criptomonede vs acțiuni

Domeniul de dezvoltare a criptomonedelor bot este unul extrem de profitabil. Având în vedere dorința crescută pentru o soluție automatizată, roboții de tranzacționare a criptomonedelor au devenit din ce în ce mai populari. Nu este neobișnuit să-i găsești la schimburi semnificative, având în vedere capacitatea lor de a tranzacționa 24/7, de a executa strategii în mod sistematic și de a plasa comenzi la viteză mare. Având în vedere volatilitatea extremă a industriei, comercianții se îndreaptă spre valorificarea roboților de tranzacționare cu singura intenție de a păstra și a mări capitalul de investiții, limitându-și în același timp implicarea manuală. În acest articol extrem de informativ, aruncăm o privire asupra modului în care vă puteți construi botul de tranzacționare și vă puteți alătura rândurilor dezvoltatorilor de succes ai botului.

Ce este un bot Crypto-Trading?

Un bot de tranzacționare a criptomonedelor este un program software conceput pentru a recunoaște tendințele pieței cripto și a executa automat tranzacții. Un robot de tranzacționare ia monotonia de a apăsa fizic butonul de cumpărare și vânzare și tranzacționează în numele comerciantului. Majoritatea comercianților configurează botul la un set de reguli pre-programate personalizate care utilizează indicatori și tendințe de piață pentru a executa preferințele comerciale ale comerciantului. Se poate achiziționa gratuit un bot de tranzacționare prin intermediul unei platforme open-source, poate obține unul licențiat contra cost sau, cu suficient know-how tehnic, poate crea unul. Spre deosebire de roboții de tranzacționare pe acțiuni, roboții de cripto-tranzacționare sunt în general mai puțin costisitori și pot fi folosiți de oricine, începători sau profesioniști.

Varietate de tranzacționare a criptomonedelor și algoritmi de tranzacționare

În prezent, există o gamă largă de criptomonede pe piață. Bitcoin, prima monedă digitală descentralizată, rămâne cea mai populară și mai costisitoare criptocurrency până în prezent. În consecință, nu este o surpriză faptul că majoritatea oamenilor tranzacționează bitcoin ca o modalitate de a genera venituri pasive în timp ce își lucrează zilnic. Cu toate acestea, un procent mare dintre aceștia nu au abilitățile sau timpul necesar pentru a analiza diagramele de tranzacționare cripto. În consecință, roboții de tranzacționare bitcoin devin populari în spațiul de tranzacționare bitcoin. Cele mai multe dintre ele sunt configurate pentru a lucra la multe schimburi de cripto-cunoscute, cum ar fi Gemeni, Huobi, Kraken, Poloniex, Bitfinex, etc..

Având în vedere faptul că piața inundă bots de tranzacționare, concurența ridicată rămâne una dintre provocările pentru cineva care își scrie botul. Organizațiile mari cu acces la mai multe resurse și profesioniști pot dezvolta roboți mai robusti decât cineva care lucrează independent. Crearea unui trader auto bitcoin necesită mult timp pentru a-și construi algoritmul și a se asigura că nu are defecte de securitate exploatabile. În timp ce descărcarea unui bot de tranzacționare open source este ieftină și necesită timp minim de dezvoltare, este mai greu să construiți și să vă adaptați la algoritmul său de tranzacționare, să creați un set unic de caracteristici sau să remediați erori sau probleme de securitate.   

Node.js versus roboți de tranzacționare python-crypto

Limbajul de programare pe care îl alegeți depinde numai de caracteristicile și funcțiile pe care doriți să le aibă botul de tranzacționare. De preferință, ați dori să utilizați un limbaj de programare acceptat pe scară largă și care are o comunitate activă în sfera criptomonedelor. De asemenea, trebuie să vă asigurați că poate fi ușor scalat, adaptat și adăugat în cazul în care apare nevoia. Acesta este convenabil atunci când doriți să accesați comunitatea pentru sprijin pentru dezvoltare. În prezent, cel mai comun limbaj de programare pentru a scrie roboți de tranzacționare sunt JavaScript și Python. Potrivit SlashData, Python și JavaScript (JS) sunt cele mai des utilizate limbaje de programare utilizate de dezvoltatori.

