Investeringsstrategieën voor cryptocurrency – een handleiding

investeren in cryptocurrency

Investeren in cryptocurrency werd geruime tijd door een kleine groep toegewijde investeerders als een roekeloze onderneming beschouwd. Op dit punt hebben de meeste mensen gehoord over de gigantische winsten die het kan genereren, evenals over opmerkelijke tekortkomingen waar sommige investeerders last van hadden. 

Een bepalend kenmerk van de cryptocurrency is de hoge volatiliteit. Daarom moeten beleggers en handelaars alle risico’s in overweging nemen en hun strategieën voortdurend aanpassen om aan de top te blijven. In dit artikel gaan we in op verschillende soorten beleggingsstrategieën om u te helpen de juiste beslissing te nemen.

Investeren en handelen: wat is het verschil?

Investeren en handelen zijn twee verschillende methoden om te profiteren van bewegingen op financiële markten, ondanks dat sommige bronnen u anders vertellen. Hoewel ze hetzelfde doel hebben, benaderen deze methoden ze anders. 

Hier is hoe we de verschillen tussen beleggen en handelen kunnen samenvatten:

 • Periode – Investeren is verplichtingen op lange termijn. Er zijn vaak gevallen waarin beleggers hun vermogen jaren en zelfs decennia hebben behouden. Handel vindt plaats in veel kortere perioden: dagelijkse, maandelijkse of driemaandelijkse tijdsbestekken. Ze profiteren meestal van snelle prijsschommelingen die beleggers doorgaans negeren.
 • Frequentie van transacties – In het verlengde van het vorige onderscheid is het bekend dat handelaren veel meer bestellingen plaatsen. Aangezien de prijsveranderingen op korte termijn op zichzelf geen aanzienlijke winsten kunnen opleveren, moeten handelaren dit feit goedmaken met hogere handelsvolumes. Beleggers hebben de neiging om minder transacties uit te voeren.
 • Risico’s – Geen enkele manier van interactie met de cryptocurrency-markt is zonder enig risico. Handelen wordt echter beschouwd als een benadering met een hoog risico / hoog rendement. Alleen al het feit dat handelaren meer transacties doen, betekent dat ze zichzelf blootstellen aan bijna dagelijkse risico’s. Bij het beleggen stapelen de winsten zich zeer geleidelijk op. De risico’s zijn er nog, maar ze zijn niet zo groot.
 • Houding – Handelen vereist meer technische vaardigheden, en beleggen vereist een dieper begrip van de markt. In veel opzichten bestuderen beleggers de psychologie van de markt, en traders houden meer van cijfers en grafieken.

Twee fundamenten van crypto-investeringsstrategieën: fundamentele analyse vs. Technische Analyse

 Fundamentele analyse is gebaseerd op hoe de activaprijs wordt beïnvloed door de marktbewegingen en nieuws binnen het bedrijf. Deze factoren omvatten financiële verklaringen van het topmanagement, winstmarges, nieuws over cryptocurrency, politieke evenementen en zelfs natuurrampen. Op basis van deze onderliggende krachten kunnen analisten beoordelen of het actief te laag of te duur is.

 Technische analyse maakt gebruik van prijsgrafieken, weerstand en ondersteuning, indicatoren, patronen en trends uit het verleden om toekomstige prijsbewegingen te voorspellen. Met andere woorden, het geeft marktdeelnemers een uitgebreid overzicht van de prestatiestatistieken uit het verleden. Bovendien bestudeert het de interactie van vraag- en aanbodkrachten, waarvan wordt aangenomen dat ze ook de prijs beïnvloeden.

