Kaupankäynnin psykologia

kaupan psykologia

Kaksi suurinta kauppapsykologiaan liittyvää tunnetta ovat ahneus ja pelko. Ahneus voi vaikuttaa elinkeinonharjoittajaan pitämään asemaa hiuksin liian kauan yrittääkseen kasvattaa voittojaan. Tämä tunne voi myös saada kauppiaat ottamaan riskialttiita asemia. Ahneutta esiintyy yleisimmin härkämarkkinoiden loppupuolella, missä kauppiaiden keinottelutoimet raivostuvat.

Pelko puolestaan ​​on melkein päinvastainen ahneudelle. Kun kauppiaat kokevat tämän tunteen, he vähentävät tappioita myymällä aikaisin. Vaikka he saattavat pystyä välttämään ylimääräisen riskin, he myyvät itsensä myös lyhyeksi ja menettävät paljon potentiaalista voittoa.

Alla on ohjeet niiden hallintaan.

Contents

1. Kaupankäynnin psykologia: Määritelmä

Kaupankäyntipsykologia on osajoukko tunteita ja henkisiä stressitekijöitä, joita kauppiaat kokevat. Elinkeinonharjoittajan henkinen tila voi vaikuttaa heidän käyttäytymiseensä ja jopa vaikuttaa riskinottoon ja kurinalaisuuteen. Psykologisten tunteiden hallinnan tulisi olla olennainen osa yleistä kaupankäyntistrategiasi. Ilman hallintaa tunteistasi on hyvin epätodennäköistä, että sinusta voisi tulla kauppias.

Mikä on emotionaalinen kaupankäynti?

Tunteellinen kaupankäynti on silloin, kun sijoittaja tai kauppias antaa henkilökohtaisten tunteidensa ja tunteidensa (kuten ahneus ja pelko) vaikuttaa päätöksentekoprosessiinsa. Tästä voi joskus olla hyötyä, mutta useimmissa tapauksissa se, että päätöksiisi vaikuttaa tunteet, ei ole viisas idea. Tämän oppaan seuraavassa osassa analysoimme, miten emotionaalinen kaupankäynti toimii ja mitkä voivat olla sen mahdolliset seuraukset.

2. Kaupankäynnin psykologian perusteet

Jos sinulla ei ole herraa tunteistasi, olet todennäköisesti joutunut samaan tunnekiertoon uudestaan ​​ja uudestaan. Katso alla oleva kaavio ja sitten selitämme mallin jokaisen vaiheen.

kaavio

Kuvittele tätä. Aiot sijoittaa osakkeisiin ensimmäistä kertaa koskaan. Olet lukenut monista menestystarinoista – ehkä jopa yksi läheisistä ystävistäsi tai perheenjäsenistäsi on tuottanut paljon voittoa tällä tavalla. Tunnet hyvin optimistinen. Alkuinvestointiesi jälkeen alat nähdä tuottoa. Vau! Olet niin innoissaan – et tiennyt, että alat nähdä tuloksia niin nopeasti. Menestyessäsi sinusta tuntuu ehdottomasti innoissaan. Olet kaupankäynnin nero! Ehkä sinun pitäisi sijoittaa kaikki rahasi – ja sitten jäädä eläkkeelle ennenaikaisesti. Kaikki päätöksesi ovat tuottaneet nopeaa ja helppoa voittoa. Olet täysin riemuissaan, joten päätät ohittaa riskit – et ole loppujen lopuksi epäonnistunut.

Markkinat liikkuvat sinua vastaan ​​ensimmäistä kertaa lyhyessä kaupankäyntiurassasi. Tunteet ahdistus alkaa syntyä sinussa, mutta sanot itsellesi, että markkinat tasapainottuvat. Jonkin ajan kuluttua markkinat eivät ole vieläkään elpyneet – mutta kieltäydyt hyväksymästä huonoa valintaa. Kun olet sisään kieltäminen, et ota vastuuta köyhistä valinnoistasi. Seuraava, pelko alkaa asettaa. Ymmärrät olevasi pulassa ja sekoitat markkinoiden realiteetit. Alat ajatella, että varastosi eivät koskaan liiku sinun eduksesi.

