Buna seara prieteni!

Astăzi avem o nouă recenzie. Este vorba despre schimbul de criptomonede BitMEX. În articolele anterioare, ne-am uitat la bursa Binance, care nu are tranzacționare în marjă. Pentru comparație, aș dori să vorbesc despre modul în care funcționează site-ul, care are astfel de oportunități. Să începem!

După cum am spus, orice tranzacționare în marjă este o tranzacție de credit cu riscuri foarte mari. În acest sens, este fundamental diferit de tranzacționarea criptomonedelor convenționale. Dar lucrul la BitMEX este, de asemenea, unic, deoarece este BitMEX, adică schimbul are o mulțime de caracteristici proprii..

Dar mai întâi lucrurile. S-ar putea să fiți surprinși, dar vreau să încep nu cu înregistrarea, interfața și funcțiile de bază ale platformei și nici măcar cu principalele caracteristici, ci cu recenzii despre aceasta. Deoarece ei sunt cei care astăzi sunt unul dintre factorii determinanți, datorită cărora fie lucrează cu schimbul, fie refuză odată pentru totdeauna, având în vedere un site fraudulos, o înșelătorie sau orice altceva..

Recenzii despre bursa BitMEX

Prieteni, recenziile sunt foarte contradictorii, iar acest lucru se datorează în principal tranzacționării în marjă, pârghiei imense (X100) și riscurilor ridicate. Adică, comercianții începători care vin la bursă, după ce au citit că aici puteți obține rapid 1000% din profit, vă puteți înregistra, pune bani pe bursă, puteți epuiza depozitul, vă puteți dezamăgi și puteți lăsa feedback negativ.

Nu este nimic surprinzător aici – nu există practică de tranzacționare în marjă. Nu aș acorda prea multă atenție unei astfel de recenzii, deoarece cei care nu sunt versați în tranzacționarea în marjă nu au nimic de făcut aici! Subliniez din nou: această revizuire este pentru cei care doresc să știe cum funcționează tranzacționarea marjelor, dacă merită să aveți încredere în bursa BitMEX, precum și pentru cei care tranzacționează cu succes pe bursele convenționale (fără marjă) de mult timp și vreau să încerc ceva nou. Dacă aveți un nivel inițial de cunoștințe și practică, un nivel scăzut de rezistență la stres – vă sfătuiesc cu tărie să nu începeți tranzacționarea pe BitMEX, deoarece cu o probabilitate de 90% rezultatul dvs. va fi după cum urmează:

Continuăm despre recenzii, este clar despre începători. Este cu totul altă problemă atunci când comercianții cu experiență sau cunoscuți scriu despre schimb, există scandaluri foarte puternice pe care BitMex însuși le acționează împotriva propriilor utilizatori. Acesta este deja un motiv real pentru a gândi. Să luăm în considerare câteva exemple mai detaliat.

Suspiciune de tranzacții împotriva comercianților lor

În rețea au fost publicate informații despre faptul că BitMEX făcea manipularea prețurilor și tranzacționa împotriva utilizatorilor. Așa s-a justificat. În aprilie trecut, când s-a ținut Consensus, o conferință foarte cunoscută, la care Arthur Hayes (și acesta este chiar CEO-ul BitMEX) a spus: „Pentru a atrage oamenii să ofere lichidități, am sponsorizat un proiect care va fi în cotații ca imediat ce se adaugă un produs nou. “.

Acest lucru indică faptul că BitMEX umflă și manipulează, comercianții săi cumpărând și vândând aceleași active în același timp pentru a crea în mod artificial iluzia activității pieței? Având în vedere faptul că principalul comerciant al site-ului este Nick Adrianov, care îndeplinește sarcinile gestionării BitMEX direct, astfel de activități sunt cu siguranță în puterea sa.

Desigur, BitMEX nu confirmă faptul că bursa a cumpărat propriile comenzi, dar insistă cu ușurință că unul dintre principalele lor obiective este creșterea lichidității la altcoins..

