Monet teistä tietävät, kuinka tärkeää makrotaloudellinen tausta on Bitcoinille, mutta entä muut salausvaluutat ja digitaalisten omaisuuserien markkinat? Kuinka ne sopivat alalle, jonka rahasatojen ja digitaalisen kullan vertailut usein poistavat käytöstä?

Kuten monien nousevien teollisuudenalojen kohdalla, kryptovaluuttojen takana on useita ikivanhoja takatuulia, joista jotkut ansaitsevat eniten huomiota, mukaan lukien lisääntyvä digitalisaatio, maailmanlaajuinen kasvualijäämä, ennätyksellisen alhaiset korot ja lisääntyvä vaurauden epätasa-arvo.

Digitalisaatio

Ensimmäinen on ehkä ilmeisin: yhä enemmän taloudellista toimintaa digitalisoituu. Jatkuvista ponnisteluista huolimatta digitaalitalouden kasvu on aliarvioitu virallisissa taloudellisissa indikaattoreissa, koska sen vaikutusta BKT: hen ei ole vakioitu prosessi. Ilmaisten digitaalisten tuotteiden ja palvelujen taloudellisten vaikutusten kvantifiointiin liittyy monia haasteita, varsinkin kun tarkastellaan sitä, kuinka taloudellisen toiminnan keskeiset indikaattorit (kuten BKT) lasketaan. Jos emme pysty tunnistamaan tätä, todennäköisimmin sitä ei lasketa.

Otetaan esimerkiksi sosiaalisen median ja hakukoneiden nousu. Kulutamme Facebookin ydintuotetta ilmaiseksi vastineeksi henkilökohtaisista tiedoistamme, joka sitten kootaan, jäsennetään ja myydään useille loppuasiakkaille. Mutta kuinka määrität keskimääräisen hinnan, jonka käyttäjät maksavat Facebookin tai Googlen käytöstä kyseisessä asiassa?

Harvard Business Review yritti kehittää yhteistyössä Felix Eggersin kanssa Groningenin yliopistosta kehyksen ilmaisten digitaalisten tuotteiden ja palvelujen kustannusten tarkalle arvioimiselle. He löysivät tuon Facebookin yksin on tuottanut yli 225 miljardia dollaria kirjaamattomassa arvossa kuluttajille vuodesta 2004.

Lisäksi voidaan tarkastella kuluttajien ylijäämää tai eroa hinnan, jonka kuluttajat ovat valmiita maksamaan, ja ilmaisiin digitaalisiin tuotteisiin ja palveluihin liittyvän todellisen hinnan välillä saadakseen karkean arvion keskivertokuluttajan arvonluonnista. HBR: n samanlainen tutkimus osoitti, että keskimääräinen arvo, jonka yhdysvaltalaiset kuluttajat julkaisevat Wikipediassa on noin 150 dollaria vuodessa. Se on karkeasti 42 miljardin dollarin ylijäämä, joka ei heijastu Yhdysvaltain BKT: hen.

Useimpien arvioiden mukaan digitaalitalouden osuus Yhdysvaltain BKT: sta on 5–8%. Päivitetty raportti Bureau of Economic Analysis -yrityksen (BEA) mukaan digitaalitalouden osuus oli 6,9% (~ 1,35 triljoonaa dollaria) nykyisestä dollarin bruttokansantuotteesta (~ 19,5 triljoonaa dollaria) vuonna 2017, kun se vuonna 1997 oli 5,9%. biljoona on varmasti merkittävä, se ei ole läheskään yhtä suuri kuin sellaisten teollisuudenalojen, kuten kiinteistö, hallitus tai teollisuus, osuus.

BEA havaitsi myös, että digitaalitalouden todellinen lisäarvo kasvoi keskimäärin 9,9 prosenttia vuodessa vuosina 1998–2017 verrattuna koko talouden 2,3 prosentin kasvuun.

Kun otetaan huomioon maailmanlaajuinen siirtyminen kohti digitalisaatiota, tämä melkein takaa, että digitaalinen talouskasvu jatkaa kaikkialla taloudellisen toiminnan kasvua nopeammin. Jos päätöksentekijöillä on mahdollisuus kääntää laskusuunta, heidän on todennäköisesti luotava kutsuvampi ympäristö, joka kannustaa teknologiseen innovaatioon ja muutokseen sen sijaan, että estäisi sitä.

Globaalin kasvun alijäämä

Jos puhumme kasvusta (tai sen puutteesta), maailman BKT: n kehityskaavio seuraaville 5–10 vuodelle jättää paljon toivomisen varaa. Jo ennen kuin COVID-19 käänsi maailman ylösalaisin, taloudellinen toiminta (varsinkin kehittyneissä talouksissa) oli suhteellisen kauheaa. Ei ole yllättävää, että kasvava omaisuus on laskenut viime aikoina, vaikka sijoittajat kaipaavat pelin jatkamista.

