Numeroase mass-media criptografice prezintă titlurile despre creșterea în plină expansiune și dezvoltarea platformelor blockchain. Cel mai adesea, vedem referințe la produsele bazate pe Ethereum, precum și la rivalul Polkadot și Cosmos. Mult mai puțin frecvent, găsim materiale despre alte blockchain-uri structurale care sunt luate în considerare din ce în ce mai mult pentru migrație prin proiecte descentralizate care nu sunt mulțumiți de viteza actuală, scalabilitatea sau costurile de tranzacție ale celor mai populare rețele. În același timp, mulți dintre ei sunt capabili să ofere tehnologii inovatoare, să aducă noi tendințe pe piață și, probabil, să preia conducerea în viitorul apropiat. Așa cum spune înțelepciunea populară, „Avertisment înseamnă a fi înaintat”, așa că am pregătit o revizuire a ecosistemului Solana, care crește într-un ritm incredibil și conduce deja în ceea ce privește lățimea de bandă dintre toate blockchain-urile existente.. 

Ce este solana?

Solana este un blockchain de un singur nivel de mare viteză, care susține în prezent un randament maxim de 59.000+ TPS cu timp de blocare de 400 ms. 

Blockchain-ul Solana este conceput pentru a scala capacitatea tranzacției în conformitate cu legea lui Moore – dublând numărul de nuclee GPU la fiecare ~ 2 ani în timp ce Nu este necesară asocierea pentru a atinge această lățime de bandă. 

Nu degeaba a fost numită Solana prima rețea blockchain Web-Scale deoarece această rețea ultra-rapidă, sigură și scalabilă este cea mai productivă din lume; este special conceput pentru aplicații de înaltă frecvență și pe scară largă. Pentru atingerea acestor obiective, au fost necesare mai multe optimizări și noi tehnologii. Ca rezultat, putem vedea o descoperire în capacitatea rețelei, care semnalează o nouă etapă în dezvoltarea tehnologiei blockchain. 

De ce aleg utilizatorii Solana?

Solana rezolvă unul dintre obiectivele tehnologice majore: escalarea unui blockchain pentru utilizare globală și furnizarea capacității de a face legătura între proiectele ecosistemice, menținând o singură stare globală pe măsură ce rețeaua se extinde. Acest lucru nu introduce nicio complexitate suplimentară cu soluții de sharding sau al doilea strat. Viteza arzătoare fără mempool a Solanei și taxele reduse (1 milion de tranzacții care costă aproximativ 10 USD) la scară pe măsură ce ecosistemul crește fără a fi nevoie de compromisuri în ceea ce privește rezistența la cenzură sau securitatea. Acest lucru permite dezvoltatorilor să se concentreze mai degrabă asupra afacerii lor decât asupra infrastructurii lor blockchain. Nu mai este nevoie să alegeți între scalare, securitate și descentralizare. Solana a rezolvat această trilemă pentru tine. Creatorii protocolului Solana Labs au o vastă experiență în cele mai de succes companii din lume, cum ar fi Apple, Qualcomm, Intel, Google, Microsoft și altele. De fapt, Solana este un adevărat Web 3.0 la viteza Web 2.0. Cele mai bune și mai proeminente echipe din sectorul corporativ și legate de blockchain alege solana pentru cooperare pe termen lung. 

– Apropo, puteți evalua cu ușurință viteza Solanei cu un test special de stres în rețea, oferindu-vă să încercați și Break solana

Proiecte la baza ecosistemului Solana

Ser

În urmă cu câteva luni, principalul schimb de instrumente derivate criptografice FTX și Cercetarea Alameda a lansat Proiect seric, primul spot complet descentralizat din lume și schimbul de instrumente derivate. Serul nu este ca celelalte și aceasta este forța sa. Software-ul său permite tranzacții rapide DEX; suportă operațiuni încrucișate, monede stabile, monede BTC, BCH, BSV, LTC, ZEC, ETH și ERC-20, cărți de comenzi și capacitatea de a crea noi produse financiare. 

Spre deosebire de majoritatea produselor DeFi actuale, este rapid și ieftin. Arhitectura este reglată pentru a sprijini operatorii de noduri cu stimulente pentru a participa la mize datorită inflației SRM, comisioanelor de tranzacționare și unui sistem de delegare / direcționare numit „lideri”. 

În plus față de FTX și Alameda Research menționate mai sus, printre principalii parteneri Serum se numără astfel de companii bine-cunoscute din industria criptografică, cum ar fi 3Commas, Akg Ventures, Certus One, Genesis Block și altele. Mulți dintre ei sunt, de asemenea, validatori de ser.

