Vaihtoehdot Edut

Kryptovaluuttamarkkinoiden suosio on räjähtänyt ja niillä käydään enemmän kauppaa kuin futuureilla ja swap-markkinoilla. Uutiset viimeaikaisista kaupankäyntimääristä ovat levinneet finanssimaailman kaukaisiin kolkiin. Vaikka tämä rahoitusväline ei vieläkään ole yleinen keskimääräiselle sala-kauppiaalle, optioiden esiintyminen useimmissa tunnetuissa pörsseissä on vain ajan kysymys.

Tässä artikkelissa selitämme vaihtoehdot ja puhumme niiden ominaisuuksista yksinkertaisilla sanoilla. Tee itsellesi kuppi kahvia tai teetä; se on mielenkiintoinen ja informatiivinen matka.

Vanha on jälleen uutta 

Salausvaluuttamarkkinat kehittyvät nopeasti, tarjoten yhä enemmän valinnanvaraa rahoitusvälineille ja mahdollisuuksia spekuloida. Vaikka futuurien kirkkaus ei ole vielä sammunut, uudenlainen johdannainen, vaihtoehdot, on käynyt läpi katon.

Kiinnostus BTC-optioihin lisääntyi merkittävästi markkinoiden äärimmäisen volatiliteetin jälkeen 12. maaliskuuta 2020. BTC-optioiden avoimien positioiden aktiivista kasvua havaittiin kaikissa saatavilla olevissa pörsseissä. Pelkästään Chicagon kauppatavaran pörssissä (CME) avoin kiinnostus kasvoi 10%, ja optiomarkkinat kasvoivat viime kuussa 50% ja olivat 1,5 miljardia dollaria.

Optiot ovat klassinen johdannaisinstrumentti, joka on tullut kryptovaluuttamarkkinoille perinteisiltä rahoitusmarkkinoilta, joissa tällaisilla johdannaisilla on keskeinen rooli.

Optio on monimutkaisempi rahoitusväline kuin futuurituote, joten se ei ole vielä saavuttanut suosiota tavallisten kauppiaiden keskuudessa. Ammattimaisten kauppiaiden ja institutionaalisten yritysten keskuudessa näiden salaustuotteiden kysyntä kasvaa kuitenkin aktiivisesti: voimme nähdä sen yllä olevan kaavion nykyisistä tilastoista. Ehkä niin nopea kiinnostuksen kasvu BTC-optioihin johtuu JP Morgan Chase -analyytikoiden viimeaikaisesta johtopäätöksestä, jossa todettiin, että maaliskuun kaatuminen oli ensimmäinen onnistunut stressitesti Bitcoinille. 

Klassiset Bitcoin-vaihtoehdot ovat nyt esillä säännellyissä pörsseissä, suurten pelaajien, kuten CME, LedgerX ja Bakkt, tarjoilussa sekä sellaisissa sääntelemättömissä pörsseissä, kuten FTX, OKEx ja Deribit, joissa Derebit on ehdoton ennätyshaltija. kaupankäyntimäärä ja avoin korko (on keskiverto jopa 85% markkinoista). Huhtikuussa Binance käynnistettiin yksinkertaistetut lyhytaikaiset vaihtoehdot mobiilisovelluksia käyttäville vähittäiskauppiaille, kun taas Bitfinex ja BitMEX aikoo käynnistää kryptovaluuttaoptiot pian.

Joten mikä on vaihtoehto?

Ensinnäkin on tärkeää huomata, että emme kuvaile binaarivaihtoehtoja, jotka ansaitsevat huonon maineen ja ovat kiellettyjä monissa maissa. Tämä artikkeli koskee klassisia vaihtoehtoja, jotka on ratkaistu BTC: ssä.

An Vaihtoehto on johdannainen, joka perustuu mihin tahansa kohde-etuuteen, tapauksessamme BTC: hen tai ETN: ään. Se on ostajan ja myyjän välinen sopimus, jonka mukaan:

• Ostaja saa oikeuden, mutta ei velvoitetta ostaa / myydä omaisuuserä ennalta määrätyllä hinnalla tietyllä sopimuksen päättymispäivällä;

• Myyjä sitoutuu ostamaan / myymään omaisuuden ostajan pyynnöstä, joka kaupan ajankohtana maksaa myyjälle optiomaksun – kiinteän summan, joka on määritelty sopimuksessa.

• Ennalta neuvoteltua hintaa kutsutaan lakoksi. Lakko on keskeinen kohta, omaisuuden hinta, jonka jälkeen optio tulee kannattavaksi. Kaikki maksut suoritetaan kyseisen hinnan mukaan.

