Cum să creșteți profiturile în criptare. Futures

Deschidem o serie de articole despre metode mai puțin cunoscute pentru a crește profiturile din tranzacționarea criptografică, inclusiv modul de valorificare a funcționalității 3comas.

În acest articol, vom oferi informații despre piețele futures și modul în care pot fi folosiți roboții 3Commas, cu instrucțiuni pas cu pas.

Ce sunt viitorul

Futures este un acord (contract) pentru cumpărarea sau vânzarea unui activ în viitor la prețul din momentul încheierii contractului. După încheierea contractului, părțile sunt obligate să își îndeplinească condițiile indiferent de prețul pieței.

Care este interesul de tranzacționare la bursele futures

Bursele futures prevăd în principal:

1. Leverage Trading – adică tranzacționarea cu sume care depășesc în mod semnificativ a dvs..

2. Shorting – adică speculând asupra scăderii prețului unui activ

Ce este pârghia. Exemplu

Tranzacționarea cu levier, cunoscută și sub denumirea de tranzacționare în marjă sau tranzacționare în marjă, este un sistem care permite comerciantului să deschidă poziții mult mai mari decât propriul său capital. Comerciantul trebuie să investească doar un anumit procent din poziție.

„Pârghie” se referă de obicei la raportul dintre valoarea poziției și investiția necesară, iar „Marja necesară” este procentul din poziția necesară comerciantului pentru a o deschide.

În timp ce tranzacționarea cu efect de levier necesită mai puțin capital, care poate fi un avantaj major pentru mulți comercianți, vine și cu un risc de pierdere. Deoarece se poate câștiga mult mai mult decât investiția sa inițială, pierderile pot apărea la aceeași scară. Este important să țineți evidența poziției deschise și să aplicați stop loss și altele pentru a preveni pierderile pe scară largă

Majoritatea schimburilor de criptomonede nu permit pârghie sau tranzacționare în marjă. Cu toate acestea, bursele futures specializate, contractele de tranzacționare, sunt deschise spre pârghie.

Să aruncăm o privire asupra tranzacțiilor cu efect de levier folosind un exemplu.

Tranzacția dvs. de succes a fost închisă și ați primit profit de 100 USD. Dacă ați aplica un levier de 1:25, ați fi câștigat 2.500 USD din aceeași tranzacție folosind exact aceeași strategie. Astfel, dacă aveți o strategie robustă, tranzacționarea cu efect de levier, vă poate crește semnificativ profiturile fără a investi mai mult decât fondurile proprii.

În același timp, creșteți și riscul de a vă pierde depozitul dacă prețul nu corespunde previziunilor dvs. Deci, dacă utilizați 0,1 BTC pentru a cumpăra 100.000 de contracte (pârghia va fi X100) și prețul scade cu 1%, veți pierde tot ce este în cont (0,1 BTC). Cu o pârghie de 10, deviația negativă va fi deja de 10%. În realitate, lichidarea va avea loc chiar mai devreme, deoarece există comisioane, finanțarea unei poziții împrumutate etc. Acest lucru trebuie amintit.

În prezent, tranzacționarea cu efect de levier este disponibilă pe un număr mare de burse, cea mai mare din punct de vedere al volumelor și lichidității fiind BitMex, Binance Futures, Deribit și Bitfinex. Fiecare platformă are propriile sale caracteristici unice, de exemplu, Caracteristicile Binance oferă o pârghie maximă de x125 pentru contractele BTC / USDT, iar BitMex are cele mai mari volume de tranzacționare, în medie 2,5 miliarde USD pe zi, ceea ce complică manipularea schimbului rata acestui schimb.

Ce înseamnă scurt. Exemplu

Short Selling sau Shorting este o strategie de investiții sau de tranzacționare care speculează scăderea prețului unui activ. Poziția de tranzacționare din terminal se numește scurtă.

Luați în considerare un exemplu pentru bursele Bitmex și Bybit, în care profiturile sunt înregistrate numai în BTC.

