Viimeaikaiset tapahtumat, jotka ovat johtaneet Norjan tähtitieteelliseen kasvuun Dogecoin (DOGE) ovat epäilemättä tuoneet suosiota itse kolikolle ja yhteisölle, joka on muodostunut ns. ”meme-kolikoksi”. Alun perin huvin vuoksi luotu kryptovaluutta ja sen ympärille muodostunut yhteisö ovat vaikuttaneet suuresti hajauttamisen kehitykseen ja popularisointiin.

Tämän päivän artikkelissa puhumme Dogecoinin suosion syistä ja tarkastelemme kolikon tähtitieteelliseen kasvuun johtaneiden tapahtumien vaikutusta koko sen olemassaolon ajan.

Miksi koira (e)?

Dogecoin on kryptovaluutta, jonka perustivat ohjelmoija Billy Marcus, joka loi muokatun Litecoin-lompakon – dogecoin-qt ja Adoben entinen markkinointipäällikkö Jackson Palmer. Kehittäjien mukaan kolikon tarkoituksena oli mahdollistaa yksinkertaiset, edulliset ja nopeat tapahtumat.

Dogecoin perustuu Luckycoin, joka puolestaan ​​oli Litecoinin haarukka. Salausvaluutta käyttää työtodistusta (PoW) -algoritmia eikä sillä ole kokonaistoimitusrajaa. Kolikoiden lyöntirajan puuttuminen antaa järjestelmän ylläpitää noin 100 miljardia DOGE: tä liikkeessä, mikä takaa jatkuvan kiinnostuksen kaivoksen ja lohkoketjun varmistamiseen.

Dogecoinin symboli – Shiba Inu – on japanilainen koirarotu, joka on suosittu verkkomemina ja edustaa tekijöiden suhtautumista kryptovaluuttaan alkuaikoina. Hanke alkoi nopeasti kehittyä, ja sen kuuden vuoden aikana sen arvo nousi yli 200 kertaa.

Ensimmäiset voitot

Joulukuun alussa 2013 DOGE nousi yli kolminkertaiseksi Kiinan uuden kryptovaluuttapolitiikan ja Kiinan keskuspankin suositusten mukaisesti rahoituslaitoksille bitcoin-kaupan kieltämiseksi. Alkuperäisen räjähtävän kasvun jälkeen kolikko menetti sen jälkeen yli 80% arvostaan.

Joulukuun alussa 2013 kolikko tuli cryptocurrency -yhteisön valokeilaan, kun Dogecoin-lompakon käyttäjät hakkeroitiin noin 21 miljoonalle DOGE: lle, joka tapahtuman ajankohtana oli noin $ 13,000 USD, kun DOGE: n hinta vaihteli noin $ 0.0006. 

Ensimmäisen pudotuksen jälkeen kolikon arvo nousi jälleen jo joulukuun puolivälissä. Hintojen nousu oli lähes 600%, ja kolikon arvoksi arvioitiin 0,00151 dollaria.

ominaisuudet

DOGE: n tärkeimmät edut ovat verkkotapahtumien edullisuus ja nopea nopeus. Verkkomaksu on aina yksi DOGE siirtomäärästä riippumatta. Tämä on yksi syy siihen, miksi DOGE: tä käytetään usein varojen siirtämiseen pörssien välillä.

Aluksi DOGE: n liikkeeseenlasku rajoitettiin 100 miljardiin kolikoon; mutta ennalta louhittujen kolikoiden suuren määrän ja vähäisten kaivostarpeiden vuoksi lyötyjen kolikoiden määrä saavutti 98 miljardia vuonna 2014. Tästä syystä liikkeeseenlaskurajoituksista päätettiin päästä eroon, ja tänään on noin 128 miljardia louhittujen kolikoiden määrä kasvaa 5% vuodessa.

Dogecoin-yhteisö on yksi aktiivisimmista kryptovaluutta-avaruudessa. Dogecoin subreddit on yli 800 000 osallistujaa, josta todellisuudessa tuli Dogecoin-säätiö – voittoa tavoittelematon järjestö, joka on suunniteltu popularisoimaan kryptovaluutta ja tekemään siitä helposti saatavissa oleva ja houkutteleva hyväntekeväisyystapahtumien kautta.

