Hvis du ser på DeFi-økosystemet bredere, kan du se at desentraliserte finansprosjekter jobber og utvikler seg i gjennomsnitt i tolv retninger. Et forsøk på å bringe til en desentralisert form nesten alt som angår det tradisjonelle finansielle systemet, betyr også ønsket om å gå så raskt som mulig til nye typer interaksjon med finansielle instrumenter og desentralisering av prosessene i disse interaksjonene.

I denne artikkelen vil vi berøre temaet konvertering av eiendomsrett til digitale eiendeler, vurdere prosjekter som tilbyr verktøy for å lage slike eiendeler, og også snakke om virkningen av tokenisering på mulighetene til tradisjonelle finansielle instrumenter..

Tokenisering av eiendeler

Ethvert aktivum, det være seg verdipapirer, aksjer eller eiendom, har verdien av verdien. Finansielle eiendeler er lettere å representere. Dette betyr at de kan ha forskjellige verdier avhengig av eiendelene de vil bli presentert i. Det betyr også at eiendelene som presenteres enkelt kan byttes, overføres eller konverteres. Med fremkomsten av blockchain-teknologi og muligheten til å utføre funksjoner som tokenisering og transaksjoner, har prosessen med å presentere eiendeler blitt mye enklere og ført til nye muligheter for bruk..

Eiendomstokenisering er oppretting av digitale tokens med pantsatt verdi, hvis samlede pris må være lik verdien av det konvertible objektet (aktiva), med ytterligere frigjøring for handel, overføring eller eierskap.

Hvilken aktiva-tokenisering har å tilby?

  • Mangel på territoriale barrierer;
  • Mangel på mellommenn;
  • Investeringer uten fysisk tilstedeværelse;
  • Sikkerhet;
  • Konfidensialitet;
  • Uforanderlighet;
  • Tilgjengelighet.

Sfæren til aktiva-tokenisering, til en viss grad, ble allerede implementert lenge før økningen i populariteten til sfæren for desentralisert finansiering. Så, Utstedte eiendeler (IA) -verktøyet i sidekjeden Liquid lar deg lage dine egne tokeniserte eiendeler i et hvilket som helst antall, og Confidential Assets-protokollen fra Blockstream lar deg overføre disse eiendelene over nettverket uten å vise de andre deltakerne mengden overføringer. 

Polymath Network

Polymath er en ERC20-basert blockchain-plattform som fungerer som en tjenesteleverandør for opprettelse, utstedelse og styring av tokens på blockchain. Polymath fungerer som en guide for utstedere som ønsker å lansere token i henhold til alle regler og forskrifter som er satt av tilsynsmyndighetene. 

Polymeshs proprietære bedrifts PoS-blockchain, bygget spesielt for drift og oppretting av sikkerhetstokener, sikrer konfidensialitet for eiendom under revisjon, identifisering og sikkerhet av eiendeler, og gir verktøy for å forbedre sikkerhetstokenadministrasjonsfunksjonene.

Prosjektet jobber med å optimalisere ERC-grensesnittene slik at de inkluderer tradisjonelle eiendeler. Polymaths ST-20-standard er en utvidelse av ERC-20-standarden og tjener til å øke aktivitetenes fleksibilitet, og har også noen tilleggsfunksjoner som er nødvendige for å tokenisere verdipapirer..   

Neufund

Neufund er en Ethereum-basert samfunnsplattform som forbinder blockchain-området og investeringsfinansieringssektoren. Neufund gir selskaper og nystartede infrastrukturer for å frigjøre nye typer eiendeler gjennom interaksjon med Ethereum smarte kontrakter. På nettstedet er det en mulighet til å investere midler i et selskap gjennom anskaffelse av “egenkapitalpenger” – tilsvarende aksjer. Denne prosedyren kalles ETO (Equity Token Offerings) – et tilbud om et aksjetoken som gjør det mulig for investorer å erverve en del av eiendommen på blockchain.

