Fonduri index criptomonede

Atunci când construim portofoliul de investiții pe termen lung, indicii criptomonedelor sunt o modalitate de a urmări mișcările prețurilor cripto. În plus față de urmărirea direcției piețelor criptografice, indicii vă permit să creați fonduri indexate – portofolii de investiții bazate pe mai multe active digitale.

În acest articol, vom vorbi despre fondurile de investiții și beneficiile acestora și vom trece prin soluțiile existente disponibile investitorilor pe piață astăzi. 

Fonduri index

Indicii oferă o oportunitate de a evalua starea financiară a pieței și perspectivele de creștere sau declin ale unui grup de active, luând în considerare date precum capitalizarea pieței, prețul pieței, numărul de monede în circulație, volumul zilnic de tranzacționare etc..

Indicii sunt folosiți pentru a forma fonduri indexate – portofolii de investiții gata făcute, care permit randamente ridicate fără a fi nevoie să analizăm fiecare activ digital individual.. 

Fondurile indexate automatizate sunt servicii care efectuează analize de piață și contabilitate a datelor. Astfel de servicii sunt excelente pentru începători și investitori mari pentru o gestionare eficientă și profitabilă a portofoliului de investiții.

Există multe tipuri de fonduri criptomonede. De exemplu, în funcție de metoda de gestionare, acestea sunt împărțite în manuale, în care utilizatorii pot crea și gestiona portofolii de investiții pe cont propriu și automate, în care portofoliul este asamblat pentru client, luând în considerare așteptările sale privind rentabilitatea și previziunile cont.

Fondurile cu indici criptomonedă sunt utilizate pentru a diversifica un portofoliu de investiții, protejând investitorii de volatilitatea pieței. Fondurile indexate permit randamente mai previzibile prin realocarea activelor și afișarea randamentelor. Este demn de remarcat faptul că fondurile index nu necesită cunoștințe aprofundate despre criptomonede, ceea ce permite începătorilor și investitorilor mari să profite și să-și protejeze fondurile, economisind timp și efort..

Huobi HB10

HB10 este un produs de investiții de la bursa Huobi bazat pe un indice omonim pe care l-au creat, urmărind cele mai populare zece active asociate cu USDT. Activele indexului HB10 sunt clasificate în funcție de lichiditatea, volumul de tranzacționare și volatilitatea lor. Fondul de investiții HB10 permite utilizatorilor să acceseze piața activelor digitale la un cost redus. 

HB10 permite investitorilor de retail și instituționali să cumpere diferite combinații de active, iar activele în sine sunt interschimbabile cu alte criptomonede din fond. Activele bazate pe blockchain care se încadrează în una din cele patru categorii – monede, platforme, aplicații și jetoane de active reale – susțin că fac parte din index. 

Investițiile sunt disponibile în jetoane BTC, ETH, USDT și Huobi (HT). De asemenea, schimbul percepe comisioane, astfel încât atunci când investiți până la 500.000 USD, comisionul este egal cu 0.1%.

Fondul Ember

Ember Fund este un fond de investiții cu o interfață clară și simplă, disponibil pe dispozitive mobile. Ember permite utilizatorilor să cumpere un portofoliu diversificat cu capacitatea de a-și gestiona propriile fonduri. Particularitatea aplicației este faptul că toate datele sunt criptate pe dispozitivul utilizatorului și că niciun terț nu are acces la fondurile utilizatorului.. 

Pentru a vă înregistra pe platformă, trebuie să furnizați adresa de e-mail. Completarea contului se poate face din portofele externe sau prin conectarea contului dvs. Coinbase. Platforma conține portofolii de active precum BTC, ETH, USDT, BNB, COMP, DASH, ENJ, LINK, XLM, XRP și altele.

Nu există nicio opțiune pentru a vă crea propriile portofolii de investiții pe Ember, dar este disponibilă o listă de opțiuni prefabricate. Portofoliile diferă în ceea ce privește expunerea pe piață și pragul minim de finanțare. Fiecare activ este evaluat în funcție de capitalizarea de piață și actualizat zilnic, iar portofoliile diferite au o compoziție diferită a monedelor bazate pe cât de „utile” sunt. Valoarea portofoliului, rentabilitatea investiției și descrierea detaliată a fiecărui activ sunt disponibile utilizatorilor.

Yearn Ecosystem Token Index – YETI 

YETI este un index de la PowerPool bazat pe jetoane ecosistemice Yearn, care includ: YFI, SUSHI, CREAM, AKRO, COVER, K3PR, CVP și PICKLE. YETI permite utilizatorilor să acceseze ecosistemul Yearn cu un singur token (YETI), să voteze pentru propunerile de management și să câștige venituri pe baza strategiilor Vault aplicate tokenurilor compuse. Deținătorii YETI au acces la jetoanele ecosistemului Yearn, primesc venituri suplimentare pe baza utilizării lor și o taxă de swap egală cu 0,2% din swap-urile de token-uri care apar în pool-ul YETI.

