Als u geld wilt verdienen met daghandel, moet u een paar dingen leren om uzelf op de goede weg te zetten. Deze gids geeft u een goede introductie in de daghandel Bitcoin – de technische en psychologische aspecten, wat u van tevoren moet weten en hoe u een stabiel inkomen kunt behouden. Bitcoin-daghandel Bitcoin Day Trading Geloof het of niet, het Bitcoin-netwerk heeft nog steeds een groot niet-gerealiseerd potentieel – ontwikkelaars werken voortdurend aan het verbeteren van de schaalbaarheid, privacyverhogende functies en het toevoegen van andere functionaliteiten. Dit is de reden waarom het niet te laat is om met Bitcoin-daghandel te beginnen. Het zal echter veel voorbereiding en inspanning van uw kant vergen. Bij daghandel moeten posities aan het einde van een werkdag worden gesloten en heeft u een hoge mate van zelfdiscipline en objectiviteit nodig.

Stappen die u moet nemen voordat u Bitcoin gaat verhandelen

Naar verluidt maken goede daghandelaren één tot twee procent winst per dag. De statistische waarschijnlijkheid is klein, maar hoe kun je de kansen verslaan? Uw kansen op succes zijn afhankelijk van het nemen van de juiste stappen voordat u begint met handelen:

 1. Je moet beter begrijpen hoe blockchain zelf werkt en wat het onderscheidt van het traditionele transactiemodel. Leer de basis door middel van gratis educatieve inhoud online. En verzamel vervolgens verschillende meningen van mensen die weten waar ze het over hebben. 3commas herbergt een hele gemeenschap van professionele handelaren, zodat u kunt leren van ervaringen uit de eerste hand.
 2. Besteed aandacht aan alle aspecten – zowel positief als negatief. Doe onderzoek naar onpartijdige bronnen die objectief de verschillende eigenaardigheden van deze markt naar voren zullen brengen. Er valt veel te leren van blogs, boeken, online lessen, documentaires, enz.
 3. Accepteer de inherente risico’s. In deze risicovolle markt kunnen er op elk moment dingen misgaan. Eind juni 2019 daalde de Bitcoin-prijs bijvoorbeeld met 15% na een gewelddadige uitverkoop. Interessant is dat zelfs doorgewinterde handelaren overrompeld werden.
 4. Bepaal hoeveel u kunt investeren. Gezien de vluchtigheid van Bitcoin, kun je veel ups en downs verwachten. Uw bestaande kapitaal, risicotolerantie en financiële doelstellingen zijn de belangrijkste determinanten.
 5. Blijf op de hoogte met de recente branche-updates. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat de media de belangrijkste bron van invloed zijn op de prijs van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Bepaald nieuws verspreidt zich als een lopend vuurtje en de prijs van Bitcoin wordt beïnvloed. Een eenvoudige verklaring van het belang van een groot bedrijf in Bitcoin kan bijvoorbeeld een sterke prijsstijging veroorzaken.
 6. Kom in de politiek. Politieke gebeurtenissen hebben ook een impact. Tijdens de Griekse crisis in 2015 hebben veel Griekse handelaren in cryptocurrency geïnvesteerd en deze beïnvloed. Evenzo zullen presidentsverkiezingen of de Brexit van invloed zijn op de prijs van Bitcoin vóór elke andere crypto.
 7. Zoek goede software. Als de software rechtstreeks interageert met financiële beurzen, is het een handig hulpmiddel in dergelijke snel veranderende instellingen van dagelijkse handel. Op basis van de uitgebreide interpretatie van de marktgegevens, zorgt het handelsprogramma van 3commas ervoor dat transacties sneller en efficiënter kunnen worden uitgevoerd.