JavaScript vine primul cu aproximativ 11,7 milioane de dezvoltatori activi, în timp ce Python este al doilea cu aproximativ 8,2 milioane de dezvoltatori activi. Ambele limbaje de programare au un sprijin extins în comunitatea de dezvoltare și sunt substanțial compatibile cu mediul criptocurrency. Python este utilizat în cea mai mare parte de dezvoltatorii care doresc să exprime conceptele în mai puține linii de cod. Mai mult, bibliotecile performante ale Python permit cercetări și prototipuri ușoare. Alți dezvoltatori preferă să utilizeze JS, deoarece este dinamic, bazat pe prototip și multi-paradigmă. Majoritatea dezvoltatorilor îl folosesc pentru simulări, modelare de date și execuții cu latență redusă.

Deși atât Python cât și JS sunt limbaje de programare populare, ele au diferențe distincte. Principalele diferențe dintre JS și Python includ:

 • Python este ușor de început ca începător, în timp ce JS este mai complex și de obicei dificil pentru majoritatea începătorilor.
 • Python are multe biblioteci pentru analiza datelor, învățare automată sau calcul științific, în timp ce JS este bun pentru crearea de aplicații native sau site-uri web.
 • JS poate fi folosit pentru a rula atât pe browser, cât și pe serverul frontend, în timp ce Python este de obicei folosit pentru programarea server-side / backend.
 • JS este potrivit pentru dezvoltarea mobilă, în timp ce Python nu funcționează lent, comparativ cu JS.
 • Python este un limbaj de programare modern, mai bine conceput, ușor de întreținut, spre deosebire de JS.  

Care sunt strategiile de criptomonede?

O strategie de criptomonedă este o strategie de tranzacționare care oferă comercianților posibilitatea de a câștiga mai mult folosind mai puțin capital. Roboții de tranzacționare sunt incapabili să reacționeze la condițiile fundamentale ale pieței, cum ar fi deciziile guvernamentale de criptocurrency, zvonuri sau un hack de schimb. Prin urmare, pe măsură ce scrieți un bot de tranzacționare, este esențial să țineți cont de aceste strategii pentru a modifica robotul pentru a se potrivi oricărei situații actuale.

Unele dintre cele mai populare strategii de criptocurrency includ:

Strategia care urmărește tendința

În această strategie, un bot de cripto-tranzacționare poate fi programat pentru a identifica tendințele unei anumite criptomonede și a executa comenzi de cumpărare și vânzare pe baza acestor tendințe. Roboții de tranzacționare sunt utili pentru tranzacționarea trendurilor. Tendința următoare strategiei încearcă să obțină câștiguri prin analiza impulsului unui activ către o direcție dată. Comercianții care execută această strategie vor intra într-o poziție lungă atunci când o criptomonedă tendințele ascendente și o poziție scurtă atunci când activele digitale evoluează în jos.

Arbitraj

Această strategie implică un comerciant care profită de un diferențial de preț existent între două cripto-schimburi. Comerciantul cumpără active digitale de pe o piață și apoi le vinde în alta pentru o alta, obținând un profit în acest proces. Pe vremea când schimburile criptografice erau descentralizate și mai ales nereglementate, existau diferențe semnificative de preț, iar comercianții puteau obține o mulțime de profituri prin arbitraj. În zilele noastre, răspândirea între schimburi s-a înăsprit. Cu toate acestea, un robot de criptare arbitraj poate ajuta în continuare un comerciant să profite la maximum de aceste diferențiale de preț.    

Crearea pieței

Crearea pieței este o altă strategie pe care robotii de tranzacționare sunt competenți în executare. Această strategie implică „cumpărarea și vânzarea continuă pe o varietate de monede digitale spot și contracte de instrumente financiare derivate digitale” pentru a capta diferența dintre prețul de cumpărare și vânzare. Pentru a realiza această strategie, un comerciant va plasa comenzi limită pe ambele părți ale cărții (cumpărați și vindeți). Apoi, robotul de tranzacționare va plasa în mod continuu comenzi limită pentru a profita de pe spread. Această strategie poate fi neprofitabilă în perioade de concurență extremă sau în medii cu lichiditate redusă.

Cum să-ți construiești propriul bot de tranzacționare criptografică

Cel mai evident avantaj al utilizării unui bot de tranzacționare reparat individual este capacitatea de a menține controlul asupra propriilor chei private. De asemenea, puteți implementa orice funcționalitate dorită în botul de tranzacționare. Mai mult, odată ce botul de tranzacționare este setat, puteți tranzacționa 24/7, crescând șansele de a obține câștiguri prin plasarea mai rapidă a comenzilor.