Să presupunem că aveți 1 BTC. Prețul spot este acum de 10.000 USD. Deschideți o poziție SCURT folosind întreaga sumă BTC pentru 10.000 de contracte (cu condiția ca 1 contract = 1 USD). Astfel, semnezi un acord care, indiferent de preț, în orice moment (înainte de expirare, dacă contractul nu este perpetuu), cumpărătorul trebuie să cumpere 1 BTC de la tine, la prețul din momentul deschiderii contractelor (și noi a deschis o poziție la 10.000 USD pentru 1 BTC).

În același timp, 1 BTC din contul dvs. de schimb este „blocat” și rămâne angajat la tranzacție, astfel încât, în cazul unui apel în marjă, veți fi taxat.

Prețul scade cu 50% și acum este de 5.000 USD pentru 1 BTC. Închideți o poziție de 10.000 de contracte SCURTE (vindeți 1 BTC, pentru 10.000 de dolari). Din contractul inițial „blocat”, 1 BTC este dat cumpărătorului. În schimb, cumpărătorul vă oferă 2 BTC (5000 USD x2 = 10.000 USD).

Poziția dvs. SCURTĂ este închisă. Care este rezultatul: rata a scăzut cu 50%, BTC în contul dvs. a crescut cu 100%. Au existat 1 BTC, a devenit 2 BTC. Echivalentul în dolari al contului dvs. a crescut cu 0%. A existat 1 BTC la un preț de 10.000, a devenit 2 BTC la 5.000.

Astfel, o tranzacție scurtă de succes vă mărește BTC, iar echivalentul în dolari rămâne neschimbat. Dacă tranzacționați pe bursa Binance Futures, obțineți profit doar în dolari. Apoi, în exemplul nostru, echivalentul în dolari al contului dvs. ar crește cu 50%.

Și dacă în acest exemplu să utilizați Leverage

Rezultatele vor fi după cum urmează:

Prețul spot este de 10.000 de dolari și deschidem un SCURT pentru 20.000 de contracte cu 1 BTC disponibil (Leverage x2).

Prețul Spot scade la 5.000 USD și închidem SCURT pentru 20.000 contracte.

Total:

A fost 1 BTC (10.000 $) + a luat 1 BTC (10.000 $) și a deschis o poziție SCURTĂ pentru 20.000 de contracte.

Prețul a scăzut cu 50%. Era 10.000 $, devenea 5.000 $.

BTC-ul din contul dvs. a crescut cu 200% – după ce ați închis poziția SCURTĂ în 20.000 de contracte, am cumpărat 4 BTC pentru 5.000 $, am împrumutat 1 BTC și am plătit = 3 BTC în cont. În dolari era 1 × 10000, a devenit 3 × 5000 = + 50%.

Avantajele viitorului pentru mineri

În plus față de un obiectiv speculativ, viitorii pot fi folosiți de mineri pentru acoperirea riscurilor, adică minerul intenționează să extragă 10 bitcoini în decurs de o lună și să-i vândă cu 7.000 de dolari, dar din cauza volatilității ridicate a pieței, prețul bitcoin se poate modifica în jos. Pentru a se proteja de o schimbare puternică a cursului de schimb, minerul deschide o poziție scurtă și se află într-o situație de câștig-câștig, deoarece valoarea portofoliului nu se va modifica:

– când rata BTC scade, minerul pierde din cauza faptului că are bitcoin, dar câștigă BTC pe futures datorită unei poziții scurte.

– când rata BTC crește, minerul pierde BTC la termen datorită unei poziții scurte, dar câștigă datorită faptului că are bitcoin.

De ce sunt utili roboții 3Commas atunci când tranzacționează cu efect de levier

Dacă aveți strategia dvs. proprie sau o terță parte profitabilă, nu numai că o puteți automatiza folosind roboții 3Commas, dar puteți câștiga și mai mult folosind efectul de levier.

De unde să obțineți aceste strategii?

