Matka DeFi-universumin läpi: omaisuuden tokenisaatio

Jos tarkastelet DeFi-ekosysteemiä laajemman linssin kautta, näet, että hajautetut rahoitushankkeet toimivat ja kehittyvät suunnilleen kaksitoista suuntaan. Pyrkimys siirtyä hajautettuun muotoon melkein kaikesta, mikä liittyy perinteiseen rahoitusjärjestelmään, tarkoittaa myös pyrkimystä siirtyä mahdollisimman nopeasti uudentyyppisiin vuorovaikutuksiin rahoitusvälineiden kanssa ja näiden vuorovaikutusten hajauttaminen.

Tässä artikkelissa keskustelemme omistusoikeuksien digitalisaatiosta, tarkastelemme projekteja, jotka tarjoavat työkaluja digitaalisen omaisuuden luomiseen, ja puhumme tokenisaation vaikutuksesta perinteisten rahoitusvälineiden kykyihin.

Omaisuuden tokenisaatio

Kaikilla varoilla, olivatpa ne arvopapereita, osakkeita tai kiinteistöjä, on tiettyjä arvoesityksiä. Rahoitusvaroja on yksinkertaisemmin edustaa. Tämä tarkoittaa, että niiden arvo voi vaihdella riippuen varoista, joissa niitä edustetaan. Se tarkoittaa myös, että edustetut varat voidaan helposti vaihtaa, siirtää tai muuntaa. Blockchain-tekniikan lisääntyessä ja kyvyllä suorittaa toimintoja, kuten tokenisaatio ja tapahtumien toteutus, omaisuuden esittämisprosessi on tullut paljon yksinkertaisemmaksi ja johtanut uusiin mahdollisuuksiin.

Omaisuuden tokenisaatio on sellaisten digitaalisten rahakkeiden luominen, joiden arvo on pantattu ja joiden kokonaishinnan tulisi olla yhtä suuri kuin muunnetun objektin (omaisuuden) arvo, niiden edelleen vapauttamiseksi kaupankäyntiin, siirtoon tai omistukseen.

Omaisuusmerkinnät tarjoavat:

  • Alueellisten esteiden poistaminen
  • Välittäjien poissaolo;
  • Investoinnit ilman fyysistä läsnäoloa;
  • Turvallisuus;
  • Yksityisyys;
  • Muuttumattomuus;
  • Esteettömyys.

Jossakin määrin omaisuuserien merkintä toteutettiin jo kauan ennen hajautetun rahoituksen suosion nousua. Esimerkiksi Liquid-sivuketjun Issued Assets (IA) -työkalun avulla voit luoda omia tokenoituja resurssejaan missä tahansa määrin, ja Blockstreamin Confidential Assets -protokolla antaa sinun siirtää nämä varat verkon kautta näyttämättä muille osallistujille tällaiset siirrot. 

Polymath-verkosto

Polymath on ERC20-pohjainen blockchain-alusta, joka toimii palveluntarjoajana tunnusten luomisessa, myöntämisessä ja hallinnassa. Polymath toimii oppaana liikkeeseenlaskijoille, jotka haluavat käynnistää tunnuksensa kaikkien sääntelysääntöjen mukaisesti. 

Polymesh-yritysomistuksessa oleva PoS Blockchain, joka on rakennettu erityisesti suojaustunnusten luomiseen ja hallintaan, varmistaa tarkastuksen yksityisyyden, omaisuuden tunnistamisen, suojauksen ja tarjoaa työkaluja tokenien hallintaominaisuuksien parantamiseen. 

Projektissa pyritään optimoimaan ERC-rajapinnat perinteisten resurssien sisällyttämiseksi. Polymath ST-20 -standardi on jatkoa ERC-20-standardille, ja se lisää omaisuuden joustavuutta, ja sillä on joitain lisäominaisuuksia, joita tarvitaan arvopaperien tokenointiin.   

Neufund

Neufund on Ethereum-pohjainen yhteisöalusta, joka yhdistää lohkoketjutilan ja investointisektorin. Neufund tarjoaa yrityksille ja startup-yrityksille infrastruktuurin uuden tyyppisten omaisuuserien vapauttamiseksi vuorovaikutuksessa Ethereumin älykkäiden sopimusten kanssa. Sivusto tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa yrityksiin ostamalla osakemerkkejä, jotka vastaavat osakkeita. Tätä menettelyä kutsuttiin nimellä ETO (Equity Token Offerings) ja se antoi sijoittajille mahdollisuuden hankkia osan omistuksesta blockchainissa.

Neufund-alusta tarjoaa liikkeeseenlaskijoiden ja sijoittajien väliseen vuorovaikutukseen työkaluja, joihin kuuluvat päivitykset, äänestykset, lisärahoituskierrokset jne.

Alustalla on sisäinen NEU-tunnus, jonka sijoittajat voivat saada palkkiona panoksistaan ​​ja käyttää sitä palvelujen maksamiseen ja osallistumiseen alustan kehittämiseen. NEU-protokollan tunnuksen lisäksi EURT: n sidottu tunnus on saatavana Neufundissa, joka on alustan ensisijainen valuutta, jossa käyttäjien investoinnit ovat määräisiä. Yritykset voivat kuitenkin päättää itse, missä valuutassa ETO pidetään.

