Ikke del hemmeligheten din med folk, 

Tross alt vet du ikke hvilken av dem som er slem. 

Hvordan du selv takler Guds skapelse, 

Forvent det samme fra folk

Omar Khayyam

Satoshi Nakamoto er skaperen av Bitcoin og forfatteren av originaldokumentet. Men hvem er han egentlig? Svaret på dette spørsmålet har unngått kryptofans og profesjonelle etterforskere i årevis, noe som gjør det til århundrets største mysterium..

I skjul av mystikk

En av de fantastiske sidene ved Bitcoin er at skaperen fortsatt er ukjent. “Satoshi Nakamoto” er et pseudonym. Og jeg elsker det. Altfor ofte med de store oppfinnelsene i historien, er det navn som får en urettferdig andel av berømmelse bare fordi de vises i patentregistreringer. Dette er i det minste urettferdig og skaper en falsk historiefortelling.

Tenk på alle de kjente menneskene som Eli Whitney, Wright-brødrene og Thomas Edison. Ingen argumenterer – fantastiske mennesker, men deres bidrag var sterkt overvurdert sammenlignet med andre som jobbet med de samme prosjektene samtidig. Tross alt er det fortsatt en strid om hvem som var den første piloten..

Imidlertid vet ingen hvem som oppfant hesteskoen, noe som dramatisk endret landbruksproduktiviteten. Først siden oppfinnelsen av patentregistreringer, kjenner vi igjen navnet bak innovasjon.

Så Satoshi Nakamoto

Bitcoin er annerledes. Teknologien har blitt overført til verden, og har unngått både “intellektuell eiendom” og kommersielle betalingsnettverk. Og det er navnet! Det høres så rart ut, og nå er det legendarisk, spesielt siden ingen vet nøyaktig hvem det er. Noen prøvde til og med å hevde tittelen “Skaper”, men en slik påstand ser ut til å være en fiasko. “Satoshi” dukket opp og forsvant deretter. Og jeg vil at det skal være slik for alltid.

Nakamoto oppfant bitcoin i 2009, og vi har blockchain-poster som bevis, men bortsett fra det, er lite kjent om den mystiske skaperen av kryptovalutaen. Det er faktisk ikke engang klart om Satoshi i det hele tatt er menneske. Det er mulig at dette navnet bare er et pseudonym for en utviklingsgruppe eller kryptografer.

I tillegg til å kompilere det originale Bitcoin-papiret, er Nakamoto ansvarlig for å implementere mange av de viktigste gjennombruddene som skjedde i de første dagene av Bitcoin. Ansett som grunnlegger av Cue Ball, hjalp han med å lage den aller første blockchain-databasen. Han distribuerte også den aller første arbeidskopien av Bitcoin i 2009.

Nakamotos rolle som den første gruvearbeideren er også gjenstand for nøye gransking. Offentlige poster viser at hans kjente adresser inneholder rundt 1 million BTC, som til nåværende markedsverdi nesten helt sikkert vil gjøre ham til en av de rikeste menneskene i verden.!

Den intense interessen for å finne denne mystiske milliardæren har fanget fantasien til mange, men Nakamoto selv er fortsatt unnvikende..

Opprinnelsen til skaperen av Bitcoin 

Det er utført mange grundige studier for å fastslå Nakamotos sanne identitet, til ingen nytte. Og selv om det ble funnet noen fakta, kunne ingen komme til en eneste konklusjon..

For å komplisere sakene, etter opprettelsen av Bitcoin, gikk Nakamoto faktisk under jorden, og siden 2009 har ingenting annet blitt hørt fra ham..

På det globale nettverksforumet uttalte Nakamoto opprinnelig at han var bosatt i Japan, født i 1975. Senere samme år opprettet Nakamoto BitcoinTalk-forumet og la ut det aller første innlegget på nettstedet under hans pseudonym “Satoshi”..

Nakamoto fortsatte å jobbe med Bitcoin-kildekoden og ga ut protokolloppdateringer frem til midten av 2010. Samtidig overførte han kontrollen over nettverkets kildekode til den legendariske utvikleren Gavin Andresen, som deretter begynte å lede utviklingen av prosjektet. Så gikk Nakamoto inn i skyggen.

Tidligere i år mottok verden en kort mailing fra Nakamoto i form av et bokutdrag som angivelig ble skrevet av ham. Men selv denne informasjonen er av tvilsom opprinnelse..

Etter år med leting har Satoshi Nakamoto blitt en nesten mytisk karakter i kryptobransjen. Hundrevis av analytikere, forskere og journalister har gjort omfattende forsøk på å kontakte ham (eller henne eller dem), til ingen nytte..

