Praktisk handel på Binance

God eftermiddag vänner!

I tidigare artiklar har vi redan tittat närmare på Binance, utbyte av kryptovaluta # 1 idag. Vi räknade ut huvudmenyerna, Binance-funktionalitet, notering, provision och många andra punkter som gör att vi kan dra slutsatsen att det är värt att arbeta med börsen. Vi berörde till och med handeln på webbplatsen lite för att förstå hur processen med att göra en order går och vad de är. Om någon ännu inte har läst dessa artiklar är det bättre att börja med dem “Hur man handlar på Binance-börsen”.

Det är dags att gå vidare till träning, prata om de viktigaste möjligheterna och handelsverktygen som Binance erbjuder. Efter att ha läst den här artikeln lär du dig hur du använder dem i verklig handel. Låt oss börja!

Vilken insättning för att komma in i börsen?

Hur man finansierar ett konto på Binance har jag redan beskrivit i den här artikeln. Många är intresserade av frågan, så hur mycket att fylla på? Om du är en nybörjare som handlar under en kort tid, säg upp till sex månader, är det bättre att börja med små belopp som inte är läskiga (inte kritiska för den totala budgeten) att förlora.

Men det är definitivt inte värt att riskera en stor summa i de tidiga stadierna. En perfekt insättning för att börja från $ 300 till $ 500. När du får praktiska färdigheter och erfarenhet kan du gradvis öka den. När du redan har erfarenhet, självförtroende, kommer du tydligt att förstå hur handel sker, hur kryptovalutamarknaden fungerar, du kommer att träna länge – du kan börja arbeta med en större insättning. Med denna kunskapsnivå slutar du vara nybörjare, den optimala insättningen för en erfaren amatörhandlare börjar på $ 2000.

Hur man handlar: långsam men säker eller snabb och riskabel?

Jag skulle omedelbart vilja beröra ämnet typer av handel (typer av handel), som vi kommer att prata om, för nästan hela nästa artikel kommer att ägnas åt detta, valet av webbplatser som du kommer att arbeta med beror på detta . Så, hur byggs betyg på börser och varför är dessa eller dessa plattformar populära hos handlare? Allt beror på funktionalitet och funktioner.

Binance har till exempel inte fiat, vilket innebär att det regelbundet förlorar flera miljoner användare och miljarder i omsättning. Några av dem har hittat en lösning och använder tjänster från tredje part. Binance har inte marginalhandel, vilket innebär att handlare som föredrar att arbeta med hävstång eller korta positioner kommer att leta efter en väg ut och andra instrument, eller vägrar att arbeta på denna börs.

Vad är marginalhandel mycket kort?

Låt mig förklara kort vad marginalhandel är. I själva verket handlar det med lånade medel, som som regel tillhandahålls av själva börsen mot säkerheten för din insättning. Samtidigt beror mängden lånade medel på den hävstång du väljer (om det finns en sådan möjlighet), eller som börsen själv avsätter åt dig. Låt oss säga att du går in i en börs med en insättning på 100 USD, det ger dig x10-hävstång. Det vill säga du kan göra affärer upp till $ 1000. En ovillkorlig fördel med marginalhandel är förmågan att öppna korta eller med andra ord korta positioner och dra nytta av en marknadsnedgång. Vi kommer att analysera denna mekanism mer detaljerat i nästa inlägg..

Huvuddraget med marginalhandel är möjligheten att få en stor vinst, vilket kan överstiga dina egna investeringar flera gånger, och detta är med en ganska lugn marknad. Uppenbarligen har detta mynt en mörk sida, och tillsammans med möjligheten till stora intäkter ökar risken för att förlora alla medel som investeras i marginalkontot dramatiskt..

Handlare som arbetar enligt detta schema använder inte alltid ens grundläggande verktyg, till exempel StopLoss, så jag rekommenderar starkt att du tänker mycket bra innan du bestämmer dig för marginalhandel och får erfarenhet av att handla på kryptovalutamarknaden innan du börjar tänka på det alls.

Det finns ingen marginalhandel på Binance

Som jag sa finns det ingen marginalhandel på Binance. Börsen tillkännagav sina planer på att införa det, men hittills är detta bara ett meddelande. Det finns dock tekniker som gör att du kan tjäna pengar på en fallande marknad utan marginalhandel med lägre risker. Speciellt för sådana plattformar som Binance har specialister från 3commas.io skapat verktyg som korta bots och otkupers, dessutom finns det arbetsstrategier som Quickfinger Luc som är ganska effektiva på en så trög björnmarknad som nu.

