Om du tittar mer på DeFi-ekosystemet kan du se att decentraliserade finansieringsprojekt fungerar och utvecklas i genomsnitt tolv riktningar. Ett försök att ta till en decentraliserad form nästan allt som berör det traditionella finansiella systemet innebär också en önskan att gå så snabbt som möjligt till nya typer av interaktion med finansiella instrument och decentralisering av processerna för dessa interaktioner.

En av de mest lönsamma och växande sektorerna för decentraliserad finansiering är betalningslösningar som skapas för att skapa ett öppet globalt ekonomiskt ekosystem och möjliggöra säkra dagliga och snabba transaktioner med smarta kontrakt..

I dagens artikel kommer vi att prata om applikationer, lösningar och protokoll som gör det möjligt för användare att göra gränsöverskridande betalningar utan mellanliggande avgifter, samt göra transaktioner till användare som inte har tillgång till traditionella finansiella system..

DeFi för omedelbara betalningar

Tillkomsten av Bitcoin och blockchain-teknik har gjort det möjligt att byta till digitala betalningsmekanismer med hjälp av kryptovalutor. En sådan lösning i Bitcoin-ekosystemet är Lightning Network, designat och byggt som ett andra lagerprotokoll. Lightning använder smarta kontrakt för att öka Bitcoin-genomströmningen.

Med tillkomsten av Lightning Network är det nu möjligt att göra omedelbara mikrobetalningar med högre hastigheter och lägre avgifter än Bitcoin-nätverket. Förutom billiga och omedelbara transaktioner tillåter Lightning Network dig att minska mängden data på Bitcoin blockchain och öka anonymiteten för överföringar..

De största problemen som projekt inom området för att skapa snabbbetalningssystem försöker lösa är låg bandbredd och provisionskostnader. För närvarande kan Ethereum-nätverket bearbeta cirka 20 transaktioner per sekund, vilket inte räcker för att ett stort antal användare ska kunna använda nätverket..

Det finns ganska olika sätt att lösa skalbarhetsproblemet: on-chain och off-chain-lösningar, protokoll för konsensusmekanismen, öka blockstorleken och andra. Mångfalden av sådana lösningar och olika tillvägagångssätt för deras genomförande har lett till skapandet av ett stort antal projekt som arbetar för att förbättra möjligheten att göra omedelbara gränsöverskridande betalningar med låga avgifter och användningen av smarta kontrakt..

Celer-nätverk

Celer Network är en avancerad skalningsplattform för snabba och säkra transaktioner utanför kedjan och smarta kontrakt. Celer är ett blockkedjebaserat system med en 4-stegsarkitektur som ger en hög grad av skalbarhet och flexibilitet, samtidigt som säkerhets- och integritetsaspekter bibehålls..

Celer låter utvecklare snabbt skapa skalbara dApps och ger dem möjlighet att hantera dem. Den interna CELR-token, förutom att den används som plattformsvaluta, är involverad i PoLC – ett vadningssystem där användare kan blockera tokens för att tillhandahålla likviditet, liksom vid LiBA-auktioner för att upprätthålla likviditetsmekanismer.

Celer kan integreras i alla befintliga blockchain och stöds redan av blockchains som körs på EVM. Plattformen ger användarna möjlighet att interagera med dApps 10 tusen gånger snabbare för att göra omedelbara betalningar, handla på börser eller använda förutsägelsemarknader.

Matic Network

Från de många föreslagna lösningarna för att öka skalningen av blockkedjor sticker den decentraliserade plattformen Matic Network ut, vars utvecklare erbjuder en lösning för att skapa sidokedjor (sidokedjor) Plasma.

Sidkedjor drivs av ett decentraliserat nätverk av ProSF-of-Stake (PoS) validatorer som stöder systemet och får belöningar.

Plasma används för att säkra digitala tillgångar samt ERC-20 och ERC-721-tokens i huvudkedjan. Sidkedjor kan användas för att stödja decentraliserade finansiella protokoll som är tillgängliga i Ethereums ekosystem.