COVID-19: n laskeuma on jättänyt meille maailmanlaajuisessa kasvussa huomattavan viiveen aikaisempiin ennusteisiin verrattuna. BKT: n odotetaan kasvavan 3,1% vuonna 2020 ja 3,25% vuonna 2020 ja 2021, mikä vastaa noin 5,6 biljoonan dollarin taloudellista toimintaa ensi vuoden loppuun mennessä. Nykyiset ennusteet viittaavat kuitenkin 3,7 prosentin supistumiseen vuonna 2020, jota seuraa 5,1 prosentin kasvu vuonna 2021 talouden elpyessä.

Nämä arviot viittaavat myös ~ 4,6 biljoonan dollarin reikään viimeaikaisiin odotuksiin. Jos maailmantalous kutistuu tänä vuonna 3,7%, kuten monet analyytikot ennustavat, globaalin BKT: n on kasvava 10,5% vuonna 2021, jotta voimme palata aiempiin ennusteisiin. Ei ole yllättävää, että perusskenaariossamme oletetaan, että päätöksentekijät jatkavat nykyistä tietään lisäämällä verotukea, joka rahoitetaan korkeammalla velan kaupallistamisella. Sopeutuva raha- ja finanssipolitiikka jatkuu lähitulevaisuudessa.

Kun odotettu tuotto pienenee, sijoittajien on pakko etsiä vaihtoehtoisia tapoja saavuttaa keskimääräistä korkeampi tuotto. Osa pääomasta menee perinteisiin vaihtoehtoisiin sijoituksiin (pääomasijoitusrahastot, hedge-rahastot, riskipääoma jne.). Mutta uskomme, että merkittävä osa siitä tulee tiensä salaukseen ja digitaaliseen omaisuuteen, kun otetaan huomioon, kuinka harvat sektorit pystyvät nyt paremmin sijoittumaan massiiviseen markkinoiden laajentamiseen.

Ennätyksellisen alhaiset hinnat

Olisi aliarviointia sanoa, että sijoittajat ja säästäjät ovat nälkäisiä voittoa. Lähellä nollaa tai negatiiviset korot painostavat edelleen sekä suuria pääomanjakelijoita että yksittäisiä säästäjiä, etenkin kun otetaan huomioon jatkuva inflaatiopaine.

Maailman poliitikot ovat tehneet selväksi, etteivät ne nosta korkoa lähitulevaisuudessa. Keskuspankin oma hajontakaavio (joka seuraa Fedin virkamiesten ennusteita keskuspankin keskeisestä viitekorosta) viittaa siihen, että lyhytaikaiset korot pysyvät nollaan ainakin vuoteen 2022 saakka.

Toisaalta voit avata BlockFi-tilin heti ja alkaa ansaita korkoa USDC: lle korolla, joka on noin 3 kertaa korkeampi kuin mitä antelias säästötili voi tarjota. Ensimmäiseen liittyvä riski on tietysti luonnostaan ​​korkeampi, mutta on ilmeistä, että ”kryptausdollarit” tai muut fiat-kiinteät valkoviinit tuovat lähitulevaisuudessa korkeampia säästöjä kuin perinteiset pankkipalvelut. Lisäksi protokollien lisääntynyt yhteentoimivuus tarjoaa myös enemmän vaihtoehtoja sijoittajille, jotka ovat kiinnostuneita osallistumaan digitaalisen omaisuuden markkinoihin.

Varallisuuden eriarvoisuuden lisääntyminen

Koskimme tätä aihetta yksityiskohtaisemmin yhdessä edellisistä artikkeleista, joten emme käsittele yksityiskohtia tänään. Mutta avoimet luottamattomat verkot, joilla on konkreettista rahapotentiaalia, tarjoavat ennennäkemättömiä mahdollisuuksia useimmille ihmisille ja kotitalouksille, jotka tuntevat itsensä jälkeen jääneiksi. Jätimme tämän viimeiseksi, koska uskomme, että suurin potentiaali houkutella massoja kryptovaluuttoihin on poikkeuksellisen kaukana toteutumisesta.

Mitä tulee tämän alueen mahdollisuuksiin, Bitcoin herättää useimpien ihmisten huomion kryptovaluuttojen ulkopuolella. Silti joillakin sen suurimmista matkustajista on myös merkittävä vaikutus koko alaan. Olemme edelleen tämän polun aivan alussa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me