Vaihtoehdot voivat vaihdella ajanjakson mukaan, jonka aikana voidaan käyttää oikeutta niiden maksamiseen:

• Eurooppalainen optiomalli oikeuttaa ostajan toteuttamaan sopimuksen yksinomaan vanhenemispäivänä. Tällaisia ​​vaihtoehtoja tarjoavat CME, Bakkt, OKEx sekä markkinajohtaja Deribit;

• Amerikkalaisen optiomallin avulla tätä oikeutta voidaan käyttää milloin tahansa ennen viimeistä käyttöpäivää. Binance tarjoaa tällaisia ​​vaihtoehtoja yksinkertaistetussa muodossa.

Yksinkertaisesti sanottuna tämä vaikuttaa siihen, voimmeko sulkea kannan sopivalla hetkellä ennen viimeistä käyttöpäivää vai ei.

Vaihtoehdot käytännön asiassa 

Jotta ymmärrämme paremmin tämän sopimuksen mekanismin, katsotaanpa yksinkertainen esimerkki: päätit ostaa kiinteistön ja löysit sen sopivalla hinnalla. Sinulla ei kuitenkaan ole tarpeeksi varoja tähän ostokseen, mutta tiedät, että sinulla on summa käsillä 6 kuukauden kuluttua. Sinä allekirjoitat sopimuksen omistajan kanssa siitä, että tänä aikana (viimeinen voimassaolopäivä) sinulla on oikeus ostaa tämä kiinteistö alkuperäiseen hintaan (lakko), mutta samalla maksat vuokran tästä kiinteistöstä 6 kuukaudeksi ( palkkio).

Mahdolliset skenaariot:

• Tämän kiinteistön markkina-arvo kasvaa kuuden kuukauden aikana 20% (korkeampi kuin lakko). Koska hinta oli kiinteä, saat sopimuksen täyttämällä 20% voiton, josta on vähennetty jo maksettu 6 kuukauden vuokra.

• Kuuden kuukauden markkina-arvo laskee 30%, ja päätät uhrata vuokrasta maksetut rahat (myyjän palkkio), mutta kieltäydyt ostamasta kiinteistöjä, koska sopimushinta on liian korkea ja löydät parempi tarjous.

Täten keinottelun lisäksi optioilla voidaan suojata pää- tai lyhyt positiosi. Esimerkiksi kaivostyöläiset käyttävät aktiivisesti ominaisuutta kiinnittää kaivettujen kolikoiden hinta ja suojautuvat markkinoiden volatiliteetilta. Asiantuntijoiden mukaan vaihtoehtojen suosio kasvaa edelleen vastaavasti.

Vaihtoehtotyypit 

Saattaa olla mahdollisuus ostaa tai myydä kohde-etuus (BTC / ETH).

Soittovaihtoehto – Antaa elinkeinonharjoittajalle oikeuden, mutta ei velvoitetta ostaa kohde-etuus määriteltyyn kiinteään hintaan tulevaisuudessa.

Put-vaihtoehto – Antaa elinkeinonharjoittajalle oikeuden myydä kohde-etuus tulevaisuudessa määrättyyn kiinteään hintaan.

Vastaavasti on neljä mahdollista vaihtoehtokauppatyyppiä:

• Osta ostovaihtoehto;

• Myy osto-optio;

• Osta myyntioptio;

• Myy myyntioptio.

Tällaiset työkalut avaavat erilaisia ​​uusia mahdollisuuksia keinotteluun. Monimutkaisemman rakenteen vuoksi optiot eivät kuitenkaan sovi kaikille markkinaosapuolille. Sijoittajat, joilla on kokemusta spekulatiivisesta kaupankäynnistä, voivat kuitenkin soveltaa tehokkaasti optiostrategioita.

Vaihtoehtostrategiat 

Varoitus! Optiot ovat korkean riskin rahoitusvälineitä, ja niillä tulisi käydä kauppaa erittäin varovasti.

Puhelu- ja myyntioptioiden myynti on riskialttiin strategia, joka soveltuu vain kokeneille markkinaosapuolille. Siksi tarkastelemme yleisimpiä ja yksinkertaisia ​​kaupankäyntistrategioita ottamalla esimerkkinä optioiden ostamisen Deribit-pörssissä. Aloittelijoita kehotetaan harjoittamaan näitä strategioita paperikaupalla ennen etenemistä.

Pitkä puhelu 

Pitkä puhelu on analoginen pitkän sijainnin kanssa. Ostamalla osto-optio, oletat, että kohde-etuuden (BTC / ETH) hinta nousee sopimuksen päättymispäivän lakon perusteella. Jos hinta putoaa lakon alle, saatat menettää vain optiopreemion.

Esimerkki: ostat BTC-ostovaihtoehdon Deribit-pörssissä.