De unde să descărcați un bot de tranzacționare Bitcoin open source existent

Piața criptomonedelor crește și se extinde zilnic, la fel și numărul de roboți de tranzacționare. Majoritatea roboților de tranzacționare criptografici sofisticați din zilele noastre sunt destul de scumpe de cumpărat sau sunt oferite pe bază de abonament. Cu toate acestea, există un mod mai natural de a achiziționa un bot de tranzacționare astăzi. Software-ul de tranzacționare gratuit poate fi găsit pe mai multe platforme open-source, pe care oricine le poate alege. Un exemplu celebru este 3Commas. 3Commas oferă un bot de tranzacționare care funcționează bine cu numeroase schimburi, cum ar fi Bitfinex, Binance, Bitstamp, GDAX, Huobi etc. Cu un bot de tranzacționare 3Commas corelat, se poate tranzacționa 24/7 și chiar copia strategii utilizate de comercianții de succes.  

Configurarea API-ului pentru fiecare schimb

În ecosistemul actual de tranzacționare a criptomonedelor, API-urile au devenit extrem de importante și majoritatea oamenilor nici măcar nu își dau seama că folosesc una. Un API (Application Programming Interface), este o interfață pentru botul de tranzacționare care permite botului să trimită și să primească date de la un schimb. Cele mai multe schimburi de criptare vă permit să utilizați interfața API pentru bot. Cu toate acestea, aceste sisteme se bazează de obicei pe câteva niveluri de permisiune protejate cu chei și secrete unice. Pentru aceasta, va trebui să creați o cheie API pe bursa pe care doriți să o utilizați. Ulterior, va trebui să introduceți cheia și secretul în botul de tranzacționare pentru a accesa API-ul.

Cheile API sunt fundamentale. Este recomandabil să nu partajați niciodată cheile secrete ale API-ului cu nimeni și să fiți extrem de atenți la platforma în care conectați cheia. Odată ce cheile sunt furate sau sparte, atunci altcineva poate accesa botul dvs. de tranzacționare și îl poate folosi pentru a tranzacționa sau a face retrageri fără permisiunea dvs. Dacă API-ul are opțiunea de retragere activată, cel mai probabil veți dori să o dezactivați. Dezactivarea acestuia împiedică retragerea robotului din contul dvs. și vă permite să efectuați retrageri manual.

Link-uri API pentru schimburi valutare principale:

 • Bitstamp
 • Kraken
 • Bittrex
 • BitMEX
 • Poloniex
 • Binance
 • Gate.io

Faceți o listă de verificare a botului de tranzacționare a criptomonedelor

În loc să vă abonați la un bot de tranzacționare pentru o taxă sau să cumpărați unul, vă puteți crea propriul. Iată câțiva pași ai listei de verificare pe care îi puteți urma pentru a vă asigura că creați un bot de tranzacționare bun cu dificultăți minime.

 • Decideți limbajul de programare pe care doriți să îl utilizați. O idee bună este să folosiți un limbaj de programare comun sau familiar, astfel încât să fie mai ușor să aduceți suport pentru dezvoltare, dacă aveți nevoie.
 • Obțineți API-urile. Asigurați-vă că obțineți toate API-urile pentru schimburile criptografice cu care doriți să interacționeze botul dvs. de tranzacționare. De exemplu, dacă creați un bot de tranzacționare GDAX, atunci aveți nevoie de acces la API-ul GDAX.
 • Creați conturi cu schimburile pe care intenționați să le utilizați. De exemplu, dacă intenționați să creați un bot de tranzacționare bittrex, atunci trebuie să accesați API-ul bittrex.
 • Ați ales o strategie de tranzacționare bot. Indiferent dacă este vorba despre arbitraj, urmărirea pieței sau strategia de creare a pieței. Cu cât strategia de tranzacționare este complexă, cu atât timpul de dezvoltare este mai mare.
 • Arhitectură. Asigurați-vă că definiți în mod clar tipul de date pe care doriți să le interpreteze botul dvs. de tranzacționare.
 • Crea. Creația este cea mai consumatoare de timp pentru a face botul de tranzacționare. Asigurați-vă că faceți totul procedural.
 • Test. Asigurați-vă că botul dvs. de tranzacționare funcționează așa cum ar trebui. Dacă nu, acesta este cel mai bun moment pentru a-l regla.
 • Implementare. Odată ce ați rezolvat orice problemă cu botul de tranzacționare, este timpul să îl implementați și să îl folosiți.

