“Jeg er åpen for bruk av kryptovaluta hvis de er riktig kontrollert og regulert …”

Jamie Dimon, administrerende direktør i JPMorgan.

Hei alle sammen, jeg er med dere, Olga Usim! Kryptovaluta blir gradvis mer og mer populær. Imidlertid har mange fortsatt ingen anelse om hva det er. Videre mener noen at digitale valutaer er et høyborg for svindlere og skjemakameraer..

Faktisk er bitcoins, eterier og andre altcoins bygget på grunnlag av avansert økonomisk teknologi. De åpner nye horisonter for menneskeheten. Det er praktisk å lagre eiendeler i kryptovalutaer; du kan tjene gode penger ved å kjøpe og selge mynter.

I denne artikkelen vil jeg fortelle deg hvordan den første kryptovalutaen dukket opp, hva den er for, hvem som skaper den, jeg vil beskrive de viktigste egenskapene til digitale valutaer og fordelene deres. Du vil også lære hvordan kryptovaluta-nettverk fungerer, hvor og hvordan digitale valutaer lagres, hvor du kan få bitcoins, eterier og andre populære mynter. Hver del av artikkelen vil svare på ett av spørsmålene.

Innhold

 • Hvordan den første kryptovalutaen dukket opp
 • Hva er digital valuta til?
 • Hvem skaper digitale valutaer
 • Hovedtrekk
 • Hva er fordelen med kryptokurver
 • Hvordan kryptovaluta-nettverk fungerer
 • Hvor og hvordan digitale valutaer lagres
 • Hvor får man digital valuta

Hvordan den første kryptovalutaen dukket opp

Selve ordet (på engelsk – uttrykket) “kryptovaluta” (crypto currensy) dukket først opp i artikkelen med samme navn av Forbes magazine Crypto Currensy. Dette skjedde tilbake i 2011. På den tiden hadde Bitcoin-nettverket utviklet seg i mer enn to år..

Begrepet ble likt av media og selve kryptovaluta-samfunnet. Det har blitt stadig mer brukt, selv på TV. Siden den gang har ordet “kryptovaluta” blitt fast forankret i informasjonsområdet..

Forbes og kryptokurverForbes og kryptokurver

Uten å gå i detaljer er kryptokurrency (eller digital valuta) bare et betalingsmiddel. Den “eksisterer” bare i elektronisk form, akkurat som den vanlige programmeringskoden. Det kalles det fordi operasjoner med kryptovalutaer utføres gjennom kryptografiske elementer. Dessuten brukes en elektronisk signatur for transaksjoner..

Alle digitale valutaer måles i såkalte “mynter”. På henholdsvis engelsk mynt-ah. Bitcoin (BTC) og andre klassiske valutaer har ingen reell sikkerhet. Det vil si at det ikke er noen pinne av BTC til gull, olje eller dollar. Prisen på digitale valutaer bestemmes av gjeldende valutakurs på markedet.

Hovedforskjellen mellom kryptovalutaer og vanlige penger (fiat) er at de er digitale. Rubler eller dollar eksisterer i papirform. For å fylle på bankkontoen din, må du sette inn penger via en minibank. De trykker papirpenger i sentralbankene. I sin tur blir “bitcoins og altcoins” umiddelbart “født i digital form.

Hva er digital valuta til?

I 2019, ti år etter at bitcoin kom, forstår ikke alle hvordan man bruker digital valuta til deres fordel. La meg liste hva kryptovalutaer er for.

CryptomatCryptomat

For det første kan digitale valutaer, i likhet med andre utvekslingsmåter, brukes til betaling. Oftest aksepteres de i nettbutikker. Videre begynner EU og USA gradvis å ta Bitcoins offline. For eksempel på Starbucks kan du kjøpe kaffe til BTC. I tillegg kan mynter byttes mot fiat, det vil si for rubler, dollar, euro eller yuan..

For det andre blir digitale valutaer et stadig mer passende aktivum for investeringer på lang sikt. Du kan kjøpe et visst antall mynter og vente på at prisen vil stige. For eksempel har BTC-kursen vokst 100 tusen ganger over ti år..