Comercianții găsesc similitudini între BitMEX și MLM

Alții compară BitMEX cu MMM și piramide similare, subliniind că terminalul de schimb este doar un emulator de tranzacționare, deoarece nu există niciun fiat pe el, nu îl puteți aduce la schimb. Potrivit unor astfel de utilizatori, indiferent cât de mulți bitcoini există la bursă, toți vor merge în cele din urmă la comision pentru tranzacții, adică la buzunarul bursei, iar problema va apărea atunci când vor fi mai mulți oameni care vor să vândă BTC decât cei care vor să cumpere. De asemenea, ei concluzionează că comercianții de schimb efectuează tranzacții cu ei înșiși..

Scandaluri

În plus, numele schimbului poate fi auzit în evenimente scandaloase. Așadar, la sfârșitul anului trecut, vestea că BitMEX a blocat contul celebrului comerciant de cripte Tony Weiss pentru suspiciunea de cetățenie americană a trezit un mare interes în rețea. Cetățenii acestei țări nu pot tranzacționa la bursă. Cu toate acestea, mulți oameni evită această interdicție cu un VPN..

Tony Weiss a postat un link de recomandare pe Twitter pentru ca oamenii să se înregistreze la bursă. Aproape imediat, contul său cu toate depozitele și tranzacțiile active a fost blocat. Comerciantul a contactat asistența și a indicat că a petrecut doar 30 de zile în Statele Unite pe tot parcursul anului, iar peste 4 900 de utilizatori tranzacționați efectiv au fost înregistrați folosind linkul său de recomandare în 4 ani, astfel încât utilizatorii de recomandări reprezintă jumătate din veniturile sale. Am cerut să le scot măcar. Căruia i s-a recomandat să retragă rapid depozitul și să închidă comenzile deschise.

Acesta nu este singurul caz în care suportul BitMEX nu răspunde traderilor. Pentru aceasta, mulți dintre ei consideră pur și simplu o înșelătorie și un site fraudulos care manipulează datele de pe serverul său. Descrierea detaliată a situației[OG1] (captură de ecran).

Adică, dacă în articolele anterioare despre Binance am spus că schimbul are o reputație impecabilă în rândul utilizatorilor și îl susține în mod constant nu doar prin îmbunătățirea site-ului, ci prin participarea la noi fundații caritabile, dezvoltarea de promoții și programe speciale, atunci situația este complet diferit. Stă cu adevărat cum stau lucrurile la înțeles. Dacă lucrați la bursa BitMEX sau nu, depindeți de dvs. pe propriul risc și risc.

Voi spune acest lucru: în ciuda tuturor celor de mai sus, rămâne în continuare unul dintre principalele burse în ceea ce privește volumul de tranzacționare pe zi. În ruble, este de 159 839 597 133 ruble, în Bitcoin –

608 220 BTC. Prin urmare, cu siguranță merită studiat mai detaliat. Să aruncăm o privire rapidă asupra performanței schimbului, a avantajelor și dezavantajelor sale practice și să trecem la interfață și tranzacționare.

Principalii indicatori ai schimbului BitMex

 • Site de schimb – bitmex.com
 • Anul creației – 2013
 • Țara și locația – China, Hong Kong
 • Serviciu de asistență – bază de cunoștințe, chat online, sistem de ticketing în limba engleză, e-mail, rețele sociale, mesagerie instant
 • Limbi – Engleză, rusă, chineză, japoneză, coreeană
 • Terminal – TradingView
 • Tipuri de cont – cont real, cont demo gratuit
 • Depunerea / retragerea fondurilor – Bitcoin
 • Active – Bitcoin, Cardano, Bitcoin Cash, EOS Token, Ethereum, Litecoin, Tron, Ripple[OG2] 
 • Tranzacționare mobilă – Da
 • Fiat – nu
 • Comision – Da
 • Program de afiliere – Da
 • API BitMEX – Da

Cum să vă înregistrați la bursă PicMEX?

Înregistrarea nu este remarcabilă și nu diferă de crearea unui cont în alte schimburi, așa că nu ne vom opri în detaliu. Principalul lucru este să acordați atenție securității, deoarece phishing-ul a devenit foarte popular pe piața de schimburi criptografice, site-urile frauduloase își ascund adresa URL ca fiind adresa bursei și se pare că accesați site-ul oficial al bursei, dar în de fapt, dați depunerea către escroci. Prin urmare, criteriul principal aici este o conexiune https sigură:

Tranzacționarea pe BitMEX

BitMEX este tranzacționat pe XBT. Acesta este modul în care bitcoin este desemnat pe bursă. Soldul schimbului este legat de acesta, astfel încât realimentarea, retragerea fondurilor și stocarea sunt posibile numai în XBT, nu puteți utiliza dolari sau orice altă monedă pentru acest lucru.