Markkinat eivät ole vieläkään toipuneet, ja saat nopeasti epätoivoinen. Alat tarttua olkiin ja yrittää keksiä ideoita rahasi palauttamiseksi. Mikään ei ole toiminut, ja olet tasainen paniikki. Sinulla ei ole aavistustakaan, mitä tehdä seuraavaksi. Päätät, että salkusi ei enää koskaan kasva, joten sinäkin antautua ja myydä kaikki varastosi.

Kun olet poistunut markkinoilta, sinusta tuntuu tunnoton. Et halua ostaa osakkeita enää koskaan, koska pelkäät toistaa tämän traumaattisen kokemuksen. Tunnet masentunut ja analysoi toimiasi uudestaan ​​ja uudestaan ​​yrittäen selvittää missä olet mennyt pieleen. Kuitenkin ajan myötä huomaat, että markkinat liikkuvat todellakin syklinä. Alat tuntea toiveikas että voit yrittää uudelleen ja tehdä viisaampia päätöksiä. Lopuksi annat sille uuden kuvan. Ostat osakkeen, joka osoittautuu kannattavaksi, ja olet hyvin helpottunut. Ehkä sinulla on kuitenkin tulevaisuus kaupankäynnissä.

Tämä kuulostaa väsyttävältä, eikö niin? Haluatko todella käydä läpi tämän tunteiden kierron joka kerta kun käydään kauppaa? Jos ei, niin sinun tulee tutkia niin paljon kuin voit kaupankäynnin psykologiasta, jotta voit suojata henkistä tilaa. Autamme sinua tässä opettamalla sinulle hieman FOMOsta, FUDista, ahneudesta ja muista ansista, joita sinun tulisi välttää. Annamme sen asiayhteyteen tarjoamalla tosielämän esimerkin sijoittamisesta LTC: hen.

FOMO (pelko kadotuksesta)

Kaikkien kaupankäynnin ongelmien perusta on pelko menetetyistä voitoista. Kun kauppias kokee FOMOn, he ovat niin innokkaita ansaitsemaan rahaa, että jättävät huomiotta kaikki riskit. Älä sammuta aivojasi vain ansaitaksesi hieman enemmän rahaa! Ehkä huomaat, että LTC: n hinta hyppää 80 dollarista 110 dollariin yön yli ja nousee jatkuvasti. Haluat päästä mukaan siihen toimintaan pelkäämättä menetettävää voittoja.

FUD (pelko, epävarmuus ja epäily)

Ajan myötä FOMO korvataan FUDilla – ahdistuneita tunteita alkaa esiintyä. Ehkä LTC laskee seuraavana päivänä sen jälkeen, kun ostit sen. Ehkä jopa myydään heti, koska olet vakuuttunut siitä, että se on karhumarkkinat ja laskee vain edelleen.

Odottaa

Vaikka odottaminen voi olla hyvä sijoitusmenetelmä, jotkut kauppiaat odottavat yksinkertaisesti siksi, että he pelkäävät toimia. Tällainen odottaminen ei tee sinulle mitään hyvää. Oletetaan, että päädyit myymään LTC: tä edulliseen hintaan, mutta haluat palata toimintaan. Odotat, että LTC: n hinta laskee hintaan, johon myit sen, mutta tämä voi viedä viikkoja tai kuukausia – tai ehkä sitä ei koskaan tapahdu.

Karhumarkkinat

Kun olet odottanut pitkään, ehkä LTC: n hinta laskee lopulta takaisin myyntihintaan. Mutta koska Karhumarkkina-ajanjakso on ollut pitkä, päätät, että tämä ei ole todellinen pohja. Luit kaupankäyntiuutisia siitä, että romahdus on, joten pidät kiinni menemisestä. Jos päätät jatkaa tällaista polkua, ole varovainen! Saatat menettää vain parhaan hinnan, jonka saat.

