Matka DeFi-universumin läpi: Hajautettu tunnistaminen

Jos tarkastelet DeFi-ekosysteemiä laajemman linssin kautta, näet, että hajautetut rahoitushankkeet toimivat ja kehittyvät suunnilleen kaksitoista suuntaan. Pyrkimys siirtyä hajautettuun muotoon melkein kaikesta, mikä liittyy perinteiseen rahoitusjärjestelmään, tarkoittaa myös pyrkimystä siirtyä mahdollisimman nopeasti uudentyyppisiin vuorovaikutuksiin rahoitusvälineiden kanssa ja näiden vuorovaikutusten hajauttaminen.

Blockchain-pohjaiset tunnistusjärjestelmät ja hajautetut rahoitusprotokollat ​​on suunniteltu tarjoamaan pääsy rahoitusvälineisiin käyttäjille, joilla ei ole mainetta taloudellisesta toiminnasta tai pääsyä perinteisiin rahoitusvälineisiin. Tämänpäiväisessä artikkelissa puhumme DeFi-sektorin tunnistamiseen liittyvästä osasta, KYC-menettelyistä ja siitä, miten ylläpidetään annettuja tietoja.

Hajautettu tunnistaminen

Jotta voimme tunnistaa itsemme verkossa, meidän on annettava tietoja itsestämme todistaaksemme, että olemme juuri sellaisia ​​kuin sanomme olevamme. Tunnistamismenettely vaaditaan esimerkiksi osallistumiseen ICO: hon tai omien tokenoitujen resurssien luomiseen. Kun lähetät kolikoita lompakostasi, tunnistat itsesi avaimiin näiden varojen omistajana. Kun kirjaudut tilillesi pörssissä tai palvelussa, tunnistat itsesi tämän tilin omistajaksi salasanalla.

Käyttäjät tunnistetaan finanssimaailmassa KYC-nimisellä tai ”Tunne asiakkaasi” -menetelmällä, joka on suunniteltu seuraamaan vastapuolia ja heidän tapahtumiaan rahanpesun, petosten torjumiseksi sekä finanssitransaktioiden turvallisuuden parantamiseksi.. 

KYC-menettelyn aikana käyttäjät välittävät osan henkilökohtaisista tiedoistaan ​​kolmannelle osapuolelle. Tämä tarkoittaa, että he eivät voi enää hallita luottamuksellisia tietojaan, ja ne voidaan varastaa, myydä tai käyttää petoksiin.

Toisaalta kieltäytyminen toimittamasta henkilötietoja vie käyttäjältä mahdollisuuden käyttää henkilöllisyyttä vaativia palveluita. Keskitetyille viranomaisille toimitetut tiedot eivät ole sataprosenttisesti turvallisia edes korkean turvallisuustason tarjoavien yritysten kanssa. 

Henkilötiedot, kuten postilokero, puhelinnumero, henkilötodistus, kotiosoite, lompakon osoite, varojen määrä, biometriset tiedot, salasanat jne. – ovat erittäin arvokkaita pimeillä markkinoilla. Tällaisten tietojen saaminen voi johtaa vilpillisiin toimiin, varojen, tilien varastamiseen ja muuhun laittomaan toimintaan. Siksi yksityisten tietojesi hallinta on yksi tärkeimmistä kehitysalueista tällä hetkellä.

Kaikki maailmassa on digitaalisen muutoksen ja integraation prosessissa, ja hajautetun tunnistamisen syntyminen on vastaus muuttuviin todellisuuksiin. Vuonna 2017 Microsoft on kehittänyt yhdessä Accenturen ja Avanaden kanssa blockchain-pohjaisten tietokantojen järjestelmän yhteiseen pääsyyn tietoihin, ja vuonna 2018 Microsoft esitteli DID: n – hajautetun tunnistamisen ION-nimisen järjestelmän, joka työskentelee Bitcoin-lohkoketjun parissa..

