God dag!

Vi fortsätter att överväga att handla på BitMEX och funktionerna i gränsorder. Låt oss ta reda på varför vi behöver alla kryssrutor. Få har skrivits om detta, men jag vill förstå vad det ger oss?

Ytterligare alternativ för Limit order

 • Post-Only / “Passiv order” – används för att skapa en order som endast kommer att utföras om det finns en köpare för den. Tack vare detta kommer du att få tillverkarens provision, och spelarens provision debiteras inte av dig eller så kommer beställningen helt enkelt inte att göras. Jag berättar mer om markör- och tagarstatusen lite senare i “Commission” -blocket.
 • Dold / “Dold” – en sådan order visas inte i orderboken (orderbok). När du skapar den kommer en meny att finnas där du kan ange vilken del av beställningen som ska visas – “isberg”. Detta är mycket bekvämt för erfarna handlare som handlar mycket stora volymer och inte vill att andra ska se hela ordervolymen..
 • Minska-Endast – det finns inget sådant alternativ på andra börser, det här är en mycket bekväm möjlighet om du behöver stänga en order i en sådan situation när stop-loss och take-profit öppnades för samma mynt och det visade sig att det fanns fler kontrakt att sälja än tillgängliga på ditt saldo.

Detta händer när värdet först når inköpspriset och sedan försäljningspriset. Om du har markerat rutan kommer ordern att korrigera dina positioner vid behov.

För att göra det tydligare kommer jag att förklara med ett exempel. Låt oss säga att du har köpt BTC till 3500. Du skapar limitförsäljning vid 4500 och slutar sälja vid 4300. Kontrollera minska endast när du placerar dem, och endast en av dessa order kommer att utföras. Annars kan det visa sig att första bitcoin kommer att säljas med stopp, och sedan kommer priset att nå 4500 och en kort öppnas, som måste stängas.

Villkor för beställningen 

 • GoodTillCancel / “Good Till Cancellation” – ordern utförs när den når det angivna värdet, oavsett hur länge du måste vänta;
 • OmedelbarOrAvbryt / “Utför omedelbart eller avbryt” – om en del av beställningen inte genomfördes omedelbart kommer den att annulleras.
 • FyllaOrKill / “Complete or Kill” – om inte hela beställningen genomförs omedelbart, annulleras den.  

Marknadsorder, kanske den enklaste av de föreslagna ordertyperna. Den utförs till det aktuella priset, dvs. till säljarens pris. Du betalar en ökad provision, men din order kommer garanterat att genomföras mycket snabbt utan att slösa tid, vilket ibland är mycket viktigare än kostnaden för offerten och storleken på provisionen.

För beställningar Ta Vinst och Sluta det finns en bock Stänga Trigger“/” Stäng avtryckaren “. Denna artikel är viktig. Tack vare det “vänder” inte ordern. Låt mig förklara med ett exempel vad det betyder: priset har nått motståndsnivån, nu placerar du en kort på $ 200. Men din strategi förutsätter att om den överstiger denna nivå, kommer du att stänga kort och öppna lång.

Nu måste du avmarkera rutan Stäng vid utlösare och ställa köpstoppet till $ 400 på motståndsnivån. När priset bryter denna nivå kommer korten att stängas och på grund av överskottet i stoppordern på $ 200 öppnas en lång position för $ 200.

Om du har lite erfarenhet av sådana “kuppar” är det bättre att alltid hålla kryssrutan på.

Hur man öppnar en beställning på BitMEX?

För att starta en handel måste du ange ordervolymen i USD till en dollar = 1 kontrakt (XBT). Du kommer inte att kunna öppna korta och långa positioner samtidigt. Antingen lång eller kort. Nästa steg är hävstångseffekt. I de första etapperna är maximal hävstång X2 eller X3. När du gör en order bestäms likvidationskostnaden omedelbart – nivån till vilken räntan måste ändras i motsatt riktning, så att marginalen brinner ut med den hävstång (hävstång) du angav.

Så om X3-hävstången är 25%. Det återstår att klicka på “Köp”, ordern kommer att finnas i orderboken och kommer att finnas i Order-menyn för att vänta på dess körning.

