Hoe u de winst in Crypto kunt verhogen. Futures

We openen een reeks artikelen over minder bekende methoden om de winst in cryptohandel te vergroten, inclusief hoe u gebruik kunt maken van 3commas-functionaliteit.

In dit artikel zullen we inzicht geven in de termijnmarkten en hoe de 3Commas-bots kunnen worden gebruikt, met stapsgewijze instructies.

Wat zijn futures

Futures is een overeenkomst (contract) voor de aankoop of verkoop van een actief in de toekomst tegen de prijs op het moment van het sluiten van het contract. Na het sluiten van het contract zijn de partijen verplicht om aan de voorwaarden te voldoen, ongeacht de marktprijs.

Wat is het belang van handelen op futuresbeurzen

Futuresbeurzen voorzien voornamelijk in:

1. Hefboomhandel – dat wil zeggen, handelen met bedragen die aanzienlijk hoger zijn dan de uwe.

2. Shorting – dat wil zeggen speculeren op de daling van de prijs van een actief

Wat is hefboomwerking. Voorbeeld

Hefboomhandel, ook wel margehandel of margehandel genoemd, is een systeem waarmee de handelaar posities kan openen die veel groter zijn dan zijn eigen kapitaal. De handelaar hoeft slechts een bepaald percentage van de positie te investeren.

‘Hefboomwerking’ verwijst meestal naar de verhouding tussen de positiewaarde en de benodigde investering, en ‘Vereiste marge’ is het percentage van de positie die de handelaar nodig heeft om deze te openen.

Hoewel handel met hefboomwerking minder kapitaal vereist, wat voor veel handelaren een groot voordeel kan zijn, brengt het ook een verliesrisico met zich mee. Omdat iemand veel meer kan verdienen dan zijn initiële investering, kunnen verliezen op dezelfde schaal optreden. Het is belangrijk om de geopende positie bij te houden en stop loss en andere toe te passen om grootschalige verliezen te voorkomen

De meeste cryptocurrency-uitwisselingen staan ​​geen hefboomwerking of margehandel toe. Gespecialiseerde futures-beurzen, handelscontracten, staan ​​echter open voor hefboomwerking.

Laten we aan de hand van een voorbeeld eens kijken naar de handel met hefboomwerking.

Uw succesvolle transactie is gesloten en u heeft $ 100 winst ontvangen. Als u een hefboomwerking van 1:25 had toegepast, zou u met dezelfde transactie $ 2.500 hebben verdiend met exact dezelfde strategie. Dus als u een robuuste strategie heeft, kan handelen met hefboomwerking uw winst aanzienlijk verhogen zonder meer te investeren dan uw eigen middelen.

Tegelijkertijd vergroot u ook het risico dat u uw aanbetaling verliest als de prijs indruist tegen uw verwachting. Dus als u 0,1 BTC gebruikt om 100.000 contracten te kopen (de hefboomwerking is X100) en de prijs daalt met 1%, verliest u alles op uw account (0,1 BTC). Bij een hefboomwerking van 10 is de negatieve afwijking al 10%. In werkelijkheid zal liquidatie zelfs nog eerder plaatsvinden, aangezien er commissies zijn, financiering van een geleende positie, enz. Dit moet worden onthouden.

Momenteel is handel met hefboomwerking beschikbaar op een groot aantal beurzen, waarvan BitMex, Binance Futures, Deribit en Bitfinex de grootste zijn in termen van volumes en liquiditeit. Elk platform heeft zijn eigen unieke functies, Binance Features biedt bijvoorbeeld een maximale hefboomwerking van x125 voor de BTC / USDT-contracten, en BitMex heeft de grootste handelsvolumes, gemiddeld $ 2,5 miljard per dag, wat de manipulatie van de uitwisseling bemoeilijkt. koers op deze beurs.

Wat betekent het te kort. Voorbeeld

Short selling of shorting is een investerings- of handelsstrategie die speculeert op de daling van de prijs van een actief. De handelspositie in de terminal wordt short genoemd.

Beschouw een voorbeeld voor de Bitmex- en Bybit-beurzen, waar winsten alleen in BTC worden geregistreerd.

