7 typer falske ordninger i kryptovalutamarkedet

Hei alle sammen! Med deg igjen DmitryPetrov2. Les min forrige artikkel om handelsmanipulasjoner på børser? 4 typer manipulasjoner i kryptovalutamarkedet. Hvis ikke, må du lese den etter at du har mestret denne artikkelen..

I dag vil jeg fortsette temaet om prinsipielle mennesker som er klare til å gjøre hva som helst for pengene. Hvis jeg før det beskrev alternativene for manipulering på selve børsene, vil vi i dag gå enda lenger. 

Vi vil se på forskjellige svindel.

Vi vet alle at Bitcoin ble opprettet i 2009. Denne teknologien tiltok raskt oppmerksomheten til “romantikere fra motorveien”. Bedrageri av alle striper stormet inn i krypten med ett mål – å bli rik for enhver pris. Selv ved bedrag. 

Hvis du leser nyheter i media eller tematiske telegramkanaler, hører du sannsynligvis om ulike svindel dag etter dag .

Men hva er egentlig de mest populære svindelordningene for kryptokurrency? Det bør du være oppmerksom på?

De vanligste kryptovaluta-svindelene inkluderer:

  1. ICO-svindel;
  2. Utveksling og utvekslingssvindel;
  3. PONZI-ordninger;
  4. Manipulering av lommebøker i kryptovaluta
  5. Nettfisking;
  6. “Falske kryptovalutaer”;
  7. Bedrageri med etterligning av ekte berømte personligheter eller offisielle prosjektregnskap.

I dette innlegget vil jeg fortelle deg nøyaktig hvilke falske ordninger som er vanligst og hvordan de fungerer. Jeg vil gjenta meg selv. Forvarnet er underarmet.

Kjørte!

1. ICO-svindel

ICOs tillater utviklingsteam å motta finansiering for å fullt ut utvikle sitt kryptovaluta eller token-relaterte produkt.

Hvis du ikke vet, står ICO for Initial Coin Offering og tilsvarer i utgangspunktet en børsnotering, bare i en verden av kryptovalutaer..

Til tross for at det er mange ICOer som er lovlige. Mange av dem kan virkelig tjene mye penger. Du hjelper dem med pengene dine for å lage prosjektet ditt, og etter en stund selger du tokens på børsen for flere ganger dyrere. Det er alternativer du kan få utbytte av prosjektet. Men det er også folk som benytter seg av ICO-markedet. De spruter, lanserer en samling med bare ett formål – å få pengene dine.

Grunnen til at disse ICO-ene fungerer, selv om de er svindel, er fordi deres markedsføringsmeldinger er laget for å spille på folks følelser..

I tillegg er det mange mennesker som ikke forstår mye i kryptovalutaverdenen og bare vet det av hørselshør..

ICO-svindel er hovedsakelig rettet mot disse menneskene. Fordi de vet lite om kryptovalutaer og er klare til å gi penger til alle som lover å gjøre dem rike på kort tid..

Den viktigste plattformen for disse ICOene (legitime og falske) er Ethereum. Fordi Ethereum er “oppfinneren” av Blockchain 2.0. Dette betyr at de har lagt til smarte kontrakter (Smarte kontrakter) til Blockchain.

Faktisk, Smarte kontrakter la noen lage programmer og tokens basert på Ethereum blockchain.

Så hva bør du være oppmerksom på når du investerer i en ICO for ikke å ta feil av å gi penger til svindlere?

Det er visse trinn du må ta før du investerer hvor som helst..

Før du investerer i noen ICO, bør du være oppmerksom på om WhitePaper (et dokument som beskriver selve prosjektet) er nyskapende og løser reelle problemer, eller er det bare kopiert fra en annen kryptovaluta med det eneste formålet å “se bra ut”.

Et annet poeng som er typisk for slike ICOer er at ICO-teamet og utviklerne faktisk er anonyme og ikke presenterer seg åpent og gjennomsiktig..

I tillegg ignorerer eierne av svindel-ICO ofte kritiske spørsmål fra investorene. Det er også et tegn på at de kan skjule noe..

Hvis teamet bak ICO alltid har hastverk med å skaffe penger, etterlater dette også et negativt inntrykk. Fordi det antyder at de ikke virkelig prøver å gjøre produktet perfekt..

Endelig. Hvis ICO der du vil investere ikke løser det virkelige problemet og ikke har en klar ide om hvordan de planlegger å implementere sitt produkt og utvikle seg i fremtiden, er det bedre å ikke risikere det. Avvis dette tilbudet.

Bedre å ikke lage enn å tape.

