La prima vedere, se pare că industria criptografică moare și nu va atinge înălțimile pe care le-am văzut în 2017. Dacă vă uitați mai adânc, vom vedea că dezvoltarea actuală a industriei se potrivește perfect cu o teorie specifică a tendințelor, Hype Cycle.

Fiecare inovație trece printr-un ciclu de dezvoltare similar.

 1. Se naște o idee.
 2. Dacă ești norocos, în jurul ei se umflă un hype. Acest hype va deveni invariabil în dezamăgire cu prima rundă de testare beta.
 3. Odată ce cerurile se aliniază și toată munca și progresul dvs. duc la succesul dezvoltării, tehnologia intră în stadiul aplicării practice.

Ce este ciclul Hype?

Ciclul Hype pentru tehnologiile promițătoare a fost publicat pentru prima dată de specialiștii companiei de cercetare Gartner în 1995. Acum este unul dintre conceptele fundamentale ale industriei de înaltă tehnologie. Acest ciclu descrie modelul și procesul standard de implementare, întrucât acesta trece prin noi etape spre maturitate.

 • Declanșator inovație – Compania ACME are un potențial tdescoperire tehnologică care lansează industria și societatea în mișcare. Poveștile timpurii de succes ale aplicațiilor și interesului noilor tehnologii câștigă o acoperire semnificativă în mass-media. În această etapă, această nouă tehnologie probabil nu are produse practice și viabilitatea sa comercială nu a fost încă dovedită.
 • Vârful așteptărilor umflate – Publicitatea timpurie generează mai multe povești de succes ale tehnologiilor implementate. Din păcate, acestea sunt adesea urmate de un număr mare de eșecuri. Unele companii încearcă implementarea cu succes a noii tehnologii, majoritatea rămân inactive.
 • Un jgheab al dezamăgirii – Interesul pentru această nouă tehnologie dispare, deoarece încercările de testare și implementare nu sunt la înălțimea așteptărilor. Această scuturare duce la căderea multor producători de pe piața emergentă. Ceilalți vor trebui să facă ceva „descurajare”. Investiția continuă doar dacă acei furnizori care rămân pe piață își pot îmbunătăți produsele suficient pentru a-și satisface clienții inițiali.
 • Ascensiunea iluminării – Din ce în ce mai multe exemple despre modul în care această nouă tehnologie emergentă poate fi utilă pentru industrie sunt în prim-plan. Acest lucru duce la o înțelegere mai largă și mai precisă a acestuia. Furnizorii încep să comercializeze produse din a doua și a treia generație. Un număr din ce în ce mai mare de întreprinderi întreprinde încercări de introducere a noii tehnologii, iar companiile mai conservatoare continuă să o analizeze cu prudență.
 • Platou al productivității – Începe implementarea în masă. Sunt definite criterii mai clare pentru evaluarea viabilității furnizorilor. O gamă largă de aplicații practice și relevanța acestei noi tehnologii devin greu de negat de către sceptici.

Ce înseamnă acest lucru pentru întreprinderi și investitori?

Ciclul Hype este un model conceput pentru a explica ciclurile ascendente și descendente pe care toate noile tehnologii promițătoare le traversează inevitabil pe drumul către maturitate.

Nu trebuie privit ca adevărul suprem. Nici nu ar trebui să vă bazați pe deplin pe acesta în evaluările de diagramă. Dar întreprinderile și investitorii pot folosi acest ciclu ca unul dintre instrumentele din arsenalul dvs. în timp ce iau decizii cu privire la investiții sau dezvoltă o nouă strategie. Poate fi, de asemenea, util pentru analiza riscurilor și gestionarea așteptărilor.

Desigur, investind prea devreme sau prea târziu, îți asumi un risc. Dacă aștepți și ajungi târziu, riști să rămâi în urmă de concurenți sau chiar să pierzi complet piața. Grăbește-te și sări cât mai repede posibil și riști să-ți pierzi banii investind în tehnologie imatură în care piețele nu sunt pregătite.

Și, deși ecosistemul blockchain se confruntă în prezent cu momente grele, acesta prezintă, de asemenea, semne clare că va face față dificultăților mai devreme sau mai târziu și va continua să se dezvolte. În acest moment este probabil momentul să acționeze întreprinderile și investitorii. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să investiți imediat toți banii în industria blockchain-ului. În acest moment, cea mai importantă investiție pe care o puteți face este să investiți în cunoștințele dvs. pentru a înțelege următoarele:

 1. Ce beneficii potențiale poate aduce tehnologia Blockchain organizației dvs.?
 2. Cum vă poate afecta această tehnologie industria dvs.?
 3. În ce etapă a ciclului de maturitate Gartner se află în prezent tehnologia blockchain? Care sunt avantajele și dezavantajele asociate cu această poziție în ciclu?

Concluzie

Nimeni nu știe cu siguranță când tehnologia blockchain va ajunge la maturitate și adoptare în masă. Cu toate acestea, devine deja clar că această tehnologie va deveni mai devreme sau mai târziu o forță revoluționară care subminează bazele dominante. Desigur, condițiile și stările actuale ale pieței sunt departe de a fi cele mai bune. Și multe proiecte nu au nimic care să le facă să iasă în evidență, în timp ce și mai multe proiecte nu au depășit încă multe neajunsuri tehnologice.

Pe de altă parte, unele proiecte și inițiative de ultimă generație se bazează constant pe produse și servicii excelente, rezolvând rapid toate problemele care apar pe parcurs.

În cele din urmă, luați o clipă și aruncați o privire la imaginea mult mai mare luând în considerare starea actuală a afacerilor mondiale. Cred că ne vom uita înapoi la acest moment din istorie și vom vedea că era foarte clar că blockchain-ul se afla pe o cale foarte tipică spre maturitate și distribuție în masă.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me