For øyeblikket er bare én ting bestemt: Nakamoto ønsker ikke å bli funnet. Det er ikke så ille. Hans identitet har allerede blitt et av de mest varige mysteriene innen teknologi, men det er også en historie om demokratisering og innovasjon..

Kan disse menneskene være Satoshi Nakamoto?

Medlemmer av kryptosamfunnet har diskutert Satoshi Nakamotos sanne opprinnelse i årevis..

Meningene om hvem den “virkelige Satoshi” er, er fortsatt delte. Etter å ha siktet gjennom hundrevis av potensielle Satoshi, ser det meste av kryptoverden ut til å være enige om at det er sannsynlig at Nakamoto kan være en av følgende personer:

Nick Szabo

Til tross for gjentatte benektelser om at han faktisk er skaperen av Bitcoin, er det ingen tvil om at den legendariske informatikeren Nick Szabo er den alle leter etter..

På mange måter var Szabo en mann foran sin tid og er kreditert for å skape “Bit Gold”, forgjengeren til Bitcoin. Bit Gold var et av de første eksemplene på en gyldig digital valuta.

Da Szabo postet blogginnlegget i ettertid, tok mange det som et tegn. Det refererer til Bit Gold, datoen da Bitcoin faktisk ble lansert. Dette fikk noen til å tro at den mystiske nøren faktisk var Nakamoto Sam..

Hal Finney 

Mange har “svelget” et av de mest overbevisende argumentene som noen gang er gjort, og vises på en privat adresseliste kalt CounterMarkets fra programmerer og forfatter Vin Armani. Han beviser overbevisende at den virkelige Satoshi er Hal Finney (1956-2014). 

Mye av mistanken om at Finney var skaperen av Bitcoin, er basert på et viktig faktum. Den tidligere PGP-utvikleren mottok faktisk den aller første Bitcoin-transaksjonen noensinne laget av Nakamoto selv. Han var en av de første vanlige Bitcoin-brukerne og deltok aktivt i fellesskapsfora de første dagene av kryptovaluta..

Finney er kjent for å være en ivrig tilhenger av kryptografi. Han oppfant et av de første helsekontrollsystemene (som senere viste seg å være en integrert del av Bitcoin – kjernefunksjonaliteten) i 2004, mer enn fem år før kryptovalutaen debuterte..

Det er bemerkelsesverdig at “Hal var der” på hvert trinn av Satoshis deltakelse i Bitcoin. Han var på kryptosendinglisten, der Satoshi la ut både papirboken og den originale klientprogramvaren. Han var en deltaker i begge temaene. Ingen andre Satoshi-mistenkte deltok i disse emnene. 

Hal var den første personen bortsett fra Satoshi som lanserte Bitcoin-klientprogramvaren. Med andre ord var han den første gruvearbeid foruten Satoshi og den første mottakeren av BTC-transaksjonen. Faktisk sendte Satoshi ikke engang testtransaksjonen til seg selv før han sendte Hal. 

Hal var den første kodeskribenten (inkludert feilrettinger den første uken) for Satoshi-prosjektet. Han var også den siste personen Satoshi spesifikt svarte på på BitcoinTalk-forumet før han forsvant.. 

Interessant fakta!

En av de mer interessante Hal var der er Crypto Twitter. Hal, og bare Hal, var i starten av Crypto Twitter. På kvelden 10. januar 2009 dro han til Twitter, og ordet “bitcoin” kom først inn i databasen til dette sosiale nettverket. Hal kunngjorde verden med en enkel to-ords-tweet at han “lanserte bitcoins”. 

Han snakket om dette øyeblikket i et slags “avskjedsinnlegg” på BitcoinTalk-fora i 2013. “Da Satoshi kunngjorde den første utgivelsen av programvaren, hoppet jeg på den med en gang, og jeg tror jeg var den første personen utenom Satoshi som kjørte bitcoin. Og jeg mottok den første bitcoin-transaksjonen da Satoshi sendte meg ti mynter som en test, ”skrev han.

Det var to ekstra tweets fra Finney, og Armani hevder begge støtter denne ideen. Når det gjelder motivasjonen bak Finneys dukkebilde, er det klart at oppfinneren av nye private penger, som i utgangspunktet kunne erstatte sentralbanker og alle statseide trykkpresser i verden, ønsker å være anonym.

Feeney har gjentatte ganger benektet at han var Satoshi Nakamoto. Nyhetsorganisasjoner og journalister fortsatte å ringe om det til hans tragiske død i midten av 2014. Her er et notat han skrev 19. mars 2013:

“Da Satoshi kunngjorde Bitcoin på kryptovalutapostlisten, mottok han en skeptisk velkomst. Kryptografer har sett for mange store ordninger fra uvitende noobs. “.

