De meest voorkomende fouten die u moet vermijden tijdens het handelen in cryptovaluta

Met de marktkapitalisatie van Bitcoin die een verbazingwekkende $ 237,62 miljoen in 2017 is het geen verrassing dat u geïnteresseerd bent in daghandel in cryptocurrency. De volgende cryptocurrency waarin u investeert, kan de volgende Bitcoin zijn als u de juiste beslissingen neemt.

Het kan moeilijk zijn om grip te krijgen op de daghandel in cryptocurrency, omdat er zoveel cryptocurrencies zijn waarin u kunt investeren en de markt kan snel veranderen. Als u niet weet hoe u op de juiste manier moet handelen, kan dit ertoe leiden dat u veel geld verliest. Hier zijn enkele van de meest voorkomende fouten die daghandelaren in cryptocurrency maken.

1. Te veel handelen

Het is gemakkelijk om gretig te worden om te handelen nadat u heeft ontdekt hoeveel veelbelovende digitale valuta op de markt is, vooral als u nieuw bent in handelen. Het is echter belangrijk om logica te gebruiken in plaats van opwinding bij het handelen, omdat het verhandelen van te veel cryptocurrencies kan resulteren in minder winst. Als u aan uw computerscherm vastzit en elke prijsverandering bijhoudt, kan dit ertoe leiden dat u de verkeerde beslissingen neemt.

Natuurlijk mis je misschien een schijnbaar goede kans om geld te krijgen, maar er zullen er in de toekomst altijd meer zijn. Aangezien de markt voor cryptocurrency constant fluctueert, komt uw tijd als u geduldig en rationeel bent over uw investeringen.

2. Niet de beste tools gebruiken

Ondanks het feit dat er tal van tools voor het verhandelen van cryptovaluta zijn, zijn ze niet allemaal geschikt voor daghandel. Handelstools die niet zijn geoptimaliseerd voor daghandel, kunnen uw voortgang zelfs belemmeren.

Het opslaan van uw cryptocurrency in een digitale portemonnee kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat u niet efficiënt kunt handelen. Deze tools zijn extreem veilig, maar de lange tijd die het kost om in te loggen en transacties te voltooien, kan je aanzienlijk vertragen. Probeer in plaats daarvan een tool uit die speciaal is gemaakt voor daghandel in cryptocurrency.

3. De verkeerde ruil kiezen

Het aantal cryptocurrency-uitwisselingen groeit sneller dan ooit. Kiezen om te handelen op een nieuwere beurs die niet is getest, is niet het beste idee – de uitwisseling zou uiteindelijk opnames kunnen verbieden of op ongelegen momenten niet beschikbaar kunnen worden..

Een van de meest essentiële adviezen over cryptocurrency is om te beginnen met het gebruik van een gerenommeerde exchange die al een tijdje bestaat. Zorg ervoor dat ze verschillende cryptocurrencies accepteren.

4. In moeilijke situaties komen


Laat u niet vangen in een situatie die u niet kunt verlaten. Bij het handelen in cryptocurrency is het soms eenvoudiger om jezelf in een situatie te brengen dan om er zelf uit te komen. Sommige beurzen blijken erg illiquide te zijn, wat betekent dat ze geen kooporders hebben, waardoor u uw cryptocurrency niet tegen een redelijke prijs kunt verkopen. Aan de andere kant hebben sommige beurzen een meer consistente liquiditeit, maar kunnen ze plotseling een lager transactievolume hebben – dit gebeurt meestal in het weekend of op feestdagen.

Als u in een illiquide situatie terechtkomt, kunt u niet weggaan. Met andere woorden, u zou nog een belangrijke kans kunnen missen om geld te verdienen.

Sluit in plaats daarvan uw posities ‘s nachts en in het weekend – dit stelt u in staat om tijden te komen met een lager handelsvolume. U kunt ook een tradingtool gebruiken waarmee u op meerdere beurzen tegelijk kunt handelen.

5. Te snel diversifiëren

Veel nieuwe daghandelaren denken dat snel investeren in een breed scala aan cryptocurrencies kan resulteren in enorme winsten. Tegelijkertijd beleggen in meerdere valuta’s kan echter een grote vergissing zijn. Met het grote aantal altcoins op de markt, is het buitengewoon moeilijk om erachter te komen welke altcoins wel en niet authentiek zijn.

Het komt erop neer dat u zoveel mogelijk onderzoek moet doen voordat u met daytrading begint. Kies valuta’s met hoge handelsvolumes en marktkapitalisaties. Je moet beginnen met Bitcoin en langzaam vertakken naar andere altcoins als je voelt dat je het onder de knie hebt.

6. Geen risicomanagement gebruiken

Een van de belangrijkste tips voor het handelen in cryptocurrency is het gebruik van risicobeheer. Het ontbreken van een plan op het gebied van risicomanagement kan tot grote verliezen leiden. Wanneer u investeert, moet u kunnen weten hoe u uw transactie kunt afdekken om te voorkomen dat u tijd en geld verspilt.

Probeer verschillende uitwisselingen te gebruiken. Als u tekenen opmerkt dat de markt zou kunnen veranderen, koop dan de cryptocurrency die het minst waard is en verkoop een klein deel van wat het meest waard is. U zult natuurlijk geld verdienen als de waarde stijgt, maar u bent ook beschermd als de waarde daalt – koop de aandelen gewoon opnieuw tegen lagere kosten.

7. Uw eerdere prestaties niet analyseren

De beste cryptohandelaren zijn zich bewust van hun eigen fouten en herhalen deze niet. Als u niet weet waar u in het verleden een fout heeft gemaakt, zult u steeds dezelfde fouten blijven herhalen. U moet zich kunnen aanpassen aan een markt die voortdurend verandert.

Zelfs de meest ervaren daghandelaren kunnen beter worden. Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen in cryptocurrency en zorg ervoor dat u deze gebeurtenissen in gedachten houdt voordat u gaat handelen.

8. Zich houden aan technische grafieken

Hoewel u geen beslissingen moet nemen op basis van wat u voelt, moet u ook niet te veel tijd besteden aan het analyseren van grafieken. Door uw transacties alleen op grafieken te baseren, bent u zich niet bewust van de huidige gebeurtenissen die van invloed zijn op cryptocurrency.

Wees achterdochtig over de grafiek die u leest. Probeer altijd te bepalen of de bron geldig is en of er een externe bron is die de cijfers beïnvloedt. Kijk achter de gegevens – ontdek wat hun implicaties zijn en of er iets is dat de cijfers beïnvloedt.

Lees niet alleen de hele dag grafieken. Dit zijn niet de beste voorspellers van waar de markt naartoe gaat. Houd rekening met de status van de markt en zet dan uw slag.

Daghandel in cryptocurrency op de slimmere manier

Laat je niet overweldigen door je emoties terwijl je de achtbaan ervaart die daghandel is. Zolang u uw impulsen onder controle heeft en over de juiste kennis van de cryptocurrency-markt beschikt, bent u dichter bij het bereiken van uw doelen. Uiteindelijk is daghandel in cryptocurrency een uitdaging, maar zeker de moeite waard.

Als u toegang zoekt tot enkele van de beste tools in cryptohandel, bekijk dan onze blog en meld u vandaag nog aan voor een gratis proefperiode.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map