Hajautettu tunnistus (DID) – on joukko ominaisuuksia, jotka tunnistavat objektit yksiselitteisesti, ja yksittäisen käyttäjän DID pysyy yksinomaan hänen hallinnassaan. Hajautetun tunnistamisen idea on salata käyttäjiä koskevat tiedot yksityisillä avaimilla. Tämä lähestymistapa vaikeuttaa henkilötietojen saatavuutta luvattomille henkilöille. DID: n omistaja hallitsee tietoja ja päättää itse, mitä tietoja toimittaa.

Kansalainen

Civic on hajautettu Ethereum-pohjainen todennusekosysteemi, joka tarjoaa mahdollisuuden tarkistaa käyttäjän henkilöllisyys tarvittaessa. Civic-alustan avulla käyttäjät voivat luoda oman digitaalisen identiteettinsä ja tallentaa siitä henkilökohtaisia ​​tietoja laitteeseen.

Civic-alusta tarjoaa mahdollisuuden siirtää KYC kerran, ja tarvittavat tiedot on toimitettava muille alustoille. Kuka tahansa verkon jäsen voi tulla asiakkaaksi syöttämällä tietonsa lohkoketjuun käyttämällä Secure Identity -sovellusta. Tunnistustarkistuksen suorittavat validoijat, jotka toimittavat tietoja palveluntarjoajille käyttäjien todentamiseksi ja saavat palkkion CVC-tunnuksina. Älykkäitä sopimuksia käytetään finanssitransaktioiden ja sertifioinnin hallintaan.

Civicin pääidea on luoda jokaiselle käyttäjälle yksi digitaalinen varmenne, jolla on mahdollisuus käyttää erilaisia ​​palveluja, sivustoja, palveluja ja organisaatioita. Tämän ratkaisun positiivinen puoli on käyttäjän toimittamien tietojen täysi hallinta. Tietoja ei ole tallennettu lohkoketjuun; sen sijaan hajautettu pääkirja tallentaa linkit varmenteiden käyttämiseen. Tämä tarkoittaa, että verkkoon rekisteröity tunniste on osoitus sen aitoudesta. 

3BOX

3Box on seuraavan sukupolven hajautettu käyttäjätietojärjestelmä. Sen avulla kehittäjät voivat suorittaa erilaisia ​​toimintoja käyttäjien ja tilien tunnistamiseksi tyypin mukaan hankkimalla käyttäjätunnus (DID), linkittämällä uudet osoitteet DID: ään ja lisäämällä uusia todennustapoja.

Jokaisella 3Box-tilillä on ainutlaatuinen DID, nimeltään 3ID, jonka avulla käyttäjät voivat hallita tietojaan hajautetuissa verkoissa. 3Box-tilin luomiseksi tai palauttamiseksi käyttäjät todentavat allekirjoittamalla viestin avaimellaan. Oletetaan, että sovellukset tai palvelut haluavat olla vuorovaikutuksessa käyttäjätilin kanssa millään muulla tavalla kuin lukemalla yleisesti saatavilla olevia tietoja, kuten kirjoittamalla tai poistamalla tietoja. Tällöin heidän on vaadittava käyttäjää allekirjoittamaan suostumusviesti vahvistetuilla avaimillaan, koska vain tilin omistajan avaimet voivat hallita hajautettua tunnistusta.

3Box hajautetun rakenteensa ansiosta kehittäjät voivat poistaa suuren osan käyttäjätietojen turvallisuuteen ja suojaamiseen liittyvästä vastuusta. Käyttäjät tallentavat tietoja antamalla heille paremman hallinnan arkaluonteisiin tietoihinsa sekä siirtämällä ja vuorovaikutuksessa muiden sovellusten kanssa. Tietojen tallentamisen ansiosta käyttäjät voivat helposti hyödyntää muita sovelluksia, palveluja tai verkkoja tarvitsematta luoda uutta dataa.

Esto

Blockpass-sovellus tunnistamista varten, joka mahdollistaa digitaalisten identiteettien luomisen ja tallentamisen, antaa käyttäjille mahdollisuuden luoda digitaalisia identiteettejä, joilla on mahdollisuus muodostaa yhteys pankkeihin, pörsseihin, kaupankäyntialustoihin ja muihin säänneltyihin palveluihin. 