Ahneus

Sen sijaan, että pääset jälleen LTC: hen, kun hinnat ovat alhaiset, päätät odottaa ja nähdä, putoavatko ne vielä enemmän. Pelkäämisen sijaan odotat ahneuden takia. Luota meihin, tämä voi palata.

Epäonnistui

Voi ei! Kun LTC on saavuttanut 60 dollaria, hinnat alkavat jälleen nousta. Kaipaat mahdollisuutesi – sen hinta nousee viikkojen ajan.

Mitä seuraavaksi?

Se, mitä jaksossa seuraavaksi tapahtuu, on täysin sinun tehtäväsi. Voit jatkaa tunteiden hallintaa päätöksissäsi tai voit ottaa askel taaksepäin ja tarkastella kaikkea objektiivisesti ymmärtämällä, että markkinat tasapainottuvat lopulta. Voi olla typerää pitää kiinni tai pitää kiinni liian kauan, jos nuo valinnat ruokkivat pelkoa tai ahneutta. Mutta kuinka voit saada otteen tunteistasi?

3. Vinkkejä kaupankäynnin psykologian parantamiseen

Yleensä ottaenNämä vinkit auttavat sinua parantamaan mielentilaasi merkittävästi ja suojaamaan itseäsi tunteiden ohjaamalta. Kokeile niitä!

Vinkki 1: Hanki oikea mielentila

Elinkeinonharjoittajat voivat ehdottomasti hyötyä motivoivien harjoitusten ja keskustelujen suorittamisesta päivittäin. Tämän ei tarvitse olla liian monimutkaista – yksinkertaisesti muistutat itseäsi siitä, että osakekurssien kaltaiset tekijät eivät ole henkilökohtaisia.

Toinen tapa saada erinomainen mielentila kaupankäyntiin on antaa itsellesi enemmän aikaa. Sen sijaan, että torkkuttaisit hälytystä ja sitten kiirehtiä valmistautumaan ennen kaupankäynnin alkamispäivää, sinun pitäisi yrittää herätä hieman aikaisemmin. Tämä antaa sinulle aikaa sinun täytyy herätä täysin ennen kuin aloitat tutkimuksen. Päivän aloittaminen meditaatiolla ja liikunnalla voi auttaa sinua lähestymään työtä rennommalla ja objektiivisemmalla mentaliteetilla.

Vinkki 2: Rakenna tietosi

Yksi tehokkaimmista tavoista parantaa kaupankäynnin tunteita on lisätä tietopohjaa. Kun sinulla on runsaasti resursseja siitä, miten kaupankäynti toimii, pystyt tekemään paremmin suunniteltuja ja spontaaneja päätöksiä.

Lisääntynyt tietosi antavat sinun pystyä käsittelemään kaikki markkinoiden heittämät yllätykset, jotta voit reagoida rauhallisesti. Pyri oppimaan jotain uutta joka päivä – tämä lisääntyy ajan myötä ja antaa sinulle mahdollisuuden tehdä tietoisempia kaupankäyntipäätöksiä.

Vinkki 3: Kuvittele voittavasi & Menettää

Jotta voit todella tarkistaa tunteesi, sinun kannattaa kokeilla tätä henkistä harjoitusta: visualisoi itsesi voittajaksi kaupassa. Tuntuu hyvältä, eikö? Haluatko tehdä siitä tunteen totta? Voiton kuvitteleminen voi olla motivoiva kokemus, mikä saa sinut luomaan toimintasuunnitelman menestyksen saavuttamiseksi.

Tärkeä osa tätä harjoitusta on kuitenkin visualisoida tappio. Ei vain tappio, vaan ehdottomasti pahin tapaus. Tämä ennaltaehkäisevä harjoitus auttaa sinua määrittämään ennakoivat toimet, joita voit tehdä välttääksesi tällaiset katastrofaaliset seuraukset.

Vinkki 4: Muista aina, että käydä kauppaa oikealla rahalla

Jotkut elinkeinonharjoittajat pitävät käteistä lähellä työpistettään – kahdesta syystä. Ensimmäinen on motivoida itseään kohti lopullista tavoitettaan: ansaita rahaa. Toinen syy on muistuttaa itseään siitä, mistä on kyse.

