Evenimentele recente care au dus la creșterea astronomică a Dogecoin (DOGE) au adus, fără îndoială, popularitate monedei în sine și comunității care s-a format în jurul a ceea ce a fost denumit „monedă-meme”. Criptomoneda creată inițial pentru distracție și comunitatea care s-a format în jurul ei au influențat foarte mult dezvoltarea și popularizarea descentralizării.

În articolul de astăzi, vom vorbi despre motivele din spatele popularității Dogecoin și vom lua în considerare impactul evenimentelor care au dus la creșterea astronomică a monedei de-a lungul existenței sale.

De ce câinele (e)?

Dogecoin este o criptomonedă fondată de programatorul Billy Marcus, care a creat un portofel Litecoin modificat – dogecoin-qt și Jackson Palmer, fost manager de marketing la Adobe. Potrivit dezvoltatorilor, scopul monedei a fost de a permite tranzacții simple, ieftine și rapide.

Dogecoin se bazează pe Luckycoin, care la rândul său a fost o furculiță de Litecoin. Criptomoneda utilizează algoritmul dovadă a muncii (PoW) și nu are limită totală de aprovizionare. Lipsa unei limite de monedă permite sistemului să mențină aproximativ 100 de miliarde de DOGE în circulație, ceea ce asigură un interes constant față de minerit și securizarea blockchain-ului.

Simbolul Dogecoin – Shiba Inu – este o rasă japoneză de câine care a fost popularizată ca meme online și reprezintă atitudinea creatorilor față de criptocurrency în primii ani. Proiectul a început rapid să se dezvolte și în cei șase ani de existență a crescut în valoare de peste 200 de ori.

Primele victorii

La începutul lunii decembrie 2013, DOGE a crescut de trei ori mai mult, pe fondul noii politici a Chinei privind criptomonedele și recomandărilor Băncii Populare a Chinei către instituțiile financiare de a interzice tranzacționarea bitcoin. După creșterea inițială explozivă, moneda a pierdut ulterior mai mult de 80% din valoarea sa.

La începutul lunii decembrie 2013, moneda a intrat în centrul atenției comunității criptomonede când utilizatorii unui portofel Dogecoin au fost piratati pentru aproximativ 21 de milioane DOGE, care la momentul evenimentului la aproximativ 13.000 USD USD cu prețul DOGE fluctuant în jur de 0.0006 USD. 

După prima scufundare, moneda a crescut din nou din valoare încă de la jumătatea lunii decembrie. Creșterea prețului a fost de aproape 600%, iar valoarea monedei a fost estimată la 0,00151 dolari.

Caracteristici

Principalele avantaje ale DOGE sunt costul redus și viteza mare a tranzacțiilor în rețea. Taxa de rețea este întotdeauna un DOGE, indiferent de suma transferată. Acesta este unul dintre motivele pentru care DOGE este adesea folosit pentru a transfera fonduri între schimburi.

Inițial, emisia DOGE era limitată la 100 de miliarde de monede; dar, din cauza unui număr mare de monede pre-extrase și a cerințelor miniere reduse, numărul monedelor bătute a ajuns la 98 miliarde în 2014. Din acest motiv s-a decis să scăpați de limitele emisiilor și astăzi există aproximativ 128 miliarde circulație, în timp ce numărul de monede extrase crește cu 5% în fiecare an.

Comunitatea Dogecoin este una dintre cele mai active în spațiul criptomonedelor. Subreditarea Dogecoin are peste 800.000 de participanți care au devenit de fapt baza Fundația Dogecoin – o organizație nonprofit menită să popularizeze criptomoneda și să o facă accesibilă și atractivă de utilizat prin evenimente caritabile.

În 2014, fundația a reușit să strângă aproximativ 55.000 de dolari din cei 120.000 de dolari necesari pentru a sprijini echipa de bobsleigh jamaicană la Jocurile Olimpice de la Soci. În mod ironic, echipa a ajuns să termine pe ultimul loc 29. 

Următorul proiect al Fundației Dogecoin a avut ca scop sprijinirea unei regiuni îndepărtate din estul Keniei, afectată de secetă. Fundația Dogecoin, împreună cu organizația caritabilă nonprofit Charitywater, a reușit să strângă 40 de milioane de DOGE (sau aproximativ 30.000 USD la acea vreme).

De asemenea, în 2014, comunitatea a strâns aproximativ 55.000 de dolari pentru a finanța un șofer NASCAR care a condus un „Moonrocket” cu sigla Dogecoin într-o serie de evenimente.

Dogecoin astăzi

În timp ce Dogecoin a fost văzut ca o glumă la începuturile sale, astăzi este:

  • O monedă cu o capacitate de piață de aproape 4 miliarde de dolari;
  • O comunitate de 800.000 de membri;
  • O criptomonedă care este prezentată pe cele mai mari burse;
  • Un mijloc popular de plăți și transferuri.

Odată cu aceasta, ecosistemul Dogecoin este format dintr-un număr imens de portofele, bazine de monede și mineri individuali. De asemenea, au existat încercări de a dezvolta punți pentru a utiliza Dogecoin cu alte blockchains.

Un astfel de proiect a fost Dogethereum, o rețea de plăți care a folosit contracte inteligente și a făcut posibilă executarea de plăți simple și accesibile, precum și mutarea fondurilor între Dogecoin & Blockchains-uri Ethereum. Astfel de poduri ar putea fi utilizate potențial pentru a scala blockchain-urile participante.

Cu toate acestea, odată cu scăderea prețului ETH la 100 de dolari pe jeton în 2018, proiectul a rămas fără fonduri și sa închis. În prezent nu există informații despre evoluțiile ulterioare.

Cel mai mare raliu de câini

În 2017, în timpul boom-ului ICO, Dogecoin a crescut cu 80.000 la sută într-un singur an, ajungând la 0,018 dolari la unele schimburi, pentru a pierde mai mult de 80 la sută din valoarea sa ulterioară. 

Dar, în ciuda acestei scăderi, la începutul anului 2021 prețul Dogecoin a stabilit un nou ATH, aproape de 5 cenți pe monedă-meme. Creșterea prețului a fost atribuită lui Elon Musk tweet, care i-a reamintit adepților săi sprijinul său pentru Dogecoin, urmat de o pompă de la participanții la subreditarea WSB care au decis să se scufunde în cripto după ce au deranjat piețele financiare tradiționale. 

Linia de fund

Dogecoin este un mijloc convenabil de plată pentru conținut pe rețelele de socializare, precum și un mijloc de a dona și iniția transferuri. Mai mult decât atât, a câștigat recent tone de sprijin comunitar. 

Dogecoin este cu siguranță un proiect cu o istorie interesantă. Impactul monedei digitale bazate pe meme asupra modelării întregii piețe a criptomonedelor a atras, de asemenea, o atenție imensă din partea utilizatorilor care nu sunt familiarizați cu criptomonedele. Dogecoin, fiind o glumă, a devenit o legendă a spațiului cripto … lăsându-și amprenta în istoria monedelor digitale.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me