Vi kommer att prata i detalj om hur man arbetar under sådana förhållanden, vad dessa verktyg är för, i nästa artikel, men för närvarande föreslår jag att besluta om grunderna för handel.

Det viktigaste är att innan du börjar riktig handel måste du bestämma dig för en modell av beteende på marknaden. Vad ska du lära dig? Ett mindre riskabelt tillvägagångssätt, med en stabil men liten inkomst eller en mer riskfylld metod, där du för en stor vinst (läs – en förlust) är redo att förlora större delen av insättningen, eller till och med alla de investerade medlen.

De viktigaste beteendemönstren för valutahandlare

Mynthandel kan ske på lång, kort och medellång sikt. Att köpa mynt under en lång period (upp till flera år), långsiktig observation av marknadens beteende investerar, inte handel. Handeln som vi pratar med dig hela tiden är en mellan- och kortvarig försäljning av mynt. Tänk på båda alternativen för en näringsidkares arbete.

1. Investera (JUST HODL)

Investera i tre till fem populära toppmynt. Till exempel Bitcoin, Ethereum, Ripple och andra. Det vill säga investeringsportföljen består av högst 5 mynt. För att bygga din portfölj, gå helt enkelt över till TradingView och se vilka tillgångar som är mest omtalade bland dina kamrater. Om marknaden börjar sjunka med mer än 25%, köper du dessutom och gör det för varje fall med ytterligare 25% eller mer. Därför kommer din brytpunkt att minska med varje ytterligare köp, vilket innebär att en återföring och början på en ny global hausseartad trend aldrig kommer att överraska dig och du kan enkelt öka ditt kapital..

Jag skulle vilja boka en gång att denna strategi är utformad i 3-5 år och är lämplig för människor som verkligen vet hur man väntar och har förtroende för att kryptovaluta har en framtid.

2. Handel eller mynthandel på kort och medellång sikt

Dessa kan vara både toppmynt och ett medelvärde. I det här fallet använder vi teknisk analys för att studera diagram, myntens beteende, vi använder prognoser, analyser. Beroende på hur valutan beter sig öppnar vi erbjudanden som är intressanta för oss.

För att inte förlora dina pengar måste du vara väl insatt när det gäller schackmatta. delar och lära sig åtminstone grunderna i teknisk analys. För alla nybörjare innehåller det obligatoriska studieprogrammet vanligtvis D. Murphy “Teknisk analys av finansmarknaderna” eller D. Schwager “Teknisk analys. Full kurs “, precis som varje självrespektande näringsidkare känner ljusstake mönster utan att läsa och åtminstone läser Neesons” japanska ljus “.

Det finns naturligtvis en kortare väg. Du kan köpa en av kurserna för handlare, där du får en klämma av nödvändigt teoretiskt material och eventuellt till och med genomfört några praktiska sessioner. Huruvida denna väg blir mer effektiv för dig än självutbildning är svårt att säga, men av min egen erfarenhet kan jag säga att ingen lärobok kan ersätta självständig praxis och ingenting lär bättre än ett par sammanslagna insättningar.

Social handel

Det finns ett annat sätt som får dig att känna dig som en handelsguru, även utan mycket kunskap och ingen erfarenhet. För att alla ska kunna handla i nivå med proffs skapades ett verktyg som “social” handel. I huvudsak kopierar detta transaktionerna från en eller flera handlare. På kryptovalutamarknaden, på grund av den stora hype kring dessa investeringar, har många charlataner och amatörer dykt upp som accepterar pengar i förvaltningen utan att ha rätt erfarenhet.

Personlig erfarenhet tyder på att även om en näringsidkare lyckas handla konsekvent med ett plus, hantera sina egna medel, är det inte ett faktum att med medel i förvaltningen kommer resultatet att bli liknande, eftersom den emotionella belastningen på förvaltaren ökar avsevärt. Allt detta läggs på alla möjliga tekniska problem med kopiering av affärer och signaler när du går in och ut. Och jag talar naturligtvis inte om direkt bedrägeri när människor bara försvinner med pengar..

Därför, om du väljer “social” handel för dig själv, rekommenderar jag att du bara litar på tillförlitliga och tidstestade plattformar. En av dessa är 3commas.io

Denna webbplats har funnits på marknaden i flera år och min erfarenhet av den är extremt positiv. 3commas gör det möjligt att kopiera transaktioner från framgångsrika handlare och ansluta till de bästa telegramkanalerna som ger handelssignaler. Naturligtvis kan allt detta konfigureras intuitivt och växlas till automatiskt handelsläge.

