Tehnologia blockchain împinge întreaga lume înainte. Are potențialul de a perturba modelele de afaceri în aproape fiecare industrie. Potrivit unui raport recent al unei companii de cercetare de piață, piața telecomunicațiilor este de așteptat să crească până la 993,8 milioane dolari până în 2023 la o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 84,4% în perioada prognozată. Una dintre provocările cu care se confruntă companiile de telecomunicații este necesitatea de a inova pe o piață extrem de competitivă, reducând în același timp costurile pentru a-și menține serviciile într-o gamă de prețuri accesibile. Astăzi, să vorbim despre modul în care aplicarea blockchain-ului în telecomunicații va aduce noi oportunități pe această piață enormă.

Blockchain în sfera telecomunicațiilor 

Lanțul valoric al telecomunicațiilor constă în furnizarea infrastructurii de rețea și a conectivității necesare pentru voce, date, multimedia și alte servicii conexe. Schimbul de date între rețele necesită protecția datelor, integritatea datelor, verificarea datelor și prevenirea fraudei. Tehnologia blockchain oferă industriei telecomunicațiilor soluția ideală pentru una dintre necesitățile sale principale. Datorită accesului sigur și sigur la date, blockchain-urile sunt deja utilizate în multe aplicații din industria telecomunicațiilor. Capacitatea de a stoca înregistrări istorice ale utilizatorilor fără nicio posibilitate de falsificare a acestor înregistrări vă permite să gestionați diferite aspecte ale conturilor de utilizator. Unele dintre aplicațiile blockchain din industria telecomunicațiilor includ automatizarea multor operațiuni interne, cum ar fi sistemele de facturare, roamingul și gestionarea lanțului de aprovizionare.

Automatizarea sistemelor de facturare folosind contracte inteligente furnizate de tehnologia blockchain economisește companiilor o mulțime de timp și bani și previne orice posibilitate de fraudă. Drept urmare, întregul proces de contabilitate și audit va fi automatizat, economisind companiilor de telecomunicații mai mulți bani. Apar noi opțiuni de gestionare a rețelei și noi modele de partajare a infrastructurii, precum gestionarea chiriei segmentului de rețea 5G pentru companiile de telecomunicații și partenerii de rețea, întreprinderi, Operatori de rețea virtuală mobilă (MVNO) și jucătorii Over the Top (OTT) Blockchain vă poate ajuta să simplificați procesul, să îl faceți sigur, transparent și eficient și să găsiți noi surse de venit prin intermediul propunerilor de valoare a pachetelor digitale.

Blockchain în noi servicii digitale

Tehnologia blockchain are încă multe inovații de oferit industriei telecomunicațiilor. Pachetele de servicii bazate pe blockchain pot crea noi surse de venit pentru companiile de telecomunicații. Deși aceste servicii nu au fost încă explorate și realizate pe deplin, unele dintre ele sunt deja suficient de clare pentru a fi implementate pe scară largă.

Micro-plăți

Costul redus al utilizării blockchain-ului pentru plăți poate permite companiilor de telecomunicații să furnizeze microplăți, care sunt de obicei utilizate pentru a cumpăra jocuri mobile online, muzică și multe altele. Ca urmare a implementării acestui serviciu, aplicațiile terțe nu vor trebui să furnizeze detalii despre cont bancar, detalii despre cardul de credit sau orice alte date sensibile sau personale. Cu alte cuvinte, o aplicație blockchain din industria telecomunicațiilor va oferi un nivel și mai ridicat de securitate utilizatorilor de telecomunicații.

Transferuri de fonduri pentru clienți

O altă aplicație a tehnologiei blockchain este transferul de bani. Acest lucru poate părea destul de evident deoarece, datorită criptomonedelor, blockchain-ul s-a mutat de la teorie la aplicația din lumea reală, dar multe companii de telecomunicații nu au adoptat încă acest concept, permițând utilizatorilor să transfere bani între ei printr-un serviciu bazat pe blockchain.

Identificare și verificare

Deoarece tehnologia blockchain oferă un nivel de securitate fiabil și invincibil, verificarea ID-ului digital va deveni una dintre cele mai valoroase aplicații din industria telecomunicațiilor. Acest lucru va deveni și mai semnificativ în viitor, deoarece companiile de telecomunicații vor începe să implementeze tehnologia blockchain în toate aspectele financiare ale nevoilor utilizatorilor. Tehnologiile de verificare a identității costă acum companiilor miliarde în fiecare an. Startup-uri precum Civic implementează acum sisteme de verificare a identității mult mai ieftine și mai sigure, bazate pe tehnologia blockchain.

Marketing și publicitate pe internet

Companiile de telecomunicații au deja date de la milioane de utilizatori. Prin utilizarea tehnologiei blockchain, aceste companii vor putea utiliza această sursă nesfârșită de date în industriile de marketing și publicitate online într-un mod mai eficient.

Piața de marketing și publicitate online este în prezent în mare măsură ineficientă, ceea ce îl face un mediu ideal pentru companiile de telecomunicații pentru a interveni și utiliza aplicațiile blockchain pentru a oferi o piață mai bună atât pentru agenții de publicitate, cât și pentru utilizatori. Cu tehnologia blockchain, agenții de publicitate pot atrage mai mulți clienți potențiali, iar utilizatorii pot decide cum și când datele și informațiile lor vor fi utilizate pe piața publicitară.

Ce ne rezerva viitorul

Ideea de a avea o metodă de păstrare a înregistrărilor și de urmărire care este protejată de manipulare sau hacking face ca aplicațiile blockchain să fie nelimitate pe toate piețele dependente de securitate. Majoritatea aplicațiilor care utilizează tehnologia blockchain în telecomunicații sunt cumva legate de finanțare. Simplificarea tranzacțiilor financiare și a transferurilor prin tehnologia blockchain promite să conducă companiile de telecomunicații într-un viitor în care aceste companii se vor transforma în bănci complet funcționale la cel mai mic cost posibil. Acest pas va fi susținut de faptul că telecomunicațiile sunt una dintre industriile care se bucură de un nivel ridicat de încredere a clienților. Utilizarea aplicațiilor bazate pe blockchain va permite utilizarea eficientă a acestui trust și, în același timp, creșterea acestuia. 

Tehnologia blockchain este încă considerată relativ tânără. De aceea este atât de bogat în oportunități neexplorate. Datorită tehnologiei blockchain, lumea se află acum în faza de a crea un nou instrument care poate fi utilizat în moduri necunoscute anterior. Companiile de telecomunicații digitale depun eforturi pentru digitalizarea extremă a întregii organizații și ecosisteme, iar blockchain-ul poate fi o soluție viabilă pentru scenarii specifice și asigură simplitate, eficiență și transparență.

Declinare de responsabilitate: Conținutul acestui articol nu este destinat să fie consiliere financiară și nu trebuie tratat ca atare. 3commas și autorii săi nu își asumă nicio responsabilitate pentru profiturile sau pierderile dvs. după ce ați citit acest articol. Articolul a fost prezentat pentru a oferi cititorilor informații generale. Există doar experiență personală descrisă aici. Utilizatorul trebuie să facă propriile cercetări independente pentru a lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la investițiile sale criptografice.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me