NFT-markkinoiden tila

Vaikka CryptoKitties melkein johti Ethereum-verkon kaatumiseen, kokeilu siitä, olisiko kysyntää digitaalisesti niukalle keräilykohteelle, osoittautui selvästi menestykseksi. Lähes välittömästi CryptoKittiesin menestyksen jälkeen riskipääomarahoja kaadettiin NFT (Non-Fungible Token) -tilaan “tavanomaista” käyttöä varten. Yleisesti ottaen NFT-tunnukset ovat jännittäviä, koska ne kykenevät muuttamaan digitaalisen omaisuuden omistajuuden (mikään keskitetty yksikkö ei voi viedä niitä pois), siirrettävyydestä (ei aidattuja puutarhoja!) Ja aitoudesta (näkemiin väärennökset!).

Katsotaanpa teollisuudenaloja, jotka tällä hetkellä kohtaavat häiriöitä NFT: n käyttöönotossa.

Taide

Kuva viestiä varten

Joulukuu 2020 merkitsi uutta ennätystä blockchain-pohjaisille taidemarkkinoille, ja ei-vaihdettavien merkkipohjaisten (NFT) kokonaiskaupan volyymi oli 8,21 miljoonaa dollaria markkinapaikkojen, kuten Nifty Gateway, SuperRare, MakersPlace, Async Art ja KnownOrigin joukossa. heitä, Nifty Gateway johtaa pakkausta, ja joulukuussa myytiin noin 6,67 miljoonan dollarin arvosta salakirjoituksia. Joulukuussa yksi sijoittaja saavutti ennätyksen korkeimmasta NFT-hinnasta maksettuaan 777 777 dollaria Mike “Beeple” Winkelmannin digitaalisen taiteen kokoelmasta.

Nyt kun markkinat ovat lämpenemässä, jotkut tunnetuimmat taiteilijat julkaisevat kokoelmia Geminiin omistamassa Nifty Exchange -kaupassa. EDM-tähti Deadmau5 on tehnyt yhteistyötä digitaalisen taiteilijan Michah Dowbakin (alias Mad Dog Jones) kanssa kahden NFT-taidekokoelman julkaisemiseksi, keräten jo 338 000 dollaria viimeisen huutokaupan ollessa vielä kesken. NFT: t ovat yhdistelmä tunnetun multi-Grammy-ehdokkaan Deadmau5: n musiikkia ja Dowbakin taidetta, jolla oli edellinen NFT-kokoelma yhteistyössä DJ 3Lau: n kanssa. Lisäksi tässä kuussa ilmoitettiin, että Rickyn ja Mortyn luoja Justin Roiland julkaisee myös taidesarjan Nifty Gatewaylla. Luojat ovat ymmärtäneet, että omistusoikeuden suojaamisen lisäksi NFT: t ovat loistava uusi väline yhteydenpitoon yleisöönsä.

Keräilyesineet

Kuva viestiä varten

Kuten aiemmin mainittiin, CryptoKitties aloitti NFT-vallankumouksen todistaen, että todella ainutlaatuisten (ja siksi niukkojen) tunnusten luominen voidaan pelata ja soveltaa konkreettisempiin keräilykohteisiin. Dapper Laps, CryptoKitties-luoja, on laajentunut digitaalisten kissojen maailman ulkopuolelle urheiluun ottamalla käyttöön NBA TopShotin. Käyttämällä NFT-tunnuksia omalla Flow-protokollallaan TopShot antaa käyttäjille mahdollisuuden kerätä, esitellä ja vaihtaa pelin sisäisiä “hetkiä”, jotka sieppaavat todellisella kentällä tehdyt liikkeet. Toukokuussa 2020 käyttöönotettuaan rahallisen tuen kourallisesta NBA-tähdestä foorumi on sittemmin kutsunut alukseen 17000 käyttäjää, tallentanut 158000 tapahtumaa ja kerännyt yli 2 miljoonan dollarin tuloja..

