“Välsignad är du …” – sa Kristus. Men om han hade rajdat här skulle han antagligen ha tolkat: “Du har en avancerad uppgradering …”

okänd författare

Blockchain anses allmänt vara ett komplext tekniskt ämne. Ett viktigt krav för att gå vidare i blockchain-utrymmet är att förstå hur vissa tekniska element interagerar med varandra (särskilt när man försöker förstå kryptoekonomi eller kryptovaluta). Detta kräver i sin tur en grundläggande bekantskap med dess terminologi..

Grundläggande blockchain-terminologi

Det finns många termer som används inom detta område. De har alla sin egen mening. För att använda Blockchain effektivt och förstå det måste vi känna till alla relevanta termer och slang av kryptovalutahandlare..

Så låt oss komma igång:

ASIC [А’SIK]

ASIC är en förkortning för Application-Specific Integrated Circuit. Dessa är kiselchips speciellt utformade för en uppgift. När det gäller Bitcoin är de utformade för att hantera SHA-256-hashproblem för att bryta nya BTC.

Blockchain [Blockchain]

Blockchain är en ständigt växande lista över blockbildande poster som är länkade till varandra i en specifik ordning och skyddad av kryptografi..

DAO (decentraliserad autonom organisation)

Kan ses som ett företag som styrs av en oförstörbar uppsättning affärsregler utan mänsklig inblandning.

DApp [JA]

Detta är en helt öppen källkods decentraliserad applikation som körs självständigt och ingen enhet kontrollerar de flesta av sina tokens.

ERC-20 [EPCi’-20]

Ethereum-tokenstandard som används för smarta kontrakt som implementerar tokens. Detta är en allmän lista över regler som styr interaktionen mellan tokens, inklusive överföring mellan adresser och dataåtkomst..

Ethereum [Et’rium] / Ether

Det är en programvara med öppen källkod baserad på blockchain-teknik som gör det möjligt för utvecklare att skriva smarta kontrakt, bygga och distribuera decentraliserade applikationer. Ethereum blockchain-token – ETH, som används för att betala transaktionsavgifter, gruvarbetare och andra tjänster i nätverket.

Ethereum Classic [Et’rium Classic]

Resultatet av splittringen av den befintliga Ethereum-kryptovalutan efter den hårda gaffeln den 20 juli 2016.

HODL

Av alla slanguttryck av kryptovalutavärlden på Internet är HODL en av de vanligaste. Kort sagt betyder HODL att hålla din krypto vid liv även när marknaden föreslår att du gör något annat. Det var ursprungligen ett skrivfel i ett onlineforum. Idag använder vissa människor HODL som förkortning för “Hold for Dear Life”. Det låter också mycket som Hodor från Game of Thrones..

Lamba [La’mba]

Att bli rik och köpa en Lamborghini för din kryptovinst har blivit inte bara drömmen för varje kryptoevangelist, utan en av de vanligaste memerna i kryptovärlden..  

Lightning Network [Laitning Ne’tvorg]

Det är ett “andra lager” betalningsprotokoll som körs ovanpå blockchain. Den är utformad för att ge snabba, skalbara transaktioner mellan och mellan deltagande noder och marknadsförs som en lösning på Bitcoins skalbarhetsproblem..

Nocoiner [Nouko’iner]

En person som inte har kryptovaluta.

Pump & Dump [Pump and Dump]

Avsiktlig marknadsmanipulation som uppstår när stora grupper av investerare köper samtidigt (Pump) för att stimulera prishöjningar eller sälja på en gång (dumpa) en enorm massa av en tillgång för att sänka priset.

Sats [Sats] / Satoshis (Satoshi)

Ursprungligen ett “öre” för bitcoin. Det finns 100000000 Satoshi i en Bitcoin. Namnet är till ära för skaparen av Bitcoin – Satoshi Nakamoto. Faktum är att det har blivit ett vanligt namn för minsta uppdelning av någon kryptovaluta.

Altcoin

Det är en förkortning för Bitcoin Alternative. För närvarande är de flesta altcoins gafflar av bitcoins, med vanligtvis mindre förändringar i POW-algoritmen för bitcoin blockchain. Det mest kända altcoinet är Litecoin. Litecoin introducerar ändringar av det ursprungliga BTC-protokollet, såsom en minskning av blockgenereringstiden, en ökning av det maximala antalet mynt och en annan hashingalgoritm.

