Recent, agricultura de recoltă a început să câștige popularitate. Acest tip de venit atrage investitori fără experiență, deoarece nu necesită o implicare prea mare, asigură o rentabilitate ridicată și este de departe mai puțin riscant. Cu toate acestea, este dificil să clasificăm agricultura drept un venit cu adevărat pasiv. În acest articol, vom analiza diferite moduri de creștere pasivă a pozițiilor criptomonedelor.

Metode de venit pasiv cu criptomonede

 1. Împrumut;
 2. Stivuire;
 3. Randament agricol.

Este important să ne amintim că, cu cât riscurile sunt mai mari, cu atât recompensa este mai mare. Dacă alegeți să împrumutați monede stabile și aveți un APY stabil, venitul dvs. va fi mai mic decât cel al fermierilor care promit jetoane supuse volatilității.

APY înseamnă Anual Procentage Yield. Acest parametru arată câte jetoane veți câștiga pe an. Adesea valoarea acestui parametru este indicată aproximativ.

Împrumut

Împrumutul este atunci când împrumutați banii către platformă, care distribuie aceste împrumuturi utilizatorilor împotriva criptomonedelor lor. Este adesea necesar să lăsați garanții care depășesc suma fondurilor împrumutate (așa-numita „garanție excesivă”). De asemenea, puteți împrumuta fonduri comercianților de marjă prin intermediul unor schimburi centralizate, unde un mecanism de lichidare mai clar vă protejează fondurile.

Rentabilitate

Împrumuturile pot fi clasificate drept cel mai sigur tip de venit pasiv. Să vedem un exemplu de împrumut Binance schimb valutar. 

Randamentele Stablecoin fluctuează oriunde între 6,31% (când deschideți un depozit de șapte zile) și 7% (când deschideți un depozit de 90 de zile) pe an. Trebuie remarcat faptul că a doua coloană este un procent anual, adică, investind 100 USD timp de șapte zile, veți primi 100 * 7 * 0,0631 / 365 = 0,121 USD.

Cu toate acestea, la 7% pe an reinvestit la fiecare 90 de zile în cursul anului, veți obține venituri de 7 USD pentru fiecare 100 USD investit.

Evident, acest tip de venit pasiv este potrivit pentru depozite mari, când de cele mai multe ori cripto este pur și simplu ținut pe portofel.

Similar platformelor de creditare centralizate, există și platforme descentralizate.

De exemplu, DDEX este o platformă care combină piețele spot și marja, precum și împrumuturile și împrumuturile. Acest lucru se întâmplă într-un mod descentralizat; adică nu trebuie să transferați bani nimănui, contractele inteligente se ocupă de toată birocrația.

Există, de asemenea, o diferență în ceea ce privește randamentul anual, este dificil să se prevadă cu exactitate, deci este adesea presupus.

Graficul de mai sus arată că rata dobânzii DDEX este fluctuantă și, în anumite puncte, poate ajunge până la 82% pe an în USDC. Este important de reținut că toți creditorii se află în condiții egale. Nu contează când ați depus fonduri: la vârful dobânzii de 82% sau cu câteva zile mai devreme, în orice caz, randamentul anual pe care îl primiți rămâne aproape același.

Deci, cum câștigați cu platformele descentralizate?

Să vedem un exemplu de împrumut USDT pe DDEX.

 1. Accesați ddex.io și apăsați Câștigă interes;
 2. Conectați-vă portofelul făcând clic pe „Conectați portofelul” din colțul din dreapta sus;
 3. În tabelul „Împrumuturi”, alegeți moneda pe care dorim să o utilizăm;
 4. În fereastra următoare, introduceți numărul de monede pe care dorim să le credităm. Puteți vedea imediat randamentul anual preconizat;
 5. Faceți clic pe „Împrumutați”, permiteți contractului să interacționeze cu USDT, confirmați tranzacția în portofel. Vă rugăm să rețineți că permisiunile și confirmările sunt taxabile, deoarece aceasta necesită interacțiune cu rețeaua Ethereum. De exemplu, cu prețul standard al gazului de 99 gwei, costul total al interacțiunii cu DDEX depășește 20 USD. Prin urmare, este mai bine să utilizați platforme centralizate pentru a emite împrumuturi sub 10.000 USD, deoarece acestea nu necesită investiții suplimentare de la creditori.