Stel dat u 1 BTC heeft. De spotprijs is nu $ 10.000. U opent een KORT-positie met het volledige BTC-bedrag voor 10.000 contracten (op voorwaarde dat 1 contract = $ 1). U ondertekent dus een overeenkomst dat, ongeacht de prijs, op elk moment (vóór de vervaldatum, als het contract niet eeuwigdurend is), de koper 1 BTC van u moet kopen, tegen de prijs op het moment van het openen van contracten (en wij opende een positie bij $ 10.000 voor 1 BTC).

Tegelijkertijd is de 1 BTC in uw uitwisselingsrekening “vergrendeld” en blijft deze verpand aan de transactie, zodat u in geval van een Margin Call in rekening wordt gebracht.

De prijs daalt met 50% en nu is het $ 5.000 voor 1 BTC. U sluit een positie van 10.000 SHORT-contracten (verkoop 1 BTC voor $ 10.000). Vanaf uw aanvankelijk “vergrendelde” contract wordt 1 BTC aan de koper gegeven. In ruil daarvoor geeft de koper u 2 BTC ($ 5000 x2 = $ 10.000).

Uw KORTE positie is gesloten. Wat is het resultaat: het tarief daalde met 50%, de BTC in uw account steeg met 100%. Er was 1 BTC, het werd 2 BTC. Het dollar-equivalent van uw account groeide met 0%. Er was 1 BTC tegen een prijs van 10.000, het werd 2 BTC tegen 5.000.

Een succesvolle shorttransactie verhoogt dus uw BTC en het equivalent in dollar blijft ongewijzigd. Als u handelt op de Binance Futures-beurs, neemt u alleen winst in dollars. In ons voorbeeld zou het dollar-equivalent van uw account dan met 50% groeien.

En als u in dit voorbeeld gebruik wilt maken van hefboomwerking

De resultaten zijn als volgt:

De spotprijs is $ 10.000, en we openen een SHORT voor 20.000 contracten met 1 BTC beschikbaar (hefboom x2).

De spotprijs daalt naar $ 5.000 en we sluiten de SHORT af voor 20.000 contracten.

Totaal:

Het was 1 BTC ($ 10.000) + nam 1 BTC ($ 10.000) en opende een KORTE positie voor 20.000 contracten.

De prijs daalde met 50%. Het was $ 10.000, het werd $ 5.000.

De BTC in uw account groeide met 200% – nadat we de SHORT-positie in 20.000 contracten hadden gesloten, kochten we 4 BTC voor $ 5.000, we leenden 1 BTC en betaalden = 3 BTC op de rekening. In dollars was het 1 × 10000, het werd 3 × 5000 = + 50%.

De voordelen van futures voor mijnwerkers

Naast een speculatief doel, kunnen futures door mijnwerkers worden gebruikt om risico’s af te dekken, d.w.z. de mijnwerker is van plan om binnen een maand 10 bitcoins te minen en ze te verkopen voor $ 7.000, maar vanwege de hoge volatiliteit van de markt kan de prijs van bitcoin naar beneden veranderen. Om zichzelf te beschermen tegen een sterke verandering in de wisselkoers, opent de mijnwerker een shortpositie en bevindt hij zich in een win-winsituatie, aangezien de waarde van de portefeuille niet zal veranderen:

– wanneer de BTC-koers daalt, verliest de miner vanwege het feit dat hij bitcoins heeft, maar wint hij BTC op futures vanwege een shortpositie.

– wanneer de BTC-rente stijgt, verliest de miner BTC op futures vanwege een shortpositie, maar wint hij vanwege het feit dat hij bitcoins heeft.

Waarom 3Commas-bots handig zijn bij het handelen met hefboomwerking

Als u uw eigen winstgevende strategie of die van een derde partij heeft, kunt u deze niet alleen automatiseren met behulp van 3Commas-bots, maar er ook veel meer aan verdienen met behulp van hefboomwerking.

Waar u deze strategieën kunt krijgen?

