DCA Bots: een DCA-bot maken met behulp van een ingebouwde technische analyse-indicator

Invoering

Dus je vraagt ​​je misschien af ​​hoe je een bot kunt maken om een ​​van je favoriete alt-munten te verhandelen met behulp van een van de technische analyse-indicatoren die in 3Commas zijn ingebouwd? Nou, je bent bij de juiste gids gekomen!

Dit helpartikel laat je zien hoe je een bot op een alt-munt maakt en waarschijnlijk de meest bekende en gerespecteerde indicator in de handelswereld gebruikt, RSI (Relative Strength Index).

RSI geeft een waarde weer, meestal in de vorm van een lijngrafiek, die aangeeft of een activum overbought is (meestal wanneer het hoger is dan 70-80) of oversold (meestal wanneer het lager is dan 20-30). Wanneer de RSI zich in het uiterste van zijn bereik bevindt, is bekend dat activaprijzen omkeren, ook al is het maar voor een tijdelijke “bounce” en het zijn deze omkeringen die we zullen proberen te vangen met onze DCA Bot.

De bot maken

Ga naar het hoofdmenu en selecteer DCA Bot en klik vervolgens op het Bot maken knop:

We gaan een ‘eenvoudige’ bot maken, waarmee je een enkel muntenpaar kunt verhandelen.

We kiezen het LTC / USDT-muntenpaar in ons voorbeeld, we staan ​​ook 3 veiligheidsorders en $ 150 aan tegoed toe voor elke transactie.

Zorg ervoor dat de Geavanceerd tabblad is bovenaan de pagina geselecteerd en dat u een beschrijvende kiest Naam voor uw bot (deze verschijnt in het geschiedenislogboek en ook op de pagina Mijn deals en DCA Bots), kies de Uitwisseling account waarop deze bot geld gebruikt en ook kiest Gemakkelijk voor je Bot-type instelling:

We zullen “LTC / USDT” kiezen uit de Paren selectie-instelling voor deze gids, maar het kan zijn dat u een willekeurig paar wilt kiezen uit de dynamische Aanbevolen paren sectie; dit zijn munten die dynamisch worden bijgewerkt, net als de meest verhandelde paren op 3Commas in de afgelopen 24 uur. Als alternatief kunt u elk gewenst paar kiezen op basis van uw eigen criteria, zoals een hoog handelsvolume, dagelijkse kaarssluitingen boven een stijgend voortschrijdend gemiddelde van 200 of in afwachting van een positief nieuwsgebeurtenis voor een munt die u hebt gevolgd:

Nu zullen we kijken naar de Strategie instellingen; de standaardinstellingen zijn hier prima.

We gaan gebruiken Lang omdat we de munten tegen een lage prijs willen kopen en de munten tegen een hogere prijs willen verkopen om onze winst te maken. 

We accepteren de instelling van Citaat als onze winstvaluta, dus we maken winst in USDT. 

Als dit een van je eerste bots is, is het misschien de moeite waard om de Basisvolgorde en Veiligheidsbevel bedragen als 10 USDT, in totaal zal deze bot 150 USDT aan fondsen gebruiken als alle DCA / Safety Orders worden gebruikt. Naarmate u meer vertrouwen krijgt in uw botstrategieën, wilt u misschien meer risico nemen per botdeal.

Het wordt aanbevolen om het Start Order Type ingesteld te laten op Begrenzing omdat dit garandeert dat de bot transacties opent zonder prijsverschuiving en het is vooral belangrijk om te gebruiken op munten met een lagere liquiditeit:

Vervolgens stellen we de deal startvoorwaarde in; deze instelling vertelt de bot wanneer hij een nieuwe transactie moet openen op de munt die we hebben geselecteerd. We gebruiken de trigger van RSI-7-waarde minder dan 20 op het tijdsbestek van de grafiek van 5 minuten dit zou de bot in staat moeten stellen om de transactie te openen als er een snelle daling is in de koopkracht voor LTC / USDT die de prijs omlaag duwt, we zullen ernaar streven om elke keer dat deze toestand zich voordoet snel kleine winsten te ‘scalperen’, dus deze transacties zouden wees snel om te sluiten en redelijk vaak omdat ze worden gebruikt op een laag tijdschema:

Als je je afvraagt ​​hoe je kunt visualiseren wanneer de bot transacties opent, kijk dan onderaan deze gids waar we je laten zien hoe je de RSI-indicator aan een grafiek kunt toevoegen, zodat je de RSI-indicatorwaarden kunt bekijken.

