Hoe u op een gedecentraliseerde manier kunt verdienen aan opties

Met derivaten zoals opties kunt u onbeperkte winsten maken terwijl u mogelijke verliezen beperkt. Als een van de meest complexe financiële instrumenten, zijn opties ook een van de meest populaire verdienhulpmiddelen op elke markt. In een van onze vorige artikelen hebben we alle voordelen van de handel in opties, soorten opties en enkele elementaire handelsstrategieën beschreven. 

In het artikel van vandaag bespreken we gedecentraliseerde handelsprotocollen voor opties en beschrijven we de belangrijkste kenmerken en kansen die gedecentraliseerde markten hun gebruikers bieden.

Kenmerken van gedecentraliseerde optiemarkten

Naarmate het DeFi-ecosysteem en de hoeveelheid geblokkeerde fondsen toenemen, hebben de leden steeds meer gedecentraliseerde mechanismen nodig om hun risico’s te beheersen.

Tools voor het verhandelen van opties kwamen vrij recentelijk de crypto-ruimte binnen. Grote beurzen zoals Binance, OKEx en BitMEX hebben platforms voor particuliere beleggers met handelshulpmiddelen voor opties. Deribit en FTX bieden ook Options-producten aan hun gebruikers. In termen van het geld van mensen en nieuwe financiële kansen, zijn de belangrijkste nadelen de verplichte KYC-procedures en de noodzaak om een ​​derde partij te vertrouwen met zijn fondsen. 

Het bouwen van gedecentraliseerde oplossingen voor de handel in opties en het afdekken van risico’s is de sleutel tot het aantrekken van nieuwe gebruikers en cashflow naar DeFi. Innovatieve benaderingen en slimme contractmogelijkheden zullen elke gebruiker toegang geven tot een breed scala aan financiële instrumenten en extra winst opleveren.

Hegic

Hegic is een on-chain protocol voor handel in opties, gebouwd en gelanceerd in het Ethereum-netwerk. Het platform maakt gebruik van hedgingcontracten – dit zijn op Ethereum gebaseerde contracten die liquiditeit op een niet-bewarende manier vasthouden, contracten verkopen aan houders en beloningen verdelen aan liquiditeitsverschaffers. Hedge-contracten worden gebruikt om de waarde van de activa gedurende een bepaalde periode te beschermen. De gedecentraliseerde aanpak wordt gewaarborgd en gegarandeerd door de liquiditeit die vastzit in contracten en tijdstempels.

Het unieke kenmerk van Hegic ligt in het feit dat hedgecontracten het risico van verlies van geld van een bepaalde verkoper overdragen aan alle liquiditeitsverschaffers. Met andere woorden, het risico om geld te verliezen wordt verminderd terwijl de winstgevendheid van alle liquiditeitsverschaffers wordt gewaarborgd. 

De kosten van optiecontracten bij Hegic zijn hoger dan de alternatieve platforms die worden aangeboden door het gebruik van zogenaamde Amerikaanse opties in plaats van Europese opties. Deze aanpak is gunstig voor Hegic-gebruikers, omdat ze de contracten op elk moment kunnen uitvoeren in plaats van te wachten tot ze verlopen.

Handel in ETH- en WBTC-opties is beschikbaar op het platform, met tijdsbestekken variërend van 1 dag tot 4 weken. Om opties te verkopen, moet u de ETH- of DAI-pool invoeren, waar ETH wordt gebruikt om callopties te verkopen en DAI voor het verkopen van putopties. Met Hegic kunnen opties worden gecreëerd tegen elke, zelfs obscure uitoefenprijs, waardoor de markt flexibeler wordt voor kopers van opties, waardoor deze parameter voor verkopers van opties wordt verminderd. Tegelijkertijd verhoogt het de kosten van het kopen van een optie, maar biedt het een hoger rendement voor verkopers.

Hegic staat op de derde plaats in de lijst met afgeleide platforms met $ 80 miljoen op het platform.

Als een gebruiker bijvoorbeeld op 20 november een 2-weekse oproepoptie voor 7.500 ETH op het Hegic-platform heeft gekocht, waardoor iets meer dan 774 ETH wordt geblokkeerd. Op 4 december werd de optie uitgevoerd voor $ 485, waardoor de initiator 1.337 ETH zou kunnen verdienen. 