1. Eigen strategie

U kunt uw eigen strategie creëren met behulp van technische indicatoren of andere tools die beschikbaar zijn in TradingView en de uitvoering in 3Commas automatiseren. In dit artikel wordt beschreven hoe u dit doet. Om met hefboomwerking te handelen, moet u een van de beschikbare futures-beurzen (Binance Futures, Bybit, Bitmex) verbinden met uw 3Commas-account en vervolgens heeft u in de botinstellingen de hefboomfunctie:

2. Kant-en-klare strategie van derden

U kunt ook handelen met signalen van derden automatiseren en uw hefboomwerking verbinden. De meest populaire kant-en-klare signalen volgens onze klanten zijn de gratis Crypto Screener-signalen van TradingView. U kunt leren hoe u ze configureert door dit artikel te lezen.

We hebben ook een marktplaats met handelssignalen. U kunt een winstgevend signaal selecteren en automatiseren, ook met hefboomwerking.

Welke andere soorten signalen zijn er beschikbaar – lees hier. U kunt ze allemaal verbinden.

En nu stap-voor-stap instructies voor het automatiseren van strategieën met bots en handel met hefboomwerking

We openen een rekening op Binance Futures. Dit gebeurt in drie eenvoudige stappen:

Log in op uw Binance-account

Ga naar het tabblad Futures in het bovenste paneel;

Klik in de rechter benedenhoek op de knop Nu openen. Gedaan.

Hoe u kunt profiteren met Futures Trading

In de rechter benedenhoek onder het glas zit een Transfer knop.

Voer in het venster dat verschijnt het bedrag in USDT in dat we willen overboeken van de beursportefeuille naar de Futures-portemonnee. Onderpand, verzekeringsfonds en overdracht alleen in USDT. Daarom heeft u USDT op uw wisselrekening nodig om uw futuresfonds aan te vullen.

Overigens kunt u via hetzelfde venster geld opnemen van een futures-portemonnee naar een uitwisselingsportemonnee door op de omgekeerde knop tussen portefeuilles te klikken.

Nu heb je geld op je futures-account, maar om met 3Commas te kunnen handelen, moet je via API toegang tot je account verlenen. Ga hiervoor naar je Binance-account> Instellingen> Beheer API.

Voer op het tabblad dat verschijnt de naam van onze sleutel in en klik op “Aanmaken”, bevestig door een code van 2FA te maken door in te voeren.

Vervolgens in de e-mail, waarin u de aanmaak van een nieuwe API-sleutel moet bevestigen door op de knop “Nieuwe API-sleutel bevestigen” te klikken.

Vervolgens gaan we naar de API-beheerpagina. Hier hebben we het bewerken van beperkingen, een API-sleutel en een geheime sleutel nodig.

Klik op “Beperkingen bewerken” en plaats een vinkje voor de items “Handelen inschakelen” en “Futures inschakelen”, de rest van de items, evenals de beperking van toegang door IP, schakel naar wens in.

We kopiëren de API-sleutel en de geheime sleutel. Ga naar 3Commas in het gedeelte “Mijn uitwisselingen”. Selecteer Binance Futures in het veld “Exchange”, bedenk een naam voor uw sleutel (bij voorkeur zodanig dat u onmiddellijk begrijpt dat dit uw sleutel is tot Binance Features), voer de API-sleutel en geheime sleutel in de daarvoor bestemde velden in en klik op ” Verbind een exchange “.

Gefeliciteerd! U hebt de Binance Futures API-sleutel gemaakt en bent een stap dichter bij een geavanceerdere en veiligere handel in futures. Maak vervolgens een bot voor de handel in futures. Om dit te doen, gaat u naar het tabblad “Bots” in het zijpaneel en selecteert u “Geavanceerd” om een ​​bot te maken met een flexibelere handelsstrategie.

In de “Hoofdinstellingen” bedenken we de naam van onze bot, in het “Exchange” -veld selecteren we de naam van de API-sleutel die in de vorige paragraaf is gemaakt. Type bot verlaat “Eenvoudig”.

Selecteer in de volgende stap een handelspaar. Tot nu toe zijn er twee handelsparen beschikbaar op Binance-functies: BTC / USDT en ETH / USDT.

De maximale hefboomwerking voor BTC is x 125 en voor ETH is x 50

Kort of lang. Er zijn twee opties: onze bot zal short gaan (verkopen en goedkoper kopen) of uitgeven (laag kopen en hoog verkopen).