Nu gaan we de Profiteer instellingen op onze bot, streven we naar repetitieve korte transacties, aangezien het “scalperen” van grafieken met een laag tijdsbestek tamelijk riskant is, dus de sleutel is om te proberen alle transacties zo snel mogelijk te sluiten. We zullen geen Trailing Take Profit gebruiken voor deze bot. Stel de doelwinstwaarde in op 0,5% en zet de instelling Take Profit Type op Percentage van totaal volume aangezien we willen dat de winst van 0,5% wordt gehaald met de gemiddelde prijs van de munten die door deze bot zijn gekocht:

Wij zullen geen Stop Loss-instellingen gebruiken voor deze bot. Het wordt aanbevolen dat u geld in reserve houdt op uw account om te helpen bij het handmatig “redden” van bottransacties die kunnen leiden tot verlies.

Als u Stop Loss-instellingen wilt gebruiken, test deze dan grondig met Paper Trading, maar de markt voor cryptocurrency staat bekend als zeer volatiel, dus u zult vaak merken dat Stop Loss uw verliezen daadwerkelijk kan vergroten, in tegenstelling tot het kiezen van munten van goede kwaliteit grafieken die snel of binnen een redelijke tijd herstellen, mochten ze een prijsdaling van ongeveer -10% ondergaan.

We zullen gebruiken 3 Veiligheidsopdrachten met deze bot, en hetzelfde voor de Max. Aantal actieve veiligheidstransacties​dit zorgt ervoor dat het geld dat nodig is voor de veiligheidsorders altijd wordt gereserveerd en niet per ongeluk aan een andere transactie kan worden besteed en als limietorders in het wisselorderboek wordt ingevoerd. Safety Orders worden gebruikt om de gemiddelde aankoopprijs van de munten die de bot koopt te verlagen als de prijs daalt nadat de transactie is geopend, dit staat ook bekend als DCA of Dollar Cost Averaging.

De Prijsafwijking bij openstaande veiligheidsorders wordt ingesteld op 0,5% voor de eerste gebruikte Safety Order; De Safety Order Volumeschaal wordt ingesteld op 2; dit is dus het aantal munten dat de Safety Order koopt, verdubbelt elke keer dat er een Safety Order wordt aangemaakt. Dit zal helpen om de gemiddelde kosten per door de bot gekochte munt agressief te verlagen.

De Safety Order Step Scale wordt ingesteld op 2; dit betekent dat de bot deze waarde vermenigvuldigt met de instelling Prive Deviation to Open Safety Orders, in feite wordt onze eerste Safety Order op 0,5% van de openingsprijs van de transactie geplaatst (Base Order) en wordt de tweede Safety Order geplaatst 1% lager en de derde Safety Order wordt 2% lager geplaatst. Dit dekt een daling van 3,5% in de muntprijs nadat de transactie is geopend en betekent dat we sneller winst kunnen maken:

We zullen geen van de Geavanceerde instellingen voor deze bot aangezien ze niet vereist zijn.

We kunnen het bedrag dat onze bot zal gebruiken verifiëren door naar het Bot-assistent – vergeet de Bot Assistant niet, het is een goede vriend!

De bot Assistent pagina toont het bedrag dat deze bot nodig heeft om correct te werken met de geconfigureerde instellingen, het toont ook de maximale prijsdaling die uw Safety Trades kunnen dekken en het percentage van uw beschikbare fondsen dat de bot zal gebruiken (probeer altijd houd voldoende geld vrij om handmatig te helpen bot-transacties die niet werken sneller af te sluiten).

De Tafel pagina toont u een visualisatie van hoe het geldvolume zal toenemen met uw Safety Order Volumeschaal instelling en ook het prijsafwijkingspercentage de Safety Order Step Scale zal dekken.

Ten slotte is een van de handigste functies, de Tafel pagina die precies laat zien hoe de veiligheidsorders in detail zullen worden gebruikt.

Resultaten

Slechts een paar dagen sinds de oprichting, zien de botresultaten er veelbelovend uit! Klik hier om onze LTC / USDT RSI-7 Spot Bot te vinden!

Registreer u bij 3Commas en krijg drie dagen gratis toegang tot alle functies, evenals 50% korting bij aankoop van een jaarabonnement!

Succes!

Disclaimer: de inhoud van dit artikel is niet bedoeld als financieel advies en mag niet als zodanig worden behandeld. 3commas en zijn auteurs nemen geen enkele verantwoordelijkheid voor uw winsten of verliezen nadat u dit artikel heeft gelezen. Het artikel is bedoeld om lezers algemene informatie te geven. Hierin wordt alleen persoonlijke ervaring beschreven. De gebruiker moet zijn eigen onafhankelijk onderzoek doen om weloverwogen beslissingen te nemen met betrekking tot zijn crypto-investeringen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map