Cum să faci un bot de tranzacționare cu Python

Configurarea mediului Crypto Trading Bot în Python

Primul dvs. pas către crearea unui bot de tranzacționare cu Python este configurarea mediului dvs. de dezvoltare. Mai jos sunt câțiva pași de urmat, mai ales dacă este prima dată.

 • Descărcați și instalați PyCharm

PyCharm este un IDE (mediu de dezvoltare integrat) utilizat pentru dezvoltarea de programe și / sau construirea de software în Python. Este foarte recomandat pentru începători, deoarece facilitează procesul de învățare. Este personalizabil și conține toate instrumentele și caracteristicile de care un programator are nevoie pentru a fi productiv în procesul de dezvoltare.

 • Descărcați și instalați toate bibliotecile și dependențele

Următoarea mișcare pe care doriți să o urmați este să descărcați și să instalați toate bibliotecile și dependențele. Acestea sunt o colecție de metode și funcții care vă permit să efectuați o mulțime de acțiuni fără a scrie în mod necesar codul dvs. Puteți utiliza PyPI pentru a achiziționa majoritatea bibliotecilor de care aveți nevoie și a le instala cu pip, care vine adesea odată cu instalarea Python. Încercarea de a instala manual toate dependențele la PyPI poate dura ceva timp, deci este posibil să fie nevoie să creați un script care să vă ajute. Mai jos este un tutorial despre cum puteți face acest lucru.

 • Descărcați și instalați Python Exchange Library pe Github

Puteți descărca codul sursă direct și îl puteți instala sau puteți obține o copie din depozitul PyPI și îl puteți instala. Ambele metode vor instala biblioteca de schimb Python. În caz contrar, puteți alege să clonați din sursă. Oricum ar fi, va funcționa foarte bine.

Indicatori de portofoliu / index

Singura prioritate a acestei secțiuni este de a adăuga funcționalități de portofoliu la botul automat de tranzacționare de pe Binance. Deoarece crearea unui portofoliu este un exercițiu simplu, puteți încorpora un proiect Python deja finalizat, cu funcționalități semnificative. Un design de șablon din „Urmărirea unui portofoliu cu Python” va oferi funcționalități precum:

 • Creați funcționalități de portofoliu de criptos cu depozite, retrageri, cumpărați și vindeți în Satoshis – Zilnic / Săptămânal / Lunar P&L raportează.
 • Abilitatea de a crea portofolii „joacă bani” adică efectuați sarcini avansate de portofoliu, cum ar fi indexarea profilului criptografic (bot Hodl).
 • Salvați toate datele în .csv, care este ușor de editat în Microsoft Excel.
 • Incorporat cu structura de date Matplotlib și Pandas pentru vizualizarea datelor și, respectiv, analiza datelor.

Colectare & Analiza datelor istorice din Binance și Coinbase

În această secțiune, veți afla cum să colectați și să utilizați, de asemenea, datele istorice de la Binance și Coinbase. Veți învăța cum să colectați și să salvați date în formate care pot fi utilizate ulterior. De asemenea, veți utiliza aceste date pentru a informa botul de tranzacționare cu privire la strategia dvs. de tranzacționare. Adică când să cumperi, când să vinzi, cele mai bune monede de cumpărat etc. Deoarece această secțiune este puțin complexă, am atașat un tutorial Coinbase care explică totul în detaliu mai jos.

Urmărirea profitului & Pierdere – Comparativ cu „Index”

Veți folosi tot codul publicat pe github ca „Portfolio Tracker”, care va fi bifurcat și modificat pentru urmărirea portofoliului de criptare pe Binance. Pentru urmărirea unui portofoliu criptografic cu cod disponibil public, vom folosi un proiect grozav cunoscut sub numele de „Cryptrack by Herschee”. Cu acesta veți trage de la Coinmarketcap pentru a determina câștigurile și pierderile orare, zilnice și săptămânale. Acest cod propriu-zis va fi inclus în proiectul de tranzacționare algoritmic ca o funcționalitate inițială înainte de a implementa funcționalitatea „Portfolio Tracker”. Mai jos este un tutorial excelent despre cum să instalați și să utilizați Cryptrack.