Gaură de vierme 

Wormhole, care conectează Solana și Ethereum, este cel mai proaspăt și mai luminos exemplu de pod fără încredere. Acesta este doar primul dintre numeroasele poduri transversale planificate de pe Solana. Acesta convertește jetoanele standard ETH și ERC-20 în jetoane standard SPL pe blockchain-ul Solana, ceea ce va permite proiectelor și platformelor existente să deplaseze în mod fiabil activele între rețele, profitând în același timp de blockchainul Web-Scale ultra-rapid și sigur. Trecerea la Solana elimină congestia rețelei sau taxele mari de tranzacție și vă permite totuși să beneficiați de rețeaua Ethereum, dacă este necesar.

Akash

Akash este prima platformă descentralizată de cloud computing. Platforma Akash își propune să valorifice 85% din resursele de calcul din 8,4 milioane de centre de date. Akash permite oricui să cumpere și să vândă capacități neutilizate. Platforma oferă un set unic de oferte pentru clienții care utilizează în prezent cloud-ul. Akash și Solana intenționează să ofere interoperabilitate, permițând calcularea serviciilor din fiecare ecosistem folosind Akash Token (AKT) sau Solana (SOL). Aplicațiile front-end care interacționează cu contractele inteligente Solana pot rula acum într-un cloud descentralizat (în loc de modelul actual care se bazează pe furnizori de cloud centralizați, cum ar fi Amazon Web Services (AWS) sau Google Cloud Platform (GCP)), făcându-i cu adevărat cenzură -rezistent.

praf de stele

Stardust permite dezvoltatorilor de jocuri să își mărească veniturile (prin NFT-uri, platforme de tranzacționare etc.) și să îmbunătățească experiența de joc a jucătorilor. Dezvoltatorii se pot conecta la piața secundară de distribuție a veniturilor și la exploratorul de jocuri al platformei Stardust prin API și infrastructura blockchain. Statistici

  • Finanțarea semințelor de la Blockchain Capital 
  • În medie pe lună – 50.000 până la 70.000 de utilizatori activi 
  • 12 luni – Au participat peste 750.000 de jucători 

Terra

Terra este o rețea de plăți înfloritoare, care este susținută de un coș de monede stabile legate de cele mai mari monede din lume. Astăzi, aceste monede stabile trec în mare parte prin aplicația emblematică a Terra – CHAI, care are 1 milion de utilizatori activi și peste 3 milioane de dolari din volumul tranzacțiilor zilnice. Terra este susținut de o echipă impresionantă și de unii dintre cei mai buni investitori din lume.

Ancoră

Anchor este o platformă bidirecțională pentru deținătorii de jetoane PoS. Sistemul oferă conturi de economii și servicii de creditare. Evoluții viitoare 

  • Jeton nou numit Ancoră
  • Distribuit în termen de cinci ani / fără implicarea minierii 
  • Anchor va permite deținătorilor PoS să depună active pe platformă (cum ar fi Compound sau MarkerDAO) 
  • Servind ca garanție pentru împrumuturi stablecoin (stablecoins create cu Terra)

Audius

Audius este un protocol descentralizat de schimb muzical și streaming care simplifică tranzacțiile directe între ascultători și creatori, oferind tuturor libertatea de a distribui, de a genera bani și de a transmite în flux orice conținut audio. Pentru a satisface cererea în creștere, echipa Audius a dezvoltat și creat dovezi de concept cu mai mult de 20 de soluții pentru scalarea L1 și L2. După această cercetare, Audius a ales Solana pentru a ajuta la extinderea rețelei. În anul următor, Audius intenționează să mute sistemul de management al conținutului (CMS) Audius în Solana.

RAMP DEFI

Susținut de investitori de talie mondială, RAMP DEFI este o soluție financiară globală descentralizată, care se concentrează pe deblocarea capitalului lichid din activele digitale care sunt puse în joc. Cu RAMP, utilizatorii cu active mizate pot continua să primească recompense pentru activele lor mizate, să mențină potențialul de creștere a capitalului în portofoliul lor mizat și să deschidă capital lichid pentru a investi în noi oportunități în același timp. 

  • Piață disponibilă pentru active de peste 25 miliarde dolari
  • Își propune să deblocheze 1 miliard de dolari în „Valoarea totală deblocată” (TVU) pentru utilizatori până la sfârșitul anului 2021.