Belangrijkste verschillen tussen de twee benaderingen kan worden beschreven in de volgende punten:

 • Fundamentele analyse houdt rekening met langere periodes van vermogenshistorie. In deze context is het waarschijnlijker dat fundamentele analyse wordt gebruikt voor langetermijnhandel. Technische analyse is beter geschikt voor kortetermijn- en swingtraders.
 • Beleggers passen meestal fundamentele analyse toe, terwijl handelaren de voorkeur geven aan technische analyse. De eerste informeert beleggers over de vraag of ze het actief voor een bepaalde periode moeten kopen en houden, en de tweede adviseert over snelle winsten.
 • Fundamentele analyse erkende dat het actief niet alleen wordt beïnvloed door het verleden. De technische analyse houdt normaal gesproken geen rekening met actuele gebeurtenissen, maar bestudeert hoe het activum zich in het verleden heeft gedragen.
 • Technische analyse is beter in het bepalen van het juiste moment om de markt te betreden en te verlaten, terwijl fundamentele analyse de intrinsieke waarde van de valuta bestudeert.

Hoe te investeren in cryptocurrencies 101: fundamentele beleggersstrategieën

Een interessante analogie als het gaat om investeren in cryptocurrency is dat ze meer op een voedingspatroon lijken. Bepaalde benaderingen zijn geschikt voor de ene persoon en blijken voor een ander volkomen nutteloos. Dus als investeerder is het niet uw doel om de meest winstgevende strategie te vinden, maar degene waaraan u zich op de lange termijn kunt houden. 

Als je een strategie ziet die te mooi is om waar te zijn, is het waarschijnlijk een reclametruc. We zullen de meest voorkomende strategieën een voor een bekijken, zonder hun nadelen over het hoofd te zien. Hoe beter u geïnformeerd bent over het goede en het slechte, hoe beter de resultaten zullen zijn.

Hieronder staan ​​de 9 beste manieren om te beginnen met investeren in cryptocurrency.

1. Langetermijninvesteringen (HODL)

HODL is een opzettelijk onjuiste spelling van het woord “hold”. De strategie is erop gericht om crypto gedurende lange tijd aan te houden zonder uit te betalen. Het wordt meestal gebruikt door beginnende investeerders, omdat het gemakkelijk uit te voeren en duidelijk is. Het idee achter de strategie is gebaseerd op een algeheel hoopvol sentiment over de cryptocurrency-markt.

Er is geen definitief antwoord over de vraag of langetermijninvesteringen de juiste benadering zijn voor investeerders. HODL levert investeerders winst op in specifieke omstandigheden – wanneer de markt stijgt. In deze context zult u inderdaad geld kunnen verdienen door simpelweg uw vermogen vast te houden terwijl het in waarde stijgt.

Eerlijk gezegd worden langetermijninvesteringen soms als een onrendabele strategie beschouwd. Hoewel het met succes kan worden gebruikt, laat het geen kans op winst over wanneer de trend omkeert. Door vast te houden aan HODL-ing, loopt u mogelijk verschillende winstgevende kansen mis die worden geboden door meer gecompliceerde strategieën.

PROS

 • Gemakkelijk
 • Goed tijdens uptrends

Nadelen

 • Niet genuanceerd genoeg
 • Vreselijk in een neerwaartse trend
 • Aanzienlijke potentiële verliezen

2. Gemiddelde positie en vervolgens HODL (of Smart Holding)

Het creëren van een gemiddelde positie betekent het kopen van de gemiddelde prijs van een cryptocurrency verlengd. Vanwege de volatiliteit van de cryptomarkt, is het kopen van activa in kleine termijnen een uitstekende keuze voor het opbouwen van longposities. Beleggers spelen voornamelijk op safe – zonder al te riskant te zijn, maar ook met minder potentiële winsten. 

U bent vrij om het schema voor het kopen van het actief te bepalen – maandelijks, wekelijks, tweewekelijks, dagelijks, enz. Er zijn twee meest voorkomende middelingsstrategieën: middeling van de kosten van dollar en middeling van waardekosten. De eerste houdt in dat je met regelmatige tussenpozen gelijke dollarbedragen van de crypto investeert.  

