Olemme toistuvasti havainneet, kuinka sekä tavalliset kansalaiset että institutionaaliset sijoittajat kiinnostavat salausmarkkinoita. Entä jos päätät myös ostaa salauksen? Minne sinun pitäisi mennä? Keneen sinun pitäisi ottaa yhteyttä? Tässä artikkelissa tarkastelemme suosittuja tapoja ostaa krypto-valuuttoja fiatilla, mukaan lukien ne, joita henkilökohtaisesti käytämme. Tässä artikkelissa esitetyt materiaalit eivät ole minkään tietyn alustan suosituksia.

Pörssit

Pari vuotta sitten ei ollut helppoa löytää keskitettyä pörssiä, joka tarjosi mahdollisuuden ostaa salausta fiatilla, lukuun ottamatta Yhdysvaltojen markkinoilla toimivia, kuten Coinbase. Salausalan suosion kasvaessa kuitenkin yhä useammat hyvämaineiset pörssit sisällyttävät fiat onramppeja rakenteeseensa.

Esimerkiksi Binance, kumppanina Koinalin kanssa lisätään mahdollisuus ostaa kryptovaluuttoja fiatilla luotto- ja maksukorttien kautta syyskuussa 2019. Aivan alussa voitiin ostaa BTC, ETH, LTC, XRP ja BCHABC Visa ja Mastercardin avulla melko suurella 2,5%: n maksulla..

Tällä hetkellä Binance toimii Häiritsevä ja tarjoaa mahdollisuuden ostaa 18 kryptovaluutta hyväksymällä 54 fiat-valuuttaa, mikä tekee suositusta pörssistä yhden mukavimmista niille, jotka haluavat aloittaa kaupankäynnin heti. KYC on pakollinen hyödyntämään palvelua.

P2P-vaihdot

P2P (peer to peer) -vaihto on ollut ja on edelleen yksi suosituimmista ja syvälle juurtuneista tavoista ostaa kryptovaluuttoja. Tämän tyyppinen palvelu sisältää yksityisilmoitusten tekemisen kryptovaluutan ostamisesta tai myymisestä, sopivan valuuttakurssin valinnasta ja vaihdon ehdoista. Tällä hetkellä maailman suosituin P2P-vaihto on Localbitcoins, viikoittaisella kaupankäyntimäärällä keskiarvo 40 miljoonalla dollarilla. Localbitcoins tarjoaa mahdollisuuden ostaa Bitcoinia 240 maassa.

On muitakin suosittuja P2P-pörssejä, kuten Bitzlato, joka tarjoaa seitsemän suurimman kryptovaluutan ostamisen 28 maasta ja Paikalliset salaukset, hajautettu analoginen Localbitcoins, jossa on laaja valikoima kryptovaluuttoja.

Lisäksi on syytä mainita, että syyskuussa 2019 käynnistettiin myös “People’s Exchange” Binance kätevä P2P-vaihto-toiminto alustallaan, joka auttoi houkuttelemaan merkittävän osan P2P-valuuttamarkkinoista.

P2P-valuuttamarkkinoiden erityispiirteitä ovat palkkioiden ja valuuttakurssien lisääntynyt vaihtelu maittain sekä osallistujien epäreilun käyttäytymisen riskit. Siksi takuukysymys on ensisijainen alustan valinnassa, samoin kuin kunkin yksittäisen salausvaluuttamyyjän luokittelu alustalla. Lisääntyvien varotoimenpiteiden vuoksi suurin osa P2P-alustoista seurasi vaihdon esimerkkiä ja on ottanut käyttöön pakollisen KYC: n.

Usean valuutan lompakot

Salakirjojen yleisen ja etenkin salauksen selvityksen kasvavan kysynnän vuoksi monet online-monivaluuttaiset lompakot ja maksujärjestelmät alkoivat tarjota mahdollisuuksia vaihtaa kryptovaluuttoja fiat-valuuttoihin. PAYEER ja Advcash kannattaa huomata suosittujen ratkaisujen joukossa. Tällaisten palvelujen vaihtopalkkiot ovat usein ylihinnoiteltuja.

Salausautomaatit

Jokin aika sitten offline-päätelaitteita kryptovaluuttojen myyntiin alkoi esiintyä eri kaupungeissa ympäri maailmaa. Tämä menetelmä menetti kuitenkin nopeasti suosionsa kalliin ylläpidon, korkeiden palkkioiden ja liian pitkien viiveiden vuoksi, jotka liittyivät kryptovaluuttojen vastaanottamiseen oston yhteydessä. Lisäksi kryptovaluuttojen ostaminen kaduilla on täynnä tiettyjä fyysisiä riskejä.

Yksityinen offline-vaihto on ollut ja on edelleen yksi suosituimmista tavoista ostaa salausta fiatilla. Rakenteensa vuoksi nämä yritykset hyötyvät valtavasta varjo-liikevaihdosta. Tällaisia ​​offline-palveluja tarjotaan monissa suurissa kaupungeissa ympäri maailmaa niille, joiden on vaihdettava erityisen suuri summa tai jotka haluavat välttää verotusta. Tällaiset palvelut tarjoavat melko houkuttelevia valuuttakursseja, mutta tällaiseen salauksen hankkimiseen liittyy erittäin suuria riskejä. Lienee tarpeetonta sanoa, että koska tällä markkinoilla on aktiivisesti ansoja välittäjäjärjestelmien ja huijareiden valtavan määrän vuoksi, sinulle voi jäädä ilman rahaa. Jos päätät käyttää tätä menetelmää, sinun on oltava 100% varma palveluntarjoajan luotettavuudesta.

Turvallisuus ennen kaikkea 

Minkä menet valitsetkin, muista, että kryptovaluutan ostaminen fiatilla on usein vaarassa, ja huijarit, jotka haluavat hallita varojasi, ovat aina jossain siellä, etenkin huonosti säännellyillä kryptovaluuttamarkkinoilla. Siksi tarkista huolellisesti vaihtovaihtoehdot ja kaupat tietojenkalastelulinkkien, luokitusten ja myyjien ja ostajien luotettavuuden suhteen ja tee valinta tunnettujen alustojen hyväksi avoimilla mekanismeilla ja takuilla.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me