Top Shot’s käyttää tällä hetkellä NFT: tä yhdistääkseen kaupankäyntikortteja digitaalisiin leikkeisiin, mutta Dapper Labs sanoi myös kehittävänsä syvällisemmän kokemuksen Top Shotissa nimeltä “Hardcourt”, joka on 3D-peli, jossa NFT: n omistaja ohjaa pelaajia kentällä. Kun käyttäjä on koonnut haluamiensa pelaajien joukkueen peliin, hän voi sitten käyttää omistamiaan hetkiä pelaajien kykyjen parantamiseen.

Virtuaalivarat

Kuva viestiä varten

Pelimaailma on jo pitkään ollut digitaalisen omaisuuden suhteen käyrän edellä, ja 2000-luvun alussa on syntynyt suuria markkinapaikkoja kuten World of Warcraft. NFT: n käyttöönotto antaa kuitenkin pelialustoille mahdollisuuden nostaa pelinsisäiset ostot uudelle tasolle. Nyt kun jokainen tuote on todistettavasti ainutlaatuinen ja helppo siirtää, käyttäjät voivat nyt helposti siirtää virtuaalivaroja peleissä ja pelialustoilla, vaihtaa helposti tavaroita ja osallistua tehokkaampiin ja luotettavampiin pelivarojen markkinapaikkoihin.

Toinen virtuaalinen voimavara, joka hyötyy aloittelijoiden virrasta, ovat verkkotunnukset. Yksi tunnetuimmista yrityksistä, jotka yrittävät mullistaa verkkotunnuksia NFT: n avulla, on pysäyttämättömät verkkotunnukset. Kun vaaditaan, käyttäjillä on täydellinen hallinta verkkotunnuksistaan ​​myöntämällä ERC-721-tunnus. Tämän standardin rakentaminen helpottaa kehittäjien integroitumista pysäyttämättömiin verkkotunnuksiin ja antaa käyttäjien hallita verkkotunnuksensa omistusta mistä tahansa yhteensopivasta lompakosta, pörssistä tai markkinapaikasta.

Yksi NFT: n abstrakteimmista toteutuksista voi olla myös yksi kunnianhimoisimmista projekteista. Decentraland, Ethereumissa isännöity virtuaalinen “maailma”, on virtuaalivarojen maailma, josta käyttäjät voivat ostaa kiinteistöjä ja muita tuotteita käyttämällä alkuperäistä MANA-tunnusta (joka on ERC20-tunnus). Lisäksi on pelin sisäinen museo, joka toimii markkinapaikkana, josta käyttäjät voivat ostaa peliin ladattua NFT-taidetta. Vaikka Decentralandin kaltaiset projektit saattavat nyt tuntua liian kunnianhimoisilta, NFT: llä on varmasti rooli AR-hankkeiden rakentamisessa tulevaisuudessa.

Kauppapaikka

Kuva viestiä varten

Jotta kaikentyyppiset NFT: t saisivat käyttöönoton, yksi tärkeimmistä näkökohdista on markkinapaikka, joka tarjoaa helpon likviditeetin ja näiden varojen siirron. Niinpä yksi NFT: n tärkeimmistä toimijoista on OpenSea, NFT-markkinapaikka, joka myy keräilytuotteita, kauppakortteja, verkkotunnuksia ja pohjimmiltaan kaikkea muuta, mikä voidaan esittää NFT-tunnuksena. Tammikuusta 2018 lähtien OpenSea raportoi, että 70 000 ETH: n kaupankäyntimäärää on kulunut OpenSea-älykkäiden sopimusten kautta. Vuonna 2020 OpenSea on keskimäärin yli miljoona dollaria kuukausittain käynyt kauppaa ja saavuttanut kaikkien aikojen korkeimman 3 miljoonan dollarin volyymin yhdessä kuukaudessa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map