Hoe Bitcoin (BTC) short te gaan

Hoe Bitcoin te kortsluiten Elke cryptohandelaar moet weten hoe hij kan profiteren als de prijzen dalen door Bitcoin (BTC) te shorten. Je hoort vaak over strategieën, zoals HODL en BTD, maar in de wereld van cryptocurrencies wordt kortsluiting veel minder besproken. In dit artikel laten we u zien hoe u bitcoins short kunt gaan om te profiteren van een bearmarkt.

Shorting is in wezen de praktijk van wedden op de prijs van een dalend actief. Dit is echter iets ingewikkelder dan een bullish zet. Het is gemakkelijk om bull te worden: je koopt gewoon BTC en bewaart het. Kortsluiting is echter een heel ander proces. Blijf lezen om meer te weten te komen over leuke dingen zoals hefboomwerking, short-selling van BTC, het proces om het te doen en welke uitwisselingen het beste zijn om bevredigende resultaten te krijgen

Bitcoin-handelsstrategieën: lang vs. Kort

Shorts en longs zijn in wezen verkoop- en koopstrategieën bij het handelen. De meeste cryptocurrency-activa worden gekenmerkt door een hoge volatiliteit. Door het gebruik van shorts en longs kunnen traders profiteren van prijsschommelingen.

Een lange strategie is kopen een aanwinst in de verwachting dat het in prijs zal stijgen. De hoogte van de winst is afhankelijk van de stijging van de waarde van de investering.

Een korte strategie is de verkoop van een financieel instrument in de verwachting dat het in prijs zal dalen. De mechanica van kortsluiting is echter iets gecompliceerder.

Volgens deze regeling leent een handelaar een actief en verkoopt het op de open markt tegen de huidige prijs. Daarna wachten ze op de rentedaling, kopen het bedrag van het geleende goed tegen een lagere rente en betalen de schuld met rente. De handelaar behoudt de winst die hij ontvangt als gevolg van prijswijzigingen. Anders lijdt de belegger verlies als de activaprijs stijgt.

Bitcoin-shorting gevisualiseerd

Short-selling is een proces in drie richtingen: Bitcoin Shorting Visualiseren Het is belangrijk op te merken dat de shortverkoper alleen profiteert als de prijs daalt. Als het stijgt, zal de shortverkoper verlies lijden. U kunt uitgebreid lezen over hoe u short kunt gaan in BTC (of andere cryptocurrencies) door deze link te volgen.

Bitcoin (BTC) Longs: waar gaat dat over??

U koopt bijvoorbeeld een cryptocurrency in de verwachting dat de waarde ervan na enige tijd zal stijgen en u deze met winst kunt verkopen. Stel dat u BTC voor $ 500 hebt gekocht en het vervolgens voor $ 600 hebt verkocht, waarbij u $ 100 voor elke munt verdient als de cryptovalutakoers omhoog gaat. Dit is de meest gebruikelijke en eenvoudige strategie om geld te verdienen met cryptocurrency-bewegingen. Simpel gezegd, long is een strategie waarbij u posities opent om crypto te kopen, waarbij u vertrouwt op de groei van de marktwaarde.. Bitcoin (BTC) Longs Alleen lang spelen is in principe een verkeerde benadering. Dit ontneemt de belegger rente op het moment dat de markt daalt, hoewel het mogelijk en noodzakelijk is om in een dalende markt geld te verdienen. Bovendien leidt alleen handelen met een lange strategie tot natuurlijke verliezen in een dalende markt, wanneer een persoon die gewend is om lang te spelen, probeert om tegen de markt te spelen. Een handelaar moet profiteren van alle aanbiedingen op de markt en zowel op als neer spelen.

Te kort of niet te kort: A 2020 Outlook

Wanneer er een opwaartse trend in de markt is, is alles duidelijk: u koopt BTC en wacht op het juiste moment om uw winst te pakken. U kunt natuurlijk tactisch tevergeefs de markt betreden en tegen het lokale maximum kopen, maar als de trend sterk is, zult u vroeg of laat winst maken..