Dezvoltarea de noi strategii bazate pe date istorice

Datele istorice sunt extrem de utile botului de tranzacționare. Din acesta, puteți determina pozițiile comerciale viitoare, puteți determina momentele bune sau rele de cumpărare sau de vânzare și puteți încerca să preziceți performanțele viitoare. Toate datele sunt analizate de bot pentru tendințele pe termen scurt sau lung, care îl informează în cele din urmă asupra strategiei de tranzacționare pe care o va întreprinde.    

Cum se face un bot de tranzacționare cu JavaScript

Această secțiune va detalia în modul în care puteți crea un bot de tranzacționare utilizând JavaScript. Vom verifica în mod specific cum puteți face acest lucru cu schimbul Coinbase. De asemenea, vom folosi programatorul de activități Windows pentru a executa codul nostru. Prin urmare, veți avea nevoie de un cont la CoinbasePro, care este o platformă minunată acceptată de Coinbase, cu un API cuprinzător. De asemenea, veți avea nevoie de un cont Gmail. Contul Coinbase va fi pentru trimiterea comenzilor și contul Gmail pentru primirea notificărilor comerciale. Mai jos sunt pașii pentru construirea unui bot de tranzacționare cu JavaScript.

Apelați bibliotecile și creați funcții

Primul pas este să apelați bibliotecile. Unele dintre principalele biblioteci de care vom avea nevoie includ:

 • Rgdax
 • mailR
 • stringi
 • răsuci
 • xts
 • TTR

Pachetul rgdax oferă interfața API-ului GDAX. mailR este utilizat pentru a vă trimite actualizări prin e-mail cu un cont Gmail. Stringi ajută la analiza numerelor din JSON. În cele din urmă, TTR vă va permite să efectuați calcule tehnice ale indicatorilor. Unele dintre funcțiile de care vom avea nevoie includ:

 • Curr_bal_usd & curr_bal_eth

Aceste funcții vor solicita cel mai recent sold din contul dvs. GDAX. Această funcție va fi utilizată în mod repetat în tranzacționare.

 • RSI

Următoarea funcție pe care o vom folosi este RSI sau Indicele Forței Relative ca principalii indicatori ai acestei strategii.

 • Licitați & cere

Această funcție vă va oferi acces la oferta curentă și prețul cerut.

 • Usd_hold, eth_hold & cancel_orders

Atât funcțiile usd_hold cât și eth_hold ajută la extragerea stării actuale a comenzilor deja plasate într-o manieră frecventativă. Funcția cancel_order va ajuta la anularea comenzilor care s-au mutat mult prea jos în carnetul de comenzi.

 • Buy_exe

Aceste funcții funcționează prin mai mulți pași. Funcția order_size calculează cât de multe cripte putem cumpăra. Funcția WHILE plasează comenzi limită în timp ce avem încă zero criptare. Odată ce o comandă este plasată la un anumit preț de ofertă, sistemul se întrerupe o perioadă până când comanda este completată. Dacă comanda nu este completată, întregul proces se repetă.

Stocați variabilele

Următorul pas este de a stoca unele dintre variabilele noastre indicator RSI ca obiecte. Dacă faceți acest lucru, bucla de tranzacționare funcționează mai repede, astfel încât să nu depășim limita de rată a API-ului.

Bucla de tranzacționare se execută

Pașii de mai sus au elaborat doar modul de pregătire a funcțiilor și variabilelor pentru a executa bucla de tranzacționare. Acum, luând exemplul USD și ETH, aruncăm o privire la o prezentare reală a buclei de tranzacționare. Cu un sold curent de peste 20 USD în cont, putem începe ciclul. Dacă RSI actual este mai mare sau egal cu 30, iar RSI anterior a fost mai mic de 30, cel puțin o dată, atunci cumpărăm cât mai mult ETH cu soldul curent în USD. Ulterior, salvăm acest preț de cumpărare într-un fișier CSV.

După aceasta, trebuie să ne trimitem un e-mail pentru a ne avertiza cu privire la acțiunea de cumpărare. Bucla tipărește apoi „cumpărați” astfel încât să poată fi urmărită în fișierul jurnal. Sistemul va dormi apoi aproximativ 3 secunde. Ulterior, introducem 3 ordine cu niveluri de vânzare pentru a obține profituri. Prima comandă de vânzare limită are profit cu 1% câștig. Următoarea comandă de vânzare limită are un profit de 4%. Ultima comandă de vânzare limită are un profit cu un câștig de 7%. Și așa funcționează întregul scenariu.