3. Skalpning

Detta är ett sätt att handla där en näringsidkare gör affärer varje minut, om inte varje sekund. Slutsatsen är skalpering, dvs. fånga mikro rörelser. Mängden vinst genereras av ett stort antal mikrotransaktioner med liten vinst. Men på grund av antalet sådana transaktioner kan vinsten vara ganska påtaglig..

Även om denna typ av handel anses vara låg risk är det uppenbart att det för varje person är förknippat med mycket tid och en stark psykologisk stress..

Därför associeras detta tillvägagångssätt alltmer med automatiska algoritmiska robotar som kan arbeta 24 timmar om dygnet och 7 dagar i veckan, vilket öppnar hundratals eller till och med tusentals transaktioner per dag enligt en algoritm som fastställts av ägaren..

Det finns många webbplatser som erbjuder sådana tjänster på marknaden nu, men vissa har för komplexa inställningar som är svåra för en person att räkna ut utan förberedelser, andra har en alltför primitiv algoritm, vilket ofta ger bara förluster på en björnmarknad.

Återigen kan jag kalla det gyllene medelvärdet för 3kommor. Killarna pumpar ständigt sina bots, vilket gör dem mer och mer intelligenta och multifunktionella. Verkligen professionella funktioner inbäddade i deras program har inte komplexa inställningar. Samtidigt behöver en nybörjare inte ens förstå svårigheterna med hur man gör detta, för du kan helt enkelt kopiera inställningarna för den mest framgångsrika bot på webbplatsen med ett musklick. Vi kommer att prata mer om dessa verktyg i nästa artikel, men låt oss nu ta en titt på hur man handlar direkt på Binance-börsen själv.?

Hur man handlar på Binance?

Köper kryptovaluta

Låt oss titta på exemplet med Bitcoin – BTC. Så vi har fyllt på saldot, nu har vi USDT. Vi köper kryptovaluta för dem. Diagrammet visar kostnaden: hur mycket BTC för närvarande är värd, du kan se hur mycket det kostade för en dag sedan, för två dagar sedan.

Fyll i en beställning, klicka 100%. Detta innebär att du ger 100% av din USDT för att köpa bitcoin och få till exempel 4 miljoner med en liten satoshi för $ 150. Allt som återstår att göra är att skicka en begäran, dvs. klicka på knappen “Köp BTC”.

Viktig! Du kan ange vilket pris du vill köpa BTC. Som standard innehåller det här fältet det aktuella valutapriset. Om du inte vill köpa bitcoins till den här kostnaden utan till exempel till $ 2000 kan du ange det. Naturligtvis kommer ingen att sälja dig BTC i denna takt, men din ansökan kommer att placeras i orderlistan – “Glass”.

Panelen till vänster om handelsterminalen är ”Djup av marknaden”, en lista över beställningar som placeras av riktiga handlare. Ovan finns order för att sälja valutor, nedan – för att köpa. Du kan se hur de rör sig i realtid. De rankas från den närmaste kursen till marknadsräntan till den längsta. De där. din köporder till ett pris av $ 2000 per bitcoin kommer att finnas någonstans längst ner i listan. Det kan dock bara köras när alla order är högre. till en mer gynnsam kurs kommer att uppfyllas.

Dina applikationer som läggs till senare till en mer fördelaktig kostnad placeras också i kön ovanför din, dvs. en order till ett ”orealistiskt” pris för marknaden för närvarande riskerar att bli ouppfylld, såvida det inte sker några globala förändringar och marknaden vänder på ett radikalt sätt.

Annars kommer den att “hänga” tills BTC sjunker till $ 2000. Eller så kan du lämna marknadspriset och i det här fallet byter du dollar mot bitcoin till nuvarande värde nästan direkt..

Samtidigt ta vinst och stoppa förlust

Det är mycket viktigt att öka effektiviteten i dina affärer samtidigt som du ställer in mål för Stop Loss och Take Profit. Jag har redan sagt att så snart du gör en beställning på Binance går den till Djupet av marknaden. Det betyder att om du gör en beställning för att sälja dina mynt så fryser de typ tills handeln genomförs. Dessutom, om du vill säkra och störa vinster i händelse av ett plötsligt hopp, kommer Binance inte att tillåta dig att göra detta förrän den första transaktionen genomförs..

De där. om vi placerade en säljorder så kommer vi inte att kunna ställa in Take Profit för att köpa till ett lägre pris. Allt vi kan göra är att öppna en order i motsatt riktning. Men vissa tjänster gör att du kan göra detta. Till exempel 3kommor. Så snart det aktuella priset på myntet når ett av de villkor vi har ställt, den övre eller nedre tröskelvärdet, stänger programmet positionen, det vill säga, tar vinsten (vinst) eller fixar förlusten (förlusten). Tack vare detta täcker 3commas inte glaset från Binance-börsen och frigör pengar för att göra andra order..