Bij de tweede draagt ​​een belegger bij aan zijn portefeuille op basis van het eerder behaalde percentage winst of verlies. Het geeft u de flexibiliteit om te kiezen of u een bepaalde maand wilt overslaan, wilt proberen om alleen op de dips te kopen, enz.

PROS

 • Betaalbaar
 • Vermijdt spontane beslissingen
 • Minder gevallen van slechte timing

Nadelen

 • Geen aandacht voor veranderende omgeving 
 • Meer vergoedingen
 • Kan resulteren in een lager rendement

3. Handelen: laag kopen en hoog verkopen

De naam van de strategie spreekt voor zich: koop wanneer u denkt dat de prijs van een actief laag genoeg is gedaald en verkoop het nadat het in waarde is gestegen. De beslissing over welke crypto u wilt kopen, is gebaseerd op historische waarden en huidige marktomstandigheden. Hoewel het misschien moeilijk is om deze strategie consequent te gebruiken, heeft het een behoorlijk niveau van populariteit bereikt.

Om hun winsten met deze strategie veilig te stellen, stellen beleggers vaak stop-loss in. Sommige gaan zelfs nog verder en passen technische analyse toe en kopen / verkopen op basis van ondersteuningsniveaus, voortschrijdende gemiddelden, enz. Het wordt ook aanbevolen dat beleggers transactiekosten en portefeuille-erosie in de gaten houden.

Het kan voor beleggers echter moeilijk zijn om te bepalen wanneer de prijs te hoog of te laag wordt. Veel investeerders moeten een balans vinden tussen willen wachten om hun winst te verhogen en tevreden zijn met bestaande. Experts raden aan om deze strategie aan te vullen met andere instrumenten, zoals voortschrijdende gemiddelden en algemeen marktsentiment.

PROS

 • Geschikt voor beginners en gevorderde investeerders
 • Speelt in op paniekverkopen op de markt
 • Werkt voor verschillende markten, ook zijwaarts

Nadelen

 • Onderzoek vereist
 • Onvoorspelbaarheid van de meeste activa
 • Psychologische obstakels in termen van kopen / verkopen

4. Een handelsbot gebruiken voor daghandel

Trading Bot voor Day Trading

Geautomatiseerde software voert dezelfde activiteit uit als een menselijke handelaar, maar met parameters die in het programma zijn geschreven. De meeste handelaren gebruiken reeds gemaakte handelsbits, maar sommigen kiezen ervoor om hun programmeervaardigheden te gebruiken en er een te creëren. Hoewel de eerste gemakkelijker te implementeren is, geeft de tweede u meer controle over de strategieën.

Handelsstrategieën die in handelsbots zijn geïntegreerd, zijn over het algemeen eenvoudig en meer gestructureerd. Omdat ze moeten worden opgesplitst in een reeks activiteiten, kunnen ze niet al te ingewikkeld zijn. Anders zal het bit moeilijk te configureren zijn en zal het resulteren in handelsfouten.

Degenen die vooraf gemaakte strategieën op handelsplatforms kopen, moeten de risico’s beseffen. U kunt aanzienlijke winsten maken omdat de bot snel reageert op marktveranderingen, 24/7 kan handelen en geen emoties heeft. Tegelijkertijd kunt u, als uw strategie defect is, een reeks verliezen oplopen.

PROS

 • Minimaal onderhoud
 • Minder psychologische druk
 • Honderden markten en activa om in de gaten te houden

Nadelen

 • Risico’s van het automatiseren van consistente verliezen
 • Vereist enige programmeervaardigheden 
 • Onvermogen om makers te verifiëren

5. Een handelsbot gebruiken om te investeren

Het automatiseren van het investeringsproces is minder gebruikelijk dan handelen. De reden is dat handelsbots gericht zijn op snelle marktanalyse en orderuitvoering, wat niet vaak het hoofddoel is bij beleggen. Als u de bot echter uw portefeuille laat beheren met stop-loss en strategieën met een laag risico kiest, kan dit vruchtbare resultaten opleveren. 