1. Strategie proprie

Puteți crea propria strategie folosind indicatori tehnici sau orice alte instrumente disponibile în TradingView și automatizați execuția în 3Commas. Cum se face acest lucru este descris în acest articol. Pentru a tranzacționa cu pârghie, trebuie să conectați unul dintre bursele futures disponibile (Binance Futures, Bybit, Bitmex) la contul dvs. 3Commas, apoi în setările botului veți avea funcția de pârghie:

2. Strategia gata făcută de terți

De asemenea, puteți automatiza tranzacționarea cu semnale de la terți și vă puteți conecta pârghia. Cele mai populare semnale gata făcute conform clienților noștri sunt semnalele gratuite Crypto Screener de la TradingView. Puteți afla cum să le configurați citind acest articol.

De asemenea, avem un loc de piață cu semnale de tranzacționare. Puteți selecta un semnal profitabil și îl puteți automatiza, de asemenea, cu pârghie.

Ce alte tipuri de semnale sunt disponibile – citiți aici. Puteți conecta oricare dintre ele.

Și acum instrucțiuni pas cu pas despre cum să automatizezi strategiile cu roboții și să tranzacționezi cu pârghie

Deschidem un cont pe Binance Futures. Acest lucru se face în trei pași simpli:

Conectați-vă la Cont Binance;

Accesați fila Futures din panoul superior;

În colțul din dreapta jos, faceți clic pe butonul Deschideți acum. Terminat.

Cum să profitați cu Futures Trading

În colțul din dreapta jos, sub sticlă, există un buton Transfer.

În fereastra care apare, introduceți suma de USDT pe care dorim să o transferăm din portofelul de schimb pe cel Futures. Garanție, fond de asigurare și transfer numai în USDT. Prin urmare, pentru a-ți completa fondul futures, ai nevoie de USDT în contul tău de schimb.

Apropo, prin aceeași fereastră puteți retrage bani dintr-un portofel futures într-un portofel de schimb făcând clic pe butonul invers între portofele.

Acum aveți fonduri în contul dvs. futures, dar pentru a tranzacționa folosind 3Commas trebuie să oferiți acces la contul dvs. prin API. Pentru a face acest lucru, accesați contul dvs. Binance> Setări> Gestionați API.

În fila care apare, introduceți numele cheii noastre și faceți clic pe „Creați”, confirmați prin crearea unui cod din 2FA, introducând.

Apoi, în e-mail, în care trebuie să confirmați crearea unei noi chei API făcând clic pe butonul „Confirmă cheia API nouă”.

Apoi, ajungem la pagina de gestionare API. Aici avem nevoie de editare de restricție, o cheie API și o cheie secretă.

Faceți clic pe „Editați restricțiile” și puneți o bifă în fața articolelor „Activați tranzacționarea” și „Activați Futures”, restul articolelor, precum și restricția de acces prin IP, activați după cum doriți.

Copiem cheia API și cheia secretă. Accesați 3Comas din secțiunea „Schimburile mele”. În câmpul „Exchange”, selectați Binance Futures, veniți cu un nume pentru cheia dvs. (de preferință astfel încât să înțelegeți imediat că este cheia dvs. pentru funcțiile Binance), introduceți cheia API și cheia secretă în câmpurile corespunzătoare și faceți clic pe „ Conectați un schimb “.

Felicitări! Ați creat cheia API Binance Futures și sunteți cu un pas mai aproape de o tranzacționare futures mai avansată și mai sigură. Apoi, creați un bot pentru tranzacționarea futures. Pentru a face acest lucru, accesați fila „Roboți” de pe panoul lateral și selectați „Avansat” pentru a crea un bot cu o strategie de tranzacționare mai flexibilă.

În „Setări principale” venim cu numele botului nostru, în câmpul „Exchange” selectăm numele cheii API create în paragraful anterior. Tipul de bot lasă „Simplu”.

În pasul următor, selectați o pereche de tranzacționare. Până în prezent, două perechi de tranzacționare sunt disponibile pe caracteristicile Binance: BTC / USDT și ETH / USDT.

Pârghia maximă pentru BTC este de 125, iar pentru ETH este de 50

Scurt sau lung. Există două opțiuni: botul nostru va scurta (vinde și cumpăra mai ieftin) sau va cheltui (cumpăra scăzut și vinde scump).

„Moneda profitului” nu poate fi modificată, deoarece toate calculele privind caracteristicile Binance apar în USDT.

