Hej alla, kära vänner!

I den sista artikeln täckte vi över de mest användbara verktygen i vänster- och toppmenyn i LiveView-diagrammet. Jag hoppas att du var intresserad av att lära dig mer om de möjligheter som denna plattform erbjuder för kryptovaluta och andra handlare. Om du inte har läst artikeln än rekommenderar jag starkt att du börjar med den: “Användbara TradingView-kartverktyg för nybörjare”.

Jag påminner dig också om att tjänstens funktioner inte är begränsade till diagrammets funktionalitet, de är mycket bredare, vi diskuterade dem i artikeln “TradingView – varför är det för en nybörjare?” Jag råder dig att börja lära känna webbplatsen från den. Och idag fortsätter vi att överväga verktygen i “TradingView” -diagrammet och prata om rätt och nedre menyer och de möjligheter som de öppnar för näringsidkaren..

Höger meny – Verktyg och offertmeny

Det finns olika hjälpverktyg, men mycket användbara verktyg, det finns totalt 13:

 1. Meny med citat, nyheter och annan användbar information för en näringsidkare;
 2. Knapp för snabb åtkomst till aviseringar (varningar);
 3. Datafönster;
 4. Marknadsledare;
 5. Kalendern;
 6. Mina idéer;
 7. Chattar;
 8. Personliga chattar;
 9. Idéer matas;
 10. Meddelanden;
 11. Ansökan panel;
 12. Ordningsdjup (DOM);
 13. referens.

Låt oss börja med höger sida av själva diagrammet..

Detta är en skala med en rad tillgångspriser. Följaktligen är de övre siffrorna det högsta som priset har nått. När vi svävar över det ser vi datumet då denna händelse inträffade. Om vi ​​drar skalan kan vi skala den, specificera dessa intervall, dela upp dem i mindre prispunkter och se det pris vi behöver också efter datum.

De lägre siffrorna är det lägsta pris som denna tillgång handlades med, och den horisontella prickade linjen som går genom hela diagrammet är det pris till vilket den för närvarande handlas.

Jag skulle också vilja säga separat om det här fönstret:

Detta är köp / säljpanelen. Här visas tillgångens faktiska offert, kostnaden för att köpa och sälja den samt spridningsindikatorer separat. Till höger anger ikonen “i” att vi inte har några mäklare anslutna. Utropstecknet till höger säger att om du ansluter en betald prenumeration på TradingView live-diagrammet kommer du att få datauppdateringar med varje nytt kryss och många andra funktioner..

Det här fönstret hindrar många handlare från att bekanta sig med de viktigaste funktionerna i diagrammet, och de försöker inaktivera det, men hittar inte en sådan möjlighet. Jag berättar hur du gör det nedan.

Låt oss nu gå direkt till verktygen på höger meny. Till höger om prisrörelseskalan finns en meny med offertar, ekonomiska nyheter och annan viktig information för en näringsidkare. I utökad form ser det ut som skärmdumpen nedan. Låt oss analysera det mer detaljerat.

Meny med citat och ekonomiska nyheter Övervakningslista

Som sagt, som standard i TradingView-plattformen, utökas offertmenyn. Här kan du se de aktuella kurserna för de valutapar du arbetar med. I den här menyn kan du “lägga till” alla tillgångar som du arbetar med och det är bekvämt att se information om dem.

Det är också väldigt bekvämt att skapa en ny lista, importera den osv. Sådana möjligheter erbjuds genom att klicka på den första “hamburgaren” bredvid menyn. Och att hitta önskat valutapar är lika enkelt som i sökningen i toppmenyn: du börjar skriva in en ny tillgång i sökfältet med de första bokstäverna och väljer det sedan, beroende på börsen du är intresserad av..

Under informationen om kurser finns det faktiska data om ditt valutapar, som du för närvarande visar i diagrammet: det intervall inom vilket värdet på din tillgång rörde sig under dagen, teknisk analys. Dessa data kommer att vara mycket användbara för handelspanelen (nedre menyn). Men detta kommer att diskuteras lite senare.

Och även nedan, alla de senaste aktuella nyheterna från ekonomins värld, politik som är relaterade till ditt instrument och kan påverka dess beteende. I allmänhet är detta en ovärderlig panel för en näringsidkare som eftertänksamt kan analysera och förutsäga en situation. Nyheter kan väljas från 5 källor:

 • nyheter “Prime”;
 • StockTwits;
 • Yahoo! Finans
 • DailyFX;
 • Futures Magazine.