Naturligtvis kommer din beställning att visas i TradingView-diagrammet och ett märke visas på lämplig nivå. Den kan flyttas så att ordern utförs snabbare – det här är bekvämt och implementeras inte någon annanstans.

Så snart ordern utförs kommer den att finnas i avsnittet “Positioner”. Du kan också omedelbart ange vilken kostnad du avslutar affären med.

Så snart en affär öppnas läggs en marginal under den – medel som försäkrar utbytet mot förluster. Det beror direkt på ordervärdet och hävstången. Till exempel, med X5-hävstång och en handelsvolym på 0,1 XBT, kommer marginalen att vara cirka 0,02 XBT, och med X2-hävstång – 0,05 XBT.

En annan viktig aspekt.

På BitMEX finns det något som prismarkering. Hon spelar en viktig roll för att eliminera positioner. Detta är en prisstämpel som tjänar till att skydda beställningar från tvångslikvidation och press. Vanligtvis kommer märkningen till ett rimligt pris. I eviga kontrakt är detta ett pris som är lika med värdet på det underliggande tillgångsindexet + finansieringsgraden, med beaktande av tiden till finansiering och dess intervall.

Ibland, under tider med hög volatilitet, byter BitMEX till sista prismärkning med skydd, vilket naturligtvis informerar användarna. Även om denna märkning funktionellt har samma betydelse, inkluderar dess beräkning helt enkelt en viss spridning från det senaste priset, vilket faktiskt är mycket farligare och riskabelt för en näringsidkare..

Viktig! Jag avråder starkt från handel på BitMEX under senaste prismärkning!

Jag har redan berättat om likvidation, detta är exakt kostnaden, när transaktionen kommer att stängas automatiskt i minus.

Viktig! Likvidationspriset är det ögonblick då marginalanropet inträffar, dvs. automatiskt stänga din position och avveckla din insättning för att säkerställa hävstångseffekt.

Du kan ändra marginalen och därmed likvidationspriset i den vänstra panelen eller genom att öka transaktionens volym, vilket jag starkt inte rekommenderar.!

Och i sista stund på gränssnittet – nackdelen med BitMEX – med skarpa belastningar och svängningar saktar utbyteswebbplatsen ner, eftersom alla användare blir mer aktiva och börjar ändra sina positioner. Alternativt kan du stänga av animationer för att minska fördröjningen något..

BitMEX-avgifter

Du hittar en lista över uppdrag som är etablerade på webbplatsen i tabellen nedan.

Taker (tagare) – marknadsorder.

Tillverkare (tillverkare) – gränsorder som visas i orderboken (förutom dolda / dolda order).

Kommissionen om traditionella kontrakt

Kommissionen för eviga kontrakt

Kontrakt UPP

Kontrakt NED

Provision för input / output

Det finns ingen provision för påfyllning av insättning och uttag av pengar på BitMEX. För uttag av BTC tar en provision Bitcoin Network. Det är dynamiskt och beror på Blockchain-belastningen.

Uppdrag för dolda beställningar

Tagerprovisionen betalas för den dolda beställningen. En takerkommission betalas också för Iceberg, men bara tills de dolda beställningarna har utförts helt. Efter det blir det vanligt, dess innehavare får en tillverkares provision för oskyddade beställningar.

Ett exempel på en verklig provision:

Demohandel på BitMEX

Innan du går in på den verkliga terminsmarknaden och börjar handla med hävstångseffekt kan du prova ett virtuellt demo-konto. Det hjälper dig att förstå hur allt fungerar här, även om det inte förmedlar alla känslor av verklig handel. Demoplattformen har ett helt identiskt gränssnitt som en riktig terminal. Den enda skillnaden är att den använder virtuella, inte riktiga bitcoins. Tjänsten kallas “Test-no”. Officiell webbplats https://testnet.bitmex.com

Du kan få gratis BTC-testnät på ett antal specialwebbplatser, vars lista och plånboksnumret finns i kontomenyn, i avsnittet “Insättning”. När du har fyllt på plånboken kan du börja handla.

