“Velsignet er du …” – sa Kristus. Men hvis han hadde raidet her, ville han sannsynligvis ha tolket: “Du har en avansert oppgradering …”

ukjent forfatter

Blockchain anses generelt å være et komplekst teknisk tema. Et viktig krav for å komme videre i blockchain-rommet er å forstå hvordan visse tekniske elementer samhandler med hverandre (spesielt når du prøver å forstå krypto-økonomi eller kryptovaluta). Dette krever igjen en grunnleggende kjennskap til terminologien..

Grunnleggende blockchain-terminologi

Det er mange begreper som brukes i dette området. De har alle sin egen mening. For å bruke Blockchain effektivt og forstå det, trenger vi å kjenne alle de relevante begrepene og slanget til kryptovalutahandlere..

Så la oss komme i gang:

ASIC [А’SIK]

ASIC er et akronym for Application-Specific Integrated Circuit. Dette er silisiumchips spesielt designet for en oppgave. Når det gjelder Bitcoin, er de designet for å håndtere SHA-256 hashingproblemer for gruvedrift av nye BTC.

Blockchain [Blockchain]

Blockchain er en stadig voksende liste over blokkdannende poster som er knyttet til hverandre i en bestemt rekkefølge og beskyttet av kryptografi..

DAO (desentralisert autonom organisasjon)

Kan sees på som et selskap som styres uten menneskelig inngripen under kontroll av et uforgjengelig sett med forretningsregler.

DApp [YES]

Dette er en helt åpen kildekode desentralisert applikasjon som kjører autonomt, og ingen enheter kontrollerer de fleste av tokens.

ERC-20 [EPCi’-20]

Ethereum-tokenstandard brukt til smarte kontrakter som implementerer tokens. Dette er en generell liste over regler som regulerer samspillet mellom tokens, inkludert overføring mellom adresser og datatilgang..

Ethereum [Et’rium] / Ether

Det er en åpen kildekode programvareplattform basert på blockchain-teknologi som lar utviklere skrive smarte kontrakter, bygge og distribuere desentraliserte applikasjoner. Ethereum blockchain token – ETH, som brukes til å betale transaksjonsgebyrer, gruvearbeidere og andre tjenester på nettverket.

Ethereum Classic [Et’rium Classic]

Resultatet av splittelsen av den eksisterende Ethereum-kryptovalutaen etter den harde gaffelen 20. juli 2016.

HODL

Av alle slanguttrykkene i kryptovalutaverdenen på Internett er HODL et av de mest brukte. Kort sagt betyr HODL å bevare kryptoen din, selv når markedet antyder at du gjør noe annet. Det var opprinnelig en skrivefeil i et online forum. I dag bruker noen mennesker HODL som forkortelse for “Hold for Dear Life”. Det høres også mye ut som Hodor fra Game of Thrones..

Lamba [La’mba]

Å bli rik og kjøpe en Lamborghini for din kryptooverskudd har ikke bare blitt drømmen til enhver kryptoevangelist, men en av de vanligste memene i kryptoverdenen..  

Lightning Network [Laitning Ne’tvorg]

Det er en “andre lag” betalingsprotokoll som kjører på toppen av blockchain. Den er designet for å gi raske, skalerbare transaksjoner mellom og mellom deltakende noder, og markedsføres som en løsning på Bitcoins skalerbarhetsproblem..

Nocoiner [Nouko’iner]

En person som ikke har kryptovaluta.

Pumpe & Dump [Pump and Dump]

Forsettlig markedsmanipulasjon som oppstår når store grupper av investorer kjøper samtidig (Pump) for å stimulere prisøkninger eller selge på en gang (Dump) en enorm masse av en eiendel for å få prisen ned.

Sats [Sats] / Satoshis (Satoshi)

Opprinnelig en “krone” for bitcoin. Det er 100.000.000 Satoshi i en Bitcoin. Navnet er til ære for skaperen av Bitcoin – Satoshi Nakamoto. Faktisk har det blitt et vanlig navn for minimumsdeling av enhver kryptovaluta.

Altcoin

Det er et akronym for Bitcoin Alternative. Foreløpig er de fleste altcoins gafler av bitcoins, med vanligvis mindre endringer i POW-algoritmen til bitcoin blockchain. Den mest berømte altcoin er Litecoin. Litecoin introduserer endringer i den opprinnelige BTC-protokollen, for eksempel en reduksjon i blokkgenereringstid, en økning i maksimalt antall mynter og en annen hashingalgoritme.