Kolmannet osapuolet tarkastavat asiakirjat. Kun käytät kauppiaan palveluja, jotka edellyttävät henkilöllisyytesi todistamista, sinun on toimitettava tietosi kauppiaalle tai kieltäydyttävä palvelusta.

Kehittäjät luovat myös Know Your Device (KYD )- ja Know Your Object (KYO) -protokollat ​​henkilöllisyyden todentamiseksi esineiden internetistä ja offline-henkilöllisyyden vahvistamisprotokollan Internet of Everything (IoE) -palvelusta..

kukinta

Bloom on ratkaisu turvallisen identiteetin ja luottoluokitusten luomiseen blockchain-tekniikkaan perustuen. Protokolla koostuu kolmesta pääkomponentista:

  1. BloomID (Identity Attestation), joka tarjoaa turvallisen maailmanlaajuisen tunnistamisen, jolloin lainanantajat voivat tarjota sopivia luottoja ympäri maailmaa.
  2. BloomIQ (Credit Registry) on järjestelmä käyttäjän BloomID: ään liittyvien nykyisten ja aikaisempien velkasitoumusten raportoimiseksi ja seuraamiseksi..
  3. BloomScore, joka mittaa kuluttajien luottokelpoisuutta. Tämä hajautettu arviointi on samanlainen kuin lainanottajien luokitusjärjestelmän FICO tai VantageScore.

Bloom antaa käyttäjien luoda luottosalkun, joka on saatavana kaikkialla maailmassa, ja tarjoaa hajautetun lähestymistavan luottoteollisuuden rakentamiseen lohkoketjuun, jossa on enemmän turvallisuutta ja mukavuutta.

Johtopäätös

Hajautettua tunnistamista varten on enemmän hankkeita, rakennusjärjestelmiä ja protokollia, kuten:

  • Colendi, joka kehittää menetelmiä luottokelpoisuuden ja mikroluottojen arvioimiseksi finanssialalla, luo järjestelmän Ethereum-lohkoketjuun omalla ERC-20-tunnuksellaan.
  • Hydro-projekti parantaa sovellusten turvallisuutta tarjoamalla yksinkertaisen ja joustavan henkilöllisyyden hallinnan. Sisältää todentamisprotokollan tietosuojaan, dApp-kaupan, tunnuksen, älykkäiden sopimusten joukon ja alustan käyttäjän identiteettiin liittyvien maksuratkaisujen luomiseksi.
  • Ethereum- ja ERC-20-tunnuksiin perustuva Selfkey-projekti identiteetin hallintaan, joka perustuu lohkoketjuun ja SSID: hen, jolloin käyttäjät voivat omistaa, hallita ja hallita tietojaan oman harkintansa mukaan..

Hajautettu tunnistaminen antaa mahdollisuuden käyttää yhtä digitaalista tunnistetta eri alustoilla ja palveluilla ilman, että tarvitsee syöttää tietoja uudelleen. Blockchain takaa näiden tietojen turvallisuuden ja eheyden, ja käyttäjät saavat täyden hallinnan henkilökohtaisista tiedoistaan. DeFi: n kasvavan suosion ja yhteiskunnan digitalisoitumisvauhdin myötä tunnistusratkaisujen kysyntä vain kasvaa.

Vastuuvapauslauseke: Tämän artikkelin sisältöä ei ole tarkoitettu taloudelliseksi neuvonnaksi, eikä sitä tule kohdella sellaisenaan. 3commas ja sen kirjoittajat eivät ole vastuussa voitoistasi tai tappioistasi tämän artikkelin lukemisen jälkeen. Artikkeli on esitetty antamaan lukijoille yleistä tietoa. Tässä on vain henkilökohtainen kokemus. Käyttäjän on tehtävä oma riippumaton tutkimus tehdäkseen tietoisia päätöksiä salausinvestoinneistaan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map