Opyn

Opyn is een open, gedecentraliseerd optiesplatform op Ethereum, waarmee gebruikers opties kunnen maken met oToken.

Om een ​​optie te creëren, moeten gebruikers volledige ondersteuning bieden door het onderpand naar het slimme contract te sturen en in ruil daarvoor de gerealiseerde putoptie te ontvangen. Elk oToken smart contract specificeert parameters zoals vervaltijd, de onderliggende waarde, prijs, strike-asset, type onderpand, type optie, enz..

Optietokens die dezelfde parameters hebben, zijn uitwisselbaar. Nadat opties zijn gemaakt, kunnen ze naar elk Ethereum-adres worden verzonden of worden verhandeld op de Uniswap-beurs. De prijs van tokens wordt bepaald door de marktprijs op Uniswap en door de op vraag en aanbod gebaseerde markt van oToken op een bepaald moment. 

Opyn stelt Opties-initiatiefnemers in staat premies te ontvangen door Opties rechtstreeks aan gebruikers te verkopen, waardoor ETH-houders hun vermogenspositie kunnen opbouwen. Het platform biedt verzekeringen voor activa als USDC, DAI, UNI, WBTC, YFI en anderen. 

ACO

Het gedecentraliseerde ACO-optiesprotocol van Auctus is gebaseerd op Ethereum en werkt op dezelfde manier als het Opyn-protocol. Compatibel met ERC-20 ACO-tokens zijn ontworpen om opties te vormen via hun eigen slimme contracten. Er zijn opties beschikbaar op het platform die kunnen worden uitgevoerd voordat het contract afloopt. Om bonussen te ontvangen, moeten optieverkopers de optiecontracten in ETH of USDC volledig steunen.

ACO gebruikt Chainlink als een orakel om de prijs van onderliggende activa te bepalen. ACO maakt het ook mogelijk om individuele liquiditeitspools te creëren, waardoor makers van Opties het bereik van uitoefenprijzen en vervaldata kunnen bepalen. Auctus is van plan om in de toekomst een kluis te ontwikkelen met geautomatiseerde investeringsstrategieën om een ​​duurzame vraag en aanbod op het platform te creëren.

PlotX

PlotX is een gedecentraliseerd voorspellingsprotocol dat gebruikmaakt van een geautomatiseerd marktmakersmodel (AMM) in plaats van een orderboek. Voor elke markt worden liquiditeitspools gecreëerd die uiteraard de handel op deze markten ondersteunen.

Het platform bevindt zich momenteel in de bètatestfase op het Ethereum-mainnet en heeft twee handelsparen beschikbaar: BTC-USDT en ETH-USDT.

Om toegang te krijgen tot de markten, moet u Metamask of een andere portemonnee die Wallet Connect ondersteunt, aansluiten. Er zijn drie tijdframes beschikbaar op PlotX: 4 uur, dagelijks en wekelijks. Gebruikers kunnen ook toekomstig prijsgedrag voorspellen en een prognose maken.

Markten op het platform doorlopen in de loop van de tijd verschillende stadia: prognoses ontvangen, op resultaten wachten, resultaten registreren, beloningen verdelen. Hierdoor kan elke deelnemer een voorspelling doen en het verloop van de evenementen volgen. Stel dat een van de deelnemers het niet eens is met de resultaten, in het stadium waarin de resultaten worden vastgesteld. In dat geval hebben ze de mogelijkheid om een ​​geschil te openen, wat op zijn beurt het afwikkelingsmechanisme activeert.

In alle PlotX-voorspellingsmarkten moet u de hefboomwerking ergens tussen 1X en 5X selecteren, waarbij het minimale verlies in geval van een verkeerde voorspelling 20% ​​van het vastgestelde bedrag is en het maximum de volledige storting.

Handelsopties zijn verbonden met de onderliggende activa, dus de bepaling van de prijs van de activa wordt gedaan door een orakel. PlotX heeft geïntegreerde oplossingen van Chainlink en Provable, om externe offertes te gebruiken bij het verwerken van de voorspellingen.

Platformontwikkelaars werken aan een schaalbaarheidsoplossing om transactiesnelheden te verhogen met behulp van Matic Network. Dit zal ook het creëren van markten met kortere tijdsbestekken mogelijk maken door het gebruik van zijketens. 