Dette begynner å se ganske forbannet overbevisende ut, ikke sant? Men dette er et problem av denne typen teoretisering: konspirasjonsteorier av alle slag kan bli “sorte hull”. Hvis du oppgir din konklusjon på forhånd og deretter finner fakta, begynner alt å se ut som bevis..

Nakamoto eller ikke, Finney var utvilsomt en viktig bidragsyter til Bitcoins utvikling, og hans arv vil leve videre..

Craig Wright

Av alle mistenkte at de er Nakamoto som har benektet sin påståtte rolle i etableringen av Bitcoin, har minst en fra begynnelsen lagt ut for å bevise noe annet. Den australske forskeren Craig Wright har hevdet å være skaperen av Bitcoin i mange år.

I 2016 signerte han angivelig flere meldinger med noen av Bitcoins tidligste kryptografiske nøkler i et forsøk på å verifisere identiteten hans til BBC og The Economist. Kritikere hevdet da at de aktuelle nøklene ganske enkelt ble gjenbrukt fra tidligere transaksjoner. I seg selv beviste de ikke at Wright var Nakamoto..

Wright hevdet senere at han ikke var Nakamoto selv, og at Satoshi Nakamoto var et team av mennesker som han var leder for. Mange sa at de husket med et smil møtet med Wright på forskjellige konferanser. Han ble introdusert for alle som Satoshi Nakamoto.

Wright er fortsatt et av hovedmålene i den pågående debatten om Satoshi Nakamotos persona i kryptosamfunnet.. 

Dorian Nakamoto

I 2014 bestemte magasinet Newsweek at det hadde følelsen av århundret. Han identifiserte den 67 år gamle innbyggeren i California som skaperen av Bitcoin, men gjetningen hans viste seg å være feil. Eldre ingeniør Dorian Nakamoto har gjentatte ganger benektet at han er skaperen av kryptovalutaen.

Interessant nok har Hal Finney bodd sammen med mistenkte Dorian i årevis. Dette har fått noen til å tro at Finney virkelig var skaperen av kryptovalutaen, og at Dorian selv var inspirasjonen bak det nå berømte aliaset. Finney benektet dette, men tilfeldigheten er for spennende for at noen bare kan hente og glemme..

Ironisk nok har Dorian Nakamoto siden blitt et av de mange offentlige ansiktene til Bitcoin. Den en gang pensjonerte fysikeren reiser nå verden rundt og snakker om kryptografiens kraft og hvordan kryptokurrency kan demokratisere tilgangen til finansmarkedene..

Satoshis sanne identitet er fortsatt et mysterium

Til tross for alle bevisene på Internett, er det fremdeles ikke klart hvem (eller hva) som gjemmer seg under navnet Nakamoto. Analyse av kryptokurrencyforskere viste at selv om Nakamoto hevdet å være japansk, er dette neppe tilfelle. Historien til foruminnleggene hans i de tidlige dagene av Bitcoin viste tidssonen i Europa eller Nord-Amerika..

I tillegg er det meste av språket Satoshi brukte i sine tidlige foruminnlegg, britisk engelsk. Det er også sjelden hos de fleste som snakker japansk som førstespråk..

I alt har dusinvis av mennesker kommet med uttalelser eller blitt identifisert som den “virkelige” Satoshi Nakamoto. Det blir stadig mer sannsynlig at verden aldri vil kjenne den sanne identiteten til Satoshi Nakamoto.

Konklusjon

Hvis den sanne Satoshi dukket opp i dag, ville hans Bitcoin-cache gjøre ham 6 milliarder dollar rikere på bare en krypt. De som kontrollerer de private nøklene har tilgang til dem, og verden overvåker dem for å se når de beveger seg. Men de beveger seg kanskje aldri. Bedre at de holder seg der de er, og at Satoshis identitet forblir et mysterium for alltid..

Alle virkelig gode innovasjoner er crowdsourcing. Genius er individuelt, men ingen har den intellektuelle evnen til å skape noe virkelig meningsfullt fra bunnen av. Dette gjelder også musikk, produkter, ideer og transformasjonsprogramvare..

Faktisk, i en av hans siste notater før han forsvant, skrev Satoshi: 

“Jeg skulle ønske du ikke fortsatte å snakke om meg som en mystisk skygge. Pressen gjør det bare om til et “piratvaluta” -emne. I stedet kan du fortelle om open source-prosjektet og gi kreditt til utviklerne dine. Det hjelper å motivere dem. “.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me