betekent dit dat de handelaar de Martingale-strategie gebruikt. Een dergelijke benadering kan meer dan 100% – 200% opleveren, maar het zal op de lange termijn leiden tot een verlies van de aanbetaling. Het wordt aanbevolen om accounts te kiezen die natuurlijke groei en correcties vertonen. De winstgevendheid zal lager zijn, maar de risico’s zullen dienovereenkomstig afnemen.

3commas is een van de meest populaire automatische handelsservices. De service biedt een gratis proefperiode, zodat de gebruikers de effectiviteit van strategieën kunnen testen, zelfs met een klein stortingsbedrag.

Uitzetten

PoS-mining en DPoS hebben de verouderde en inefficiënte PoW-mining vervangen, bekend om zijn hoge kosten voor elektriciteit en mijnbouwapparatuur. Om te beginnen met uitzetten, moet u een knooppunt instellen, tokens reserveren en de software starten. Het kan enkele duizenden dollars kosten om uw eigen node op te zetten. Sommige platforms hebben echter hun knooppunten (pools) gelanceerd en bieden aan om uw munten voor u in te zetten in ruil voor bepaalde winsten. Op deze manier kunt u een uitkering ontvangen terwijl u een minimaal bedrag investeert. De platforms brengen kosten in rekening voor services, meestal tot 10%. Met staking kunt u passief 1% tot 20% per jaar verdienen aan cryptocurrency.

Cryptocurrencies die werken op de PoS- en DPoS-consensusalgoritmen:

 • Tezos;
 • TRON;
 • EOS;
 • MCO;
 • CRO;
 • ALGO;
 • EEN;
 • Vechain;
 • ONT, en vele anderen.

Ethereum-ontwikkelaars hebben onlangs het Ethereum 2.0-testnet gelanceerd, dat al beschikbaar is om te testen. Na de succesvolle implementatie van het nieuwe netwerk zal Ethereum overstappen op het PoS-concept. Daarom zal ETH binnenkort worden toegevoegd aan de lijst met munten die uitzetten ondersteunen.

Om deel te nemen aan het uitzetten, moet je dus een platform kiezen en de pool aanvullen met tokens. Hier zijn de manieren om munten in te zetten en passief inkomen te verdienen:

Via staking providers (validators)

Ze kunnen worden gevonden met behulp van de blokverkenners van de geselecteerde munt. Om dit te doen, is het vereist om een ​​cryptocurrency-portemonnee te installeren, deze aan te vullen en op de gekozen validator te stemmen, d.w.z. uw munten delegeren. Ondersteunde portemonnees zijn te vinden op de officiële website van het project. Meestal kan men zijn munten niet eerder dan een paar dagen na delegatie terugkrijgen. De bevriezingsperiode kan ergens tussen de 3 en 30 dagen liggen, afhankelijk van de ingezette cryptocurrency.

Via crypto-portefeuilles 

Er zijn crypto-wallets die uitzetten ondersteunen. Het enige dat u hoeft te doen, is cryptocurrency storten en de service activeren. Munten worden gereserveerd voor de duur van de procedure. Hier zijn enkele wallets die PoS ondersteunen:

 • Hardware wallets door Ledger;
 • Crypto.com;
 • Cobo;
 • Trust Wallet (door Binance).

Via crypto-uitwisselingen  

Veel cryptocurrency-uitwisselingen ondersteunen deze service. Wanneer u een storting doet of tokens koopt op de beurs, worden deze te allen tijde op beursportefeuilles bewaard. Wisselt winst uit uitzetten en betaalt het grootste deel van de inkomsten aan gebruikers, waarbij rente wordt overgeboekt naar hun saldo. In tegenstelling tot eerdere methoden kunnen munten op elk moment worden opgenomen.

Gevolgtrekking

De moderne crypto-ruimte is rijk aan passieve inkomensmogelijkheden. Bij sommige gaat het om grote initiële investeringen, bij andere kunt u vanaf het begin een passief inkomen ontvangen. Het is ook de moeite waard om te overwegen dat voor passieve inkomsten in DeFi, men basiskennis vereist van hoe deze tools werken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me