Hva du kan forvente fra Kinas nye kryptovaluta og hvordan du kan tjene penger på den

Nylig spredte nyheten seg over hele verden om at Kina har utviklet sin digitale valuta i fem år og forbereder seg på å lansere den “omtrent”. Dette ble uttalt av representanten for den kinesiske sentralbanken Mu Changchun. Den nye digitale valutaen vil bli kalt CBDC. I det store og hele vil det være yuanen på blockchain – Kinas nasjonale kryptokurrency. Det vil være gratis å kjøpe, selge på børser og tjene penger på kurset ved hjelp av automatisert handel..

Den nye kinesiske kryptovalutaen er bygget på blockchain. Så det blir virkelig en klassisk digital valuta. Nå, ifølge Mu Changchun, er kryptovalutaens arkitektur fullt utviklet..

Konkurrer med Vekten?

De kinesiske myndighetene legger ikke skjul på at de skal lansere sin digitale valuta før Libra-kryptovalutaen fra det amerikanske sosiale nettverket Facebook lanseres. Kineserne anser det amerikanske sosiale nettverket som en trussel mot økonomien deres. Derfor har vi først tenkt å forby det på vårt territorium. Og for det andre å gi kinesiske borgere en analog av Vekten – CBDC digital yuan.

Det er sant at noen eksperter tviler på at et stort prosjekt med en nasjonal digital valuta virkelig er skjult bak de høye ordene til kinesiske tjenestemenn. Ingen garanterer at Kinas digitale valuta skal lanseres neste år, ikke om 10 år fra nå.

Uansett har Kina planer om å lansere den. Derfor vil vi i denne artikkelen prøve å forstå hva CBDC er og hvordan man kan “bli rik” på det..

Det er foreløpig ikke kjent nøyaktig hvordan den kinesiske kryptovalutaen CBDC vil fungere. Det er ingen dokumentasjon på Internett. Det er bare rykter og motstridende informasjon. Kina er tradisjonelt et ganske lukket land for verden. Derfor, før publisering av offisielle dokumenter, kan man bare grovt beskrive “naturen” til den fremtidige kryptovalutaen. Hva jeg skal gjøre i denne artikkelen.

Hvordan du kan tjene penger på CBDC-kryptokurrency

Opprettelsen av den kinesiske nasjonale valutaen har akselerert på grunn av at Vekten er på vei. For å komme foran sin amerikanske rival, har kineserne trappet opp sitt kryptovaluta-knutepunkt.

Det er allerede kjent at syv institusjoner i begynnelsen vil kunne bruke kryptovaluta-yuanen. Nemlig følgende:

  • største banker i Kina (CCB, ICBC, BC, ABC),
  • Alibaba og Tencent-selskaper,
  • betalingssystem Union Pay.

Etter hvert som crypto-yuan konsolideres i markedet, vil antallet selskaper som vil bruke den gradvis utvides..

Den kinesiske regjeringen skal gjøre den nasjonale digitale valutaen til et springbrett for internasjonaliseringen av yuanen. Kineserne vil med andre ord erstatte dollaren med yuanen. Gjør det til valuta for internasjonal handel. Dette var det blockchain var for..

Når CBDC er styrket, kan vanlige mennesker over hele verden fritt kjøpe og selge det. Cryptocurrency mining vil bli utført av kinesiske regjeringsorganisasjoner (PBC). Derfor kan ikke vanlige borgere tjene penger på dette..

Det vil være mulig å kjøpe digital valuta

Imidlertid vil det være mulig å kjøpe kryptovaluta. For å gjøre dette vil det være nok å åpne en konto på børsen og tjene fritt på endringer i valutakursen. Det kan antas at den digitale yuanen vil vokse i ganske raskt tempo. Så du kan tjene penger på det.