Angrep 51%

Type sikkerhetsproblem. Hvis noen kan kontrollere hashingskraften til en blockchain, kan de teoretisk bygge sin egen kjedehistorie, og bryte den antatte uforanderligheten..

Veskeholder

Dette er noen som har mynter i lang tid fordi de tror de er verdt mer enn de faktisk er..

Lekter

Slangnavn på en kryptovalutautveksling.

Bitcoin

Den aller første kryptovalutaen i menneskehetens historie, basert på en blockchain med verifisering av arbeidet.

Komsa

Navn på provisjonsgebyrer på kryptobørs.

Konsensusalgoritme

Et begrep som definerer betydelige forskjeller mellom kryptovalutaer. Konsensusalgoritmen er den delen av blockchain-protokollen som beskriver hvem som får rett til å validere datablokker (og har krav på belønning) og hvordan andre kan verifisere legitimiteten. Alle deltakende enheter i blockchain må følge og følge samme matchende algoritme for å delta i blockchain.

Kran

Et belønningssystem på et nettsted eller en app som belønner brukere for å fullføre visse oppgaver. I utgangspunktet er dette en teknikk som brukes når du først lanserer et altcoin for å få folk interessert i mynten..

Kryptovaluta / Krypt

Crypto er en form for digital valuta basert på blockchain-teknologi og kryptografisk kryptering.

Crypto Jack

Ved å bruke motpartens datamaskin til å utvinne kryptovaluta uten deres samtykke.

Kryptomaksimalist

Noen som er usedvanlig lidenskapelig opptatt av kryptovaluta, verbal, bullish eller bearish om noe. Som regel har maksimalister ekstreme synspunkter og er sta i sin tro..

Likviditet

Det er en indikator på hvor enkelt det er å konvertere en eiendel til kontanter raskt og uten tap. Jo enklere, jo mer likvid er eiendelen. En av faktorene som bidrar til likviditet i kryptovalutahandelsverdenen er tilstedeværelsen av mange forskjellige begrensningsordrer som skaper dybde i børsens ordrebok..

Gruvedrift (produksjon)

Handling for bekreftelse av blockchain-transaksjoner. Krever prosessorkraft og energi for å løse gåter. Gruvedrift belønner mynter basert på datakraft.

Gruvedrift

En gruppe gruvearbeidere som kommer sammen for å samle datakraften i blockchain-nettverket og deretter distribuere fordelene som ble funnet i bassenget.

Mynt / Mynt / Mynt

En mynt er en kryptovaluta som kan operere uavhengig av andre kryptovalutaaktiva.

Til månen

En av memene til kryptovalutaverdenen – som krever en eksplosiv økning i prisen på kryptovaluta, skarp, rask og langvarig som en flytur til månen.

Initial Bounty / Bounty Offer (IBO)

Det opprinnelige tilbudet om belønning eller IBO er en tidsbegrenset prosess, vanligvis innenfor rammen av en ICO, som består i tildeling av en del av midlene fra det innsamlede fondet for å belønne folk som er involvert i markedsføring, direkte annonsering og andre tjenester til sikre en vellykket ICO.

Initial Coin Offering (ICO)

Fremgangsmåten er lik en børsnotering når et prosjekt foretar en første plassering av mynter analogt med aksjer i en børsnotering for å skaffe midler til videre utvikling eller lansering av et prosjekt. Brukes ofte til crowdfunding og fundraising for blockchain-oppstart.

Megler

Dette er en person som kjøper en krypt utelukkende for videresalg. De fungerer som mellomledd mellom kryptovalutaholdere.

Rett

Verdien er “brukt”. Dette er hva som skjer når du er uheldig å handle eller markedet faller. En vanlig setning blant spillere er et begrep som har infiltrert kryptorommet og popularisert i 2018.

Svindel

Navnet på prosjektene som stengte av forskjellige årsaker. Ofte har dette begrepet en negativ konnotasjon og refererer til svindlere som gjennomførte en ICO under bevisst falsk påskudd..

Gruvedrift vanskeligheter

Dette er et tiltak rettet mot å balansere blokkproduksjonen. Bitcoin bør ideelt sett produsere en blokk hvert 10. minutt, men mengden hashpower tildelt gruvedrift påvirker direkte gjennomsnittet. Derfor justerer Bitcoin gruvedriftens kompleksitet hver 2016-blokk, noe som tilsvarer to uker. Hvis det tok mer enn 14 dager å få dette beløpet, avtar vanskeligheten. Hvis det tok mindre, økte det.

