De cryptocurrency-industrie bevindt zich nog in een actieve groeifase en is verre van volledige acceptatie – momenteel zijn er nog steeds obstakels die massale acceptatie belemmeren, door een moeilijke gebruikerservaring, de complexiteit van blockchain en andere dingen die niet gemakkelijk door elke gewone gebruiker worden begrepen … Als iemand bijvoorbeeld een gedecentraliseerde applicatie op basis van Ethereum wil gebruiken, moet hij op zijn minst een basiskennis hebben van slimme contracten en blockchain en moet hij voldoende geld hebben (gezien de snelle groei van commissies in het netwerk de laatste tijd). Het NEAR Protocol-project, dat een behoorlijk groot deel van de aandacht van de cryptomarktspelers heeft getrokken, zou al deze problemen moeten oplossen..

Wat is NEAR?

NEAR Protocol is een blockchain-gebaseerd platform dat snel slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties (dApps) kan maken. Het is op een zeer ontwikkelaarvriendelijke manier ontworpen en zou het gemakkelijk moeten maken om praktische dApps te maken. NEAR is misschien wel het meest ontwikkelaarvriendelijke platform voor slimme contractontwikkeling. De contracten zijn geschreven in de talen Rust en AssemblyScript. De eerste is perfect voor JavaScript-ontwikkelaars, omdat ze AssemblyScript binnen enkele minuten of uren kunnen ophalen, aangezien het een strikte subset van TypeScript is. De tweede wordt aanbevolen door de NEAR-ontwikkelaars voor contracten die aanzienlijk kapitaal beheren, onder meer vanwege het volwassen Rust-ecosysteem, de volwassenheid van de Rust-to-WebAssembly-toolchain en de ingebouwde veiligheidsgaranties van de taal. Lees meer over het NEAR-protocol op http://near.org/learn.

NEAR is gebaseerd op het Delegated Proof-of-Stake (DPoS) consensusalgoritme, dat nu een van de alternatieven is voor Proof-of-Work (PoW) en Proof-of-Stake (PoS) -algoritmen. Vanaf nu kan het platform meer dan 1000 transacties per seconde verwerken, gebenchmarkt op een enkele scherf voor tokenoverdrachten (contractoperaties zijn langzamer). MainNet is momenteel single-sharded. In 2021 is het NEAR-team van plan om een ​​Sharded MainNet met 8 shards uit te brengen, wat het project dichter bij de 10.000 TPS-drempel zal brengen. NEAR-netwerk heeft 1000 keer lagere transactiekosten in vergelijking met Ethereum. Ontwikkelaars verdienen 30% van de transactiekosten, wat voor hen een nieuwe en opwindende vector is om inkomsten te genereren. In deze context heeft het project een aanzienlijk voordeel. 

In wezen is het NEAR blockchain-platform een ​​infrastructuurlaag, conceptueel vergelijkbaar met veel andere vergelijkbare platforms, zoals het bekende Ethereum. Ontwikkelaars zetten gedecentraliseerde applicaties in met andere operationele activiteiten op het platform, zoals het aanmaken van een account of het uitvoeren van een transactie beheerd door de netwerkknooppunten.

Hoe werkt de blockchain van NEAR Protocol??

NEAR Protocol implementeert sharding, maar de aanpak hier verschilt enigszins van vergelijkbare blockchain-oplossingen zoals Polkadot. Binnen het NEAR-platform worden alle shards behandeld als onderdeel van dezelfde blockchain. Dit is allemaal te danken aan een mechanisme genaamd Nightshade. Met Nightshade wordt alleen een momentopname van de huidige status van elke shard aan de blockchain toegevoegd. Elke shard wordt ondersteund door zijn eigen set validatorknooppunten, die de status van de shard uitzenden telkens wanneer een blok wordt gemaakt. Met andere woorden, de werking van scherven kan worden gezien als een kruispunt. De kruising zelf is een NEAR-blockchain en elke weg is een segment. Bovendien kunnen shards op NEAR parallel lopen omdat de transacties elkaar niet overlappen. Dit verbetert de efficiëntie van het platform als geheel aanzienlijk.

