Handel med kryptovaluta är en mycket mångfacetterad aktivitet med en hel uppslagsverk av termer, strategier och andra begrepp. Om du är nybörjare rekommenderar vi att du börjar med grunderna – studera gränssnittet för vår handelsterminal. Detta är ett nytt avsnitt i varje användares personliga konto som hjälper dig att förstå grunderna för handel i praktiken. Och vår dagens guide om funktionerna i gränssnittet för handelsterminalen 3commas hjälper dig med detta..

Gränssnittsfunktioner

Låt oss markera huvudelementen i handelsterminalgränssnittet i skärmdumpen nedan:

 1. Meny för att välja ett konto, handelspar, växla mellan Basic / Pro terminallägen och återställa placeringen av gränssnittselement;
 2. Meny för beställning;
 3. Orderbok (även kallad orderbok) med orderdjupet;
 4. Diagrammet över den omsatta tillgången med Tradingview-instrument;
 5. Meny för kontoportfölj, öppna order och handelshistorik.

Nedan tar vi en närmare titt på var och en av dessa punkter. För nu, låt oss gå vidare till att konfigurera gränssnittet. 3commas-handelsterminalen har en standardplacering av de ovannämnda gränssnittselementen, men du kan anpassa dem efter dina behov. När du håller markören över menyn för att göra order, orderbok, diagram eller transaktionshistorik, visas knappar i övre och nedre hörnet för att flytta eller sträcka fönstret.

Klicka på den första knappen och dra menyn som du vill:

Du kan till exempel ändra orderboken och beställningsmenyn på platser:

Eller till och med flytta ner orderboken, vilket frigör mer utrymme för tillgångstabellen:

I den övre högra menyn finns en Återställ layout-knapp, klicka på vilken du återgår till standardgränssnittet.

Till höger om det finns en knapp för att inaktivera enskilda gränssnittselement: menyn för beställning, orderbok, diagram eller transaktionshistorik. Här kan du också klicka på knappen Gör ett förslag för att föreslå dina tillägg till handelsterminalen. Som en påminnelse är det fortfarande i betatestning. Basic / Pro-omkopplaren tar bort ytterligare alternativ från orderplaceringsmenyn och orderboken.

Låt oss gå vidare och överväga varje gränssnittselement mer detaljerat och överväga också exempel på att göra handelstransaktioner med terminalen.

Fönster för beställning

I detta block anger användaren parametrarna för sin beställning (order att köpa eller sälja ett mynt), som placeras på börsen. När den matchar en motsatt ordning med samma pris utförs en handel. Låt oss ta en titt på menyn för att göra beställningar i grundläge. I skärmdumpen nedan är huvudblocken markerade:

 1. Handelsparets namn och mängden tillgängliga medel för handel i detta fall. När du svävar över frågetecknet till höger finns det också information om hur mycket pengar som är involverade i order.
 2. Order typ (marknad / gräns). Den första utförs till bästa tillgängliga pris från orderboken, den andra placeras i orderboken och körs till ett förutbestämt pris;
 3. Stoppa förlust-knappen. Med hjälp kan du omedelbart placera stoppförlust – en order som stänger din affär till Trigger-priset om tillgångspriset gick i fel riktning;
 4. Enheter och Totalt fält. Storleken på ordern i kryptovalutor från handelsparet (skärmdumpen visar BTC / USDT-paret, så bitcoins anges i fältet Enheter och USDT i fältet Totalt);
 5. Köp (köp en tillgång) och sälj (sälj en tillgång) knappar.

När du byter till en gränsorder måste du också ställa in priset för orderutförande i fältet som på skärmdumpen nedan.

I Pro-läge läggs nya alternativ till ordermenyn förutom ovanstående:

 1. Med villkorsomkopplaren kan du ställa in fler parametrar för både marknads- och begränsningsorder. I det första fallet kan du ställa in utlösningsprisnivån – efter att tillgångens pris når den placeras marknadsordern automatiskt för utförande;
 2. Knappar för orderstorlek. Med deras hjälp kan du snabbt ställa in orderstorleken (25%, 50%, 75% eller 100% av tillgängliga medel);
 3. Efterföljande alternativ, i procent av prisförändringen eller till själva priset. Vi kommer att prata mer om detta nedan;
 4. Timeout-alternativ (inställt i sekunder). Timeout indikerar en fördröjning innan orderutförande.

En liknande meny, men för en begränsad order. Det finns inget alternativ för efterföljande, men under den redan välkända Timeout-knappen kan du välja beställningstyp (hittills finns det bara ett alternativ som är bra till avbruten). Enligt sina villkor kommer ordern att hängas i orderboken tills näringsidkaren själv annullerar den..

Gå vidare till nästa punkt.

Byt glas

Orderboken (orderbok, orderbok, marknadsdjup) är en lista över aktuella handlares order (order) att köpa (bjuda) och sälja (fråga) en tillgång. På olika börser visas orderboken ofta på olika sätt, men i vår handelsterminal presenteras den som en ständigt föränderlig tabell som visar marknadsdjupet.

Låt oss ta en närmare titt på beställningarna i orderboken:

 1. Hantera listorna över visade beställningar: den första knappen – visar både sälj- och köporder, den andra – endast köporder (grön), den tredje – enda försäljningsorder (röd);
 2. Lista över försäljningsorder. Erbjudandena ordnas i stigande prisordning från botten till toppen. Det mest fördelaktiga för köparen är längst ner på listan. Varje rad består av marknadspriset för orderutförandet, orderstorleken i en och den andra kryptovalutan (i det här fallet visar den andra kolumnen orderstorleken i USDT, i den tredje – i bitcoins);
 3. Lista över köporder. Formad på ett liknande sätt, här är det bästa priset för säljaren högst upp på listan.