Maar wat te doen als de markt daalt en u wint? Probeer de “bounce” -methode: koop crypto, in de hoop op een lokaal minimum, en doe het dan snel weg, waarbij u in gedachten houdt dat elke trend over het algemeen een neerwaartse trend is. Een gevaarlijke activiteit, maar soms ook helemaal geslaagd.

Over het algemeen leidt dit er echter toe dat u koopt, en de markt daalt verder, waardoor u twee opties heeft: belegger worden, lang onder een rots verstoppen en wachten op een trendverandering of een dieptepunt bereiken door de positie met verlies te sluiten.

Om niet in deze nachtmerrie terecht te komen, is het beter om niet tegen de trend in te spelen, maar volgens de trend. Dit is waar de short voor is. Het is een bearish game als je een neerwaartse trend ziet en je hebt geld. Natuurlijk kunt u een fout maken op het moment dat u de markt betreedt en niet maximaal verkopen, maar als u goed geraden had in de algemene trend, zou u nog steeds winst maken.

Er is een risico vanwege leverage in plaats van shorting. En hoe meer hefboomwerking, hoe groter het risico. Als we het hebben over handelen met eerste hefboomwerking met behulp van de shorting-strategie, dan is dit qua risico bijna hetzelfde als crypto kopen met je eigen geld. Het is alleen dat u in één geval bullish bent en een bepaald aantal aandelen koopt met uw eigen geld. In het andere geval verwacht u dat de markt zal dalen en, met een hefboomwerking van 1 op 1, hetzelfde aantal aandelen leent en verkoopt als in het eerste geval.

De markt kan zich immers in drie staten bevinden: opwaartse trend, zijwaartse drift of neerwaartse trend. Het is mogelijk om crypto te kopen tijdens een uptrend en een zijwaartse trend, maar een bullish trend in een neerwaartse trend zal onvermijdelijk tot verliezen leiden. Dit betekent dat als je alleen bullish speelt, er tenminste 30% van de markt aan je voorbij gaat. Shorting stelt u in staat voor 100% deel te nemen aan de markt.

5 manieren om BTC te shorten

Volgens sommigen zijn BTC en andere crypto’s in 2018 astronomisch in waarde gestegen, en dit weerhield investeerders er niet van om zelfs toen short te gaan. Voor beleggers die ook willen profiteren van een dalende markt, kan short gaan op BTC en andere digitale valuta lonen. Laten we eens kijken hoe u short kunt gaan op BTC:

1. Margehandel

Een van de gemakkelijkste manieren om bitcoin te shorten, is via een handelsplatform voor cryptocurrency-marge. Veel beurzen bieden dit type handel aan, waarbij beleggers geld kunnen ‘lenen’ van een makelaar om een ​​transactie te plaatsen. Het is belangrijk om de hefboomwerking te begrijpen, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. De populairste bitcoin-beurzen ter wereld die margehandel aanbieden, zijn AvaTrade, Plus500 en Markets.com.

2. Futures-markten

Bitcoin is, net als andere beleggingsproducten, al lang op een termijnmarkt terechtgekomen. Tijdens een futures-transactie koopt een koper een contract dat de prijs specificeert waartegen de onderliggende waarde zal worden verkocht. Wanneer u een futurescontract koopt, gaat u er als belegger van uit dat de prijs van de onderliggende waarde in de nabije toekomst zal stijgen. Het verkopen van een futures-contract toont een bearish mentaliteit en voorspelt dat de prijs binnenkort zal dalen. Het verkopen van futures-contracten is een uitstekende manier om bitcoin te shorten. Futuresmarkten zijn enigszins uitdagend om te vinden, maar u kunt BTC-futures kopen en verkopen, zoals IQ Option en AvaTrade.

3. Binaire handel in opties

Call- en putopties zijn ook investeringsproducten waarmee beleggers short kunnen gaan in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Als u cryptocurrencies of andere valuta’s wilt shorten, plaatst u een putorder. Via een optiecontract kunt u Bitcoin of andere cryptocurrencies verkopen tegen de prijs van vandaag, later in de toekomst, zelfs als de prijs daalt. Een van de beste handelsplatforms voor binaire opties van 2020 zijn IQ Option en Binary.com.