Bredvid den första “hamburgaren” finns en annan “hamburgare”, som är det första på höger meny. Det låter dig bara kollapsa nyhets- och offertmenyn, om ett sådant behov uppstår och av någon anledning stör dig. Så här ser grafen ut utan den här menyn:

Meddelanden (varningar)

Om du inte vill ständigt övervaka diagrammet kan du ställa in varningar som signalerar att priset har nått eller närmar sig det värde du behöver. På höger meny i diagrammet ser vi en skala med indelningar som återspeglar de digitala indikatorerna som tillgångsvärdet når. När du satsar anger vi vår prognos för det.

När priset närmar sig det eller når det kommer nyckelmomentet för vår affär att komma. För att inte missa det kan du aktivera meddelandet via post, SMS. För att göra detta måste du ställa in det värde som aviseringen ska utlösas på, välj aviseringsmetoden. Resten av inställningarna är grundläggande: datum, hur många gånger man ska upprepa, vart man ska skicka (sms, etc.).

I den sista artikeln övervägde vi möjligheten att ställa in varningar från diagrammet. Du kan hantera, konfigurera, starta om dem på samma plats eller i den här panelen. Många diagramverktyg kan “nås” på flera sätt – använd vilken som är bekvämare för dig. Även här kommer du att se meddelanden om nya varningar och deras lista.

Datafönster

Här kan du se detaljerad information om priset på din valda tillgång under en viss tidsram:

 • öppningspris;
 • maximal tröskel för vald TF;
 • minimum;
 • stängningspris för ljus;
 • uppgifter om förändringar;
 • ALMA.

Marknadsledare efter volym och procent

Detta verktyg låter dig visa:

 • tillväxtledare när det gäller volym;
 • tillväxtledare i procent;
 • fallande ledare i procent.

Här kan du välja tillgångar som visade sig särskilt starkt under dagen (daglig tidsram) och ta reda på vilka priser som sjönk och vilka som växte i pris. Det möjliggör också förutsägelser av hög kvalitet..

En ytterligare meny (“hamburgare” bredvid var och en av ovanstående punkter) gör att du kan välja utbyten, individuella funktioner i aktier:

Ekonomisk kalender

Låter dig visa kommande evenemang, evenemang av hög betydelse, filtrera dem efter land. Även här kan du se analytikers prognoser och verkliga värden (prognosen blev sant / blev inte sant).

Idéer och idéer flöde

Tack vare kapaciteterna i TradingView-diagrammet kan du se andras prognoser, marknadsvision, lyssna på åsikter från mer erfarna topphandlare – direkt i diagrammet och publicera din egen. Genom att klicka på ett verktyg visas dess meny samt gröna cirklar i diagrammet. Genom att klicka på någon av dem med höger musknapp visas en snabbmeny där du kan välja:

 • alla idéer;
 • idéer från dem du följer efter;
 • bara deras.

 • Röda prickar – författarnas idéer indikerar en nedgång i priserna;
 • Grön – för tillväxt;
 • Gul – för en allmän idé eller lateral rörelse.

Genom att klicka på en av punkterna kan du se idéförfattaren, dess korta beskrivning. Du kan gå till näringsidkarens profil, prenumerera på den om du inte prenumererar ännu, se en detaljerad beskrivning av prognosen, recensioner och gillanden på hans andra prognoser och bekanta dig med andra idéer.

Med pilen på sidan kan du när som helst återgå till idén för att kontrollera om näringsidkarens prognos lyckades eller inte. Detta är de unika möjligheterna som tillhandahålls av TradingView-diagrammet.

Även i menyn “Idéer” finns det ett kors genom vilket du kan lägga till din idé. Det kan vara privat – bara för dig eller offentligt – för alla.

Kopiera idéer

Om författarens idé verkar intressant för dig och du vill studera den mer detaljerat behöver du inte rita varje element från grunden. Få människor vet, men idén kan kopieras till ditt live-schema och arbeta med det som med ditt eget!

För att göra detta, under den idé du gillar, klicka på knappen i form av en högtalare – “Dela” och klicka sedan bara på den stora blå knappen “Skapa din egen”.

Då kommer du att se hur alla indikatorer och delar av idén magiskt kommer att överföras till ditt personliga live-diagram.