Templum

Templum on alusta säännellylle kaupalle ICO-rahakkeiksi luokitelluilla rahakkeilla. Yhtiö tarjoaa turvakoodien liikkeeseenlaskupalveluja sääntelyviranomaisten vaatimusten mukaisesti. 

Templum tarjoaa säännellyn markkinainfrastruktuurin digitaaliselle omaisuudelle, joka sisältää lohkoketjua tukevan alustan varainhankinnalle ja toissijaiselle kaupankäynnille. Vuonna 2018 Templum osti vaihtoehtoisen kaupankäyntijärjestelmän (ATS) Liquid M Capital, alustan “tokenoiduille varoille”, jonka avulla käyttäjät voivat käydä kauppaa kryptovaluutoilla Yhdysvaltojen alla. arvopaperisäännöt. 

Samanlaisia ​​palveluita tokenoiduilla omaisuuserämarkkinoilla tarjoavat yritykset, kuten Coinlist, joka isännöi Filecoinin ensimmäistä ICO-säänneltyä projektia, ja Overstock, joka tarjoaa kolikoiden ensimmäisiä sijoituspalveluja SAFT-menettelyjen mukaisesti..

OpenLaw Finance

OpenLaw Finance on avoimen lähdekoodin projekti, joka tarjoaa malleja oikeudellisten sopimusten tekemiseksi älykkäiden sopimusten avulla sekä mahdollisuuden käynnistää henkilökohtaisia ​​laillisia tokenoituja rahoitustuotteita, jotka perustuvat Ethereum blockchainiin.

OpenLaw Finance -käyttäjät voivat luoda ja laskea liikkeeseen arvopapereita, joukkovelkakirjoja ja muita velkaperusteisia varoja, henkisiä johdannaisia ​​ja merkitä tavaroita. OpenLaw Finance on kytketty hajautettuun 0x-vaihtoon, ja sillä on välttämättömät työkalut AML / KYC-toimenpiteiden suorittamiseen.

Tokensoft

Tokensoft-alusta on toinen omaisuuden tokenointiprojekti, joka tarjoaa työkaluja rahakkeiden käynnistämiseen ja myyntiin sekä tallennusratkaisun, joka tarjoaa turvallisen hallinnan ERC-1404-yhteensopiville arvopapereille. Vuonna 2019 Yhdysvallat Securities and Exchange Commission (SEC) myönsi Tokensoftille luvan käynnistää sijoituspankki operoimaan merkinnöillä varustettuja varoja.

Tinlake

Tinlake antaa sinun käyttää epälikvidejä varoja saadaksesi rahoitusta ja saadaksesi lainoja omin ehdoin. Tinlake on älykäs sopimus Ethereum-verkossa, joka muuttaa ei-vaihdettavat merkit (NFT) ERC-20-tunnuksiksi, joilla on edelleen pääsy hajautettuihin luottoprotokolliin. 

Tinlake tarjoaa mahdollisuuden yhdistää NFT: t ja älykkäät sopimukset ja käyttää niitä vakuudeksi vakiomallien lainaamiseen.

Johtopäätös

Omaisuusmerkintä on pitkä prosessi perinteisten rahoitusvälineiden siirtymisessä kohti lohkoketjua. Tokenisaation alalla toteutettavien projektien ja yritysten vuorovaikutus sääntelyviranomaisten ja institutionaalisten yritysten kiinnostuksen kanssa hajautetun rahoituksen alalla osoittaa edellytykset blockchain-tekniikan, kryptovaluuttojen ja digitaalisen omaisuuden laajemmalle käyttöönotolle ja suosimiselle.

Älykkäät sopimukset ja lohkoketjut voivat tarjota mahdollisuuden merkitä taloudellisia, hyödykkeitä, henkilökohtaisia, epälikvidejä, ei-vaihdettavia ja vaihdettavissa olevia omaisuuseriä. Tokenisaation avulla voit automatisoida omistajuuden siirron älykkäillä sopimuksilla, mikä poistaa välittäjien tarpeen ja säästää kustannuksia alentamalla maksuja. 

Tarkan oikeudellisen ja sääntelykehyksen luominen tokenisaatiota varten helpottaa hajautetun rahoituksen käyttöönottoa.

Vastuuvapauslauseke: Tämän artikkelin sisältöä ei ole tarkoitettu taloudelliseksi neuvonnaksi, eikä sitä tule kohdella sellaisenaan. 3commas ja sen kirjoittajat eivät ole vastuussa voitoistasi tai tappioistasi tämän artikkelin lukemisen jälkeen. Artikkeli on esitetty antamaan lukijoille yleistä tietoa. Tässä on vain henkilökohtainen kokemus. Käyttäjän on tehtävä oma riippumaton tutkimus tehdäkseen tietoisia päätöksiä salausinvestoinneistaan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map