Neufund-plattformen, gir verktøy for samhandling mellom utstedere og investorer, som inkluderer utgivelse av oppdateringer, stemmegivning, ytterligere finansieringsrunder osv..

Et internt NEU-token fungerer på nettstedet, som investorer kan motta som en belønning for sine investeringer og bruke det som betaling for tjenester og for å delta i utviklingen av nettstedet. I tillegg til NEU-protokollet er EURT-eurotoken tilgjengelig på Neufund, som er lik 1 EUR og er hovedvalutaen til plattformen som brukernes investeringer er denominert. Bedrifter kan imidlertid selv bestemme i hvilken valuta ETO skal holdes..

Templum

Templum er en regulert handelsplattform for ICO-tokens klassifisert som verdipapirer. Selskapet leverer tjenester for utstedelse av sikkerhetstokener i samsvar med kravene fra regulatorer. 

Templum tilbyr en regulert markedsinfrastruktur for digitale eiendeler som inkluderer en blockchain-støttet plattform for fundraising og sekundær handel. I 2018 kjøpte Templum Liquid M Capital, et alternativt handelssystem (ATS), en “tokenized asset” -plattform som tillater brukere å handle kryptovalutaer i samsvar med amerikanske verdipapirregler. 

Lignende tjenester i det tokeniserte aktivamarkedet leveres av selskaper som Coinlist, som var vert for den første regulerte ICO i Filecoin-prosjektet, og Overstock, som tilbyr IPO-tjenester i samsvar med SAFT-prosedyrer..

OpenLaw Finance

OpenLaw Finance er et open source-prosjekt som oppretter og tilbyr maler for juridiske avtaler ved bruk av smarte kontrakter, samt muligheten til å lansere egne juridiske interoperable tokeniserte finansielle produkter drevet av Ethereum.

OpenLaw Finance-brukere kan opprette og utstede sikkerhetstokener, obligasjoner og andre gjeldsmidler, smarte derivater og tokenisere varer. OpenLaw Finance er koblet til 0x desentralisert sentral og har grunnleggende verktøy for å utføre AML / KYC-prosedyrer.

Tokensoft

Det neste prosjektet innen aktivering av tokenisering er Tokensoft-plattformen, som tilbyr lanseringsverktøy, tokensalg og en lagringsløsning som sikrer sikker administrasjon av ERC-1404-kompatible verdipapirer. I 2019 ga US Securities and Exchange Commission tillatelse til Tokensoft til å starte en investeringsbank for å gjennomføre transaksjoner med tokeniserte eiendeler.

Tinlake

Tinlake lar deg bruke ikke-likvide eiendeler for å få tilgang til finansiering og få lån på dine egne vilkår. Tinlake er en Ethereum smart kontrakt som konverterer ikke-fungible tokens (NFT) til ERC-20 tokens med ytterligere tilgang til desentraliserte utlånsprotokoller.. 

Tinlake gir muligheten til å kombinere NFT og smarte kontrakter og bruke dem som sikkerhet for å låne midler i stallmynt.

funn

Eiendomstokenisering er en lang prosess med overgang av tradisjonelle finansielle instrumenter til blockchain-rommet. Samspillet mellom prosjekter og selskaper innen tokenisering med regulatorer, samt interessen til institusjonelle selskaper innen desentral finans, indikerer forutsetningene for bredere adopsjon og popularisering av blockchain-teknologi, kryptovalutaer og digitale eiendeler..

Smarte kontrakter og blockchain kan gi muligheten til å tokenisere økonomiske, handelsvarer, personlige, illikvide, immaterielle og soppbare eiendeler. Tokenization lar deg automatisere overføring av eierskap gjennom smarte kontrakter, som avlaster partene i transaksjonen fra mellommenn og økte provisjoner. 

Opprettelsen av et nøyaktig regelverk innen tokenisering vil fremme mer adopsjon og bruk av løsninger relatert til desentralisert finansiering.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me