Verschillende bots hebben verschillende functies en investeerders kiezen ze afhankelijk van hun strategie. Houd er rekening mee dat veel functies niet van toepassing zijn als u bijvoorbeeld op zoek bent naar HODL voor uw activa voor de lange termijn.

Hoewel er veel voordelen zijn aan geautomatiseerd beleggen, is het misschien niet per se de beste keuze voor iedereen. Casual investeerders zijn niet het belangrijkste publiek voor bots en zijn misschien beter af zonder hen. Maar als u van plan bent om consistente investeringen te doen en het voor risico gecorrigeerde rendement wilt maximaliseren, kunt u veel profiteren van geautomatiseerde platforms.

PROS

 • Haalt emoties eruit
 • Houdt investeerders gedisciplineerd
 • Ondersteunt meerdere accounts

Nadelen

 • Geen volledig hands-off oplossing
 • Niet de beste keuze voor langetermijnbeleggers
 • Risico op oplichters

6. Valuta- en wisselarbitrage

Cryptocurrency-uitwisselingen variëren in termen van liquiditeit, handelsvolume en vervolgens prijzen voor bepaalde activa. Marktveranderingen hebben een verschillende invloed op kleine en grote valuta’s. Meestal hebben grotere beurzen lagere tarieven. Met een arbitragestrategie kopen handelaren daar activa en verkopen ze deze op de kleinere beurzen. 

Vaak zal er ook een slot in de tijd zijn nadat grote beurzen prijsveranderingen hebben ondergaan en voordat ze plaatsvinden op kleine beurzen. Omdat prijzen niet tegelijkertijd aanpassen, kunt u profiteren van deze prijsverschillen. De strategie is eenvoudig maar vereist veel tijd en toewijding. 

Om uw winstkansen te maximaliseren, moet u het handelsvolume vergroten. De prijsveranderingen zijn niet altijd significant, dus u moet dit goedmaken door een behoorlijke hoeveelheid cryptocurrency te investeren. Ten slotte moeten beleggers op zoek gaan naar transactie-, aanbetalings- en opnamekosten, die een aanzienlijk deel van hun winst kunnen opbrengen.

PROS

 • Onmiddellijke winst
 • Veel beurzen en valuta’s om uit te kiezen
 • Profiteert van vluchtigheid

Nadelen

 • Wisselkoersen
 • Kapitaalvereisten

7. ICO Investing (eerste muntenaanbod)

ICO’s zijn een crowdfunding-methode waarbij technische makers tokens verkopen die later worden vervangen door altcoins nadat het bedrijf actief is. Het voordeel is dat tokens kunnen worden verhandeld op beurzen en in de loop van de tijd aanzienlijk in waarde kunnen stijgen.

Er zijn twee belangrijke ICO-investeringsstrategieën, die in wezen tegengestelde benaderingen zijn. De eerste, omdraaien, houdt in dat je de tokens koopt en ze vrijwel onmiddellijk verhandelt. Als er een goede vraag is naar het token en het bedrijf wordt gehyped, kun je goede winsten maken. Als u echter in eerste instantie een kleine investering doet, zijn de winsten mogelijk niet enorm.

Als alternatief kunnen beleggers de houdingsmethode kiezen. Het uitgangspunt achter deze tactiek is dat de investeerders het bedrijf en zijn technologie veelbelovend vinden en rekenen op hun toekomstig succes. Het vereist wat onderzoek. Voordat u investeert, moet u hun bedrijfsmodel, het ontwikkelingsteam, het totale aanbod en de inflatie, enz. Kennen.

PROS

 • Hoog potentieel rendement op de initiële investering
 • Hoge liquiditeit
 • Beschikbaar voor iedereen

Nadelen

 • Extreme prijsschommelingen
 • Geen eigendom
 • Risico op Ponzi-schema’s en oplichting

8. Beheer van beleggersfondsen

Beheer van beleggingsportefeuilles omvat het organiseren en onderhouden van investeringen om specifieke doelen te bereiken. Afhankelijk van deze doelen kunnen beleggers kiezen uit verschillende strategieën, activaspreiding, methoden voor risicobeheer, enz.