Sinun tulisi aina muistaa kaupankäynnin aikana, että olet tekemisissä oikean rahan kanssa, ei vain numeroita näytöllä. Olet vaarassa todellista rahaa toivoaksesi voittoa. Joten sinun on oltava vastuussa käteesi suojaamiseksi. Esimerkiksi suorittaa riittävä tutkimus, luoda kaupankäyntisuunnitelma ja lähestyä kauppaa puolueettomasti.

Vinkki # 5: Huomioi menestyvien kauppiaiden tapoja

Sinun ei pitäisi yrittää kopioida onnistuneen kauppiaan tottumuksia tarkalleen – olet aina askel askeleen takana, joten sinulla ei ole koskaan etua. Menestyneiden kauppiaiden tarkkailu ja niiden yhteisten positiivisten ominaisuuksien selvittäminen voivat kuitenkin olla hyvä tapa parantaa kaupankäyntinäkymiäsi. Kokoa yhteen puolet, joita ihailet useista menestyvistä kauppiaista – tämä auttaa sinua muodostamaan oman ainutlaatuisen kaupankäyntityylisi.

Vinkki 6: Harjoittele, Harjoittele, Harjoittele

Lähes kukaan ei osaa käydä kauppaa alusta alkaen. Se vaatii harjoittelua voidakseen kehittää taitoja, joita tarvitset menestykseen. Opiskelu, kova työ ja aika auttavat sinua tulemaan vahvemmaksi kauppiaaksi. Harjoittelu ei aina ole täydellinen, mutta se on paras tapa hankkia henkistä voimaa ja parantaa kaupankäyntipsykologiaa.

Vinkki 7: Seuraa edistymistäsi

Pohdi edistymistäsi kauppiaana seuraamalla, tarkkailemalla ja dokumentoimalla toimiasi ja niiden myöhempiä tuloksia. Erinomainen tapa tehdä tämä on kirjoittaa päivittäin kaupankäyntipäiväkirjaan. Olitpa tekemässä sitä digitaalisesti tai fyysisellä paperilla, muista pitää kirjaa kaikista toiminnoistasi. Kiinnitä tarkkaan huomiota menestystesi ja katso, onko suuntaus.

Päinvastoin, sinun tulisi myös seurata tappioita ja nähdä, tuhlaako jokin tekoistasi aikaa ja rahaa. Valvomalla edistymistäsi saat enemmän henkistä selkeyttä jokaisessa kaupassa.

Vinkki 8: Pidä kiinni kauppasuunnitelmastasi

Vaikka olemme jo maininneet, että kaupankäyntisuunnitelman luominen on hieno idea, on toinen asiaan liittyvä vinkki: pidä siitä kiinni! Kaupankäyntisuunnitelma on kuin etenemissuunnitelma, jonka avulla voit määrittää sijaintisi koon, merkinnän ja poistumisen, riski-palkkasuhteen ja muut tulevaan kauppaan liittyvät tekijät.

Mutta mitä järkeä suunnittelulla on, jos aiot vain jättää sen huomiotta? Suunnitelma voi auttaa henkisesti valmistautumaan markkinoiden yllätyksiin. Kun asiat muuttuvat, viittaa suunnitelmaasi – sitten, kun osakkeen hinta saavuttaa ennalta määrätyt hintapisteet, tiedät tarkalleen mitä toimia. Kaupankäyntisuunnitelmat vievät arvailun pois toimista ja tarjoavat siten henkistä turvallisuutta.

Vinkki # 9: Seuraa osakemarkkinoiden trendejä

Tähän asti olemme korostaneet puolueettomien kauppojen tekemistä ja suunnitelman noudattamista. On kuitenkin myös tärkeää tietää, milloin mennä virtauksen kanssa. Et voi yksinkertaisesti saada markkinoita taipumaan tarpeidesi mukaan. Siinä on syklejä, joita sinun täytyy kiertää, ei päinvastoin.