Den største fordelen med crypto-yuan er at det ser ut til å være et veldig flytende betalingsmiddel. Uansett vil ikke CBDC-innehavere betale renter, slik tilfellet er med innskudd. Og samtidig vil de bli spart for kredittrisikoen som oppstår når du lagrer midler i forretningsbanker. Det er derfor det vil være mulig å holde pengene dine lønnsomt i CBDC. Det er nok å lage en elektronisk lommebok og registrere seg. Da kan du glemme å investere lenge og vente til kryptovalutaen vokser i pris.

Mest sannsynlig vil Kina tillate at CBDCer handles på flere børser samtidig. Så det vil være mulig å tjene på forskjellen i kostnaden for den digitale yuanen på forskjellige nettsteder..

Selvfølgelig er dette i stor grad gjetninger som kan gjøres basert på uttalelser fra kinesiske tjenestemenn som er involvert i utvikling og markedsføring av CBDC. Inntil den digitale yuanen vises, kan du tjene ved å bruke funksjonene for 3 trading for automatisk handel. For dette er Kina ikke nødvendig i det hele tatt.

Hovedtrekkene i Kinas nye kryptovaluta

Digital yuanDigital yuan

Kinas nye kryptovaluta er et ganske vanlig digitalt symbol for sentralbanken. Dette vil være offentlige midler. Denne informasjonen ble nylig bekreftet av nestleder for IICV Di Ganga. Dette betyr at vanlige borgere vil kunne kjøpe Kinas nye digitale valuta. Kryptovaluta-systemet vil mest sannsynlig være sentralisert.

CBDC-mynten kan brukes av både banker og internasjonale finansorganisasjoner (for eksempel i transnasjonale transaksjoner) og enkeltpersoner. Ny kinesisk kryptovaluta kan beregnes ved handel med verdipapirer.

Kinesiske myndigheter ønsker å øke kontrollen over landets finansielle system ved å oversette yuanen til digital. National Bank of China vil få rett til å utstede.

Det antas at sirkulasjonen av den digitale yuanen vil finne sted i et 2-lags monetært system. Dette betyr at Halyk Bank vil gjennomføre transaksjoner direkte med kommersielle finansinstitusjoner. Uttak og utstedelse vil bli kontrollert av NBK. Allerede på andre nivå i dette systemet vil bankene kunne selge CBDC til alle. Denne tilnærmingen vil muliggjøre, hvis ønskelig, å erstatte papir-yuan. Samtidig vil ikke den kinesiske økonomien bli påvirket.

Det to-lags monetære systemet og sentraliseringen antyder for oss at Kinas nye kryptokurrency vil se mer ut som vanlig fiat enn bitcoin.

Hvordan Kina vil bruke kryptovalutaen sin

Kineserne legger allerede planer om Napoleon. De vil erstatte papirpenger med digital valuta. Hvis dette skjer, vil Kina virkelig gjøre en virkelig “økonomisk revolusjon”.

Fordelene med spredning av digital valuta er åpenbare. Konvensjonelle detaljbetalinger kan forenkles sterkt ved å forbedre pengemobiliteten. Clearing mellom banker vil også bli betydelig forenklet.

Bruk av den digitale yuanen vil øke hastigheten på transaksjoner over landegrensene og gjøre dem billigere. Når det gjelder transaksjonsverdi, kan den nye krypto-yuanen kanskje konkurrere med Bitcoin. Hva vil bidra til internasjonaliseringen av yuanen.

Det er andre positive aspekter ved å innføre en digital nasjonal valuta. Det er ingen hemmelighet at det må brukes mye ressurser på å betjene papirpenger. Spredningen av den digitale yuanen vil redusere driftskostnadene.

Digital valuta vil også sette en stopper for muligheten for hvitvasking av penger. Tross alt er det mye lettere å føre kontanter gjennom flere finansielle transaksjoner og gjøre det lovlig. Hvitvasking vil være mye vanskeligere med digitale penger.

Den digitale valutaen vil være vanskeligere å komme seg ut av landet. Mange land, inkludert Kina og Russland, lider under kapitaluttaket til USA og EU. Den digitale yuanen vil stoppe denne prosessen.

Generelt, som det har vært kjent lenge, vil digitalisering bare styrke statens kontroll over økonomien og økonomien. National Bank of China vil kunne kontrollere økonomien enda nærmere.