Een van de benaderingen is passief beheer. In dit geval hebben beleggers meestal een vaste activaspreiding en proberen ze niet beter te presteren dan de marktomstandigheden. Omdat er geen actieve handel bij betrokken is, zijn de bijbehorende kosten vrij laag.

Actief beheer houdt daarentegen in dat beleggingen worden gekozen die beter presteren dan een of andere marktbenchmark. Het brengt hogere kosten met zich mee en sommige onderzoeken suggereren dat het geen consistente winst genereert zoals geadverteerd.

PROS

 • Niet te ingewikkeld
 • Gediversifieerde investeringen
 • Vaste bron van inkomsten

Nadelen

 • Instap- en uitstapkosten
 • Beperkte controle over activaselectie
 • Fiscale inefficiëntie 

9. Mijnbouw en combinatie van alle bovenstaande strategieën

Het debat over welke strategie beter is, is eindeloos. Aan het eind van de dag zullen elke portefeuillebeheerder en analist het erover eens zijn dat u uw beleggingsdoelen op veel verschillende manieren kunt bereiken. Er is geen juist antwoord wat u ongetwijfeld winst zal opleveren, dus u moet zich beter aanpassen en strategieën combineren als u denkt dat ze op die manier beter zullen werken.  

Alle hierboven beschreven strategieën hebben unieke sets kenmerken en beleggers kunnen sterke en zwakke punten in hun voordeel manipuleren. U kunt bijvoorbeeld actieve en passieve strategieën combineren. De eerste levert waarschijnlijk meer op, en de tweede zou consistentere resultaten moeten opleveren. 

Er zijn echter moeilijkheden. Net zoals er geen perfecte strategieën zijn, is er ook geen ‘juiste’ manier om strategieën te combineren. En als u denkt dat u over voldoende kennis en middelen beschikt, kunt u uw vaardigheden op het gebied van mining of een andere crypto-activiteit uitproberen die bij uw stijl past.

PROS

 • Haal het beste uit twee werelden
 • Lagere fondskosten
 • Beter risicobeheer

Nadelen

 • Vereist meer marktkennis
 • Risico’s van onjuiste combinaties

Dingen om te overwegen voordat u een strategie maakt om te investeren in cryptocurrency

Elke succesvolle investering heeft een goedgeschreven, meetbare en reproduceerbare strategie. Het probleem begint wanneer investeerders zonder veel overleg overgaan van vooraf gemaakte strategieën naar het creëren van hun eigen strategieën. Enkele van de belangrijkste punten waarmee u rekening moet houden bij het ontwerpen van een strategie voor u zijn:

 • Uw huidige financiële situatie – Een gedegen financieel plan zou uw eerste stap moeten zijn. Er zijn geen garanties dat investeringen grote winsten opleveren. Dus, wat is uw inkomen na belastingen vs. bestedingsrantsoen, en hoeveel geld kunt u gemakkelijk besteden aan investeren?
 • Uw risicotolerantie en gewenst rendement – Uw risicobeheerplan en toekomstige strategie moeten rekening houden met de inherente risico’s van specifieke activacategorieën. Hoeveel risico bent u bereid te nemen voor een hoger potentieel van een beleggingsrendement?
 •  De tijdlijn waarmee u gaat werken – Een strategie voor de lange termijn, dat wil zeggen voor decennia, zal veel verschillen van de strategie die voor meerdere jaren is ontworpen. Spaart u voor pensionering of heeft u een kortere en veiligere strategie nodig?
 • Toepasbaarheid op verschillende marktomgevingen – Investeerders moeten erkennen dat de markt niet altijd aan hun kant zal staan. Hoe zou uw strategie presteren in verschillende omstandigheden, en kent u de sterke / zwakke punten??
 • De maatstaf voor de effectiviteit van uw beleggingsstrategie – Strategieën moeten van tijd tot tijd opnieuw worden bezocht en aangepast. Weet u hoe u kunt beoordelen of de strategie past bij uw beleggingsdoelen?