PlotX zal ook een prototype van zijn markten lanceren met behulp van de Elrond-blockchain, wat de commissiekosten zal verlagen en de netwerkbandbreedte zal vergroten.

Charme financiën

Het gedecentraliseerde Opties-protocol van Charm Finance bevindt zich nu in de vroege fase van openbare bètatests. Volgens de ontwikkelaars zijn ze erin geslaagd een nieuw mechanisme te creëren om optiemarkten te creëren die liquide en goedkoop zullen zijn voor de gebruikers. 

Dit is een AMM-systeem dat gebruikers de mogelijkheid biedt om Opties te kopen en verkopen zonder te vertrouwen op een aparte pool van liquiditeits- en liquiditeitsverschaffers om verhandelde activa te plaatsen. Gemaakt door AMM, kunnen optietokens worden gegenereerd en gebrand, en optieprijzen kunnen exclusief worden ingesteld op basis van vraag en aanbod.

AMM-voorspellingen en aanpassing van opties maken het volgens de ontwikkelaars mogelijk om meer liquide en efficiënte optiemarkten te creëren.

Primitieve financiën

Primitive is een protocol voor het maken van opties op Ethereum met mechanismen om zowel op Opyn- als ACO-platforms te werken. Het Opties-token op het platform is Prime en de liquiditeit wordt geleverd door de Opties-initiatiefnemers. Primitive gebruikt een vereenvoudigd prijsmodel voor opties.

Momenteel wordt gewerkt aan de ontwikkeling van optietokens en het model voor het poolen van liquiditeit als ruilmiddel.

Deriswap

Op 23 november kondigde de oprichter van yEarn.Finance, André Cronier, de lancering aan van het gedecentraliseerde Deriswap-protocol, dat swaps, opties en leningen op het platform combineert tot één contract waarmee gebruikers kunnen communiceren met verschillende soorten activa. Amerikaanse call / put-opties met volledig onderpand zullen beschikbaar zijn op Deriswap. Volgens de verklaring van Cronier zal het poolen van swaps en opties resulteren in het compenseren van verliezen veroorzaakt door de volatiliteit van het geselecteerde paar..

Het platform bevindt zich in de auditfase en de lancering is gepland voor de nabije toekomst.

Gedecentraliseerde handel in opties valkuilen

De problemen waarmee gedecentraliseerde handel in opties wordt geconfronteerd, zijn lage bandbreedte, hoge transactiekosten, complexe interface, de mogelijkheid van fraude, relatief zwakke beveiliging en meer.

Schaalbaarheidsproblemen en transactiekosten worden al aangepakt door het gebruik van protocollen van de tweede laag. Een mooi voorbeeld van dergelijke ontwikkelingen is de PlotX-samenwerking met Matic en Elrond.

Het veiligheidsprobleem vloeit voort uit het feit dat de projecten op het gebied van gedecentraliseerde financiering innovatief zijn en de ervaring met het bouwen van veilige oplossingen op dit gebied nog onvoldoende is. Dit leidde tot het blokkeren van ~ $ 28.000 in het Hegic-protocol, zelfs na het passeren van de audit- en platformrelease op het Ethereum-mainnet. Er is een fout veroorzaakt door een typefout in de code, waarna het platform opnieuw is opgestart en het geld is teruggestort naar de gebruikers.

Opties zijn complexe maar nuttige handelsinstrumenten die door veel handelaren worden gebruikt. Naarmate de markt voor gedecentraliseerde financiering groeit, worden traditionele financiële instrumenten omgevormd tot een gedecentraliseerd formaat en vinden er steeds meer gebruiksscenario’s.

Disclaimer: de inhoud van dit artikel is niet bedoeld als financieel advies en mag niet als zodanig worden behandeld. 3commas en zijn auteurs nemen geen enkele verantwoordelijkheid voor uw winsten of verliezen nadat u dit artikel heeft gelezen. Het artikel is bedoeld om lezers algemene informatie te geven. Hierin wordt alleen persoonlijke ervaring beschreven. De gebruiker moet zijn eigen onafhankelijk onderzoek doen om weloverwogen beslissingen te nemen met betrekking tot zijn crypto-investeringen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map