Attack 51%

Typ av säkerhetsproblem. Om någon kan kontrollera blockkedjans hashkraft kan de teoretiskt bygga sin egen kedjehistoria och bryta den antagna oföränderligheten.

Väskhållare

Det här är någon som håller mynt under lång tid eftersom de tror att de är värda mer än vad de faktiskt är..

Pråm

Slangnamn på en kryptovalutautbyte.

Bitcoin

Den allra första kryptovalutan i mänsklighetens historia, baserad på en blockchain med verifiering av arbete.

Komsa

Namn på provisioner på kryptobörser.

Konsensusalgoritm

En term som definierar betydande skillnader mellan kryptovalutor. Konsensusalgoritmen är den del av blockchain-protokollet som beskriver vem som får rätt att validera datablock (och har rätt till en belöning) och hur andra kan verifiera dess legitimitet. Alla deltagande enheter i blockchain måste följa och följa samma matchande algoritm för att kunna delta i blockchain.

Kran

Ett belöningssystem på en webbplats eller app som belönar användare för att slutföra vissa uppgifter. I grund och botten är detta en teknik som används vid första lanseringen av ett altcoin för att få människor intresserade av myntet..

Cryptocurrency / Crypt

Crypto är en form av digital valuta baserad på blockchain-teknik och kryptografisk kryptering.

Crypto Jack

Använda den andra partens dator för att bryta kryptovaluta utan deras samtycke.

Crypto maximalist

Någon som är exceptionellt passionerad för kryptovaluta, verbal, hausse eller baiss om något. Som regel har maximalister extrema åsikter och är envisa i sin tro..

Likviditet

Det är en indikator på hur enkelt det är att omvandla en tillgång till kontanter snabbt och utan förlust. Ju enklare, desto mer likvid tillgången. En av de faktorer som bidrar till likviditet i kryptovalutahandeln är närvaron av många olika gränsorder, vilket skapar djup i börsorderboken..

Gruvdrift (produktion)

Blockchain-transaktionsverifieringshandling. Kräver processorkraft och energi för att lösa pussel. Gruvdrift belönar mynt baserat på datorkraft.

Gruvpool

En grupp gruvarbetare som samlas för att samla sin datorkraft i blockchain-nätverket och sedan fördela om belöningarna som hittades i poolen.

Mynt / mynt / mynt

Ett mynt är en kryptovaluta som kan fungera oberoende av andra kryptovalutatillgångar.

Till månen

En av memesna från kryptovalutavärlden – som kräver en explosiv höjning av kryptovalutapriset, skarp, snabb och långvarig som en flygning till månen.

Initialt bounty / bounty-erbjudande (IBO)

Det ursprungliga erbjudandet om belöningar eller IBO är en tidsbegränsad process, vanligtvis inom ramen för en ICO, som består i fördelning av en del av medlen från den insamlade fonden för att belöna personer som är involverade i marknadsföring, direktannonsering och andra tjänster till säkerställa en framgångsrik ICO.

Initial Coin Offering (ICO)

Ett förfarande som liknar en börsintroduktion, när ett projekt gör en första placering av mynt analogt med aktier i en börsintroduktion för att samla in medel för vidare utveckling eller lansering av ett projekt. Används ofta för crowdfunding och insamling för nystartade blockchain.

Medlare

Det här är en person som köper en krypto för det enda syftet med återförsäljning. De fungerar som mellanhänder mellan innehavare av kryptovaluta.

Rätt

Värdet är “spenderat”. Det här är vad som händer när du har turen att handla eller när marknaden sjunker. En vanlig fras bland spelare är en term som har infiltrerat kryptoutrymmet och populariserats 2018.

Lurendrejeri

Namnet på projekten som stängdes av olika skäl. Ofta har denna term en negativ konnotation och hänvisar till bedragare som genomförde en ICO under en medvetet falsk förevändning..

Gruvsvårighet

Detta är en åtgärd som syftar till att balansera blockproduktionen. Bitcoin bör helst producera ett block var 10: e minut, men mängden hashkraft tillägnad gruvdrift påverkar direkt genomsnittet. Därför justerar Bitcoin gruvberäkningsproblemet varje kvartal 2016, vilket motsvarar två veckor. Om det tog mer än 14 dagar att få detta belopp minskar svårigheten. Om det tog mindre, ökade det.