Strategieën voor BTC-daghandel

Ook al kunt u zich verdiepen in zeer technische indicatoren, u moet in het begin de basis van eenvoudige daghandelstrategieën leren. Het hoeft niet per se een ingewikkelde strategie te zijn waar u uw hoofd niet omheen kunt slaan. Als het erop aankomt om te beginnen, hoe eenvoudiger – hoe effectiever. Basisvragen die u zichzelf zou moeten stellen bij het bepalen van een strategie zijn:

 1. Hoeveel moeite bent u bereid in het proces te steken?? Lukt het je lang achter de computer te zitten of wil je minimale betrokkenheid?
 2. Welke expertise vereist de strategie?? Met een verschillende mate van complexiteit, moet u een geschikte vinden voor uw vaardigheden.
 3. Wanneer wil je de eerste resultaten zien?? Verwacht je zo snel mogelijk te beginnen met verdienen of kun je het wat tijd geven?
 4. Welke handelsstijl past het beste bij uw persoonlijkheid? Beslis of je bij formule-achtige systemen moet blijven of een creatievere en intuïtievere aanpak moet volgen.
 5. Wilt u op veilig spelen of risicovollere maar potentieel winstgevendere transacties uitvoeren??
 6. Wat zijn de voorschriften in uw land? Ze kunnen bepaalde strategieën elimineren. De Amerikaanse regelgeving stelt bijvoorbeeld limieten aan leverage en hedging.

Daghandel is in ieder geval een heel bijzondere activiteit. Posities zijn gebaseerd op bewegingen op korte termijn, dus u moet snel reageren. Als er relevant nieuws is dat de prijs kan beïnvloeden of als u een opkomend patroon ziet, is het venster voor acties zeer beperkt. Nadat u de basistechnieken onder de knie heeft, kunt u overwegen om een ​​reeks strategieën te gebruiken.

Moet ik een handelsbot gebruiken?

Het valt niet te ontkennen dat computers berekeningen veel beter kunnen uitvoeren dan mensen. Het is cruciaal, vooral als er echt geld op het spel staat. Het succes hangt sterk af van de psychologische toestand van de handelaar, terwijl een bot niet onderhevig is aan emoties. Mensen maken vaak fouten door transacties aan te houden voor extra winsten, ook al druist dit in tegen hun gekozen strategieën. Het niet naleven van het plan kan aanzienlijke gevolgen hebben. Mensen verliezen bestaande winst alleen omdat ze denken dat ze meer kunnen krijgen. Een andere menselijke fout om op te wijzen, is dat je niet snel genoeg kunt reageren. Handelsbots nemen nooit grillige beslissingen omdat een vooraf bepaald algoritme elke actie dicteert. Ook als het gaat om daghandel, is timing de sleutel. Bots kunnen binnen enkele seconden op gegevens reageren en transacties uitvoeren. Een handelsbot is echter zo goed als de technologie erachter. Wanneer u kiest voor het geautomatiseerde handelsplatform van 3commas, krijgt u een robuust platform, zonder downtime en technische problemen. En aangezien u strategieën, indicatoren en instellingen kunt delen en leren met andere handelaren in de gemeenschap, verbetert uw handel nog verder.

Hoe Bitcoin Day Chart te lezen

Alle handelsgrafieken tonen datapunten voor de afgelopen en huidige prijsbewegingen. Een Bitcoin-daggrafiek richt zich op de prijsactie voor een specifieke dag. U kunt ook wijzigingen binnen een specifiek tijdsbestek bekijken, waardoor traders beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Hoewel er geen tekort is aan lijn- en staafdiagrammen, is een van de meest waardevolle typen het kandelaardiagram. Het biedt veel waardevolle informatie in een beknopte vorm. Dit is wat de grafiek u kan vertellen: Bitcoin Day Chart lezen

 • Het laat zien wat de openings- en slotkoersen van Bitcoin waren.
 • Schaduwen geven de hoogste en laagste prijzen weer waartegen Bitcoin die dag heeft gehandeld.

rode en groene stokkenRode en groene stokken

 • Als de stick rood is, was de slotkoers lager dan de openingskoers.
 • Als het groen is, betekent dit dat het hoger is gesloten.
 • Als u kunt zien dat een grafiek voornamelijk rood is en naar beneden wijst, vertoont deze een neerwaartse trend.
 • Als het tegenovergestelde waar is (groen en naar boven), is er sprake van een stijgende trend.