De ce nu abrevierea standard BTC? Prima caracteristică a schimbului este că tranzacționează pe acesta nu în monede, ci în contracte, așa că aici a devenit posibil, având un cont bitcoin, să tranzacționeze în tandem cu acesta sau, în general, de exemplu, cu LTC / ETH pereche. Vindeți și cumpărați un contract legat de o monedă. Toate prețurile, pierderile și profiturile sunt calculate în XBT. Cât costă XBT în sine? Prețul este calculat după cum urmează:

Prețul contractului = 1 / cel mai profitabil tarif din prețul carnetului de comenzi

De exemplu, astăzi 1 bitcoin costă 3923 USD, ceea ce înseamnă că costul contractului în XBT va fi 1/3923 = 2,5490 XBT.

La început, mulți nu sunt obișnuiți cu faptul că, de exemplu, dacă tranzacționați cu perechea ETH / USDT, atunci valoarea contractelor pentru o astfel de pereche este calculată și în XBT, deși tranzacționarea se efectuează în dolari. Puteți citi mai multe despre contracte în baza de cunoștințe BitMEX.

Tranzacționare în marjă BitMEX

După cum știți deja, tranzacționarea pe BitMEX se bazează pe marjă, adică vă permite să utilizați fonduri împrumutate împotriva garanției – marjă. Datorită acestui fapt, puteți utiliza o sumă care depășește semnificativ depunerea – de până la 100 de ori. Acest raport este pârghia.

De exemplu, dacă aveți 0,01 XBT în sold, puteți deschide poziții de până la 1 XBT garantate printr-un depozit (0,01 XBT). El este marja, este blocat în bilanț pentru deschiderea tranzacției.

O pârghie atât de mare și oportunitatea de a obține profituri semnificative îi atrage pe traderi foarte mult, aceștia intră în bursă cu așteptări mari, dar în cele din urmă sunt dezamăgiți și lasă recenzii negative..

De ce consumatorii încep să golească depozitul și ce înseamnă lichidarea?

Deci, aveți în continuare același 0,01 XBT și deschideți o comandă pentru 1 XBT. Să presupunem că prețul începe să se miște diferit decât vă așteptați, scade de trei ori, iar prețul comercial este acum de 0,3 XBT. Dar 0,01 XBT este încă blocat în contul dvs. Cum, în acest caz, schimbul poate recupera pierderea de la dvs.?

Nu va lăsa acest lucru să se întâmple lichidare – bursa va închide tranzacția cu o pierdere chiar înainte de a depăși marja (0,01 XBT) și aveți o datorie. Când pierderea începe să se apropie de mărimea marjei, comanda este lichidată instantaneu, iar pierderile dvs. vor fi de doar 1%, adică comerciantul va rămâne fără bani.

Datorită algoritmului de lichidare a devenit posibilă utilizarea fondurilor împrumutate pentru tranzacționare fără a risca un minus imens. Lichidarea este disponibilă pe toate bursele cu tranzacționare în marjă.

Aceasta este principala sa diferență față de tranzacționarea obișnuită, în care este posibil să nu închideți o tranzacție în pierdere pentru o lungă perioadă de timp. Aici este lichidat rapid și acesta este cel mai rău lucru pentru un comerciant de criptomonede care a decis să încerce tranzacționarea în marjă:

Pentru a controla riscurile, este necesar să abordați corect alegerea pârghiei.

Pârghie pe BitMEX

Înainte de a vă deschide prima meserie, este important să învățați una dintre regulile de bază: cu cât efectul de pârghie este mai mare, cu atât riscul este mai mare. Pârghia crește nu numai profitul în cazul finalizării cu succes a tranzacției, ci și pierderea în cazul rezultatului opus!