For det tredje kan du også tjene på volatiliteten til bitcoin og altcoins. Kurset vil vanligvis endres med 5-10% i løpet av dagen. Kjøper og selger du mynter til rett tid, kan du gjøre et lite overskudd hver dag. Det er sant at for dette må du ha visse analytiske ferdigheter og en traders stil..

For det fjerde kan du ganske enkelt spare pengene dine som digitale valutaer. Det er ganske trygt, da det er veldig vanskelig å stjele penger fra en lommebok. Bare hvis du selv gir angriperne tilgang til kontoen din. Husk forresten at uten en privat nøkkel, vil du selv ikke kunne gi tilbake tilgang til pengene. Så ikke kast bort det!

Jeg har listet bare fire av de mest åpenbare brukssakene for kryptovalutaer. Faktisk er digitale valutaer hele verden, så ikke tro at dette kan utnytte verdien..

Hvem skaper digitale valutaer

Det er flere hovedfaser for å lage kryptovalutaer:

 • ICO,
 • gruvedrift (PoW),
 • preging (DPoS, DPoS, LPoS, PoC, PoI, etc.).

Gruvedrift kryptovaluta

ICO for gruvedrift av kryptovaluta er den første utgivelsen av mynter. Den brukes til å samle inn investeringer i fasen av å starte en kryptovalutaoppstart. Noen ganger er dette stadiet begrenset, det vil si at det ikke blir utstedt flere mynter. For eksempel, Ripple i utgangspunktet opprettet 100 milliarder XRP og planlegger ikke å slippe dem lenger. XRP er den tredje største digitale valutaen etter kapitalisering.

Et annet alternativ for utstedelse av mynter er gruvedrift. For eksempel blir gruvearbeidere belønnet for å utstede bitcoins og eterier. “Mine” betyr å beregne (beregne) nye blokker i blokkjeden i henhold til en bestemt algoritme. Dette er veldig komplekse matematiske operasjoner som krever betydelig datakraft. Det er mange gruvebruk i verden. Der brukes spesielle enheter til utvinning av kryptovalutaer – ASIC-gruvearbeidere, samt kraftige skjermkort.

Et annet alternativ for utstedelse av kryptovalutaer er preging (smiing). Dette er en vanskeligere måte å lage nye blokker på nettet. Når du bruker denne metoden, er ikke blokkdannelsesalgoritmen avhengig av utstyrets kapasitet, men det er mer sannsynlig at blokken blir dannet av kontoen som har større nåværende saldo. Med andre ord, jo rikere du er, jo flere blokker kan du lage. Denne typen preging kalles også PoS-gruvedrift, men det er andre typer preging, for eksempel: DPoS, LPoS, PoC, PoI, PoB, PoAuthority, PoA, PoET, pBFT. Dette er kanskje ikke en fullstendig liste. Metodene for å danne blokker øker sammen med utviklingen av selve blockchain-teknologien, så selv jeg synes det er vanskelig å holde rede på.

Vi vil snakke om alle disse bokstavene og deres betydning i fremtidige artikler, ikke gå glipp av &# 128521;

I alle tre tilfeller – ICO, gruvedrift, rally – genereres nye mynter bokstavelig talt ut av luften. Imidlertid tar gruvedrift mye strøm, som du må betale for. Så i dette tilfellet kan vi si at mynter “utvinnes” fra strøm.

Hovedtrekk

Desentralisering av kryptovalutaerDesentralisering av kryptovalutaer

For øyeblikket er det ifølge Coinmarketcap 2361 navn på kryptovalutaaktiva. De har alle forskjellige oppgaver, men de har alle en funksjon som nødvendigvis er til stede i hver kryptovaluta – muligheten til å overføre et aktivum mellom brukerne. Overføringshastigheten og størrelsen på provisjonen avhenger av blockchain-arkitekturen. For eksempel kan varigheten av en overføring for Bitcoin og Ethereum være opptil flere titalls minutter, avhengig av nettverksbelastningen og den lave båndbredden til de første generasjonene av blockchain. På den annen side overføres EOS, Stellar og alle mynter opprettet med Graphene-teknologi (BTS, STEEM, GOLOS) på få sekunder.

Det samme kan sies for kommisjonen. Det er helt annerledes og et sted eksisterer det ikke i det hele tatt, for eksempel i IoT-mynter, og et sted kan det nå flere dollar, som i tilfelle Bitcoin.