Er is veel meer informatie om te extraheren, die van belang zal zijn bij uw handel. Overhaast dus geen transacties voordat u op de juiste manier leert hoe u grafieken moet gebruiken.

Een trend vinden

Trends tonen het momentum van prijsveranderingen van Bitcoin in een bepaalde richting. U kunt deze patronen in een grafiek identificeren en beslissingen nemen op basis van die gegevens. Het is niet moeilijk om de koersrichting te bepalen, aangezien deze indirect op een grafiek wordt weergegeven via deze onzichtbare lijnen:

een trend vindenEen trend vinden

Het is echter duidelijk dat prijzen niet precies de lijnen volgen, maar eerder heen en weer bewegen tussen een bovenste en een onderste trendlijn..

een trendkanaalEen trendkanaal

Pieken in een opwaartse trend en doorgangen in een neerwaartse trend vormen een trendkanaal, een veelgebruikt concept in de technische prijsanalyse. De kanalen laten zien waar Bitcoin op een bepaald moment handelt en vergelijken dit met de algemene richting.

Analyse van Bitcoin-daggrafiek

Prijsveranderingen zijn niet lineair. Dat is de reden waarom technische kaartanalyse gebruikmaakt van niveaus van ondersteuning en weerstand – ze tonen korte-termijntrends binnen de algemene trend. Weerstand laat zien waar een opwaartse trend naar verwachting zal pauzeren of herstellen. Dat betekent dat er op dat moment veel kopers geconcentreerd zijn. Weerstand kan worden gebruikt als uitgangspunt voor een transactie. Een ondersteuningsniveau kan worden gebruikt om te voorspellen waar een neerwaartse trend kan pauzeren of herstellen. Dit kan als instappunt worden gebruikt.

niveaus van ondersteuningNiveaus van ondersteuning

Limietorders voor Bitcoin Day Trade

Laten we limietorders eens bekijken in vergelijking met marktorders. Marktorders zijn de snelste manier om een ​​transactie te starten of te beëindigen tegen de op dat moment beschikbare prijs. Onmiddellijke uitvoering betekent echter dat de prijs secundair wordt. Wanneer u een limietorder plaatst, wordt deze pas geactiveerd zodra Bitcoin de door u ingestelde prijs bereikt. U kunt dus een betere prijs krijgen als u geduldig genoeg bent. Houd er rekening mee dat de prijs voor u winstgevend moet zijn, maar nog steeds realistisch. U wilt bijvoorbeeld drie bitcoins kopen voor $ 9.000 per munt. De limietorder wordt pas uitgevoerd als er een verkoper (of verkopers) bereid is de prijs te accepteren die overeenkomt met die van u. Of u kunt Bitcoin verkopen voor $ 10.000 en niet lager. Als de marktprijs lager is, wordt uw bestelling gewoon niet uitgevoerd. Dit zijn de voordelen van limietorders:

 • Betere prijzen voor de bestellingen van de handelaar;
 • Bescherming tegen ingrijpende veranderingen;
 • Meer vrijheid omdat de handelaren niet actief naar de prijzen hoeven te kijken.

Sommige agressieve handelstechnieken zijn echter niet geschikt voor limietorders. In situaties waarin snelle uitvoering belangrijker is dan het prijsverschil, moet u kiezen voor marktorders.