Cerc (USDC)

Cerc integrat USDC și cu blockchain-ul Solana. USDC este una dintre cele mai rapide creșteri stablecoinele în dolari SUA rezervate complet. Se bazează pe standarde deschise și este administrat de consorțiul Center, format din Coinbase și Circle. Până în prezent, au fost lansate peste 2,8 miliarde USDC, iar sute de aplicații cripto se bazează pe USDC pentru plăți rapide și sigure. USDC joacă un rol critic în DeFi ca unul dintre cele mai populare tipuri de garanții utilizate în platformele de credit descentralizate, conturile de economii alternative, bursele descentralizate și multe altele. Cooperarea dintre Circle, USDC și Fundația Solana deschide spațiu pentru dezvoltarea în continuare a produselor DeFi. 

Pripon

USDT este cea mai mare stablecoin prin capitalizare de piață și una dintre cele mai utilizate stablecoinele din sectorul DeFi. Tether și USDT sunt componente de infrastructură esențiale pentru orice proiect de blockchain de succes și se numără printre cele mai importante elemente pentru calculele pe mai multe platforme. Această inițiativă strategică este un pas important pentru Solana și va contribui la dezvoltarea în continuare a rețelei. Viteza și costul sunt două dintre cele mai mari obstacole care împiedică astăzi DeFi. Această nouă inițiativă va deschide un spațiu cu totul nou pentru proiectarea și utilizarea stablecoinelor în ecosistemul DeFi.

Arweave

Arweave este un tip de stocare care oferă suport fiabil și continuu al datelor, permițând utilizatorilor și dezvoltatorilor să stocheze date etern. Arweave este un hard disk colectiv care permite utilizatorilor și dezvoltatorilor să salveze și să stocheze informații valoroase despre aplicații și istoric pe termen nelimitat. 

Torus

Torus oferă conectare cu un singur clic la DApp-uri prin conturi de utilizator de pe Google, Facebook, Reddit, Discord, Twitch sau Email fără instalări suplimentare. Rețeaua Torus este susținută în prezent de un grup de validatori de la Binance, Etherscan, ENS, Tendermint și alte părți. Soluția Torus este compatibilă cu toate blockchain-urile.

Buzunar

Pocket Network a fost creat ca o rețea de retransmisie inclusivă pentru cererile API către majoritatea blockchain-urilor. Proiectul va fi integrat cu Solana pentru a permite primitive criptografice într-un nou set de tehnologii Web 3.0 rezistente la cenzură.

dFuse

dFuse este o companie specializată în API-urile blockchain care permit actualizarea stării de streaming în timp real, efectuarea de căutări instantanee și asigurarea faptului că tranzacțiile sunt ireversibile cu un simplu apel API. dFuse își implementează soluția API în Solana pentru a permite dezvoltatorilor să creeze și să mențină cu ușurință aplicații eficiente pe lângă protocol. 

Fortmatic 

Fortmatic a creat un kit de dezvoltare (SDK) care permite utilizatorilor să acceseze aplicații descentralizate utilizând un număr de telefon sau o adresă de e-mail fără a fi nevoie să instaleze extensii de browser. Fortmatic își integrează SDK-ul în Solana pentru a oferi alternative ușor de utilizat portofelelor Web 3.0 (cum ar fi MetaMask) pentru utilizatorii finali și dezvoltatori.

Civic

Civic este un ecosistem descentralizat de verificare a identității care vă permite să vă confirmați identitatea într-un mod sigur și rentabil. Civic lucrează cu Solana pentru a integra o soluție de identitate descentralizată. Munca lor comună își propune să ofere un management al identității cu costuri reduse și scalabile în economiile emergente fără o astfel de infrastructură.

Hummingbot

Hummingbot este un client open-source de tranzacționare de software care vă permite să tranzacționați criptocurrency folosind strategii de tranzacționare de înaltă frecvență, cum ar fi crearea pieței și arbitrajul. Hummingbot lucrează cu Solana pentru a-și integra soluția de lichiditate minieră, astfel încât întreținătorii / comercianții să poată primi comisioane oferindu-i Solanei lichidități la diferite burse. 

Gânduri de încheiere

Ecosistemul Solana crește foarte repede, deoarece are atât de multe aspecte pozitive în comparație cu Ethereum și altele. Dacă proiectele DeFi încep să se mute într-un ecosistem în care sunt posibile astfel de tranzacții rapide și ieftine, creșterea interesului pentru criptomonede poate deveni în curând și mai puternică, deoarece experiența pozitivă va juca un rol semnificativ în acest proces.. 

Spre deosebire de multe alte alternative, Solana nu se poziționează ca un „ucigaș Ethereum”. Aceste tehnologii pot coexista și lucra împreună pentru a construi ceva semnificativ. Acesta este întregul punct al interacțiunii.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me