Handlerens tips for å beskytte digitale valutaer mot tyveri

“Hvis det var færre forenklinger i verden, ville det vært færre av dem som kalles listige og dodgy”.

J. Labruyere

Innhold

  • Hvordan du ikke mister krypto eiendelene dine
  • Regler for kryptering
  • Konklusjon

Hvordan ikke miste kryptoaktiva

I løpet av de siste par årene har Bitcoin og kryptokurver blitt ledere over hele verden, spesielt da Bitcoin nådde en heltidshøyde på $ 20 000 i desember 2017, noe som utløste stor offentlig interesse for kryptovaluta og blockchain-teknologi..

Alt dette skyldes den revolusjonerende teknologien som Bitcoin introduserte for verden: den første virkelige implementeringen av blockchain-teknologi er basert på en peer-to-peer (P2P) betalingstransaksjon som ikke involverer mellommenn som banker eller myndigheter i prosessen..

Men dessverre har det også fått oppmerksomhet fra nettkriminelle og svindlere av alle slag. Faktisk er frykten for hacking og lommeboktyveri hovedproblemet for investorer når det gjelder å investere i kryptovalutaområdet..

Hvert år blir millioner dollar stjålet fra private investorer og børser. Selv om det høres ut som om kryptoaktiva er et sikkerhetsmareritt, er det i virkeligheten ikke det. Noen mennesker synes det er vanskeligere å holde sparepengene helt uavhengige av utenforstående..

Med dette i tankene trodde vi det ville være nyttig å sette sammen en rask guide om hvordan du kan unngå kryptovaluta-tyveri. Denne artikkelen er kun ment som en nybegynnerveiledning, men vi anbefaler også at du gjør en grundig undersøkelse av lagring av digital valuta, ettersom du trenger å føle deg komfortabel med å administrere din egen formue..

La oss se på noen enkle ting du kan gjøre i dag for å beskytte kryptoaktiva fra tyveri..

Regler for kryptering

1. Vær forsiktig med sikkerheten til dine private nøkler

Crypto-lommebøker består av to typer nøkler – offentlige og private. Enkelt sagt, det er bare en lang streng med bokstaver og tall. Funksjonen til din private nøkkel er å gjøre det mulig for deg å sende midler. Det er viktig å holde denne hemmeligheten for alle unntatt de som har lov til å bruke eller flytte lagrede midler..

Din private nøkkel er et verktøy for å administrere kryptovalutaen din. Noen som kjenner ham, kan bruke kryptovalutaen din. Hver bitcoin-lommebok vil anbefale at du tar denne tilnærmingen. Passordet ditt må være vanskelig å gjette eller tyde, noe som er hovedårsaken til dette tiltaket.

Når du har et sterkt passord, må du passe på at du ikke bruker det utenfor lommeboken eller deler det med noen. Myntene dine skal holdes atskilt fra alt annet. For eksempel bruker mange det samme passordet for e-post og lommebok. Ikke gjør denne feilen.

2. Internetsikkerhet

En annen viktig faktor vil være å bruke sterk antivirusbeskyttelse på datamaskinen din. Dette er gode råd for alle, men spesielt viktig hvis du lagrer krypt. Skadelig programvare og virus er sannsynligvis de enkleste måtene å tape penger på.

Til slutt bør du alltid være forsiktig med nettstedene du besøker, samt e-post og lenker du åpner. Det er mange svindlere som bruker phishing-teknikker. De bruker falske domener som ligner på eksisterende, og kan tvinge deg til å fylle ut detaljene dine. Dette er en enkel tilnærming, men mange mennesker kommer over den på den..

Lag sterke passord (store og små bokstaver, symboler og tall) og ikke last ned noe ukjent materiale selv eller besøk ikke-klarerte nettsteder.

3. Ikke oppbevar for mye i lommebøker på nettet

De er ideelle for å lagre en liten mengde du kanskje vil bruke i ditt daglige liv, men ikke alle besparelsene dine..

Mange av de mest populære lommebøkene er fullstendig internettbaserte. Dette betyr at du ikke trenger å lagre kryptovalutaen din på datamaskinen, flash-stasjonen eller andre fysiske enheter..

Disse lommebøkene har mange fordeler og er enkle å bruke. Du logger bare på kontoen din, og det er det. Det er ingen risiko for et teknisk problem som kan føre til tap, noe som er en annen fordel med å bruke nettlommebøker til din BTC.

Imidlertid er slike løsninger mer sårbare enn alternativer. Det er høyere risiko for å bli hacket med lommebøker på nettet enn med fysiske enheter. Av alle kontoer, avgir du i utgangspunktet kontrollen over kryptobeholdningene dine for fleksibilitet. Det har alltid vært problemer med denne typen plattformer. Noen lommebøker ble hacket og kunder mistet alle pengene sine.

4. Kjølerom gir bedre beskyttelse

En av de beste måtene å lagre store mengder krypt på er å velge det såkalte “cold storage” -alternativet. Dette betyr at du vil ha alt lagret på en fysisk enhet som ikke er koblet til Internett. Et godt eksempel vil være en USB-flash-stasjon, men det er andre alternativer som papir og lydlommebøker..