For å være rettferdig, bør det bemerkes at når du overfører Bitcoin og Ethereum, setter brukeren selv provisjonen. Blockchain-nodene i disse valutaene behandler transaksjoner i synkende rekkefølge, noe som betyr at jo mer avsenderen har satt kommisjonen, desto raskere blir overføringen. Dette er en mye mer ærlig tilnærming enn med en bankoverføring, der provisjonen er knyttet til overføringsbeløpet og er ganske stor, men samtidig er det en risiko for at overføringen din med en veldig liten provisjon kan henge i blockchain av nettverket i veldig lang tid.

Litt om blockchain

Kryptovaluta og blockchainKryptovaluta og blockchain

De fleste kryptovalutaer er basert på blockchain-teknologi. Grovt sett betyr dette følgende: nettverksdatabasen er ikke sentralisert, men distribuert over mange blokker. Blokkopier distribueres mellom alle innehavere av en full node – en datamaskin som er koblet til blockchain-nettverket. Vanligvis mottar nodeinnehaveren et gebyr fra nettverket i form av en provisjon. For eksempel mottar hver eier av en spesiell node som driver med gruvedrift, en belønning. Dermed blir blockchain-nettverket, takket være selvkopiering til hver av nodene og dets brede geografiske distribusjon, desentralisert og motstandsdyktig mot angrep. Siden alle nodene er lukket i et enkelt nettverk og synkroniseringen av blokkopptak foregår samtidig for alle deltakere, vil angriperens forsøk på å “smi” kryptovalutaen og endre posten på en datamaskin umiddelbart bli oppdaget og forhindret av andre noder, hvis kopier av blockchain er forskjellige fra falske.

Selve ordningen med transaksjoner i blockchain-nettverket kan beskrives som følger. La oss si at eieren av lommeboken X overfører eiendelene sine til lommeboken Y. Overføringsoperasjonen er delt inn i blokker. Hver blokk har sitt eget nummer og hash fra forrige blokk. Deretter kommer nodene til spill. De ser først etter feil i operasjonen. Og så skriver hver deltaker i nettverket operasjonen til sin kopi av databasen. Til slutt legges den bekreftede blokken til det enhetlige blokkeringsnettverket. Den inneholder all informasjon om alle transaksjoner som ble fullført tidligere. Overføring av midler fullført!

Hva er fordelene og ulempene med kryptovalutaer

Fordeler og ulemper

La oss starte med fordelene:

 1. Kryptovalutaer har ikke noe fysisk utseende. Det er ikke nødvendig å frigjøre mye unødvendig avfallspapir. Alle transaksjoner utføres elektronisk.
 2. Digitale valutanettverk er desentraliserte, og kontrolleres derfor ikke av en hotellgruppe av individer eller staten.
 3. Den kontrollerte utslipp av kryptovalutaer utføres ikke i sentralbanken, men i gruvedrift eller algoritmen som er nedfelt i blockchain-protokollen. Noen valutaer, for eksempel Ripple, er allerede utstedt i sin helhet på tidspunktet for plassering, og antallet kan ikke endres.
 4. Anonymitet i kryptovaluta. Denne uttalelsen gjelder selvfølgelig ikke for alle valutaer, men bare for en begrenset liste som bruker anonymiseringsteknologier. Først og fremst kan Monero og Zcash tilskrives anonyme valutaer..
 5. Kryptovalutaoverføringer utføres uten mellomledd og over hele verden, og kostnaden for overføringen er flere ganger billigere enn interbank og internasjonale transaksjoner

Nå om ulempene:

 1. Risikoen for å tape penger på grunn av hacking av kryptovaluta-utvekslinger og lommebøker;
 2. Attack 51 er et hackerangrep som er mulig i tilfelle angripere eier mer enn 50% av nettverkets produksjonskapasitet. I dette tilfellet har de muligheten til å redigere blockchain og forfalske transaksjoner.,
 3. Den høye volatiliteten i kryptovalutakursen gjør det vanskelig å bruke dem som betalingsmiddel, 
 4. Problemet med lovlig regulering av kryptovaluta. I noen stater er det forbudt som en aktivaklasse, i andre er det i gråsonen.
 5. Manipulering av kurset av store eiere og interessenter,
 6. Problemet med å skaffe virkelige eiendeler. Til tross for uttalelsene og høyprofilerte tvister fra skaperne av digitale eiendeler, er det ingen reell kryptovaluta støttet av naturlige eiendeler. På grunn av mangel på lovlig regulering står til og med valutaer som Tether (USDT), som opprinnelig ble støttet av dollaren i forholdet 1 til 1, nå utfordringer med å bekrefte deres reelle verdi..
 7. ICO-svindel. Ifølge eksperter er omtrent 80% av ICO-ene som fant sted i 2017 og 2018 tilfeller av svindel.
 8. Risiko for å miste lommebokadgangsnøkkelen. Siden kryptovaluta er en desentralisert eiendel uten administrator, er det bare eieren som har tilgang til eiendelen. I tilfelle tap av nøkkelen eller død av eieren av kryptovalutaen, vil tilgangen til eiendelen være tapt permanent.

Hvor og hvordan digitale valutaer lagres

Hvor kan digitale valutaer lagres for å forhindre svindlere fra å stjele dem? Dette spørsmålet hjemsøker ofte nybegynnere. Her er svaret: kryptovaluta er lagret i lommebøker. En slik lommebok kan enten være et vanlig program på en bærbar datamaskin, eller et program på en smarttelefon eller en lommebok på Internett, som du kan få tilgang til via en hvilken som helst nettleser..

Den sikreste metoden for lagring av digitale valutaer er selvfølgelig en maskinvarepungebok. Hardware-lommeboken er ikke tilgjengelig via nettverket. Faktum er at dette er en separat bærbar kompakt enhet som ikke er koblet til Internett..

Maskinvare lommebokMaskinvare lommebok

Noen ganger er en slik lommebok delt inn i flere deler, som lagres forskjellige steder. Dette øker sikkerheten til kryptovalutaaktiva ytterligere..

Hvor får man digital valuta

Artikkelen tar slutt. La oss snakke om hvordan du får kryptovalutaer. For ikke å trekke ut historien min, vil jeg bare liste opp de viktigste måtene. Digitale valutaer kan kjøpes på kryptobørs for fiat, det vil si for vanlig valuta. Du kan også bruke tjenestene til vekslere.

Det er muligheter for å tjene mynter uten investering.

Først kan du gå for gruvedrift. For gruvedrift må du lage en kraftig stasjon fra skjermkort eller ASIC-gruvearbeidere. Tilstrekkelig erfarne teknikere kan takle det. Din “gård” vil utføre de komplekse matematiske beregningene som kreves for at nettverket skal fungere. Og du vil motta en belønning for dette i form av kryptovalutaer.

Cryptocurrency miningCryptocurrency mining

For det andre kan du også gjøre sky mining. Dette begrepet forstås som bruken for utvinning av andres kapasitet. Du vil leie dem og betale en viss sum penger for det. Det kan vise seg at dette ikke vil være lønnsomt for deg. Sjekk det selv.

For det tredje kan du bruke kraner. Dette er spesielle ressurser som tilbyr nesten gratis mynter. For å gjøre dette, må du fullføre forskjellige oppgaver: se annonser, registrere deg på nettsteder osv. Prøv det hvis du ikke har noe imot tiden din.

Konklusjon

Husk at digitale valutaer er veldig forskjellige. Så hvis du bestemmer deg for å bli medlem av kryptovalutaindustrien, finn et prosjekt som passer deg. Det er ikke nødvendig å kjøpe Bitcoin eller Ethereum, men det er bedre å fokusere på kryptovalutaen, som opptar topposisjonene når det gjelder handelsvolumer. Det er hundrevis av interessante prosjekter, men for å beskytte deg selv er det bedre å velge kryptovalutaen som er knyttet til en ekte, virksomhet. La meg minne deg på at jeg i en av artiklene mine fortalte deg hvordan du skal lage en investeringsportefølje riktig. Lykke til!

– De siste tiårene har den amerikanske dollaren utført sitt mål relativt bra. Men i land og hjørner av det finansielle systemet der tradisjonelle pengetjenester er lite tjent, kan bitcoin (og kryptovalutaer generelt) tilby levedyktige alternativer. “,

Goldman Sachs-analytikere Zach Pandle og Charles Himmelberg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me