Smart kontrakt

Selvutførende blockchain-basert kontrakt med betingelser skrevet i koden.

Brennende mynter

Når en mynt eller et token er gjort permanent ugyldig eller ubrukelig.

Stablecoin 

En kryptovaluta knyttet til ethvert stabilt aktivum, for eksempel fiat-valutaer, gull eller andre edle metaller. I de fleste tilfeller er stabile mynter knyttet til en desentralisert autonom organisasjon som kontrollerer priser og utstedelse.

Ponzi-krets

En bedragersk investering som involverer betaling av en estimert avkastning til eksisterende investorer fra fond bidratt av nye investorer.

Distribuert hovedboksteknologi (DLT)

Teknologien bak distribuerte hovedbøker. Dette begrepet diskuteres oftest i sammenheng med forretningsbrukssaker for distribuert hovedboksteknologi..

Token

Det generaliserte navnet på enhver digital post i blockchain, som er måleenheten til ethvert aktivum som er digitalisert i den eksisterende blockchain.

Tokenisering av et aktivum

Overføring av aktivaverdien til blockchain-miljøet med utslipp av unike tokens, hvis overføring løser overføringen av eierskap til den tilsvarende andelen av eiendelen (analog med en aksje i aksjemarkedet).

Gård

Installasjon for gruvedrift av kryptovalutaer.

Fiat-valuta

Alle penger som er erklært av regjeringen som gyldige for å oppfylle økonomiske forpliktelser som amerikanske dollar eller euro.

Halvering

Bitcoins har et begrenset tilbud, noe som gjør dem til en knapp digital vare. Totalt antall BTC-er som noensinne vil bli utstedt er 21 millioner. Antall mynter som genereres per blokk reduseres med 50% hvert fjerde år. Dette kalles halvering (halvering). Den ekstreme delingen i halvparten vil være i 2140.

Hard Fork

Begrepet gaffel brukes i åpne utviklingsmiljøer der et prosjekt er delt opp, slik at det samme grunnleggende arbeidet kan gå i forskjellige retninger. En myk mlm myk gaffel oppstår når transaksjoner før oppdateringen fortsatt godtas av blockchain, og en hard gaffel oppstår når nye regler eller implementeringer deler kjeden i to konkurrerende grener som ikke er kompatible med hverandre.

Hamster

Kryptohandler som ikke forstår handel. Som regel å jobbe hele tiden med tap.

Kjølerom

Frakoblet lagring av kryptokurver, vanligvis ved bruk av maskinvarepunger som ikke er lagret, USB, offline datamaskiner eller papirlommebøker.

Hash-funksjon

Et kryptografiverktøy som gjør enhver inngang til en tegnstreng som fungerer som et nesten uforgjengelig digitalt fingeravtrykk av data som kalles hash.

Sharding

Sharding er en skaleringsteknikk som gjør det mulig for noder å opprettholde delvise kopier av blokkjeder. Det kan forbedre nettverksytelsen og øke avtalte hastigheter.

Shilling

Handlingen med bevisst spredning av falske nyheter for å “pumpe” prisen på en mynt når det er egeninteresse.

Shitcoin

Et nedsettende begrep som brukes til å beskrive et altcoin som har blitt ubrukelig. Verdien av et shitcoin kan forsvinne, siden interessen for det ikke ble realisert verken på grunn av generell skuffelse eller på grunn av inkompetansen til prosjektgruppen eller på grunn av den banale SCAM av prosjektet. 

Cypherpunk

En aktivist som taler for massiv adopsjon og bruk av sikre kryptografiske løsninger og personvernteknologier for sosial og politisk fremgang.

Dette er herrer

Populært Meme i valutaverdenen som gjenspeiler en måte å kommunisere positive Crypto-nyheter på.

Konklusjon

Alle bransjer, samfunn og teknologier trenger sitt eget ordforråd. Og siden kryptokurver er alle de tre ovennevnte tingene, har de sitt eget stadig voksende språk. Det er ikke lett å dykke inn i handel uten en klar forståelse av hva du faktisk gjør. La artikkelen vår om kryptovalutabetingelser og akronymer være din guide til kryptoindustriens verden, fra memes til smarte investeringer i kryptovaluta. Med mer kunnskap kan du utnytte mulighetene i denne nye sektoren uten å ta for mye risiko..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me