Een ander belangrijk onderdeel van NEAR Protocol is een mechanisme genaamd Doomslug. Hiermee kunnen validatorknooppunten om de beurt blokken genereren. Dit gebeurt elke “epoch” en duurt 12 uur. Tegelijkertijd duurt het ongeveer een seconde om elk nieuw blok te genereren. De blokbeloning wordt geleverd via inflatie, die momenteel ongeveer 5% per jaar bedraagt. 90% van elke blokbeloning gaat naar pools van validators en afgevaardigden, en de resterende 10% gaat naar NEAR, dat momenteel wordt beheerd door de NEAR Foundation.

Als u nieuw bent in de blockchain en cryptocurrencies, lees hier meer over de kernprincipes van het NEAR Protocol: https://near.org/blog/the-beginners-guide-to-the-near-blockchain.

DICHTBIJ teken

Het NEAR Protocol-ecosysteem gebruikt zijn eigen NEAR-token. Het is ontworpen om te worden ingezet door validators en blockchain-delegators. De blokbeloning resulteert in een jaarlijkse inflatie van 5%; NEAR-tokens worden echter verbrand om commissies te betalen. Zoals hierboven vermeld, zijn de transactiekosten van NEAR ongelooflijk laag, en met voldoende netwerkactiviteit verandert het NEAR-token in een deflatoir actief. Jaarlijkse inflatie wordt omgerekend naar 0 als het netwerk meer dan een miljard transacties per dag verwerkt en kan zelfs negatief worden als er dagelijks meer dan 2 miljard transacties worden verwerkt.

Als u een NEAR Protocol validator wilt worden, moet u NEAR tokens inzetten. Het exacte bedrag hangt af van het aantal tokens dat wordt bijgedragen door andere validators in de shard. Dit alles bepaalt ook je aandeel in blokbeloningen, die elk tijdperk (12 uur) worden uitbetaald.

Elke shard in NEAR bevat 100 stoelen en je moet ten minste één stoel hebben om validator te zijn. De kosten van elke stoel worden bepaald door het totale bedrag van de inzet in de buurt (neem bijvoorbeeld het totale bedrag in deze scherf en deel het door 100, dat zijn de kosten van de stoel). Validators en afgevaardigden kunnen zich op elk moment afmelden voor uitzetten. Dit principe is bedoeld om validatorknooppunten aan te moedigen nieuwe of “kleinere” shards te beschermen waar de toegangsbarrière lager is. Als u niet het kapitaal heeft om genoeg NEAR-tokens te kopen om plaats te nemen, kunt u afgevaardigden overtuigen om u hun tokens toe te vertrouwen. Afgevaardigden gebruiken uitzetpools om dit te doen en krijgen een deel van de blokbeloning van validators. Lees hier meer over de economie van het NEAR Protocol: https://near.org/blog/near-protocol-economics.

NEAR Protocol ecosysteemprojecten

In meer dan twee jaar van zijn bestaan ​​heeft NEAR Protocol veel aandacht weten te krijgen, zowel binnen als buiten de cryptocurrency-industrie. Het NEAR-ecosysteem heeft in deze tijd een snelle groei doorgemaakt en vele andere interessante projecten hebben zich erbij aangesloten. Laten we eens kijken naar de meest opvallende elementen van het ecosysteem.

Flux-protocol

Flux creëert het eenvoudigste protocol voor ontwikkelaars die letterlijk overal markten lanceren (elk activum, commodity, real-world evenement of iets anders dat maar kan worden bedacht). Onderdeel van die missie is het creëren van een innovatieve, eenvoudige en aanpasbare open source-applicatie voor open markten. De Flux open source applicatie is gebouwd bovenop de NEAR Wallet. NEAR Wallet is een niet-bewaarplichtige portemonnee in de vorm van een browserextensie die accountnamen voor adressen ondersteunt, wat een gemakkelijkere en vertrouwde interface biedt voor web2-gebruikers.