Använda bots vid handel på BitMEX

Idag använder många handlare bots för att arbeta med kryptovalutautbyten. Detta automatiserar handel, sparar tid och får passiva inkomster när en näringsidkare behöver öppna många liknande transaktioner. Detta är en verklig chans för nybörjare att börja tjäna pengar på detta utbyte utan att ha tillräckligt med erfarenhet för att handla manuellt. Ett annat viktigt plus – roboten är alltid lugn, han gör inte misstag i känslor och sparar dina nerver.

Det räcker att konfigurera botten en gång enligt de angivna parametrarna, och den handlar för dig. Överväg att handla på BitMEX med en bot från 3commas. Detta är en ny praktisk algoritm för smart handel som hjälper till att förutse allt för att maximera skyddet mot risker..

Vad du behöver veta om handel med 3commas bot?

Den viktigaste regeln om du väljer att använda en bot vid handel: du kan inte störa dess arbete! Om du planerar att arbeta på BitMEX parallellt med 3commas-botten är det viktigt att komma ihåg att du inte kan handla samma valutapar manuellt eller använda andra bots. Detta kan få oförutsägbara konsekvenser..

För att förhindra att bot stör dina handlingar, och du, kan du registrera ett separat konto för handel med det, eller så kan du arbeta i ett annat valutapar. Du kan inte göra något med de order som placeras av botten, inklusive att ändra positionsstorlek, hävstång eller marginal. Affären aktiveras inte om du redan har en order öppnad för detta valutapar. Bot kontrollerar och kontrollerar detta ögonblick.

Du kan läsa om andra funktioner i 3commas-botten i kunskapsbasen. Själva botten är universell och lämplig för att arbeta med flera växlar samtidigt. Därför måste du göra lämpliga inställningar för att förbereda den för att arbeta med BitMEX.

Så här ställer du in en 3commas-bot för handel på BitMEX?

I föregående artikel tittade vi på hur man ställer in en kort bot för handel på Binance-börsen. Principen förblir densamma, men glöm inte att vi har marginalhandel här, så du måste noggrant överväga marginalinställningarna, valet av hävstång och uppmärksamma likvidationspriset.

För detta utbyte kan en bot också vara en enkel, sammansatt, kort och sammansatt kort bot. Låt oss välja enkelt.

Därefter öppnas ett fönster med bot-inställningar. Låt oss analysera det viktigaste.

 1. Först väljer vi BitMEX-utbytet så att nödvändiga inställningar laddas;
 2. I fältet “Namn” tilldelar du sedan namnet på det valda valutaparet till botten. Endast två par kan användas vid handel med en bot. XBT_XBTUSD, XBT_ETHUSD. Dessa är eviga kontrakt. Tjänsten planerar att lägga till andra BitMEX-offerter i framtiden. Därför kan du i fältet “Para ihop” omedelbart ställa in önskad offert.
 3. Välj en lång eller kort strategi;
 4. Observera att standardtransaktionsvalutan är XBT, det är omöjligt att välja en annan, eftersom, som vi sa i den första artikeln om BitMEX, alla avvecklingar på den här börsen endast sker i den här valutan..
 5. Då kan du göra alla inställningar som när du handlar med en bot på en vanlig börs, beroende på din strategi och insättning. Vad du bör vara uppmärksam på:
 • Du kan göra två typer av beställningar: Limit eller Market;
 • utbytet tillåter inte att placera en säkerhetsorder till likvidationspriset;
 • Stop-loss kan inte heller placeras under eller över likvidationsnivån.
 • börsen har sin egen efterföljande order. Om du ställer in rutan Trailing när du ställer in en botten, när kostnaden når den angivna vinsten, kommer boten själv att skapa en efterföljande order direkt på börsen, som kommer att behandlas av BitMEX.

Och så kom vi till det mest intressanta – till artikeln “Hävstång” – typen av hävstång.