Chattar, meddelanden

Det finns två typer av chattar i menyn – allmänt och privat. Här kan du ställa frågor till erfarna handlare, dela din åsikt och kommentera andras åsikter. Kommentarer är överflödiga här – allt är som i andra kommunikationstjänster. Detsamma gäller meddelanden – de kommer, som i alla andra tjänster om alla händelser.

Verktyg för begäranpanelen

Orderpanelen är endast tillgänglig om den är ansluten till en mäklare. Detta är ett handelsverktyg och du behöver det. När du redan har bestämt dig för att helt handla och göra transaktioner.

Beställ glas

Detta är ett verktyg som gör att du snabbt kan satsa på köp eller försäljning av en tillgång, med utgångspunkt från priset:

Detta verktyg är också lämpligt för handel, praktiserande handlare.

Nedre meny

Den nedre panelen uppdateras ofta, låt oss se vad den har. Det här är bara 7 verktyg:

 1. Lager screening;
 2.  Anteckningar;
 3. Tallredaktör;
 4. Handelspanel;
 5. Strategitestare;
 6. Möjligheten att kollapsa diagrammet;
 7. Möjligheten att utöka diagrammet till helskärm.

Verktyg 6.7 behöver inte betraktas som detta är en knapp som låter dig delvis kollapsa diagrammet för att visa data på tickers och expanderar diagrammet till helskärm. Funktionaliteten här är tydlig och enkel. Tänk på andra verktyg.

Screeners

TradingView Live-diagrammet har tre av dem: Forex Screener, Stock Screener och Cryptocurrency Screener. Detta är ett mycket användbart verktyg för en näringsidkare, eftersom han har valt en screener av intresse kan han i detalj se beteendet hos en tillgång i dynamik och sedan exportera dessa data om det behövs. Dessutom ingår även meddelanden för en viss händelse relaterad till valutaparets intresse..

Visning är möjlig i översiktsläget, dynamik, oscillatorer, trend – betyg av glidande medelvärden, Bollinger-band, andra mest populära och effektiva tekniska analysverktyg. För varje parameter kan du sortera valutapar.

I läget “Bläddra” kan du till exempel sortera dem efter byte, efter betyg. Dynamiken gör att du kan göra detta beroende på tidsintervall, volatilitet och så vidare – det är bättre att gå till screener-menyn på egen hand och se allt detta, tryck, då blir det tydligare.

I sökfönstret är allt lika enkelt som överallt: de första bokstäverna i tillgångens namn anges. Du kan välja intressepar så visas diagrammet i ditt fönster. Om du expanderar skärmfönstret kan du se detaljerad information om tillgångens beteende och se den aktuella marknadsreaktionen (betyg): “Sälj”, “Köp”, “Sälj aktivt”.

Detta är väldigt bekvämt om du är nybörjare och fortfarande inte kan förutsäga själv, då har du i det här fallet möjlighet att testa om sådana betyg är fel.

Anteckningar

Låter dig spela in all information. Här kan du hitta en gammal eller skapa en ny. Resten av funktionaliteten är standard för denna typ av meny..

Tallredaktör

Indikatorskript som skapas av handlare själva i Pine Script, till exempel:

Det finns flera sätt att skriva indikatorer för dina egna behov och förstå algoritmerna för deras arbete – tips # 1: om kunskaper i engelska tillåter, studera Pine Script Tutorial.

Detta är en ganska detaljerad och lättförståelig handledning från tradingview.com, som lär dig grunderna i Pine Script-kodning med enkla exempel..

För att öppna den här guiden, klicka bara på “Hjälp” -knappen i Pine-redigeraren. Förutom själva guiden finns det många andra användbara funktioner, men själva guiden är den absolut viktigaste av vad du kan hitta där..

Tips # 2: Titta på hur själva manusen fungerar. Det enklaste sättet är att bara titta på källkoden till andra redan skapade skript, av vilka det finns många både på TradingView själv och på Internet..

För att infoga ett färdigt skript från en annan källa, till exempel från kanaltelegram, måste du följa steg-för-steg-instruktionerna, som illustreras i figuren ovan:

 1. Öppna Pine-redigeraren;
 2. Vi trycker på knappen “Ny”;
 3. Klicka på “Tomt strategi-skript”;
 4. Vi sätter in skriptkoden i fönstret och skriver samtidigt över det som fanns tidigare;
 5. Klicka på “Spara”;
 6. Klicka på “Lägg till i diagram”.

