Ensi silmäyksellä näyttää siltä, ​​että kryptoala on kuolemassa eikä saavuta niitä korkeuksia, jotka näimme vuonna 2017. Jos katsot kuitenkin syvemmälle, näemme, että nykyinen teollisuuden kehitys sopii täydellisesti yhteen tiettyyn trenditeoriaan, Hype-sykliin.

Jokainen innovaatio käy läpi samanlaisen kehityssyklin.

 1. Idea syntyy.
 2. Jos olet onnekas, sen ympärillä paisuu hype. Tämä hype muuttuu aina pettymykseksi ensimmäisen beetatestauksen kierroksen kanssa.
 3. Kun taivaat ovat kohdanneet ja kaikki ahkera työsi ja edistymisesi johtaa kehitystyöhön, tekniikka siirtyy käytännön soveltamisen vaiheeseen.

Mikä on Hype-sykli?

Hype-sykli lupaaville tekniikoille julkaistiin ensimmäisen kerran Gartner-tutkimusyhtiön asiantuntijoiden toimesta vuonna 1995. Se on nyt yksi teollisuuden korkean teknologian peruskäsitteistä. Tämä sykli kuvaa tavanomaista toteutusmallia ja prosessia, koska se on menossa uusiin vaiheisiin kohti kypsyyttä.

 • Innovaation laukaisin – ACME-yhtiöllä on potentiaalia ttekninen läpimurto joka käynnistää teollisuuden ja yhteiskunnan liikkeelle. Uusien teknologiasovellusten varhaiset menestystarinat ja kiinnostus ovat saamassa merkittävää medianäkyvyyttä. Tässä vaiheessa tällä uudella tekniikalla ei todennäköisesti ole käytännön tuotteita, eikä sen kaupallista elinkelpoisuutta ole vielä osoitettu.
 • Täytettyjen odotusten huippu – Varhainen julkisuus luo useita menestystarinoita toteutetuista tekniikoista. Valitettavasti näitä seuraa usein suuri määrä epäonnistumisia. Jotkut yritykset pyrkivät uuden tekniikan onnistuneeseen käyttöönottoon, suurin osa ei toimi.
 • Kauhu pettymyksiä – Kiinnostus tätä uutta tekniikkaa kohtaan laantuu, koska testaus- ja toteutusyritykset eivät vastaa odotuksia. Tämä ravistelu johtaa useiden valmistajien putoamiseen kehittyviltä markkinoilta. Loput tarvitsevat jonkin verran “järkyttävää”. Investointi jatkuu vain, jos markkinoilla jäljellä olevat toimittajat voivat parantaa tuotteitaan riittävästi tyydyttääkseen alkuperäiset asiakkaansa.
 • Valaistumisen nousu – Yhä useammat esimerkit siitä, miten tämä uusi teknologia voi olla hyödyllinen teollisuudelle, ovat otsikoissa. Tämä johtaa sen laajempaan ja tarkempaan ymmärtämiseen. Toimittajat aloittavat toisen ja kolmannen sukupolven tuotteiden markkinoinnin. Yhä useammat yritykset yrittävät yrittää ottaa käyttöön uutta tekniikkaa, ja konservatiivisemmat yritykset vertaavat sitä edelleen varoen.
 • Tuottavuuden tasanne – Joukkototeutus alkaa. Toimittajien elinkelpoisuuden arvioimiseksi on määritelty selkeämmät kriteerit. Skeptikoille on vaikea kiistää laajaa valikoimaa käytännön sovelluksia ja tämän uuden tekniikan merkitystä.

Mitä tämä tarkoittaa yrityksille ja sijoittajille?

Hype-sykli on malli, joka on suunniteltu selittämään ylös- ja alas-syklit, ja kaikki lupaavat uudet tekniikat käyvät väistämättä läpi kypsyydessä.

Sitä ei pidä pitää lopullisena totuutena. Älä myöskään saa luottaa siihen täysin kartoitusarvioinneissasi. Mutta yritykset ja sijoittajat voivat käyttää tätä kiertoa yhtenä arsenaalin työkaluista tehdessään investointeja koskevia päätöksiä tai kehittäessään uutta strategiaa. Se voi olla hyödyllinen myös riskianalyysissä ja odotusten hallinnassa.

Tietysti sijoittamalla liian aikaisin tai liian myöhään, otat riskin. Jos odotat ja pääset myöhään, saatat jäädä kilpailijoiden taakse tai jopa menettää markkinat kokonaan. Kiirehdi ja hyppää ASAP: iin ja saatat menettää rahasi sijoittamalla kehittymättömään tekniikkaan, jossa markkinat eivät ole valmiita.

Ja vaikka blockchain-ekosysteemillä on tällä hetkellä vaikeita aikoja, se osoittaa myös selkeitä merkkejä siitä, että se selviytyy vaikeuksista ennemmin tai myöhemmin ja kehittyy edelleen. Juuri nyt on luultavasti aika yrityksille ja sijoittajille toimia. Tämä ei tarkoita sitä, että sinun on sijoitettava kaikki rahasi välittömästi blockchain-teollisuuteen. Tällä hetkellä tärkein sijoitus, jonka voit tehdä, on sijoittaa osaamiseenne ymmärtääksesi seuraavat:

 1. Mitä mahdollisia etuja Blockchain-tekniikka voi tuoda organisaatiollesi?
 2. Kuinka tämä tekniikka voi vaikuttaa toimialallesi?
 3. Missä vaiheessa Gartnerin kypsyysjaksoa blockchain-tekniikka sijaitsee tällä hetkellä? Mitkä ovat tämän kannan edut ja haitat syklissä?

Johtopäätös

Kukaan ei tiedä varmasti, milloin blockchain-tekniikka saavuttaa kypsyyden ja massan käyttöönoton. Siitä huolimatta on jo käymässä selväksi, että tästä tekniikasta tulee ennemmin tai myöhemmin vallankumouksellinen voima, joka heikentää vallitsevia perustuksia. Tosin markkinoiden nykyiset olosuhteet ja mieliala ovat kaukana parhaista. Ja monilla hankkeilla ei ole mitään, mikä saisi heidät erottumaan, vaikka vielä useammalla projektilla ei ole vielä voitettu monia teknisiä puutteita.

Toisaalta jotkut huippuluokan projektit ja aloitteet rakentavat tasaisesti erinomaisia ​​tuotteita ja palveluita ja ratkaisevat nopeasti kaikki matkan varrella esiin nousevat kysymykset.

Ota lopuksi hetki ja katsele paljon laajempaa kuvaa ottaen huomioon maailman asioiden nykytila. Luulen, että katsomme taaksepäin tätä historian hetkeä ja näemme, että oli hyvin selvää, että blockchain oli hyvin tyypillisellä polulla kypsyyteen ja massan jakautumiseen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me