Smart kontrakt

Självverkande blockchain-baserat kontrakt med villkor skrivna i koden.

Brinnande mynt

När ett mynt eller token har gjorts permanent ogiltigt eller oanvändbart.

Stablecoin 

En kryptovaluta knuten till någon stabil tillgång, såsom fiatvalutor, guld eller andra ädla metaller. I de flesta fall är stabila mynt associerade med en decentraliserad autonom organisation som kontrollerar prissättning och emission.

Ponzi-krets

En bedräglig investering som involverar betalning av en beräknad avkastning till befintliga investerare från fonder som bidragit från nya investerare.

Distribuerad ledteknik (DLT)

Tekniken bakom distribuerade huvudböcker. Denna term diskuteras oftast inom ramen för företagsanvändningsfall för distribuerad storboksteknik..

Tecken

Det generaliserade namnet på alla digitala poster i blockkedjan, som är en måttenhet för alla tillgångar, digitaliserade i den befintliga blockkedjan.

Tokenisering av en tillgång

Överföring av tillgångsvärdet till blockchain-miljön med utsläpp av unika tokens, vars överföring fixar överföringen av äganderätten till motsvarande andel av tillgången (analog med en aktie på aktiemarknaden).

Odla

Installation för utvinning av kryptovalutor.

Fiat-valuta

Alla pengar som förklarats av regeringen som giltiga för att uppfylla ekonomiska förpliktelser såsom amerikanska dollar eller euro.

Halvering

Bitcoins har ett begränsat utbud, vilket gör dem till en knapp digitalvara. Det totala antalet BTC: er som någonsin kommer att utfärdas är 21 miljoner. Antalet mynt som genereras per block minskas med 50% vart fjärde år. Detta kallas halvering (halvering). Den extrema halveringen kommer att vara 2140.

Hard Fork

Termen gaffel används i öppna utvecklingsmiljöer där ett projekt delas upp, vilket gör att samma grundläggande arbete kan gå i olika riktningar. En mjuk mlm mjuk gaffel inträffar när transaktioner före uppdateringen fortfarande accepteras av blockchain, och en hård gaffel uppstår när nya regler eller implementeringar delar kedjan i två konkurrerande grenar som inte är kompatibla med varandra.

Hamster

Kryptohandlare som inte förstår handel. Som regel arbetar du hela tiden med förlust.

Kylförvaring

Offlinelagring av kryptovalutor, vanligtvis med icke-lagringsmjukvaruplånböcker, USB, offline-datorer eller pappersplånböcker.

Hash-funktion

Ett kryptografiverktyg som förvandlar alla ingångar till en teckensträng som fungerar som ett praktiskt taget oförstörbart digitalt fingeravtryck av data som kallas hash.

Sharding

Sharding är en skalningsteknik som gör det möjligt för noder att behålla partiella kopior av blockkedjor. Det kan förbättra nätverksprestanda och öka överenskomna hastigheter.

Shilling

Handlingen att medvetet sprida falska nyheter för att “pumpa” priset på ett mynt när det finns egenintresse.

Shitcoin

En nedsättande term som används för att beskriva ett altcoin som har blivit värdelöst. Värdet på ett shitcoin kan försvinna, eftersom intresset för det inte realiserades vare sig på grund av allmän besvikelse eller på grund av projektgruppens inkompetens eller på grund av projektets banala SCAM. 

Cypherpunk

En aktivist som förespråkar massiv antagande och användning av säkra kryptografiska lösningar och integritetsteknologi för social och politisk utveckling.

Dessa är herrar

Populärt Meme i valutavärlden som speglar ett sätt att kommunicera positiva Crypto-nyheter.

Slutsats

Alla industrier, samhällen och teknologier behöver sin egen ordförråd. Och eftersom kryptovalutor är alla tre av ovanstående saker har de sitt eget ständigt växande språk. Det är inte lätt att dyka in i handeln utan en klar förståelse för vad du faktiskt gör. Låt vår artikel om kryptovalutatermer och akronymer vara din guide till kryptoindustrins värld, från memes till smarta investeringar i kryptovaluta. Med mer kunskap kan du utnyttja möjligheterna i denna nya sektor utan att ta för mycket risk..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me