Vinkki # 10: Käytä Stop Orders -toimintoa

Asettamalla pysähdyksiä paikalleen kaupan aikana voit saada mielenrauhaa. Kun teet stop-tilauksen, määrität, että myyt tai ostat osakkeen, jos se saavuttaa tietyn hinnan. Kun lopetushinta on saavutettu, tilaus toteutetaan.

Tämä voi auttaa sinua antamaan itsellesi lupauksen siitä kohdasta, jossa lopetat kaupan – ja koska se on automatisoitu, seuraat itse asiassa. Tämä on vastoin henkistä pysähdystä – jossa sinulla on oltava tahdonvoimaa pitää kiinni lupauksestasi.

Vinkki 11: Ole kurinalainen

Ennen kaikkea sinulla on oltava kurinalaisuus arvioida tunteitasi ja ymmärtää, milloin ne johtavat sinut harhaan. Jos huomaat, että intuitio tai jokin muu abstrakti käsite johtaa sinua, ota itsesi tasapainottamiseen tarvittava aika. Palaa näihin vinkkeihin ja lue ne uudelleen, kunnes tulet mukavammaksi suhtautua objektiivisesti markkinoihin.

4. Yleisimmät kauppavirheet

Yleensä ottaenJokainen kauppias tekee jonkin näistä 10 virheestä ennemmin tai myöhemmin. On parasta tietää, mitkä ne ovat, joten voit paremmin pystyä käsittelemään heitä, kun ne syntyvät.

Virhe # 1: Kaupankäyntisuunnitelman puuttuminen

Jos käydään kauppaa ilman suunnitelmaa, sinulla ei ole johdonmukaisuutta kaupankäyntistrategiaasi. Sinulla on oltava ennalta määritetyt ohjeet ja lähestymistavat jokaiseen kauppaan – näiden toteuttamalla voit välttää irrationaaliset päätökset. Jos syvennät kauppaa ilman kauppasuunnitelmaa, teet lopulta virheitä tuntemattomuuden takia.

Virhe # 2: Liiallinen vipuvaikutus

Jotkut välittäjät tarjoavat valtavia vipuvaikutuksia, joita et todellakaan tarvitse – esimerkiksi 1: 1000. Tämä asettaa sinut suurelle vaaralle. Suosittelemme pitämään kiinni säännellyistä välittäjistä, jotka rajoittavat vivutuksensa sopivammilla tasoilla.

Virhe # 3: Ei aikahorisontia

Erilaiset lähestymistavat kaupankäyntiin ovat linjassa omien aikarajojensa kanssa. Siksi sinun on tehtävä tutkimusta, jotta ymmärrät täysin kunkin kaupan arvioidun aikataulun. Esimerkiksi skalperit kohdentaisivat lyhyitä aikakehyksiä – kun taas kauppiaiden asemat pitävät kiinni pidemmistä aikarajoista.

Virhe # 4: Vähäinen tutkimus

Mitä enemmän aikaa vietät markkinoiden tutkimiseen, sitä paremmin ymmärrät sen tuotteita. Esimerkiksi Forex-kauppiaat oppivat hienot erot eri parien välillä ja mitä nämä erot tarkoittavat. Tutki markkinoidesi kaikkia puolia ja vältä reagoimista perusteettomiin neuvoihin ja tiedotusvälineisiin.

Virhe # 5: Huono riski-palkkiosuhde

Elinkeinonharjoittajien tulisi pitää mielessä riski-hyötysuhde, jotta he voivat hallita odotuksiaan oikein. Loppujen lopuksi riskien virheellinen hallinta on kauppiaiden suurin virhe. Varo positiivisia riski-palkkasuhteita – esimerkiksi 1: 2 riski-palkkasuhde tarkoittaa, että voittopotentiaali on kaksinkertainen tappion mahdollisuus.

Virhe # 6: Tunteellinen kauppa

Kuten edellä mainittiin, tunteisiin perustuva kaupankäynti voi johtaa irrationaaliseen kaupankäyntiin ja sitä seuraaviin tappioihin. Pidä huolellisesti kiinni kaupankäyntisuunnitelmista ja varmista, että päätöksissäsi ei ole tunteita.