Den tekniske siden av den nye kryptovalutaen

Digitalisering av KinaDigitalisering av Kina

I følge alle data, inkludert ifølge Binance Research, kan den nye kryptovalutaen brukes selv uten bankkonto. Mynter, som andre kryptovalutaer, lagres i digitale lommebøker. Systemet vil bli bygget på blockchain. Du kan administrere kontoene dine i CBDC ved å bruke både smarttelefoner og PCer..

Jeg skrev allerede ovenfor at kryptovalutaen er ordnet i henhold til prinsippet om et todelt system. Men det er ennå ikke klart om toppnivået vil fungere på blockchain. Kineserne ønsker å gjøre systemet sentralisert. Så det er mulig at det vil være en blockchain på nedre nivå, men ikke på øvre nivå..

På sin pressekonferanse i august 2019 kunngjorde representanten for People’s Bank Mu Changchun at det nye kryptovaluta-nettverket vil ha svært høy ytelse. Systemet, sa han, vil kunne utføre minst 300 tusen transaksjoner per sekund. Hvis kineserne virkelig kan oppnå denne typen produktivitet, vil det være en reell teknologisk revolusjon. Tross alt kan utviklere av andre kryptovaluta-nettverk som eksisterer i dag ikke engang drømme om noe slikt. Mest sannsynlig vil en slik enestående ytelse oppnås ved bruk av off-chain-løsninger, skjæring, sidekjeder osv..

Smarte kontrakter og Big date

En talsmann for den kinesiske sentralbanken lovet at den digitale yuanen vil jobbe med smarte kontrakter. Han spesifiserte imidlertid at funksjonaliteten deres ikke vil gå utover de “grunnleggende monetære kravene”. Big Date vil være en viktig del av CBDC-teknologien.

Vi ser hvordan kineserne vedvarende prøver å krysse alle viktige teknologier i den såkalte “Fjerde teknologiske revolusjonen” i sin digitale valuta på en gang. Big Data-teknologi vil bli brukt som et filter som gjør det mulig å oppdage hvitvaskingsprosesser i tide. Det vil ikke være lett å unngå å betale skatt. Samt finansiering av terroraktiviteter.

For å bruke den nye digitale yuanen, må du gjennom identitetsverifisering (KYC). Dette kan nesten ikke overraske noen. Tross alt er dette nå hovedregelen til alle større kryptovaluta-plattformer..

Fra ovennevnte kan det antas at banken vil være i stand til å identifisere og umiddelbart fryse kontoer i digital yuan i sanntid. Disse kontoene som ble brukt til mistenkelige transaksjoner.

Det kan ikke være snakk om anonymitet i det fremtidige kinesiske kryptovaluta-nettverket. Lommebøker vil være godt bundet til brukerens passdata.

Generelt har moderne stater ingen forståelse for anonymitet i økonomiske forhold. Å være anonym er bare tillatt når man stemmer.

Mulige CBDC lanseringsdatoer

Crypto Yuan lanseringCrypto Yuan lansering

Ulike publikasjoner gir forskjellige datoer for den offisielle lanseringen av den nasjonale kinesiske kryptovalutaen. China Daily skriver at lukket testing av den digitale yuanen allerede har begynt. Både kommersielle og offentlige organisasjoner deltar i testing.

Andre medier rapporterer at kineserne vil lansere kryptovalutaen før Facebook kan lansere Libra. Det er foreløpig ikke klart hvem som vinner dette løpet. I alle fall bør lanseringen av CBDC forventes tidligst i andre halvdel av 2020. Og mest sannsynlig nærmere slutten.

Det er fortsatt uklart hvor store kinesiske selskaper Alibaba, Tencent og Union Pay vil delta i det nye kryptovaluta-systemet. Global Times hevder at den nye kryptovalutaen i utgangspunktet vil bli testet i byen Shenzhen. Det er her Tencents hovedkvarter ligger. Tilsynelatende vil selskapet sammen med offentlige etater teste den digitale yuanen. Dette bevises av det faktum at det nylig ble åpnet et institutt på dette stedet. En som forsker innen finansiell teknologi. Mer enn femti patentsøknader har allerede blitt sendt inn fra ham. Samtidig, mens den eksakte lanseringsdatoen for CBDC ikke er kjent.