Vad är efterföljande mekanismer (efterföljande)?

Tack vare 3commas-specialisterna har vi dessutom förmågan att följa nivåerna Take Profit och Stop Loss. Låt oss se hur det fungerar med exemplet på ETH / BTC-valutaparet.

Efterföljande Stoppa förlusten

För att underlätta beräkningarna, låt oss anta att 1 ETH köptes för 0,05 BTC. Stop loss är satt till -10% (0,045BTC). Det betyder att om priset sjunker med 10% av inköpspriset och uppgår till 0,045BTC stänger bot ordern – stoppförlustpositionen indikerar att du inte är redo att förlora längre.

Vad gör Trailing Stop i det här fallet: om du ställer in det på samma nivå i

0,045BTC med en avvikelse på 0,5%, när priset når det angivna varumärket kommer inte transaktionen att stängas, utan endast Trailing själv aktiveras, vilket i händelse av en vändning och pristillväxt kommer att flytta StopLoss-nivån bakom marknadspriset med en avvikelse på 0,5%. I det här fallet har vi en verklig möjlighet att rädda vår handel och till och med få vinst, eftersom den efterföljande kommer att följa priset tills det vänder ner igen och stänger ordern vid det flyttade stoppet.

Efterföljande Göra vinst

Med Trailing for TakeProfit gäller samma princip som i föregående exempel, bara StopLoss-nivån kommer inte att röra sig och följa marknaden, men TakeProfit, det vill säga om priset stiger kommer Trailing TakeProfit inte att stänga positionen till ett fast värde , men kommer att fortsätta öka stängningsvillkoren, så länge priset stiger. Om vi ​​till exempel lägger Trailing TP $ 8 (60% tillväxt från det ursprungliga ingångspriset på 5 USD), så medan priset växer: $ 6 (20%), $ 8 (60%), $ 9 (80%) ändras villkoret för att stänga positionen – priset Take Profit stiger med en specificerad avvikelse.

Så snart värdet börjar sjunka och når X% (denna avvikelsesindikator, som vi ställer in i förväg), kommer positionen att stängas. Om priset vänds till exempel med $ 9 får vi en extra vinst på $ 3 minus avvikelsesprocenten. Och allt detta tack vare verktyget Trailing Take Profit.

Istället för ett efterord

När jag slutförde den här artikeln ville jag än en gång påminna dig om att du inte får glömma att ange meddelanden om status för dina beställningar. Detta kommer att undvika många av problemen i samband med överraskningarna som är så fulla av kryptovalutamarknaden..

Hur jag ställer in sådana meddelanden och var du kan aktivera dem skrev jag på samma sätt i artikeln om TradingView.

3commas har stora inställningar för olika aviseringar och varningar, vilket gör att du inte kan hålla din dator ständigt på eller nära den. Det räcker att ställa in ordern en gång och vänta på exekveringsmeddelandet.

Ett annat mycket bekvämt och användbart alternativ som du definitivt kommer att använda så snart du får erfarenhet och handelsfärdigheter är anteckningar till order. Oftast kommer de till dem så här: en näringsidkare läser nyheterna på ett mynt eller hör en åsikt, en prognos för någon ansedd kryptohandlare och går för att beställa. Och efter ett tag, särskilt om det finns många order på olika börser, är det svårt att komma ihåg varför det gjordes exakt så och inte annorlunda. Anteckningar i 3commas hjälper dig att komma ihåg ingenting.

För att lära dig mer effektivt och få erfarenheter snabbare är det viktigt att ständigt analysera dina aktiviteter. Det finns ett praktiskt verktyg för detta – en näringsidkare. Detta är en detaljerad rapport om alla affärer som görs med praktiska filter. Här kan du inte bara snabbt göra en detaljerad analys av din handel utan också dela resultaten med andra användare.

Det är allt. Idag lärde du dig om många användbara verktyg för en kryptovalutahandlare. I nästa artikel kommer vi att prata om den aktuella trenden på kryptovalutamarknaden och vilken handelsstrategi som kommer att vara optimal just nu – för ett fallande pris, vad man kan förvänta sig och vad är prognoserna för nyckeltalen på kryptovalutamarknaden. Återigen väntar bara användbar praktisk kunskap på dig. Jag kommer att prata om hur man tjänar pengar mest effektivt i en sådan situation och om många enkla och praktiska verktyg för detta. Traditionellt blir det intressant och informativt! Ses snart!

Lycka till och goda vinster!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map