4. Voorspellingsmarkten

U kunt Bitcoin ook shorten via zogenaamde voorspellingsmarkten. Voor andere beleggingsproducten bestaan ​​ze al een tijdje. Via voorspellingsmarkten kunnen beleggers een evenement creëren en erop wedden. U kunt er bijvoorbeeld op wedden of BTC met een bepaald percentage of bedrag stijgt. Als anderen tegengesteld wedden, wint u als investeerder het bedrag van de anderen, als u gelijk heeft. Voorspellend is een voorbeeld van een voorspellingsmarkt voor BTC.

5. Short-selling op cryptocurrency-uitwisselingen

Hoewel deze methode misschien niet voor alle investeerders is, kan ze lucratief zijn. Met deze methode koop en verkoop je actief BTC en andere cryptocurrencies om te profiteren van het prijsverschil. U verkoopt hoog, wacht tot de prijs weer daalt, koopt tokens terug en verkoopt ze weer wanneer ze in prijs stijgen. Als de prijs niet verandert, verliest u niets en houdt u de munten gewoon wat langer vast.

Wanneer moet u BTC short verkopen?

Beslissen wanneer te verkopen is moeilijker voor korte cryptocurrencies, omdat hun liquiditeit niet altijd hoog is. De zogenaamde squeeze is niet uitgesloten, waarbij je geld verliest in plaats van verdienen. Op de lange termijn is het over het algemeen niet aan te raden om BTC of altcoins te shorten, aangezien u uw aanbetaling geleidelijk kunt afvoeren.

Sommige marktplaatsen hebben leningen waarmee gebruikers munten kunnen krijgen om short te gaan. Natuurlijk wordt de service betaald – gemiddeld wordt BTC gegeven tegen 0,2% per dag. U kunt cryptocurrencies shorten op beurzen, zoals Poloniex of Bitfinex. Ze hebben gedetailleerde handleidingen waarin wordt beschreven hoe het mechanisme werkt.

De essentie van het werken met een bearmarkt is om verschillende kansen voor shorting te benutten. Elk van de posities wordt gebruikt op basis van marktgedrag. De eerste optie betreft de selectie van munten die op weg zijn naar weerstand. De tweede optie bestaat uit het werken met munten met een minimale spiraalveer of relatieve sterkte. Indien correct gebruikt, kunt u met beide tactieken zwakke valuta’s vinden, waarvan de koers binnenkort zou moeten dalen.

Nadat een handelaar de valuta’s heeft geïdentificeerd die in prijs dalen, moet hij het moment van shorting nauwkeurig bepalen. Dit heeft gevolgen voor de winst van de hele operatie. U moet niet alleen online naar de grafiek kijken, maar uw toevlucht nemen tot technische analyse. Met zijn hulp wordt het startpunt van het kortsluitspel bepaald.

Een signaal dat het tijd is om te stoppen, kan een driehoek zijn – de beweging van de cryptocurrency-grafiek samen met een geometrische figuur of het verschijnen van een dubbele top wanneer de koers in korte tijd meerdere keren springt. Wanneer de waarde van een activum op de markt daalt, let dan op korte-termijnprijsindicatoren.

Als de markt zich in een neerwaartse trend bevindt maar niet overeenkomt met de kenmerken van een neerwaartse trend, is het beter om kortetermijnprijsindicatoren te analyseren. Alleen een scherpe daling van de prijs van een actief kan de maximale winst opleveren, dus het moment van openen en sluiten van een transactie moet zorgvuldig worden geselecteerd.

Hier is een grafiek die een scherpe daling en volgende stabiliteit van BTC in augustus 2020 laat zien: Stabiliteit van BTC afbeelding tegoed: coinsnetwork.com

Hoe u Bitcoin-shorting tot een onderdeel van uw handelsstrategie kunt maken

Er zijn twee manieren om shorten onderdeel te maken van uw handelsstrategie.