Hvem andre gjorde dette?

Merk at den nasjonale digitale valutaen langt fra er kinesisk kunnskap. Først og fremst kan du huske Petro-kryptovalutaen i Venezuela. Imidlertid har Kina gått forbi mange. Resten av landene tenker bare på å utstede sin nasjonale kryptovaluta. I Ukraina kan de fortsatt ikke lansere E-hryvnia. Sverige vurderer å etablere en kryptovaluta-franc. I Tyskland antas det generelt at nasjonale kryptovalutaer vil påvirke det globale finansielle systemet negativt. Det virker for meg som om Kina ikke er veldig opptatt av skjebnen til det vestlige finansielle systemet. Derfor vil han uten tvil lansere kryptovalutaen sin..

I Russland har de lenge snakket om å lage en kryptorubel. Implementeringen av denne ideen startet imidlertid aldri. En lignende situasjon er observert i de fleste land i verden. Mens lokale myndigheter bare utforsker muligheten for å innføre nasjonale kryptovalutaer, har Kina begynt å iverksette tiltak.

Oppsummering

Digital yuanDigital yuan

Så Kinas nye digitale valuta kan snart erstatte papirpenger i det landet. Samtidig vil likviditeten til den nye kryptovalutaen være veldig høy. Tross alt vil den bli forsynt med yuan 1: 1.

People’s Bank of China vil utstede krypto-yuanen. Verdien av en kryptovaluta vil bare bestemmes av publikums tillit til regjeringen og den kinesiske økonomien.

I fremtiden vil det være mulig å tjene penger på den nye kryptovalutaen. Tross alt vil myndighetene ikke forby kjøp og salg av crypto-yuan. Det er sant at det ikke vil være mulig å utføre “grå” operasjoner med hjelpen. Siden nettbrukere vil bli helt fratatt anonymitet.

Du trenger ikke ha en bankkonto for å kjøpe og selge digital yuan. Det vil være nok å starte en digital lommebok og gå gjennom identifikasjonsprosedyren.

Det vil være mulig å tjene penger på valuta på flere måter. Inkludert rentesvingninger ved bruk av autohandel og langsiktige investeringer.

To-lags system

CBDC-valutaen vil bli brukt i et 2-lags pengesystem. Dette betyr at sentralbanken vil gi digital yuan til bankene. Og de vil igjen tjene vanlige borgere.

Ved hjelp av en ny digital valuta vil Kina kunne etablere yuanen som en valuta av internasjonal betydning. Å bevege seg bort fra papirpenger til fordel for CBDC vil forenkle planleggingen for økonomisk utvikling. Og innsamling av informasjon om driften av cryptocurrency-eiere. Dataene vil bli sendt til sentralbanken i sanntid. NBK vil ha kraftige verktøy for bekjempelse av hvitvasking. I tillegg til finansiering av terrorisme og skatteunndragelse. For å gjøre dette, sammen med blockchain-teknologiene til “Big Date” og “smarte” kontrakter, vil det bli brukt.

Det kan bemerkes at Kina vil ta enda mer kontroll over nasjonal økonomi og økonomi ved hjelp av den digitale yuanen. Kontoer hvis eiere mistenkes for å gjennomføre tvilsomme transaksjoner, vil bli fryst ned uten forsinkelse.

Etter min mening vil ikke CBDC bli en reell konkurrent til konvensjonelle digitale valutaer. Som Bitcoin, Ethereum og til og med Vekten. Mest sannsynlig vil den digitale yuanen konkurrere med dollaren. Tross alt har yuan og bitcoin (til og med parret med Vekten) forskjellige vektkategorier.

La meg minne deg om at meldinger om starten på testing av den nasjonale kinesiske kryptovalutaen dukket opp for to år siden:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map