„Dimensiunea comenzii de bază” este suma cu care vom plasa prima comandă. Valoarea poate fi setată în BTC / ETH, USDT sau în% din depozit.

„Mărimea comenzii de siguranță” este suma cu care vor fi plasate comenzile de asigurare după deschiderea tranzacției pentru mediere în cazul unei scăderi a prețului.

Există două tipuri de ordine de pornire: executarea pe piață (aka Market) sau introducerea în portofoliul de comenzi și așteptarea prețului „necesar” (aka Limit).

„Tipul de levier” sau levierul este coeficientul prin care bursa înmulțește oferta clientului. Trebuie să ne amintim că, cu cât este mai mare efectul de levier, cu atât este mai mare riscul de a-ți pierde banii, dar și cu atât este mai mare recompensa.

În secțiunea „Condiția de începere a tranzacției”, selectați strategia prin care vor fi deschise tranzacțiile (propria dvs. sau terță parte – am scris despre aceasta mai sus).

Profitați – ce procentaj din profit va stabili robotul în moneda selectată. Trailing vă permite să obțineți profit maxim pe dinamica neplanificată a prețurilor.

Utilizați instrumentul de urmărire și apoi, dacă prețul este mai mare decât ați planificat, tranzacția dvs. se va închide la un preț apropiat de maxim.

În câmpul „Stop Loss”, introduceți suma de% din depozit pe care am dori să îl păstrăm.

În câmpul „Stop Loss action”, puteți alege între închiderea unei tranzacții și închiderea unei tranzacții cu o oprire de bot. „Stop Loss timeout” este necesar pentru a vă proteja împotriva strângerilor, deoarece se întâmplă adesea să decideți să scurtați, să găsiți un punct de intrare excelent, să setați un stop și totul pare să fie în regulă, dar o strângere aleatorie vă bate oprirea în direcția greșită , închiderea tranzacției, iar prețul este BTC începe să scadă. Oricare ar fi aceasta, puteți seta un timeout care să verifice după un timp specificat dacă merită să vă închideți comanda în stop sau nu.

Blocul „Ordinele de siguranță” sunt necesare pentru a promova poziția.

Puteți citi mai multe despre ordinele de siguranță aici, dar adăugăm că nu ar trebui să mediați prea mult, în unele situații este mai bine să vă reconsiderați viziunea asupra pieței.

Blocul „Setări avansate” este necesar pentru a introduce o serie de mici corecții.

Câmpul „Nu începeți o tranzacție dacă volumul zilnic este mai mic de” este necesar pentru tranzacționarea altcoinelor cu lichid redus, iar pe caracteristicile Binance volumul de tranzacționare într-o singură pereche poate fi mai mare decât în ​​unele schimburi pe săptămână.

Prețurile minime și maxime de deschidere sunt necesare pentru ca robotul să tranzacționeze într-un interval dat și să nu scurteze partea inferioară.

„Întârzierea pornirii tranzacției” poate fi utilizată pentru a distinge o stoarcere de o creștere / cădere puternică fără o retragere.

În „Timp de răcire între tranzacții” se stabilește timpul care trebuie să treacă între deschiderea unei noi tranzacții.

„Deschideți ofertele și opriți” vă permite să controlați mai bine botul după deschiderea unui anumit număr de tranzacții. Este important să ne amintim că sunt înregistrate și tranzacțiile deschise, dar care nu au fost încă finalizate.

După ce ne-am configurat bot-ul, trebuie să verificăm dublu opririle și dacă toți parametrii sunt specificați corect. După aceea, faceți clic pe butonul „Creați bot” din blocul din dreapta

Dacă totul este făcut corect, atunci veți vedea o fereastră care vă oferă lansarea botului.

start!

Toate informațiile despre bot pot fi vizualizate în secțiunea Roboți> Roboții mei. Acolo puteți dezactiva botul, puteți vizualiza informații detaliate, statistici etc..

Amintiți-vă, tranzacționarea cu efect de levier are mai multe riscuri decât tranzacționarea la vedere, dar pot exista mai multe recompense.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me