Indicele YETI se concentrează pe jetoanele grupate într-un singur ecosistem. De asemenea, YETI este un produs index care oferă diversificarea portofoliului pentru utilizatori, cu economii la costurile cu gazele. Indexul este complet bazat pe comunitate, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot schimba setul și distribuția jetoanelor, precum și taxa de index, făcându-l mai flexibil și adaptabil la schimbările din ecosistemul Yearn. 

YETI este o soluție valoroasă pentru utilizatorii PowerPool și comunitatea CVP datorită meta-managementului și managementului intern al produselor. Indicii PowerPool percep, de asemenea, taxe de intrare, ieșire și swap utilizatorilor lor. Aceste fonduri sunt utilizate pentru a recompensa deținătorii activi de jetoane CVP.

Cryptoindex (CIX100)

Fondul Cryptoindex funcționează pe baza unui indice de 100 de criptomonede, care este disponibil în terminale financiare precum Bloomberg, Reuters și TradingView. Monedele urmărite de index au fost selectate folosind algoritmul AI, rețeaua neuronală Cryptoindex Zorex, care analizează peste 3.000 de active pe baza a peste 200 de parametri diferiți și nu include acele active a căror valoare a fost umflată artificial.

Fondul de investiții Cryptoindex permite investitorilor să creeze singuri portofolii cu reechilibrare o dată pe lună, iar simbolul ERC-20 CIX100 este disponibil pe platformă pentru a reprezenta activele de portofoliu ale fondului index CIX100. 

Creveti 

Shrimpy este un bot de tranzacționare și o aplicație pentru crearea și gestionarea portofoliilor de investiții, care permite utilizatorilor să își creeze proprii indici pe baza diferiților parametri ai activelor selectate prin intermediul Instrumentului pentru indexarea creveților. Posibilitatea de a cumpăra orice număr de active cu diferite opțiuni de alocare a activelor face platforma mai flexibilă și mai versatilă pentru investitori și comercianți.

Shrimpy este integrat cu bursele de valori prin intermediul cheilor API și permite setarea timpului de reechilibrare a portofoliului, care va acționa ca bază pentru tranzacții și gestionarea portofoliului. Tranzacțiile sunt automatizate prin intermediul schimburilor cu ajutorul robotilor de tranzacționare.

Funcțiile de tranzacționare automată, reechilibrare și indexare sunt disponibile în versiunea gratuită a aplicației. O gamă mai largă de caracteristici, sub forma unei platforme de tranzacționare socială pentru comunicarea și partajarea experienței, afișarea portofoliilor altor utilizatori, precum și instrumente de testare a portofoliului și a strategiei sunt disponibile în versiunea cu plată.

CF Benchmarks ‘Ultra Cap 5

CF Cryptocurrency Ultra Cap 5 (CFUC5) este un indice de referință investibil care urmărește performanța unui portofoliu de piață liber-flotat ponderat cu capitalizare de piață a celor mai mari cinci criptomonede prin capitalizare de piață. Indexul Ultra Cap 5 de către furnizorul de index al criptomonedelor CF Benchmarks include BTC, ETH, LTC, XRP și LINK ca înlocuitor pentru BCH.

Indicele CF Ultra Cap 5 poate fi baza pentru un ETF sau un fond de investiții pasiv. Indicii de referință CF sunt noile standarde pentru integritatea prețurilor și oferă instrumente pentru a crea un management reglementat al activelor, cu transparență și fiabilitate sporite.

Unii alți indici CF Benchmark includ XBT-USD, ETH-USD, LTC-USD, BCH-USD, EOS-USD, XTZ-USD, XLM-USD.

Concluzii

Formarea de noi instrumente financiare și dezvoltarea de soluții pentru investiții în spațiul criptomonedelor caută să valorifice ecosistemul în creștere al activelor digitale. 

Fondurile de investiții în criptomonede facilitează accesul investitorilor și comercianților din spațiile financiare tradiționale la instrumentele de acoperire și câștig pe piețele criptomonede. Apariția fondurilor de investiții a crescut numărul de strategii pentru câștig și a oferit posibilitatea de a-și crea proprii indici, strategii și portofolii.

Sfera criptomonedelor este expusă riscurilor ridicate din cauza volatilității intense și a lipsei de reglementare. Din acest motiv, fondurile indexate sunt mai atractive pentru acei utilizatori care nu sunt predispuși la riscuri ridicate.

Declinare de responsabilitate: Conținutul acestui articol nu este destinat să fie consiliere financiară și nu trebuie tratat ca atare. 3commas și autorii săi nu își asumă nicio responsabilitate pentru profiturile sau pierderile dvs. după ce ați citit acest articol. Articolul a fost prezentat pentru a oferi cititorilor informații generale. Există doar experiență personală descrisă aici. Utilizatorul trebuie să facă propriile cercetări independente pentru a lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la investițiile sale criptografice.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map