SEC (American Securities and Exchange Commission) snakket også negativt om ICO, fordi det ble tydelig at faktisk mange blir lurt med denne relativt nye teknologien for å finansiere utviklingslag for kryptovaluta. Det er verdt å undersøke dette poenget. Kanskje prosjektet ditt også ble skrevet et sted tidligere.

Hva mer vil jeg advare deg om. Mangelen på pålitelig informasjon av høy kvalitet om prosjektet i uavhengige kilder burde varsle deg.

Dette er et problem hvis du bare vet informasjon om et prosjekt fra teamet selv og fra et par ressurser der du kan kjøpe anmeldelser.. 

Ethereum-grunnlegger Vitalik Buterin har kommet med et interessant konsept. Det vil hjelpe investorer å være mer sikre på at pengene deres faktisk skal finansiere ICO, og ikke å fylle lommene til svindlere..

Ideen han foreslo var at det ville være en funksjon i Ethereum som tillater utviklere å ta ut bare en viss sum penger per sekund..

I utgangspunktet skaper dette mer tillit for investorer, da de vil vite at det er vanskeligere for utviklere å bare ta alle pengene og flyte til bananøyene..

Faktisk vil det gi mer tillit til begge parter. Fordi investorer vil vite at utviklere ikke vil kunne ta ut alle pengene samtidig. Og de må fortsette å utvikle prosjektet. Finansieringen av prosjektet vil være gradvis.

På den annen side vil juridiske utviklere få lettere finansiering for prosjektet sitt. Fordi det vil være lettere å tiltrekke seg investorer..

2. Bedrageri med utveksling og bytter

Det er klart at folk fra tid til annen må kjøpe eller selge kryptovalutaer. 

Selv om det er mange populære børser som Coinbase. Men det er også skyggebørser som heller vil stjele pengene dine enn å gi en god service..

Selv om du har hatt positive erfaringer tidligere, kan det alltid skje at en pålitelig veksler eller børs bestemmer seg for å gå til den mørke siden)

Enten du kjøper kryptovaluta på en skyggebørs eller en pålitelig børs, anbefaler jeg ikke at du lagrer betydelige beløp der. Siden fra tid til annen leste vi i nyhetene om utvekslingshacks.

Jeg anbefaler deg å lagre kryptovalutaer som du ikke planlegger å handle på en børs i en maskinvarepungebok eller programvarepungebok.. 

3. Ponzi-ordninger

Ponzi-ordninger eller pyramidespill er vanlige typer svindel som påvirker folks følelser.

Disse ordningene fungerer fordi de lover avkastning som er høyere enn markedsgjennomsnittet og også lover å gjøre investorer raskt..

Men hvordan fungerer slike ordninger? De bør sikkert identifiseres som falske helt i begynnelsen av prosessen, ikke sant?

De bruker smarte taktikker for å gi investorer en illusjon om at de faktisk tjener på de “superhemmelige handelsalgoritmene” der de investerer pengene dine..

I utgangspunktet betaler Ponzi-ordninger gamle investorer (folk som legger pengene sine inn i ordningen tidlig) med penger fra nye investorer, ikke den “magiske” algoritmen de annonserer for..

Eldre investorer har en illusjon om at de tok den riktige avgjørelsen, og av denne grunn blir ikke svindelen identifisert som sådan før det er for sent..

Snart sprer jungeltelegrafen rykter om at dette prosjektet er en veldig god måte å tjene penger raskt. Og flere og flere mennesker investerer i denne ordningen.

Så snart ordningen vokser til en ganske stor størrelse, vil eierne av ordningen slå av betalinger og vinke en penn..

Slik fungerer de fleste Ponzi-ordningene i kryptovalutamarkedet..

Som amerikanerne sier – For godt til å være sant. For godt til å være sant. Ethvert forslag bør vurderes ut fra dette synspunktet. Fordi raske og enkle penger bare ikke skjer.

4. Lommebedrageri

Som med børser, trenger alle som ønsker å investere i og eie kryptovalutaer en lommebok for å lagre sine kryptovalutaer..

Mange kjente lommebøker som Exodus, Jaxx, Ledger Nano S er lovlige. Men det er lommebøker som kan plyndre deg senere..

Metoden for svindel med kryptovaluta lommebok fungerer ofte på en slik måte at den først fungerer som en vanlig normal lommebok.

Den eneste forskjellen er at de fleste av tiden blir lommebokens private nøkler sendt til lommebokene. Og så kan kontoen din bli ranet når som helst. Fordi alle som har lommeboken din private nøkler, kan administrere pengene dine.

Hva må vi gjøre. 