Un comerciant profesionist rar vă recomandă să utilizați efectul de levier mai mult de 10 la 1. Și aproximativ 10, nu toată lumea este sigură. Unii reușesc să tranzacționeze profitabil cu o mare pârghie. Dar orice acțiune neglijentă și nu există nici un depozit – lichidare.

Deci, dacă deschideți o poziție la 0,2 XBT cu un depozit de 0,1 XBT, pierderea dvs. va fi de aproximativ 50% și nu va ajunge la lichidare. Și dacă pentru 1 XBT, adică de 10 ori mai mult, atunci pierderea admisibilă este de aproximativ 10% și, ca urmare, lichidarea.

Cum este lichidată o afacere?

Bursa va lichida tranzacția dacă indicele nu a atins valoarea de lichidare. Acesta este costul mediu al datelor din diferite schimburi de criptocurrency. Puteți vizualiza indexul Pe aceasta pagina. De ce se face asta? Pentru a preveni lichidarea neloială a tranzacțiilor din vina schimbului. Dacă costul își schimbă dramatic direcția de mișcare, cu 20% sau mai mult numai pe bursa BitMEX din cauza unei defecțiuni sau manipulări tehnice, acest lucru nu va duce la lichidare.

Interfață BitMEX

Tranzacționarea se efectuează în secțiunea cu același nume – Comerț / Comerț

Unul dintre avantajele importante ale schimbului este capacitatea de a aranja blocuri de interfață în orice mod convenabil. Mutați, mutați și chiar ștergeți. De exemplu, eliminați graficul Deph și măriți graficul TradingView:

În mod implicit, există un indicator BXBT pe grafic. Reprezintă prețul mediu al burselor GDAX și Bitstamp. Dacă este necesar, acesta poate fi eliminat făcând clic pe meniul derulant de lângă indicator și selectând cel mai mic element „Eliminare”.

Meniul din stânga

Plasați comanda – meniu pentru plasarea comenzilor. Sunt 7 dintre ei aici: 

 • Limită – indică valoarea dorită la care sunteți gata să cumpărați sau să vindeți contracte, indicată de comerciant. Tranzacția se va face pe aceasta. Dezavantajul unui astfel de ordin este că valoarea de piață va depăși valoarea de care aveți nevoie și va trebui să așteptați mult timp pentru ca ordinul să fie executat.

 • Piață / Piață Ordin – cumpărarea sau vânzarea instantanee la un preț relevant în prezent pe piață.
 • Stop Market – când costul atinge o anumită valoare, va fi declanșată vânzarea la prețul pieței.
 • Stop Limit – totul este ca în Stop Market, doar prețul este stabilit nu de piață, ci de dvs., prin urmare, trebuie să specificați un preț limită specific, precum și prețul minim de oprire – prețul de vânzare. Aceste două numere ar trebui să fie ușor diferite.

 • Trailing Stop – am vorbit despre astfel de comenzi într-un articol anterior când ne-am uitat la bursa Binance. Nu voi mai locui aici.
 • Luați Profit Limit / Limit order, fixând profitul – vinde la preț fix. 
 • Luați piața de profit – vânzarea la prețul pieței la atingerea acestuia.

Sub fereastra comenzii se află glisor de marjă

Primul punct Traversa calculează efectul de levier pe baza soldului dvs.. 

Important! Acest articol este opțiune foarte riscantă, este mai bine să nu recurgi niciodată la el.

Să presupunem că depozitul dvs. este echivalent cu 2000 USD. Plasați o comandă pentru 10.000 de contracte – efectul de levier este setat automat la 5x. Nu este necesar să alegeți efectul de levier oferit în mod implicit, puteți seta absolut orice.

Asta e tot pentru astăzi. În articolul următor, vom vorbi în continuare despre tranzacționarea pe BitMEX, vom lua în considerare totul folosind exemplul ordinului Limit, vom analiza toate ferestrele în care pot fi sau nu casetele de selectare, deoarece nu este clar pentru ce sunt și vom creați prima noastră comandă pentru acest schimb. De asemenea, vom vorbi despre utilizarea roboților și a altor instrumente eficiente în tranzacționarea marjelor pe această bursă. Ne vedem în curând!

Noroc și profituri bune!   

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me