De eerste de ene is een geleidelijke opbouw van een positie op een daling om verder te verkopen wanneer de trend verandert. Deze methode van achtereenvolgens kopen op een lager en lager niveau wordt ook wel middeling genoemd.

Tijdens de correctie van Bitcoin-prijzen in juni 2017 vanaf het niveau van $ 2.900, was het bijvoorbeeld mogelijk om verschillende kooptransacties uit te voeren met een specifiek interval (op het niveau van $ 2.800, $ 2.600, $ 2.400, $ 2.200, $ 2.000), met een gemiddelde aanschafprijs van $ 2.400. Daarna, al bij de terugkeer van de prijs van $ 2.900, is het inkomen in procenten meer dan 20%.

De seconde strategie, die risicovoller is, is gebaseerd op het gebruik van shortposities. Deze naam heeft niets te maken met de duur van transacties, maar shortposities worden in de regel niet maandenlang aangehouden. Bij shorting leent een handelaar BTC en verkoopt deze op de markt tegen de huidige prijs (bijvoorbeeld voor $ 2.800).

Nadat de prijs is gedaald, koopt de handelaar de cryptocurrency terug tegen een lagere prijs ($ 2.400), betaalt hij het geleende terug en maakt hij winst over het verschil tussen de aan- en verkoopkosten. In dit voorbeeld zou de uitbetaling ongeveer 14% zijn.

Bij het kortsluiten van BTC moet één eenvoudige regel in gedachten worden gehouden: zelfs als de waarde van de cryptocurrency twee keer is gedaald, verdient u niet meer dan 50%, terwijl als de prijs verdubbelt, de verliezen 100% bedragen. Daarom is uiterste voorzichtigheid vereist in zo’n bearish game, omdat de cryptocurrency-markt zelfs ervaren handelaren meer dan eens heeft verrast met de snelle verandering van trends..

Van de twee hierboven beschreven strategieën is de eerste gemakkelijker toe te passen en geschikt voor de meeste beleggers op middellange en lange termijn. Desalniettemin zijn velen van hen, die een nieuwe daling in de markt waarnemen, bang dat als de prijs te lang daalt en tot het minimumniveau daalt, het kan gebeuren dat er gewoon niemand is om de cryptocurrency te verkopen..

Het maakt niet uit hoe lang de periode van de prijsdaling is (en alleen de geschiedenis van BTC heeft meer dan tien lange-termijndalingen), de correctie eindigt vroeg of laat en de prijs bereikt zijn volgende maximum.

How to short Bitcoin: Short-selling voorbeeld stap-voor-stap handleiding

We laten u zien hoe u uw BTC short kunt verkopen op Binance. Dit is hoe uw accountvermogen eruit kan zien. U kunt eerst lenen, daarna uw technische analyse uitvoeren, enz. Btc binance 1 Stap op de marge-uitwisseling. Zorg ervoor dat u de “M” heeft geselecteerd, want deze toont alle paren die u op marge kunt verhandelen: Btc binance 2 Nu ga je je BTC verkopen in de verwachting dat de prijs zal dalen. Als u naar het tabblad gaat dat op de schermafbeelding wordt weergegeven, zal de uitwisseling u uw risico’s vertellen: Btc binance 3 Wanneer u uw BTC leent, ziet u een pop-up die u moet bevestigen: BTC Binance 4 Dit is hoe uw account eruitziet als u met succes uw BTC short heeft verkocht: Btc binance 5 Dit zou je een basisidee moeten geven, maar bekijk zeker de tutorial op YouTube:

Beste uitwisselingen & Handelsplatforms voor BTC-shorting

Op de meeste beurzen die diensten voor margehandel aanbieden, is het proces van het lenen van cryptocurrency te koop, kortom, geautomatiseerd. BTC wordt uitgeleend door andere investeerders en ontvangen een vergoeding in de vorm van rente-inkomsten, afhankelijk van de looptijd van de lening. De tarieven variëren maar dalen zelden onder de 2% per maand. De mogelijkheid van BTC-shorting is beschikbaar op populaire beurzen als Binance, Bitfinance, Kraken en Coinbase.