Vuonna 2014 säätiö onnistui keräämään noin 55 000 dollaria vaaditusta 120 000 dollarista tukemaan Jamaikan bobikelkajoukkueita Sotšin olympialaisissa. Ironista kyllä, joukkue päätyi viimeiselle 29. sijalle. 

Dogecoin-säätiön seuraavan projektin tarkoituksena oli auttaa kuivuuden kärsimää syrjäistä Itä-Kenian aluetta. Dogecoin-säätiö, yhdessä voittoa tavoittelemattoman hyväntekeväisyysjärjestön Charitywaterin kanssa, pystyi keräämään 40 miljoonaa DOGE: tä (eli noin 30000 dollaria tuolloin).

Lisäksi vuonna 2014 yhteisö keräsi noin 55 000 dollaria rahoittamaan NASCAR-kuljettajaa, joka kilpaili Dogecoin-logolla varustetulla “Moonrocketilla” useissa tapahtumissa..

Dogecoin tänään

Vaikka Dogecoinia pidettiin vitsinä alkuaikoina, tänään se on:

  • Kolikko, jonka markkina-arvo on lähes 4 miljardia dollaria;
  • 800 000 jäsenen yhteisö;
  • Salausvaluutta, joka esitetään suurimmissa pörsseissä;
  • Suosittu maksutapa ja siirrot.

Tämän lisäksi Dogecoin-ekosysteemi koostuu valtavasta määrästä lompakoita, kolikkopooleja ja yksittäisiä kaivostyöläisiä. On myös yritetty kehittää siltoja käyttämään Dogecoinia muiden lohkoketjujen kanssa.

Tällainen projekti oli Dogethereum, maksuverkko, joka käytti älykkäitä sopimuksia ja antoi mahdollisuuden suorittaa yksinkertaisia ​​ja kohtuuhintaisia ​​maksuja sekä siirtää varoja Dogecoinin välillä & Ethereumin estoketjut. Tällaisia ​​siltoja voitaisiin mahdollisesti käyttää osallistuvien lohkoketjujen skaalaamiseen.

Kuitenkin, kun ETH: n hinta laski 100 dollariin per merkki 2018: ssä, projektin varat loppuivat ja lopetettiin. Tällä hetkellä ei ole tietoa jatkokehityksestä.

Suurin koiraralli

Vuonna 2017 ICO-puomin aikana Dogecoin nousi 80 000 prosenttia yhdessä vuodessa ja oli joissakin pörsseissä 0,018 dollaria vain menettääkseen yli 80 prosenttia arvostaan ​​sen jälkeen. 

Mutta tästä pudotuksesta huolimatta vuoden 2021 alussa Dogecoinin hinta asetti uuden ATH: n, joka oli lähellä 5 senttiä meme-kolikkoa kohden. Hintojen nousu johtui Elon Musk’sista twiitti, mikä muistutti seuraajiaan hänen tuestaan ​​Dogecoinille, jota seurasi pumppu WSB: n subreddit-osallistujilta, jotka päättivät sukeltaa salaukseen häiritsemällä perinteisiä finanssimarkkinoita.. 

Bottom line

Dogecoin on kätevä tapa maksaa sosiaalisen median sisällöstä sekä lahjoittaa ja aloittaa siirrot. Lisäksi se on viime aikoina saanut paljon yhteisön tukea. 

Dogecoin on varmasti projekti, jolla on mielenkiintoinen historia. Meme-pohjaisen digitaalisen kolikon vaikutus koko kryptovaluuttamarkkinoiden muotoiluun on herättänyt myös valtavan paljon huomiota käyttäjiltä, ​​jotka eivät tunne kryptovaluuttoja. Dogecoinista, joka on vitsi, on tullut legenda salaustilasta … jättäen jälkensä digitaalisten valuuttojen historiaan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me