De unde să cumpărați cripto cu Fiat

Am văzut în mod repetat creșterea interesului față de piața criptografică atât de la cetățenii obișnuiți, cât și de la investitorii instituționali. Ce se întâmplă dacă ai decis să cumperi niște cripto? Unde ar trebui să te duci? Cu cine ar trebui să contactați? În acest articol, vom analiza modalitățile populare de a cumpăra criptomonede cu fiat, inclusiv cele pe care le folosim personal. Materialele furnizate în acest articol nu sunt aprobări ale unei anumite platforme.

Schimburi

Cu câțiva ani în urmă, nu era ușor să găsești un schimb centralizat care să ofere o oportunitate de a cumpăra cripto cu fiat, cu excepția celor care au funcționat pe piața SUA, cum ar fi Coinbase. Cu toate acestea, pe măsură ce popularitatea industriei criptografice crește, schimburile din ce în ce mai reputate încorporează onrampuri fiat în structura lor.

Binance, de exemplu, asociat cu Koinal pentru a adăuga posibilitatea de a cumpăra criptomonede cu fiat prin carduri de credit și de debit în septembrie 2019. Chiar la început, s-ar putea cumpăra BTC, ETH, LTC, XRP și BCHABC folosind Visa și Mastercard pentru o taxă destul de mare de 2,5%.

În prezent, Binance funcționează cu Paxful și oferă posibilitatea de a achiziționa 18 criptomonede acceptând 54 de monede fiduciare, făcând schimbul popular unul dintre cele mai convenabile pentru cei care doresc să înceapă să tranzacționeze imediat. KYC este obligatoriu pentru a profita de serviciu.

Schimburi P2P

Schimburile P2P (peer to peer) au fost și rămân una dintre cele mai populare și mai înrădăcinate modalități de a cumpăra criptomonede. Acest tip de serviciu implică plasarea de anunțuri private despre cumpărarea sau vânzarea criptomonedei, alegerea cursului de schimb adecvat și condițiile de schimb. Cel mai popular schimb P2P din lume în acest moment este Localbitcoins, cu un volum global de tranzacționare săptămânal medie la 40 de milioane de dolari. Localbitcoins oferă posibilitatea de a cumpăra Bitcoin în 240 de țări.

Există alte schimburi P2P populare, cum ar fi Bitzlato, care oferă achiziționarea a 7 criptomonede majore în 28 de țări și Localcryptos, un analog descentralizat al Localbitcoins cu o gamă largă de criptomonede.

Merită menționat în plus că, în septembrie 2019, a fost lansat și Binance „People’s Exchange” funcționalitate convenabilă de schimb P2P pe platforma sa, care a contribuit la atragerea unei părți semnificative a pieței de schimb P2P.

Caracteristicile distinctive ale pieței de schimb P2P sunt creșterea variației comisioanelor și a ratei de schimb de la țară la țară, precum și riscurile comportamentului nedrept al participanților. Prin urmare, problema garanțiilor este esențială atunci când alegeți o platformă, la fel ca evaluarea fiecărui vânzător individual de criptomonede pe platformă. Datorită necesității creșterii măsurilor de precauție, majoritatea platformelor P2P au urmat exemplul schimburilor și au introdus KYC obligatoriu.

Portofele multi-valută

Datorită cererii în creștere pentru criptomonede în general și cripto-decontări în special, multe portofele multi-valută online și sisteme de plăți au început să ofere oportunități de schimb a criptomonedelor pentru fiat. PLĂȚITOR și Advcash merită menționate printre soluțiile populare. Comisioanele de schimb pentru astfel de servicii sunt adesea supraevaluate.

Bancomat Crypto

Cu ceva timp în urmă, terminalele offline pentru vânzarea criptomonedelor au început să apară în diferite orașe din lume. Cu toate acestea, această metodă și-a pierdut rapid popularitatea datorită întreținerii costisitoare, comisioanelor mari și întârzierilor excesiv de lungi asociate primirii criptomonedelor la cumpărare. În plus, achiziționarea de criptomonede pe stradă este plină de anumite riscuri fizice.

Schimburile private private au fost și rămân una dintre cele mai populare modalități de cumpărare a criptelor cu fiat. Datorită structurii lor, aceste afaceri beneficiază de o cifră de afaceri uriașă. Astfel de servicii offline sunt oferite în multe orașe mari din întreaga lume pentru cei care au nevoie să schimbe o sumă deosebit de mare sau care doresc să evite impozitarea. Astfel de servicii oferă cursuri de schimb destul de atractive, dar acest tip de achiziție de cripto implică riscuri foarte mari. Inutil să spun că, din cauza numărului uriaș de scheme intermediare și de escroci care sunt prinși în mod activ pe această piață, puteți rămâne fără bani deloc. Dacă decideți să utilizați această metodă, trebuie să fiți 100% încrezători în fiabilitatea furnizorului de servicii.

Mai întâi siguranța 

Indiferent de metoda pe care o alegeți, amintiți-vă că achiziționarea criptomonedelor cu fiat este adesea plină de riscuri, iar escrocii care doresc să dețină fondurile dvs. sunt întotdeauna undeva acolo, mai ales pe o piață criptomonedă slab reglementată. Prin urmare, verificați cu atenție opțiunile de schimb și tranzacțiile pentru legături de phishing, evaluări și încredere ale vânzătorilor și cumpărătorilor și faceți alegerea dvs. în favoarea unor platforme bine cunoscute, cu mecanisme și garanții transparente..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map