Marknadens “djup” visas i rött och grönt i raderna – jämförande storlekar på köp / säljorder.

Handelsdiagram

Trading terminal 3commas visar diagrammet för det valda handelsparet från Tradingview-plattformen. I sig har det ett stort antal alternativ för att anpassa diagrammet, spara, redigera och rita. Vi tittar på de viktigaste i ordning. Vi kommer att sträcka schemat för mer bekvämt arbete med det.

Följande alternativ kan markeras i den översta kartmenyn:

 1. Tidsram. Ett värde som definierar tidsintervallet för varje ljus i diagrammet. Om du till exempel ställer in tidsramen till 1H, kommer varje ljusstake att vara lika med prisförändringen i 1 timme;
 2. Prisvisningsläge. Barer, japanska ljusstakar, tomma ljus, Heiken Ashi, linje, område eller baslinje. Som standard visas diagrammet i japanska ljusstakar;
 3. Meny för att lägga till indikatorer i diagrammet;
 4. Användaravbrytande knappar;
 5. Spara grafik i molnet;
 6. Inställningar för diagramvisning;
 7. Fullskärmsläge;
 8. Skärmdump.
 9. Den nedre skalan visar tiden (9), skalan till höger visar priset (10).

I sidmenyn till vänster kan du hitta verktyg för att rita på diagrammet, linjaler för pris / tidsramar, plottmönster och så vidare. Knapp (1) kan användas för att radera alla ritade objekt i diagrammet. Knapp (2) visar ett träd av objekt i diagrammet.

När du svävar över vart och ett av ljusen längst upp i diagrammet kan du se öppet, stängt, högt och lågt under det valda tidsintervallet.

Transaktionshistoria

Kontoportfölj, öppna beställningar och dina erbjudanden kombineras i en meny. Du kan växla mellan dem (1) med hjälp av flikarna högst upp. Kontoportföljmenyn visar mynten i ditt konto (2), deras kvantitet (3), värdeförändringen de senaste 24 timmarna (4) och marknadspriset (5).

Menyn för öppna beställningar visar alla beställningar du har skickat just nu. Låt oss till exempel öppna en gränsorder:

 1. Handelspar;
 2. Fest (köp eller sälj);
 3. Orderstorlek och förlopp för dess körning i procent (Fylld);
 4. Ordertyp;
 5. Pris för orderutförande;
 6. Priset efter vilket ordern kommer att utföras;
 7. Timeout-alternativ i sekunder;
 8. Datum för beställning;
 9. Avbryt, omedelbar körning eller orderuppdateringsknappar.

Listan över beställningar kan uppdateras genom att klicka på den gröna knappen längst ner i menyn. Till höger finns det sidor i orderlistan med inställningen att visa ett visst antal order på en sida (i det här fallet kommer 25 eller färre order att visas på varje sida).

På den sista fliken kan du se historiken för dina transaktioner.

Gör din första beställning!

Det är dags att gå från teori till praktik! Om du bara lär dig att arbeta med en handelsterminal rekommenderar vi starkt att du byter till papperskonto i terminalens toppmeny. Du kan fylla på antalet virtuella medel i dina kontoinställningar.

Låt oss först placera en marknadsorder i Basic-läge. Välj önskat antal enheter och klicka på Köp.

Ordern utförs, du kan se den i transaktionshistoriken.

Observera att för relativt stora marknadsorder i ett handelspar krävs likviditet. Till exempel, om den billigaste tillgängliga begränsningsförsäljningsordern från orderboken inte passar hela marknadsinköpsordern, kommer din order att fyllas automatiskt i nästa begränsningsförsäljningsorder, och går hela vägen upp i orderboken tills den stängs. Detta kallas glidning. Det innebär att en marknadsorder ibland inte stänger exakt till önskat pris. Sådana beställningar bör göras när det brådskande med dess genomförande är mycket viktigare för dig än priset..

I Pro-läge är marknadsordern redan mer intressant. Efter att ha aktiverat villkorsalternativet kommer Trailing och Timeout in. Det första alternativet låter dig öppna en order till ett bättre pris i procent eller själva kostnaden om tillgångens marknadspris passerar Trigger-prismarkeringen. Till exempel ställer du in Trailing till 15% för en köpköpsorder. Tillgångspriset sjunker med 7%, vilket passerar ditt utlösarpris. Ordern är redo att placeras och så snart priset kommer närmare målnivån än 15% kommer ordern att placeras. Alternativet Timeout anger i detta fall intervallet i sekunder under vilket allt ovan inte kommer att utföras.

Dessutom visas utlösningspriset som en rad i diagrammet för tydlighetens skull..

Ett annat exempel är en gränsorder i grundläge. Allt här är så enkelt som möjligt: ​​ställ in önskat pris för orderutförande, storlek och, mycket önskvärt, Stop Loss.

När du växlar till den här knappen omdirigeras du till en marknadsorder. Det vill säga först placerar du en gränsorder och Stop Loss implementeras som en marknadsorder med Trigger Price. Så snart tillgångspriset passerar denna linje kommer stoppförlustorder att utföras. Det här är de två beställningarna i diagrammet:

Det sista exemplet är en gränsorder i Pro-läge. I det här fallet kan vi ange utlösarpriset, efter att ha passerat vilken order du kommer att placera i orderboken med det angivna orderpriset.

Resultaten av våra manipuleringar i transaktionens historia:

Vi rekommenderar att du tränar på vår handelsterminal i Paper Account-läge innan du handlar med riktiga medel här eller på börsen. Som en påminnelse är 3commas-handelsterminalen fortfarande under utveckling och kommer snart att uppdateras med nya funktioner..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me