Niet-Ethereum DeFi-projecten

Het afgelopen jaar heeft elke man en zijn hond geschreven over de Decentralized Finance-sector (DeFi). We vinden het leuk om de trending ontwikkelingen in de ruimte tot op de bodem uit te zoeken en hebben eerder ook naar DeFi gekeken en de voor- en nadelen van dit gebied beschreven. Noch investeerders, noch media-interesse in DeFi-technologieën kunnen willekeurig worden genoemd. Volgens een rapport van de DappReview-portal, die gespecialiseerd is in het volgen van het gebruik van gedecentraliseerde applicaties, is het de gedecentraliseerde financiële sector die verantwoordelijk is voor de meeste transacties op het Ethereum-netwerk. Maar in het artikel van vandaag willen we de alternatieve projecten van dit ecosysteem nader bekijken, zodat we DeFi buiten het Ethereum-netwerk in vogelvlucht kunnen bekijken..

Waarom EOS, TRON en dergelijke geen “Ethereum-killers” werden

We zijn niet van plan de complexe technische details van protocollen en blockchain-architecturen te analyseren die werken met slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties. In plaats daarvan stellen we de algemene vooruitzichten van de Ethereum-concurrenten voor om de mondiale situatie op de gedecentraliseerde financiële markt te begrijpen.

EOS is misschien wel de belangrijkste achtervolger van Ethereum in de race om leider te worden in slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties. Toch zijn de spraakmakende start en de aanvankelijk vastgelegde hoop op dit moment eerlijk gezegd niet gerechtvaardigd. Veel ontwikkelaars hebben het platform onlangs verlaten en de bandbreedte waar EOS beroemd om was, is sinds november 2019 afgenomen door netwerkspam die verband houdt met de mijnbouw van EIDOS-tokens.

Laten we eens kijken naar het gebruik van EOS in DeFi-applicaties. Volgens de resourcegegevens van Defiprime werken 22 van de 214 projecten die op de portal worden gepresenteerd aan EOS. Maar als we dieper in de details duiken en de hulp inroepen van de bekende DappRadar, blijkt dat slechts vier klassieke DeFi-applicaties met iets dat lijkt op een behoorlijk aantal gebruikers, gebaseerd zijn op de EOS-blockchain. Dit zijn Vigor Protocol (P2P-leenplatform), Equilibrium (universele interoperabele DeFi-Hub), EOS Microloan (microkredieten) en Chintai (tokenleasingplatform). Naar onze mening is het nieuwste project – B2B FinTech-dienstverlener voor de uitgifte, het beheer en de secundaire handel in effecten, een interessante en vrij unieke oplossing..

TRON behoeft geen introductie, aangezien de marketingvaardigheden van Justin Sun niet twijfelachtig zijn. Het is een andere zaak dat marketing de technologische kant van het project zo veel overtreft dat TRON elke maand meer en meer op een bubbel of een piramidespel lijkt. Afgezien van het gokken, kan TRON’s belangrijkste prestatie van het afgelopen jaar met recht worden beschouwd als de vrijgave van meer dan twee miljard van de meest gewilde en liquide USDT stablecoin-tokens (TRC-20-standaard) op zijn blockchain. De mogelijkheid bieden om gratis USDT TRC-20-transfers uit te voeren tussen de meeste grote en middelgrote beurzen was een kers op de taart. Het laatste punt is nogal dubieus vanuit zakelijk oogpunt, maar kreeg wel veel positieve feedback van de gebruikers.

Justin Sun zou Justin Sun niet zijn als hij niet zou proberen de richting van Decentralized Finance te overschrijden en zijn platform vorm te geven aan een van de leidende sectoren van de blockchain-industrie. Maar eerst dingen eerst. Dus, volgens de informatie die door DappRadar is verstrekt, zijn er slechts drie enigszins significante DeFi-applicaties op de TRON-blockchain. Allereerst is het Oikos, een platform voor synthetische activa, een soort Ethereum’s Synthetix-analoog op de TRON-blockchain. De volgende is Zethyr Finance, het eerste DeFi-project dat is gelanceerd op de TRON-blockchain waarmee je TRX en een paar andere populaire TRC-20-token-gebaseerde leningen kunt afsluiten. En natuurlijk kan men de recente creatie van Sun niet negeren – het JUST-platform, pretentieus aangekondigd als het nieuwste gedecentraliseerde financiële ecosysteem dat stabiele lenings- en beheermechanismen biedt voor gebruikers over de hele wereld. Iets meer dan een maand geleden werd een JUST-tokens IEO gehouden op de Poloniex-beurs gecontroleerd door Justin Sun, die echter niet zoveel lawaai maakte als velen hadden verwacht, gezien het vermogen van Sun om zijn projecten bekend te maken.

Kava CDP lancering, en wat heeft BNB ermee te maken?

Het Kava-project is goed gepositioneerd in de ruimte, met de lancering van het CDP-Mainnet op 10 juni 2020. Kava is een cross-chain platform voor gedecentraliseerde financiering, gebouwd op de Cosmos SDK in samenwerking met de Tendermint-gebaseerde Proof-of -Stake (PoS) consensusmechanisme. In de kern werkt Kava op dezelfde manier als MakerDAO, maar het gebruikt Cosmos-zones om cryptocurrencies toe te voegen op basis van onafhankelijke netwerken, zoals BNB. Kava gebruikt twee hoofdtokens: Kava (bestuursmunt) en USDX (stablecoin). De primaire use-case voor het platform is op het eerste gezicht klassiek en enigszins routinematig: een onderpand blokkeren met behulp van een slim contract en een lening krijgen in USDX stablecoins. Maar de eigenaardigheid van het project is precies de interactie met onderpand van talloze blockchains. Het eerste dergelijke actief was BNB, en nu heeft een aanzienlijk aantal BNB-houders de mogelijkheid om het te gebruiken als onderpand in het DeFi-ecosysteem, wat voorheen onmogelijk was. De Cosmos SDK ondersteunt ook Binance Chain, wat de co-integratie van BNB en Kava aanzienlijk vereenvoudigt. In de komende maanden beloven ontwikkelaars van het Kava Labs-team XRP, ATOM en zelfs de machtige BTC als onderpand toe te voegen.

De toekomst van DeFi voorbij Ethereum

Ethereum blijft het belangrijkste platform voor de snelgroeiende gedecentraliseerde financiële sector. Sommige projecten op de EOS-blockchain, zoals Chintai en Kava, die op de Cosmos SDK draaien, zullen echter een cruciale rol spelen op het gebied van DeFi. Hierdoor kunnen deelnemers profiteren van verschillende blockchains en een nieuw hoofdstuk openen in de ontwikkeling van DeFi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map