BTC-kortsluitrisico’s

Short gaan brengt veel risico’s met zich mee. De prijs van een munt kan natuurlijk plotseling stijgen nadat een belegger de munten zojuist heeft verkocht in de hoop ze later tegen een lagere prijs terug te kunnen kopen. Op dat moment had de belegger lang moeten wachten, omdat hij nu verlies maakt door de munten tegen een hogere prijs terug te kopen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor lang doorgaan terwijl de prijzen dalen.

Laten we zeggen dat u voor 100 USD aan BTC heeft ingekort toen de prijzen slechts 10 USD per munt waren. Dat betekent dat je tien munten short-verkocht. Laten we aannemen dat u de munten nog moet terugkopen, wat betekent dat u de eigenaar nog steeds met tien BTC moet terugbetalen. Stel je nu voor dat de prijs ineens omhoog ging naar 4000 USD. De tien BTC die u moet terugbetalen, zijn nu 40.000 USD geworden!

Bij short selling moet u voldoende handelskapitaal hebben om uw huidige positie open te houden. U maakt winst zodra de prijs is gedaald tot de prijs die u vooraf heeft bepaald. Tot die tijd kan de prijs van uw crypto fluctueren.

Als de prijs de tegenovergestelde richting van uw doel gaat, en als de prijs stijgt, is uw doel dat de prijs daalt: uw positie is rood. Je status wordt groen zodra de prijs op de hoogte staat die je van tevoren hebt ingesteld. Het is ook mogelijk om geen doel te stellen, maar alleen een richting.

Gevolgtrekking

Misschien bent u er nu klaar voor om het shorten van bitcoin onderdeel te maken van uw handelsstrategie. Gebruik onze stapsgewijze handleiding voor short-selling met links naar officiële gegevens en YouTube-video’s. Dat gezegd hebbende, moet u rekening houden met de risico’s van BCT-kortsluiting. Shorting kan een effectieve investeringsstrategie zijn, maar het is veel riskanter dan langetermijn- of middeling. Alleen handelaren die de marktdynamiek uitvoerig kunnen analyseren, mogen shortposities openen voor ervaren grote bedragen.

FAQ

Hoeveel geld heb je nodig om een ​​aandeel short te gaan Er is geen minimum bedrag om een ​​voorraad short te gaan. Is short selling winstgevender? Dit is een bull en bear market. Het hangt af van uw expertise en berekeningen. Waarom is kortsluiting gevaarlijk? Het is niet gevaarlijk, maar het is een risicovol gebied. Als de prijzen plotseling stijgen, kunt u al het geïnvesteerde geld verliezen. Wat gebeurt er als je een aandeel short gaat en het gaat naar nul? Als je een aandeel short gaat en het gaat naar nul, dan win je. Dit is het enige doel van kortsluiting. Is short selling gemakkelijker? Het is veel gemakkelijker om voor de lange termijn te gaan en te wachten tot de munt in waarde stijgt. Dit betekent niet dat het niet winstgevender is als u de juiste berekeningen maakt. Is short selling ethisch verantwoord? Het is niet in strijd met de wet. Deze vraag hangt af van uw eigen opvattingen over wat ethisch is en wat niet. Elke handeling, vooral bij het handelen, is gerelateerd aan het eigen ethische kader van de handelaar. Is er een tijdslimiet voor short selling? U moet de markt volgen en beslissen wanneer de tijd het beste is om te kopen, lenen en verkopen.

Krijg je gratis 3 dagen volledige toegang op 3Commas

Disclaimer De inhoud van dit artikel is niet bedoeld als financieel advies en mag niet als zodanig worden behandeld. 3commas en zijn auteurs nemen geen enkele verantwoordelijkheid voor uw winsten of verliezen nadat u dit artikel heeft gelezen. De informatie in dit document is gebaseerd op gegevens die zijn verzameld uit verschillende bronnen. Dit mag niet worden gebruikt als parameter voor beleggen. De gebruiker moet zijn eigen onafhankelijk onderzoek doen om weloverwogen beslissingen te nemen met betrekking tot zijn crypto-investeringen.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map