Matics utvecklare bygger ett ekosystem av mobilappar, plånböcker och tillägg för bekväm och enkel användning av tillgångsöverföring och lagringsfunktioner. Matic tillhandahåller användargränssnitt och betalnings-API: er för dApps, användare och utvecklare. Matiska atombyten och smarta kontrakt gör det möjligt för användare att betala med valfri token, och nätverket kan användas för att utbyta tokens med en likviditetspool.

xDAI stabil kedja

Den första betalningsstabila blockkedjan xDAI stabil kedja, kopplad till Dai stablecoin, möjliggör snabba och billiga transaktioner i xDAI-tokens. För närvarande fungerar den här lösningen bara i DAI-xDAI-paketet, men i framtiden finns det potential för att skapa många andra stabila mynt, till exempel xUSDT eller xUSDC.

Vid implementeringen av en sådan lösning används tekniken för att bygga kedjebryggor, där inbyggda xDAI-stablecoins skapas efter att ha blockerat DAI-tokens i ett smart kontrakt. xDAI används för både betalningar och provisioner, med provisionen för 500 transaktioner är cirka 0,01 dollar.

XDAI-nätverket är fullt kompatibelt med Ethereum-projekt och kräver inte komplexa operationer från Ethereum dApps-utvecklare för att överföra sina projekt till xDAI blockchain. Utveckling pågår för att implementera noll-kunskapsprotokollet i xDai för genomförande av privata transaktioner, samt implementering av POSDAO-konsensusmekanismen med en separat STAKE-token för att belöna xDAI-validerare.

Begär nätverk

Request är ett öppet nätverk för att begära transaktioner, vilket gör det möjligt för alla att skapa, lagra och få tillgång till peer-to-peer-betalningar i ett decentraliserat nätverk. Den decentraliserade betalningsplattformen Request Network låter dig utföra alla typer av transaktioner, oavsett om det är lön, donation eller lånebetalning. 

Begäranätverket kan användas för att göra onlinebetalningar utan tredje part och höga avgifter, fakturering, registerföring och revision. Projektet samarbetar redan med Civic-företaget för att identifiera användarnas identitet, liksom med Kyber- och 0x-projektet för att betala för varor och tjänster i konvertibla digitala tokens..

Whisp

Whisp-plattformen är en decentraliserad lösning för betalning och förenkling av betalningar för frilansare och fjärranställda. Whisp gör det möjligt för användare att skapa digitala betalningsförfrågningar genom tydliga betalningsmekanismer med hjälp av kryptovalutor. Det relativt lätta att använda Whisp-protokollet kan användas av företag för att minska kostnaderna för lönehanteringsverktyg, eliminera tredjepartsleverantörer och undvika förseningar och avslag från traditionella finansinstitut..

För att få tillgång till plattformen måste användare ansluta till den via MetaMask. Whisp stöder betalningar med DAI stablecoin, ETH, DATA, DGX och DGD tokens. En liknande lösning för att förenkla lönebetalningar är Sablier-projektet, som kan användas för att betala och fördela medel i en förutbestämd takt..

Framtiden för betalningslösningar

Decentraliserade lösningar i sin nuvarande implementering kan inte skala i linje med de tillväxttakter som observeras på kryptovalutamarknaden. Problem som begränsning av blockstorlek, långsamma transaktioner, höga avgifter, låg bandbredd, komplicerat gränssnitt och andra måste lösas innan de flesta användare antar massanvändning.

Lösningar för att göra omedelbara och billiga betalningar med ett bekvämt och förståeligt gränssnitt för varje användare kommer att främja popularisering av kryptovalutor bland nya användare, och decentraliserade finansiella instrument kommer att bli mer fokuserade på att skapa ett öppet ekonomiskt ekosystem tillgängligt för alla användare var som helst i världen.. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me