“Winstvaluta” kan niet worden gewijzigd, aangezien alle berekeningen op Binance Features plaatsvinden in USDT.

“Basisordergrootte” is het bedrag waarmee we onze eerste bestelling plaatsen. De waarde kan worden ingesteld in BTC / ETH, USDT of in% van de aanbetaling.

“Safety order size” is het bedrag waarmee verzekeringsorders worden geplaatst na het openen van de transactie voor middeling in het geval van een prijsdaling.

Er zijn twee soorten startorders: uitvoering per markt (ook bekend als markt) of orderboek plaatsen en wachten op de “benodigde” prijs (ook wel limiet genoemd).

‘Hefboomwerkingstype’ of hefboomwerking is de coëfficiënt waarmee de beurs het bod van de klant vermenigvuldigt. Houd er rekening mee dat hoe groter de hefboomwerking, hoe groter het risico dat u uw geld verliest, maar ook hoe groter de beloning.

In het gedeelte ‘Startvoorwaarde deal’ selecteert u de strategie waarmee transacties worden geopend (uw eigen of derde partij – we schreven hierover hierboven).

Winst nemen – welk percentage van de winst de bot zal repareren in de geselecteerde valuta. Met trailing kunt u maximale winst behalen op ongeplande prijsdynamiek.

Gebruik de Trailing-tool en als de prijs hoger wordt dan gepland, wordt uw transactie afgesloten tegen een prijs die dicht bij het maximum ligt.

Voer in het veld “Stop Loss” het percentage van de aanbetaling in dat we willen behouden.

In het veld “Stop Loss action” kunt u kiezen tussen het sluiten van een deal en het sluiten van een deal met een botstop. “Stop Loss time-out” is nodig om je te beschermen tegen knijpen, omdat het vaak gebeurt dat je besluit om short te gaan, een geweldig instappunt te vinden, een stop te zetten en alles lijkt in orde te zijn, maar een willekeurige knijpbeurt slaat je stop in de verkeerde richting , het sluiten van de deal, en de prijs is dat BTC begint te dalen. Wat dit ook is, u kunt een time-out instellen die na een bepaalde tijd controleert of het de moeite waard is om uw bestelling in de stop te sluiten of niet.

Blok “Veiligheidsopdrachten” zijn nodig om de positie te middelen.

U kunt hier meer lezen over veiligheidsopdrachten, maar we voegen eraan toe dat u niet te veel moet middelen, in sommige situaties is het beter om uw visie op de markt te heroverwegen.

Het blok “Geavanceerde instellingen” is nodig om een ​​aantal kleine correcties aan te brengen.

Het veld ‘Geen deal starten als het dagelijkse volume minder is dan’ is nodig voor het verhandelen van laag-liquide altcoins, en op Binance Features kan het handelsvolume in één paar groter zijn dan op sommige beurzen per week.

De minimale en maximale openingsprijzen zijn nodig om de bot in een bepaald bereik te laten handelen en niet om de bodem te verkorten.

De “Deal start delay” kan worden gebruikt om een ​​squeeze te onderscheiden van een sterke stijging / daling zonder een pullback.

In de “Afkoelperiode tussen deals” stelt u de tijd in die moet verstrijken tussen het openen van een nieuwe transactie.

“Open deals en stop” stelt u in staat om de bot beter te besturen na het openen van een bepaald aantal transacties. Het is belangrijk om te onthouden dat openstaande, maar nog niet voltooide transacties ook worden geregistreerd.

Nadat we onze bot hebben geconfigureerd, moeten we de stops dubbel controleren en of alle parameters correct zijn opgegeven. Klik daarna op de knop “Bot maken” in het rechterblok

Als alles correct is gedaan, ziet u een venster waarin u wordt aangeboden om uw bot te starten.

Begin!

Alle informatie over de bot kan worden bekeken in de sectie Bots> Mijn bots. Daar kun je de bot uitschakelen, gedetailleerde informatie, statistieken bekijken, enz.

Onthoud dat handelen met hefboomwerking meer risico’s met zich meebrengt dan spothandel, maar er kunnen meer voordelen zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me