Handelspanel

Det är ett demo-konto, balansen fylls på med virtuella $ 100.000, som du kan använda för att öva dig på att förutsäga prisrörelser, försäljning och köp. Så länge du inte har någon mäklare ansluten, när du går till handelspanelen, har du valet av mäklare, bland vilka du kan välja Paper Trading – ett demo-konto från TradingVeiw.

Hittills finns det ingen riktig handel här på webbplatsen, men låt oss hoppas att den kommer att genomföras inom en snar framtid.

Här kan du visa aktuella positioner, order, skapa en ny order eller ställa in handel genom att högerklicka eller koppla bort från handelspanelen.

Här kan du också spåra historiken för dina beställningar – föra en dagbok över transaktioner, se kontostatus och få meddelanden om beställningar.

Och det är här, om du klickar på växeln kan du visa eller dölja köp / säljpanelen (kom ihåg att i början av artikeln lovade jag dig att avslöja denna hemlighet som många nybörjare handlar om?), A detaljerad orderpanel, orderbok. Här kan du också återställa demo-kontosaldot – returnera förlorade demo-pengar, sätta upp handel, studera handelsinstruktioner och välj en annan mäklare..

Handel här är väldigt enkelt, klicka på “Köp” eller “Sälj” och fyll i ansökningsformuläret:

 • ”Marknad” är en marknadsorder. Partiets storlek, TakeProfit och StopLoss-värden anges här. När de når dem utförs ordern;
 • “Limit” och “Stop” är en väntande order. Här fylls orderpriset i, absolut och i fästingar, och du kan också välja giltighetsperiod för order. De där. i det här fallet kan du ange de prisparametrar som den ska börja utföra med och som den slutar köpa / sälja för att begränsa risker och förluster.

Strategitestare

För att testa en strategi måste den finnas i diagrammet. För att göra detta kan vi använda den färdiga i avsnittet “Indikatorer och strategier” eller skriva vår egen i Pine-redigeraren. Tänk på exemplet med de populära Bollinger Bands:

Här visas det på diagrammet. Du kan se posterna och utgångarna av handeln och i menyn “Strategitester”:

Nu kan vi konfigurera och testa det här som vi vill. Menyn låter dig ställa in argument, ändra egenskaper: valuta, startkapital, ordervolym etc., redigera strategikällkoden för att passa dina behov och mycket mer:

Det är allt. Vår granskning av TradingVeiw-diagrammet, dess användbara verktyg för näringsidkaren och plattformens kapacitet i allmänhet har upphört. För att göra det fullständigt och komplett vill jag kort stanna separat på menyn för det personliga kontot, för vi har inte berört det i någon av artiklarna. Och dess kapacitet är också bred och förtjänar särskild uppmärksamhet..

Här kan du snabbt navigera till alla dina idéer, skript, visa din kontostatus och betala för betalda prenumerationer, samt alla dina prenumeranter och de du prenumererar på. Det personliga kontot, som allt annat i TradingView, kännetecknas av dess bekvämlighet och enkelhet.

Det finns två sätt att handla med LiveView-diagrammet:

 • övervaka information, jämföra den med mäklarens data, göra förutsägelser, studera handlarnas idéer och träna här på TradingView och handla på din mäklares webbplats;
 • använd resurser från tredje part som erbjuder ett “TradingView” -diagram “inbäddat” i din plattform med alla möjligheter och ännu mer. Du kan använda den på mer gynnsamma villkor. Om du handlar med kryptovaluta är tjänsten 3commas.io något för dig

Här kan du inte bara använda alla möjligheter i “TradingView” -diagrammet utan också använda andra marker. Jag skrev om dem i tidigare artiklar, det här är möjligheten att använda TradingView-rådgivare för aktiverade signaler, robotar för varningar inställda på TradingView och många andra funktioner. Dessutom har tjänsten så många utbildningsmaterial för nybörjare att det är mycket lättare och snabbare att bekanta sig med tjänstens möjligheter. jag rekomenderar!

I nya artiklar kommer jag att presentera dig för funktionerna i en plattform som Binance.com. Troligtvis har du redan hört talas om det, för det är ett av de största kryptovalutautbytena, med många verktyg och fördelar som jag personligen använder med glädje. Ur min synpunkt förtjänar det uppmärksamhet. Och varför du behöver det kommer du att få reda på i mina nästa publikationer! Ses snart!

Lycka till och goda vinster!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me