Exemplele de mai sus demonstrează împrumuturi în monede stabile, deoarece aceste active nu sunt volatile, deci sunt mai puțin riscante, dar puteți împrumuta și în diferite monede și jetoane.

Platforme alternative

Pentru a economisi timp căutând platforme alternative, vă sugerăm să utilizați site-uri web de agregare, care colectează informații despre toate platformele disponibile, monedele disponibile și profitabilitatea.

Agregatoare:

 1. Stakingrewards
 2. CoinMarketCap
 3. LoanScan

Miza

Miza este obținerea de venituri pasive din criptomonede pe baza algoritmului PoS și a variațiilor sale. 

Rentabilitate

Randamentul mizei este generat prin emiterea de monede noi. În timp ce în algoritmii de tip PoW, minerii primesc o recompensă pentru blocul minat și comisioanele de tranzacție incluse în acel bloc, în funcție de puterea lor de calcul, în algoritmii de tip PoS, validatorii și jucătorii primesc o recompensă pentru blocurile minate și taxele în funcție de numărul de monede pe care îl păstrează în portofel sau pe un schimb. Veniturile depind de moneda pe care o mizați și de comisioanele furnizorului. Să vedem două exemple: USDN și XTZ.

USDN

USDN este o monedă stabilă pe blockchain-ul Waves, complet susținută de criptomoneda WAVES. Miza WAVES are un APY de aproximativ 6,5%. Este sursa veniturilor din stivuirea USDN: întregul depozit în WAVES este plasat pentru stivuire și generează o recompensă, dar este împărțit doar între acei deținători de USDN, care și-au investit monedele în miză. Deoarece doar aproximativ 42% din totalul USDN sunt mizați, rata reală a rentabilității Neutrino USD este mult mai mare decât profitul nominal din mize WAVES.

După cum puteți vedea din tabelul de mai sus, cu miza descentralizată, vom câștiga 10,74% pe an, iar cu unul centralizat (adică îl vom restitui furnizorului USDN), vom primi cu 0,93% mai puțin, deoarece furnizorii percep comisioane pentru stocarea criptomonedei.

Miza USDN oferă un randament mai mare decât împrumutarea USDT pe Binance. Deși rata de schimb a acestor două monede este legată de dolar, USDN este mai tânăr, iar comunitatea criptografică nu este la fel de încrezătoare în proiect.

Tezos

Staking non-stablecoins este asociat cu riscuri de volatilitate; cu toate acestea, în caz de creștere a prețului, miza primește o recompensă suplimentară (atunci când monedele mize sunt convertite în monede fiat sau stabile).

Să aruncăm o privire la exemplul mizei XTZ:

Randamentul anual estimat este de până la 6%. În captura de ecran de mai sus, puteți vedea că Binance oferă o recompensă de 6,02%, dar când treceți la Binance Staking, puteți vedea că recompensa este de numai 5,49%. 

Furnizorii de stivuire își iau procentajul pentru servicii. Pentru comparație, dacă nu doriți să delegați, va trebui să plătiți pentru server și să aveți nevoie de un anumit nivel de expertiză pentru a configura întregul proces. Cu toate acestea, acest lucru vă va permite să câștigați 0,063% în plus pe an.

Un pic mai mult despre riscurile și beneficiile participării activelor volatile:

Să luăm în considerare un exemplu de stivuire PCX. Pentru a simplifica calculul, vom începe calculul la prețul de 3,14 USD pe monedă pe 14 octombrie 2019.

1000 PCX valorau 3140 USD, participând la reinvestiții, oferind un profit de 96% pe an, adică acum punctul de rentabilitate este de aproximativ 1,6 USD per simbol.

Linia roșie arată punctul de echilibru. Acum, prețul PCX este de 2,67 USD per jeton, care este mai mic decât acum un an, dar în decurs de un an, activele noastre s-au dublat aproape la 1960 PCX sau 5233 USD, ceea ce este de 1,66 ori mai mare decât am investit inițial.

Vom vorbi despre cultivarea randamentului în a doua parte a acestei serii.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me