• Vanheneminen. Valitset tietyn vanhentumispäivän – päivämäärän, jolloin uskot BTC: n nousevan määritetyn lakohinnan yläpuolelle. Sinä päivänä pörssi sulkee kaikki tämän sopimuksen mukaiset kaupat ja suorittaa selvitykset automaattisesti.

• Strike on optioiden toimitushinta, piste, jonka jälkeen BTC-optio tulee kannattavaksi. Kaikki ratkaisut toteutetaan lakon mukaan.

• Jos valitset vaihtoehdon, jonka lakko on 9 250 dollaria 31. heinäkuuta voimassaolon päättymispäivään mennessä, yksi sopimus maksaa sinulle 505 dollaria, joka on option myyjän palkkio (voit myös ostaa murto-osan optiosta). Mikä tahansa BTC / USD-kurssi, joka on alle 31. heinäkuuta lakon, aiheuttaa menetystä palkkion määrässä. Vaihtoehto tuo voittoa 9755 dollarin (9250 + 505 dollarin) kannattavuusrajan jälkeen. Potentiaalista voittoa ei rajoita mikään muu kuin BTC-koron kasvu. Kun BTC kasvaa 12 000 dollariin 31. heinäkuuta alkaen, saat voittoa 2152 dollaria, kun riskeeraat vain maksamasi palkkion ostamalla optiota..

Haihtuvilla kryptovaluuttamarkkinoilla kokeneet sijoittajat voivat muuttaa vaihtoehtoja tuottoisaksi työkaluksi. Pääsääntö on valita kohtuullisesti viimeinen voimassaolopäivä, lakko ja palkkion koko.

  • Optio-palkkio on summa, jonka olet valmis menettämään, jos ennusteesi on epäsuotuisa. Yllä olevassa Deribit-vaihtokaaviossa vaihtoehdot ovat voittoa, kun hinta on lakon ylä- tai alapuolella ja merkitty vihreällä. Tällaisten vaihtoehtojen osalta palkkio ja vastaavasti sijainnin syöttökustannukset ovat yleensä korkeammat.
  • Kuitenkin, jos esimerkiksi ennustat, että viimeinen voimassaolopäivä mennessä BTC nousee 15 000 dollariin, kun olet ostanut 31. heinäkuuta halvan vaihtoehdon 11 500 dollarin lakolla 82 dollaria, hintaan 15 000 dollaria. Vaihtoehto on 3480 dollaria. Riski olisi vain 82 dollaria, ja voit ansaita 42x. Tämä on tietysti vain esimerkki, mutta se heijastaa vaihtoehtojen mahdollisuuksia voimakkaan vaihtelun aikana.
  • Jos erääntymiseen on vielä pitkä aika ja vaihtoehtosi on jo voittoa tuottavaa, voit sulkea koko position tai osan siitä tekemällä tarjouksen tilauskantaan ja korjata voiton milloin tahansa ennen erääntymistä.

Pitkä laittaa

Pitkä putki vastaa lyhyttä sijaintia. Ostamalla myyntioptiota oletat, että kohde-etuuden hinta laskee alle lakon vanhentumishetkellä. Jos hinta nousee lakon yläpuolelle, voit vain menettää optiopreemion.

Tämä käsite on sama kuin osto-optiolla, mutta lyöt vetoa siitä, että hinta putoaa lakon alle, ja voittopotentiaalia rajoittaa kuinka alhainen kohde-etuuden hinta laskee.

Haarukka

Haarukka on samanlainen kuin se, että se on samanaikaisesti lyhyt ja pitkä tulevaisuudessa. Strategia, jossa voit hyötyä korkean volatiliteetin ostovaihtoehdoista samalla lakolla, mutta joka on suunnattu vastakkaisiin suuntiin.

Esimerkiksi, ostamme kaksi vaihtoehtoa, yhden osto- ja myyntipisteen, samalla lakolla ja samassa viimeisessä käyttöpäivässä.

• Vaaramme 505 dollarin palkkio yhdessä vaihtoehdossa ja 573 dollarin lisäpalkkio, yhteensä 1078 dollaria.

• Kannattavuusarvo on yli 10 330 dollaria ja alle 8170 dollaria.

• Jos markkinat jatkavat sivusuunnassa liikkumistaan, vaarannamme molempien vakuutusmaksujen summa.

• Kun BTC kasvaa Call-optiolla 12 000 dollariin, voittomme on 2152 dollaria miinus 573 dollarin myyntioptiopreemia, ja seurauksena on 1579 dollaria.

• Jos BTC putoaa esimerkiksi 7000 dollariin myyntioptiolla, voittomme on 1790 dollaria miinus 505 dollaria maksua Call-vaihtoehdosta. Saldomme on 1280 dollaria.