Mintbase

Mintbase is een Amazon-achtige marktplaats. Het stelt elke gebruiker, ook degenen zonder technische expertise, in staat om zijn eigen unieke digitale activa te creëren en deze te distribueren via hun slimme contract. 

Het probleem is dat na een sterke toename van de populariteit van gedecentraliseerde financiering, de Ethereum-blockchain erg duur is geworden in het gebruik. Soms bereiken de gemiddelde vergoedingen voor interactie met slimme contracten dubbele cijfers. Deze tekortkomingen dwongen het Mintbase-team om naar een alternatief platform te zoeken en het NEAR-protocol te vinden.

MoonPay

MoonPay is een bedrijf dat een betalingsinfrastructuur creëert voor cryptocurrencies. Het team van het platform streeft naar een naadloos conversieproces tussen fiat-valuta’s en cryptocurrencies met behulp van alle belangrijke betaalmethoden, inclusief debet- en creditcards, lokale bankoverschrijvingen, Apple Pay, Google Pay en Samsung Pay.. 

MoonPay is actief in meer dan 160 landen en wordt vertrouwd door meer dan 250 toonaangevende portefeuilles, websites en apps.

Ontologie

De blockchain van Ontology is gemaakt om te voldoen aan de behoeften van zakelijke klanten, dat wil zeggen, degenen die privacy eisen en niet ‘hun gegevens willen delen’ in een private blockchain. Ontology werkt volgens een Blockchain-as-a-Service (BaaS) -model. 

Ontology streeft ernaar om zakelijke klanten een gemakkelijke manier te bieden om te profiteren van de gedecentraliseerde en gedistribueerde aard van blockchain. Dit omvat identiteitsbeheer, slimme contracten, gedecentraliseerde gegevensuitwisseling en de mogelijkheid om hun eigen digitale middelen en applicaties te creëren die kunnen worden gehost op het dApp-platform van Ontology..

TrustToken

TrustToken is een platform dat begin 2018 is opgericht om de acceptatie van tokenized assets te verspreiden. De eerste stablecoin en een vlaggenschip-token van het project is TrueUSD (TUSD), een activum dat wordt ondersteund door de VS. dollar, wat betekent dat het een verhouding van 1: 1 met de valuta handhaaft. 

Onlangs begon het NEAR Protocol-team samen te werken met de makers van TUSD om de stablecoin in hun platform te integreren. Door deze samenwerking kunnen TUSD-gebruikers munten overboeken met veel lagere kosten en bevestigingstijd. TUSD zou een hoeksteen moeten worden in de ontwikkeling van het NEAR-ecosysteem, dat brede toepassing zal vinden in NFT, blockchain-games, voorspellende markten enzovoort.

Gevolgtrekking

NEAR Protocol is een van de meest veelbelovende blockchain-projecten. Het lost dezelfde infrastructuurproblemen op als Ethereum 2.0 en Polkadot, zoals het beveiligen van decentralisatie en het vergroten van de bandbreedte door middel van sharding.

NEAR Protocol is echter gemaakt met een meer “vriendelijke” houding ten opzichte van ontwikkelaars en gewone gebruikers. In dit opzicht vertegenwoordigt het een serieuze concurrent van de op een na grootste cryptocurrency in termen van marktkapitalisatie. Met solide financiële steun hoeft NEAR Protocol er alleen voor te zorgen dat het project zelf goed genoeg verkoopt om erkenning te krijgen in de gevestigde concurrentie. Als het daarin kan uitblinken, is er een goede kans om de rivalen te verslaan. Lees hier meer over de voorspellingen van NEAR-tokenprijzen: https://medium.com/near-ecosystem/near-price-predictions-5a2240f80a3c.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me