FAQ

Het is logisch als u enkele vragen heeft over investeringsstrategieën en de cryptocurrency-markt in het algemeen. Hier zijn enkele veelgestelde vragen van crypto-investeerders:

Wat heb ik nodig om te beginnen met investeren?

Handelsplatforms voor cryptocurrency, zoals 3commas, bieden voldoende begeleiding en hulp voor investeerders die net beginnen. Met deze services kunt u uw portefeuille beheren, de juiste strategieën en financiële instrumenten kiezen om mee te werken. Bovendien verbinden ze u met crypto-uitwisselingen. Als je vragen en problemen hebt, bekijk dan de educatieve bronnen voor inzichten van professionele investeerders.

Hoe kies ik een cryptocurrency om in te investeren?

Elke activaklasse op een financiële markt moet worden geanalyseerd op basis van: de intenties achter het project, de sterkte van het team en de marktwaarde. Grondig onderzoek moet uitwijzen in welke cryptocurrency het waard is om in te investeren.

Zijn winsten uit investeringen in cryptocurrency belastbaar?

Het korte antwoord is ja. Winsten in cryptocurrency worden beschouwd als uw inkomen en worden belast volgens uw lokale wetten. Zorg ervoor dat u uw winsten of verliezen registreert, aangezien deze nodig zijn voor toekomstige rapporten.

Hoe werken virtuele portefeuilles?

Met virtuele wallets kunnen gebruikers cryptocurrencies ontvangen, verzenden en opslaan. Het bestaat alleen elektronisch omdat er geen fysieke equivalenten van crypto zijn. Hiermee kunt u uw geld overboeken naar een andere e-wallet, zoals een creditcard die door de bank is uitgegeven.

Hoe bescherm ik mijn geld tegen hackers?

Er zijn een paar hoofdregels om uw geld veilig te houden:

 • Gebruik altijd tweefactorauthenticatie
 • Houd uw transactiegeschiedenis in de gaten
 • Verdeel uw winst over meerdere portefeuilles
 •  Gebruik wachtwoordgeneratoren
 •  Verlaag uw algehele OS-kwetsbaarheid

Is beleggen in cryptocurrency de moeite waard??

De cryptocurrency-markt zal naar verwachting niet snel zijn beloop hebben. Integendeel, het momentum dat het de afgelopen jaren heeft gewonnen, drijft het steeds verder. Met het groeiende aantal altcoins zijn er altijd nieuwe activa om in te investeren. 

Belangrijkste afhaalmaaltijd: hoe te investeren in cryptocurrencies?

Beslissen over een investeringsstrategie voor cryptocurrency en specifieke instrumenten is een ingewikkelde reis. Het komt uiteindelijk neer op vallen en opstaan ​​- als je jezelf onderdompelt in een nieuwe markt, zul je langzaamaan leren waar je goed in bent en welke technieken je moet vermijden.

Om de impact van fouten te minimaliseren, moet u uw specifieke beleggingsdoelstellingen, risicotolerantie, beschikbare fondsen en specifieke voorkeuren bepalen. Dan zie je duidelijk welke strategie het beste bij je past. Het kan iets uit deze lijst zijn, of misschien kom je een nog betere tegen voor je doelen. 

Als u nog steeds niet zeker weet welke strategie u moet gebruiken, is het 3Commas-handelsplatform de perfecte manier om uw cryptocurrency-reis te beginnen. De aangeboden functionaliteit maakt elke investering en handelstechniek mogelijk – van geautomatiseerde bots tot aanpasbare strategieën. Of u nu een beginner bent of een professionele handelaar, u zult een strategie vinden die bij uw vaardigheden en expertise past. Veel plezier met investeren! 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map