Beste uitwisselingen voor Bitcoin voor daghandel

Wanneer u daghandel doet, vindt de activiteit op de beurs zeer sporadisch plaats. Je hebt dus een betrouwbare uitwisseling nodig die je op het meest cruciale moment niet in de steek laat. Voordat u zich tot een uitwisseling verbindt, moet u de tijd nemen om de functionaliteit volledig te verkennen en de nadelen grondig te evalueren. Dit zijn de beste crypto-uitwisselingen voor daghandel in Bitcoin:

 • Binance – uitgebreide functionaliteit, basis- en geavanceerde uitwisselingsinformatie, geen vertragingen, on-the-go-app.
 • BitMEX – hoge hefboomwerking, geen stortings- en opnamekosten voor Bitcoin, solide beveiligingsinfrastructuur, eenvoudige interface.
 • GDAX – geavanceerde functies, lage transactiekosten, fondsen zijn FDIC-verzekerd, intuïtief ontwerp, geschikt voor beginners.
 • Bitfinex – functie voor margehandel, veel soorten orders, aangepaste gebruikersinterface, betrouwbare beveiligingsmaatregelen.
 • Kraken – een reeks aanvullende tools, geschikt voor alle vaardigheidsniveaus, accountbeheerdiensten.
 • CEX.io – eenvoudig in gebruik, geschikt voor particulieren en instellingen, handige mobiele app.

Het goede nieuws is dat alle uitwisselingen, behalve de laatste, worden ondersteund door 3comma’s.

Fysiologische factoren bij daytrading

Veel handelaren deelden hun ervaringen over hun psychologische worstelingen waardoor ze verliezen hebben geleden. Als u uw handelswinsten stilletjes wilt saboteren, neem dan de juiste mentaliteit aan:

 1. Word niet hebberig. Je kunt niet meteen rijk worden, dus je moet het niet proberen – langzaam en gestaag wint de race.
 2. Verantwoordelijkheid nemen. Als u anderen voortdurend de schuld geeft van uw verliezen, leert u niet van uw fouten. Kijk wat u verkeerd hebt gedaan en breng de nodige wijzigingen aan.
 3. Accepteer de risico’s. Angst kan schadelijk zijn voor uw vermogen om de juiste beslissingen te nemen. Sluit vrede met het feit dat fondsen die voor de handel zijn toegewezen, verloren kunnen gaan – dan kunt u rationeel handelen.
 4. Verbeter zelfdiscipline. Geld verdienen met het verhandelen van Bitcoin is niet alleen een hobby waar je in en uit kunt stappen wanneer je maar wilt. Herschik uw schema zodat u altijd de tijd kunt vinden zonder excuses te verzinnen.
 5. Ontwikkel een winnende houding. Hoewel de markt voor cryptocurrency onvoorspelbaar kan zijn, moet u een gevoel van controle behouden. Blijf redelijk zelfverzekerd en vertrouw op uw kennis en handelsplan.

Do’s en don’ts van bitcoins met daghandel

Het verhandelen van cryptocurrency voor winst is een moeilijk vak op zich. Maar wanneer u andere lagen toevoegt – zoals specifiek handelen in Bitcoin en daghandel – kunnen traders het zich niet veroorloven om de regels te negeren.

Aanbevolen Geen goed idee
 • Duidelijke in- en uitstapregels hebben;
 • Verantwoord omgaan met marge;
 • Alle openstaande posities op tijd sluiten;
 • Vloeiend worden in technische analyse;
 • Gebruik van tools voor risicobeheer
 • Vasthouden aan het handelsplan;
 • Continu lerende.
 • Handelen met onmisbaar geld;
 • Overhandel;
 • Aarzelen en afslaan;
 • Handelen rond de belangrijkste persberichten;
 • Kopen alleen omdat de prijs laag is;
 • ‘Snel rijk worden’-strategieën gebruiken;
 • Veronachtzaming van lokale wet- en regelgeving.

Gevolgtrekking

Zoals u kunt zien, moeten toekomstige Bitcoin-daghandelaren veel leren – van het technische aspect van deze industrie tot het beheersen van hun emoties. Daghandel kan resulteren in aanzienlijke winsten en even grote verliezen. Het is niet voor iedereen weggelegd. Maar als u de moeite neemt om goed onderzoek te doen en de juiste tools te gebruiken, zoals de Bitcoin day trading bot van 3commas, is er potentieel om een ​​geweldige boterham te verdienen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me