Utilizarea programatorului de activități Windows pentru automatizarea scriptului

Întregul scop al unui bot de tranzacționare este de a elimina elementul de eroare umană de la tranzacționare. În plus, aveți nevoie de un bot de tranzacționare care poate tranzacționa fără a fi neapărat prezent. Prin urmare, vom folosi programul de activități Windows pentru a automatiza scriptul. Pașii includ:

 • Programați scriptul cu suplimentul Rstudio
 • Modificați sarcina planificată cu planificatorul de sarcini
 • Fii cu ochii pe sarcina ta cu ajutorul fișierului jurnal

Care sunt riscurile în timpul scrierii unui bot personal de cripto-tranzacționare?

Construirea unui bot de tranzacționare nu este atât de simplă pe cât pare. Roboții sunt construiți pe coduri și algoritmi specifici care îi ajută să funcționeze. Orice defecțiuni în procesul de dezvoltare pot face un bot ineficient. Botul poate conține erori neidentificate sau erori de sistem încorporate adânc în codul botului. Prin urmare, este nevoie de cunoștințe extrem de avansate de programare și analiză tehnică. În plus, trebuie să investești o sumă destul de mare de bani, ceea ce se poate traduce în pierderi financiare sau pierderi de timp dacă robotul nu funcționează. Este sigur să spunem că nu toată lumea își poate construi botul de tranzacționare. 

Majoritatea robotilor de tranzacționare de astăzi sunt dificil de construit și de utilizat, în special pentru începători. Cei care investesc timpul pentru a crea unul pot constata că botul lor de tranzacționare nu funcționează în modul în care se așteptau. Cu toate acestea, 3Commas pare să fi luat în considerare toate aceste probleme și să ofere o soluție unică atât pentru comercianții începători, cât și pentru experți. Au produs un bot de tranzacționare ușor de configurat și de utilizat. Botul funcționează fiabil în comparație cu alți roboți concurenți. Unele avantaje ale botului de tranzacționare 3Commas includ:

 • Sistemul botului este bine integrat și oferă suport pentru mai multe schimburi, cum ar fi Binance, Coinbase, Huobi etc..
 • Are un tablou de bord neted și intuitiv, care permite atât comercianților începători, cât și comercianților experți să își maximizeze potențialul de tranzacționare.
 • Oferă o gamă bună de instrumente de tranzacționare, cum ar fi tranzacționarea socială și analiza performanței, în partea superioară a robotului automat.
 • 3Commas oferă o mulțime de funcții care sunt accesibile printr-un plan de prețuri extrem de accesibil.

Concluzie

Construirea unui bot comercial de la zero nu este atât de ușoară pe cât cred majoritatea oamenilor. Abordarea DIY (Do It Yourself) este dură și complicată. Dacă sunteți începător, procesul consumă mult timp și este plin de cheltuieli care rareori dispar. Ca să nu mai vorbim, precizia necesară pentru a crea un bot de tranzacționare complet criptomonedă este intensă. Pentru a adăuga combustibil la foc, aveți nevoie de un set complet nou de abilități de programare specializate pentru a realiza acest lucru. Din fericire, dacă îți lipsesc abilitățile sau timpul, nu trebuie să îți construiești botul de la zero. Puteți lua un bot de tranzacționare care funcționează deja de la 3Commas.

După cum sa menționat mai sus, crearea unui bot de tranzacționare auto-scris nu este ușoară. Este posibil ca robotul auto-scris să fie dificil de utilizat și este posibil ca interfața UI / UX să nu funcționeze conform așteptărilor. Cu toate acestea, cu botul de tranzacționare 3Commas, puteți fi sigur de o experiență fără probleme în care sunt eliminate toate problemele unui bot de tranzacționare auto-scris. Botul 3Commas este ușor de configurat și utilizat, funcționează cu o fiabilitate excepțională și funcționează pe toate platformele majore de schimb, cum ar fi Huobi, Binance, Coinbase etc. Mai mult, setul de structuri de prețuri accesibile 3Commas vă oferă acces la o gamă întreagă de caracteristici incredibile care nu sunt disponibile într-un bot auto-scris.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me