  1. Bruk bare lommebøker som er pålitelige for samfunnet;
  2. Du må ha lommebokens private nøkkel i hendene;
  3. Dobbeltsjekk hvilken lenke du bruker for å komme til lommeboken, for ikke å komme inn på et phishing-nettsted.

5. Nettfiskingssteder

Falske nettsvindel er ikke eksklusivt for kryptovalutaer. Fordi denne ordningen brukes av svindlere i alle retninger for å få tilgang til folks online-kontoer.

I utgangspunktet er phishing en type svindel der du ofte vil motta en e-post som vil prøve å overbevise deg om at den virkelig tilhører et pålitelig selskap..

E-posten inneholder ofte en melding som ber deg om å logge på kontoen din på tjenesten. For eksempel til lommeboken eller byttekontoen.

Du vil mest sannsynlig måtte klikke på en lenke i e-posten din, der du blir omdirigert til en side for å logge på kontoen din..

Denne siden vil se ut som om du var logget på kontoen din normalt. Vær forsiktig da svindlere blir mer sofistikerte og bruker ting som falske Airdrops (airdrops er kryptovalutaoppgaver som brukes til å oppmuntre til bruk av nye kryptovalutaer)

Disse svindlerne prøver også å reprodusere e-postadressen og selskapets domene så nøyaktig som mulig, slik at du kanskje ikke legger merke til den tilleggsperioden eller ytterligere brev eller tegn.

For å unngå slike svindel, anbefaler jeg på det sterkeste at du aldri klikker på lenken i e-postmeldingen for å logge på kontoen din. Bedre å finne selskapet på Google og logge inn på kontoen din på en slik måte at du unngår risikoen for å komme inn på et falskt nettsted.

6. “Falske kryptovalutaer”

Selv om denne typen svindel ikke er så vanlig som de andre typene jeg fortalte deg om ovenfor, har de skjedd før..

I utgangspunktet er en falsk myntesvindel en type svindel der folk tilfeldig ringer deg på telefonen din og tilbyr deg å investere i en bestemt kryptovaluta..

Det morsomme er at kryptovalutaen de selger deg kanskje ikke engang eksisterer..

I utgangspunktet satser de på at den gjennomsnittlige personen de kaller ikke vet noe om hva kryptovaluta er, enn si hvordan de fungerer, så de er enkle mål for disse svindlere..

Jeg vil bare at du skal forstå det nå. At ingen seriøse kryptokurrency-team foretar kalde anrop til fremmede og ber dem om å investere i kryptovalutaene sine, da denne markedsføringstaktikken er veldig utdatert og ineffektiv for tiden.

7. Bedrageri med etterligning av ekte kjente personligheter eller offisielle prosjektregnskap

Den siste typen kryptovaluta-svindel jeg skal introdusere for deg i dag er en svindel som etterligner virkelige mennesker. Vanligvis de som står bak et kjent prosjekt. Eller falske kontoer om virkelige prosjekter.

I utgangspunktet er denne typen svindel lik phishing i den forstand at svindlerne prøver å overbevise deg om at de er et annet selskap eller en person..

Imidlertid forekommer de vanligste svindlene med imitatorer på sosiale medier, der mange kjendiser, som Vitalik Buterin, ofte deler meldinger med sine følgere..

Etterligneren prøver i utgangspunktet å opprette en konto som ser mest ut som kontoen til Vitalik Buterin eller noen annen kjendis. Deretter sendes en melding til deg med en lenke til en falsk adresseliste eller hva som helst. Du blir tilbudt forskjellige tilbud under dekke av konkurranser, dusørprøver, luftdropper osv. Målet er å overbevise deg på noen måte om at dette er en reell konto, og du må overføre et visst beløp. Som i Ponzi-ordningen, vil svindlere prøve å spille på følelsene dine.

Det beste rådet for å unngå svindel er å dobbeltsjekke kontoene som sprer disse meldingene. Se om profillenken er den samme eller bare en eksakt kopi av det opprinnelige prosjektet eller kjendisens sosiale mediekonto?

Utfall

Generelt vil jeg si at dette er de mest populære kryptovaluta-svindelene..

For å holde kryptovalutaene dine så sikre som mulig, husk å huske denne typen svindel og følg rådene jeg ga deg for å identifisere slike ordninger..

Jeg anbefaler deg også å bruke sunn fornuft. Fordi de fleste svindel er ganske enkle å få øye på hvis du slår på hjernen din og tenker kritisk.

Det som kan sies sikkert er at med 3commas er pengene dine trygge. Handel og lær å handle med 3commas.io.

Takk for at du leser til slutten av denne ganske omfattende guiden, og jeg håper du kan lære mye i dag.! 

DmitryPetrov var med deg. Ingen Pasaran!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map