Den største fordelen med fryselager er at lommeboken din er frakoblet. Ingen kan koble til den og prøve å hacke den. Det regnes som den tryggeste måten å lagre kryptobesparelser på..

Kombinasjonen av en online lommebok som dekker dine kortsiktige behov og kjølerom for resten er en bedre idé..

5. Lag vanlige sikkerhetskopier

Dette er nødvendig hvis du vil eliminere risikoen for å miste kryptoaktiva av flere grunner. For eksempel, hvis enheten du bruker mislykkes av en eller annen grunn, kan en pålitelig sikkerhetskopi være den eneste måten å få tilbake pengene dine..

Selv om noen stjeler datamaskinen, mobilenheten eller USB-en, kan du alltid bruke en ny sikkerhetskopi for å få tilbake kryptomidlene dine..

Bruk flere enheter til å lagre sikkerhetskopiene dine, slik at du ikke stoler på bare ett sted. Du bør sikte på minst 2-3 sikre steder.

Det er også en god ide å kryptere sikkerhetskopiene dine, spesielt hvis du lagrer dem online. Hvis du gjør det riktig, vil du være trygg selv om noen klarer å stjele dem. De vil ikke kunne få direkte tilgang til nøkkelen din.

6. Oppdater programvaren regelmessig

Som med hvilken som helst programvare, blir lommeboken du bruker oppdatert fra tid til annen. Dette gjøres av flere grunner, og en av dem er å sikre sikkerheten til hver klients bitcoin-lommebok..

Hvis du savner en eller to oppdateringer, vil pengene være sårbare.

Den nyeste versjonen av programvaren er den beste beskyttelsen, så husk dette og oppdater regelmessig alle programmer tilknyttet kryptolagring.

7. Legg til ekstra kryptering i lommeboken

Et annet viktig skritt vil være å kryptere lommeboken eller legge til et passord for alle som prøver å ta ut penger. Dette gir et ekstra sikkerhetslag fordi du er den eneste som kan gjøre det..

Selvfølgelig må du følge alle de grunnleggende reglene for å opprette og lagre passordet ditt. Bruk en streng bokstav og tall for å komme i gang. Ikke se etter noe åpenbart som folk kan gjette..

Ideelt sett bør du huske passordet ditt slik at du ikke trenger å skrive det ned. Hvis du bestemmer deg for å skrive det ned, må du oppbevare det på et trygt sted og ikke dele det med noen andre..

8. To-faktor autentisering

En av de beste forsvarslinjene er å bruke tofaktorautentisering. Hele systemet er ganske enkelt. Hvis du vil ha tilgang til lommeboken din, må du ha nøklene og passordet, samt bekrefte gjennom en annen enhet at du er kontoeier. Dette er vanligvis mobiltelefonen din, men kan være hvilken som helst enhet.

Tofaktorautentisering tilbys av mange av de eksisterende Bitcoin-lommebøkene på markedet. Selv om du ikke har det som et alternativ, kan du alltid bruke tilleggsprogramvare for å beskytte pengene dine. Bare installer og par din mobile enhet med den.

9. Flersignatur

Et annet veldig effektivt sikkerhetstiltak er beskyttelse mot flere signaturer. I utgangspunktet kan du danne en gruppe mennesker du stoler på. Det vanligste tallet er mellom 3 og 5. Som et resultat, hvis et medlem av gruppen bestemmer seg for å ta ut eller sende penger til en annen lommebok, må transaksjonen verifiseres av andre medlemmer.

Dette gjør det ekstremt vanskelig å stjele pengene dine. Selv om en angriper bryter inn på kontoen din og får tilgang til midlene dine, må han likevel få tillatelse fra andre medlemmer av gruppen din..

10. Ikke skryt av eiendelene dine

Til slutt, ikke la deg lure. Dette kan sette deg i fare. Hvis ingen vet om akkumuleringen av kryptoaktiva, er du tryggere enn om alle visste det. Gjennom årene har det vært mange eksempler på at kjente investorer eller handelsmenn i digital valuta er blitt offer for utpressing eller løsepenger ved å løsne språket. Bare vær fornuftig. Og i hvilken mynt du skal investere for den opprinnelige investeringsporteføljen – bestem deg selv, basert på fagfolk.

Konklusjon

Du trenger kanskje ikke å implementere alle tiltakene ovenfor for å beskytte myntene dine. Grunnleggende er en god start, og hvis du legger til et ekstra beskyttelseslag, har du ikke nok en hodepine..

Jo flere kryptoaktiver du har, jo mer krefter må du legge på å beskytte dem..

Hvis du planlegger å lagre mye penger i lommeboken din, anbefaler vi at du legger til minst et par sikkerhetsnett slik at du ikke har noen problemer. Og selv om du bare har en liten mengde, er det fortsatt ingen store ulemper ved å ta disse forholdsreglene..

Sikkerhet først er et godt motto å leve etter!

Ansvarsfraskrivelse. Informasjonen som er gitt er ikke økonomisk rådgivning og presenteres for pedagogiske formål. Dette innlegget uttrykker forfatterens personlige mening, det trenger ikke å falle sammen med oppfatningen fra administrasjonen av 3commas.io.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map