6. Spak typ.

I inställningarna kan du välja mellan tre alternativ:

 • ställer inte ut – i det här fallet kommer den hävstångseffekt som du lägger på börsen att “dras upp” i bot-inställningarna. Jag rekommenderar inte att använda den, eftersom BitMEX återställer dessa inställningar till standardvärden från tid till annan;
 • korsa – i analogi med börsen kommer hela insättningen att användas när ordern öppnas och hävstången kommer att ställas in automatiskt, beroende på positionens storlek;
 • dess mening – du anger själv axelns storlek. För XBT_XBTUSD-paret kan dess värde variera från 0,01 till 100 (värden större än 50 anges manuellt) och för XBT_ETHUSD – från 0,01 till 50. Ett värde större än 50 anges manuellt.

Hävstångsvärdet måste ställas in före varje handel, men medan det är aktivt kommer det inte att vara möjligt att ändra – förändringarna påverkar helt enkelt inte handeln. Jag rekommenderar inte att ändra hävstångsvärdena på själva börsen när botten redan har skapats och väntar på att arbetet ska börja.

Låt oss sammanfatta

BitMEX skiljer sig från valutahandeln med marginalhandel på ett antal sätt:

 • utnyttja upp till X100;
 • full bindning till XBT;
 • handelsavtal, inte mynt;
 • likvidation med hänvisning till index, inte den aktuella växelkursen.

Jag har tagit fram följande för mig själv webbplatsens fördelar:

 • marginalhandel med hävstångseffekt;
 • många olika order;
 • förmågan att öppna korta positioner och tjäna pengar när marknaden faller;
 • TradingView-diagram integrerat i plattformen med bred funktionalitet;
 • möjlighet att öva på ett demo-konto.

Nackdelar: 

 • bromsar under tunga laster;
 • få valutapar;
 • mycket hög risk.

Den sista är den viktigaste. Hur man minimerar riskerna?

Riskhantering eller vad man ska komma ihåg när man handlar

 • försök alltid att hitta den mest lönsamma startpunkten och placera ett stopp direkt efter att du har öppnat en order;
 • experimentera inte med för stora axlar;
 • öka din insättning gradvis, i proportion till hur din upplevelse kommer att växa;
 • träna på testnätet;
 • om du tvivlar på dina förmågor, gör affärer längs trenden;
 • om du handlar på flera börser samtidigt – använd inte mer än 3-5% av din portfölj på BitMEX. Bättre att börja med 1%;
 • du kan använda en isolerad axel istället för ett stopp för att kontrollera risker, justera den till supportnivån. Om priset går i motsatt riktning mot beställningen kommer valutan att avvecklas och du förlorar bara en del av insättningen. 

När handeln på BitMEX börjar bli lönsam, frestas inte att gå in för stora positioner utan stopp.

 • använd inte hävstång mer än X10, speciellt om Cross är inställt. I de inledande faserna bör det inte vara mer än X2-3. En stor hävstång förkortar din insättnings livslängd. Om du har förtroende för beställningen kan du gradvis köpa fler kontrakt när priset stiger;
 • placera alltid stopp direkt efter att du har öppnat en position. Detta är en viktig tumregel för en kompetent näringsidkare. Utbyten är försenade, de tillåter inte alltid att du stänger en beställning på egen hand. Och BitMEX är inget undantag;
 • Ta ut fria medel för att inte fresta dig själv med frestelsen. Lämna bara ett bekvämt belopp som du inte är rädd för att förlora. Det är väldigt enkelt att tömma en insättning här, så du måste agera mycket noggrant och minimera alla risker maximalt, inklusive risken att ditt BitMEX-konto kommer att finnas i händerna på bedragare;
 • försök inte lägga till medel för att undvika likvidation, det ökar bara din förlust.
 • utveckla din balans och motstånd mot stress – i marginalhandel finns det inget sätt.

Och det viktigaste: om du precis börjat handla kryptovalutor – tills du har erfarenhet av konventionella börser, har du inget att göra på BitMEX:

Om du har erfarenhet av kryptovalutahandel men tvivlar på om det är värt att prova marginalhandel – börja med 3commas-botten, men alla vägar är öppna för professionella handlare!

Det är allt, vårt samtal om BitMEX har upphört. I följande artiklar kommer vi att analysera Bittrex-börsen – en av de mest populära och favoritplattformarna för handlare. Varför? Du kommer att ta reda på det snart! Tills nästa gång!

Lycka till och goda vinster!   

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me