Virhe # 7: Epäjohdonmukainen kaupankäyntikoko

Monet kauppiaat luovat kauppoja, jotka eivät ole sopivassa suhteessa heidän tilinsä kokoon. Riskit kasvavat, ja jos jokin menee pieleen, kauppiaan tilin saldo voidaan poistaa kokonaan. Suosittelemme, että riski on enintään 2% koko tilisi koosta.

Virhe # 8: Kaupankäynti useilla markkinoilla

Vaikka kauppa muutamilla markkinoilla voi antaa sinulle kokemuksen, jota tarvitset taitavaksi, sinulla on vaikeuksia saada syvempi käsitys kustakin. Jos haluat käydä kauppaa lukuisilla markkinoilla oppiaksesi niistä, suosittelemme tekemään sen demotilillä.

Virhe # 9: Ei tarkastella kauppoja

Sinun tulisi käyttää kaupankäyntipäiväkirjaa usein. Tämä auttaa tunnistamaan mahdolliset puutteet strategiassasi sekä tunnistamaan, mikä tarkalleen toimii. Tämä lisää yleistä ymmärrystäsi markkinoistasi ja strategiasta, jonka sinun tulisi toteuttaa tulevaisuudessa.

Virhe # 10: Huonon välittäjän valitseminen

Välittäjiä on helposti saatavilla, joten oikean valitseminen voi olla vaikeaa. Varmista, että välittäjä on taloudellisesti vakaa ja säännelty, ennen kuin avaat tilin heille. Tällaisten tietojen tulisi olla näkyvissä välittäjän sivustolla.

5. Manuaalinen kaupankäynti vs. Automaattinen kaupankäynti

Jopa paras välittäjä perii lopulta tunteensa, minkä vuoksi on aina parasta käyttää automatisoituja työkaluja. Automaatio tarttuu kylmiin, koviin numeroihin, eikä intuitio tai muut abstraktit tunteet heiluta sitä.

Yksi tällainen automatisoitu kaupankäyntiratkaisu on 3commas. Kun käytät tämän alustan bottia automatisoituun kaupankäyntiin, voit käydä kauppaa 24 tuntia päivässä teknisillä indikaattoreilla. Voit suorittaa yksinkertaisen botin, joka suorittaa yhden kaupankäyntiparin, tai yhdistetyn botin, joka käy kauppaa useilla parilla. Asenna myös vapaasti lyhyt algoritmi, pitkä algoritmi ja käsittele läheisiä signaaleja. Voit jopa pyytää bottejasi kopioimaan muiden alustan onnistuneiden robottien asetukset!

Parhaat kaupan psykologian kirjat

Olemme koonneet luettelon viidestä kaupankäynnin psykologiaa käsittelevästä kirjasta, jotka kaikkien tulisi lukea.

Kaupankäynti vyöhykkeellä, Mark Douglas

kaupankäynnin alueella

Reminiscences of a Stock Operator, kirjoittanut Edwin Lefevre

varasto-operaattori

Sway: Ori Brafmanin ja Rom Brafmanin vastustamaton vetovoima irrationaalisesta käyttäytymisestä

ajattelutaito selvästi

Jack Schwager Market Wizards

velhoja

UKK

Miten kauppiaat hallitsevat tunteita? Aiemmin tässä oppaassa luetellut 11 vinkkiä ovat erinomaiset keinot kaikille kauppiaille hallita tunteitaan. Muista – käytäntö tekee täydellisestä, ja myös kaupankäyntistrategia auttaa.

Kuinka minua voidaan kurinpitaa kaupankäynnissä? Tarkista kauppasi säännöllisesti ja ole julma rehellinen itsellesi siitä, mikä toimii ja ei toimi. Tee paljon tutkimusta kaupankäyntistrategioista ja pidä se mahdollisimman objektiivisena.

Mitkä ominaisuudet tekevät hyvästä elinkeinonharjoittajasta? Kuka tahansa voi olla hyvä kauppias riittävällä omistautumisella. Kun olet hyvä kauppias, voit jättää huomiotta ahneuden ja pelon kiusaukset ja pysyä sen sijaan kauppastrategiassasi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map