• Tämä strategia on tehokas vain voimakkaassa volatiliteetissa, koska riskien summa on melko merkittävä, joten sinun on valittava huolellisesti lähtökohta.

Kuristaa

Strangle on muunnelma Straddle-strategiasta, mutta sillä on erilaisia ​​lyöntipisteitä. Se on hyödyllinen, kun valitset vaihtoehdon, jolla vähennetään vakuutusmaksun kokonaismäärää (pienennetään riskiä). Ostat myös kaksi vaihtoehtoa, yhden osto- ja myyntivoiton, samassa viimeisessä käyttöpäivässä, mutta erilaisilla lakoilla ja mikä tärkeintä, pienemmillä vakuutusmaksuilla, pienentämällä riskien kokonaismäärää ja tuomalla siten kannattavuusrajaa lähemmäs ja lisäämällä potentiaalista voittoa. Strangle-strategian avulla voit ansaita enemmän kuin Straddle-strategia samalla riskitasolla.

Kuristumisstrategiat voidaan valita erilaisten riski / palkkasuhteiden perusteella, mutta mitä pidempi voitto on, sitä pienemmät mahdollisuudet ovat voittoon. Tässä mielessä Straddle tuottaa todennäköisemmin voittoa. Kun lasket kuristusstrategioita, valitse ne vaihtoehdot, jotka saavuttavat kannattavuusrajan nopeammin. On parempi vahvistaa voitot tai hajauttaa riskit etukäteen.

Ensisijaisen aseman suojaaminen

Keinottelun lisäksi myynti- ja osto-optiot voivat auttaa sijoittajaa turvaamaan ensisijaisen asemansa.

Esimerkki: sinulla on 10000 dollaria, jonka haluat käyttää Bitcoiniin hintaan 9200 dollaria, ja jos korko putoaa 7000 dollariin seuraavana päivänä, kohtaat tappioita, mikä ei ole koskaan miellyttävä kokemus.

  • Tällaiset riskit voidaan kattaa ostamalla myyntioptio, jossa valitset varoituksen omaisuuserän ostohinnan perusteella, analysoimalla yllä olevien kaavojen laskelmat ja vaihtolaskurin avulla. Otetaan 9250 dollarin lakko esimerkkiä varten. Viimeinen voimassaolopäivä on ehdollinen.

  • Ostamme 0,81 BTC: tä käyttämällä 75% summasta ja käytämme 25% summasta ostamaan 4,6 Put -optiosopimuksia.

  • 542 dollarin suuruisella lisämaksulla riski on 2500 dollaria, jos BTC ei putoa alle 9 250 dollarin, kannattavuusraja on 8700 dollaria.
  • Jos BTC jatkaa sivuttaisliikennettä viimeiseen käyttöpäivään asti, voimme menettää koko palkkiosumman.
  • Jos BTC nousee 11 000 dollariin, menetämme 2500 dollaria, mutta 0,81 BTC maksaa 8900 dollaria 7500 dollarin sijaan, jonka käytimme sen ostamiseen, 1400 dollaria kuluistamme katetaan, ja voimme päästä kannattavuuteen, jos omaisuuden lisäkasvusta.
  • Jos BTC putoaa 7000 dollariin, 4.6-myyntioptiomme tuovat meille 8250 dollaria voittoa, ja 0,81 BTC maksaa 5670 dollaria, joten saamme 3920 dollarin voiton alkuperäisestä 10000 dollarista..

Kaikki nämä ovat vain esimerkkejä perusstrategioista, ja näiden strategioiden lisäksi on monia monimutkaisempia ja riskialttiimpia strategioita, joita sinun ei vielä tarvitse tutkia itse, jos vaihtoehdot ovat sinua kiinnostavia.

Strategioita valittaessa on erittäin tärkeää laskea itsenäisesti ja huolellisesti lähtökohta henkilökohtaisen riskienhallinnan ja taloudellisten mahdollisuuksien perusteella.

Yrittänyttä ei laiteta. 

Optiot ovat monimutkaisia ​​rahoitusvälineitä, jotka eivät sovellu aloitteleville kauppiaille suurten riskien takia. Tästä huolimatta kokeneet markkinaosapuolet, kuten keinottelijat, kauppiaat, hedge-rahastot ja kaivostyöläiset, voivat hyötyä tällaisesta välineestä. Optioiden avulla voit käyttää kaupankäyntistrategioiden yhdistelmää muiden instrumenttien kanssa ja suojata riskejä paikan päällä sekä hyötyä volatiliteetista pienin kustannuksin.

Kiinnostus markkinoiden optioihin kasvaa päivittäin, ja pian näistä johdannaisista tulee todennäköisesti standardi kaikille suurimmille kryptovaluutanvaihdoille.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map