Viimeisen kuuden kuukauden aikana on ilmestynyt paljon vivutettuja rahakkeita. Jotkut kauppiaat pitivät vakuuskaupan hyötyjen ja selvitystilariskien puuttumisen yhdistelmästä.

Tässä artikkelissa keskitytään näiden tunnusten toimintaan ja niihin liittyviin riskeihin.

Yleiskatsaus

Tällä hetkellä kaupassa on yli sata vivutettua rahaketta monissa pörsseissä. Viputettujen rahakkeiden esi-isä ja tärkein liikkeeseenlaskija on FTX-vaihto. Heidän rahakkeitaan käydään kauppaa sellaisissa pörsseissä kuin Poloniex, MXC, Bitmax, Gate ja monissa muissa. Viime aikoihin asti Binance tarjosi myös mahdollisuuden käydä kauppaa FTX-vipuvaikutteisilla rahakkeilla, mutta maaliskuun lopussa CZ twiitti, että he saivat monia valituksia käyttäjiltä (jotka eivät ymmärtäneet uutta rahoitusvälinettä) ja päättivät poistaa nämä rahakkeet alustalta. Mutta toukokuun puolivälissä ilmoitettiin, että Binance oli julkaisemassa omia rahakkeitaan. Mielenkiintoista on, että FTX- ja Binance-rahakkeilla on jotain yhteistä: vain näiden liikkeeseenlaskijoiden rahakkeet seuraavat ERC20-standardia. Tämä tarkoittaa, että voit siirtää ne keskusten (jotka tukevat näitä tunnuksia) välillä sekä tallentaa ne ethereumin lompakkoon.

Muiden keskusten, kuten MXC: n ja Gaten, vipuvaikutteiset merkit ovat pelkkää numeroa vaihdossa, niitä ei voi poistaa eikä niitä ole missään lohkoketjussa.

Jokainen vipuvaikutusmerkki edustaa futuurisopimuspositiota. Tunnuksen hinta pyrkii noudattamaan sen sijainnin hintaa, johon se perustuu.

Katsotaanpa tarkemmin kolme päämerkkityyppiä: Bull, Bear ja Hedge. Härkä vastaa pitkää asemaa 3X-vivulla; Karhu vastaa lyhyttä asemaa 3X-vivulla, ja Hedge vastaa lyhyttä 1X-asentoa. Useimmilla liikkeeseenlaskijoilla on erilaiset tunnistenimet, mutta toimintaperiaate on identtinen.

Kun kohde-etuus kasvaa 10%, Bull-merkki kasvaa 30%, Bear laskee 30% ja Hedge laskee 10%.

Jos kohde-etuus laskee 10%, Bull-merkki laskee 30%, Bear kasvaa 30% ja Hedge kasvaa 10%.

Kaikki näyttää olevan yksinkertaista, mutta on olemassa tasapainottamismekanismi, joka on myös otettava huomioon …

Viputettujen rahakkeiden tasapainottaminen tapahtuu päivittäin. Negatiivisen tuloksen tapauksessa tämä vähentää riskiä, ​​ja positiivisella tuloksella tasapainottaminen sijoittaa voitot uudelleen.

Lisäksi tasapainottaminen tapahtuu, jos päivänsisäinen markkinaliike johtaa vivun kasvuun 33% korkeampi kuin kohde-etuus. Toisin sanoen, jos markkinat laskevat niin paljon, että Bull-tunnuksen vipuvaikutus kääntyy 4X, merkki tasapainotetaan. Tämä vastaa noin 10%: n markkinaosuuksia Bull / Bear-rahakkeille ja 30% Hedgen kanssa.

Tämä tarkoittaa, että rahakkeet voivat käyttää jopa 3-kertaista vipuvaikutusta ilman merkittävää selvitystilan riskiä. 3X-vipuvaikutuksella varustetun merkin poistamiseksi markkinoilta vaaditaan vähintään 33%: n liike. Tunnus tasapainottuu kuitenkin 10 prosentin hinnanmuutoksella, mikä vähentää riskiä ja palaa takaisin 3X-tavoitevivun kokoon..

Toisin sanoen, jos kohde-etuuden hinta menee odotettuun suuntaan, voit hyötyä paitsi 3X-vipuvaikutuksesta myös tasapainottamisesta. Jos hinta menee päinvastaiseen suuntaan, voit jumittua tunnuksen kanssa jonkin aikaa. Alla on taulukko, joka näyttää ETH-hinnan muutoksen ja marginaalikauppiaiden sekä ETHBULL-merkkien haltijoiden tulokset.

Päivittäiset ETH-hinnat ETH: n kokonaismuutos 3X marginaali  ETHBULL
200, 210, 220, 230 15% 45% 49%
200, 210, 200, 210 viisi% 15% kolmetoista%
200, 190, 180, 170 -15% -45% -40%

Kuten taulukosta näet, 3X marginaali on kannattavampi kuin ETHBULL-rahakkeet tapauksissa, joissa hinta vaihtelee tasapainotuksen aikana. Binancen ja niiden uusien BTCUP- ja BTCDOWN-tunnusten tavoitteena on ratkaista tämä ongelma.

Tärkeimmät erot BTCUP- ja BTCDOWN-tunnusten välillä “tavallisista” vipuvaikutuksellisista tunnuksista ovat:

  • Kiinteän vipuvaikutuksen puute;
  • Erilainen lähestymistapa tasapainottamiseen.

Yhdistetyn koron taika.

Oletetaan, että kohde-etuus kasvaa 5%. Vastaavasti vivutettu rahamerkki kasvaisi 15%. Seuraavana päivänä kohde-etuus laskee 5%. Siksi tunniste laskisi 15%. Seurauksena on, että kohde-etuuden kokonaishäviö on 0,25% ja vivutetulla merkillä 2,25%..

Tätä tilannetta kutsutaan haihtuvuuden esto. Mitä korkeampi volatiliteetti ja mitä pidempi sijoitusaika on, sitä merkittävämpi on volatiliteetin negatiivisen vaikutuksen esto.

Oletetaan, että edellinen esimerkki kattaa pidemmän ajanjakson (365 päivää), kun kohde-etuuden hinnat pysyvät samana ja volatiliteetti pysyy + 5% / – 5% sisällä. Katsotaanpa vaikutusta molempien omaisuuserien arvoon.

Kuten kaaviosta näkyy, kiinteän vipuvaikutusmerkin hinta on ajan mittaan nolla, mikä tarkoittaa, että tämä työkalu ei sovellu pitkäaikaisiin sijoituksiin. Binance-rahakkeiden kelluva vipuvaikutus on suunniteltu vähentämään volatiliteetin eston vaikutusta.

Uusi tasapainottamismekanismi

Päivän aikana vivutetut rahakkeet lisäävät tai vähentävät kohde-etuuden vaikutusta tavoitevivun saavuttamiseen. Kun kohde-etuuden hinta nousee, merkki lisää positioiden määrää. Päinvastoin, jos hinta laskee, se johtaa positioiden laskuun.

Perinteiset vivutetut rahakkeet tasapainotetaan ennalta määrätyllä hetkellä (päivittäin). Koska he ovat täysin ennustettavissa, he ovat herkkiä etukäteen toteutettaville sopimuksille. Välimieskauppiaat voivat ennakoida tulevia liiketoimia ja ansaita voittoja manipuloimalla markkinoita.

Sitä vastoin Binance-vipuvaikutteisia rahakkeita ei tasapainoteta, ellei tappiot ole äärimmäisiä. Itse asiassa nämä merkit tasapainottavat asemaa tarpeen mukaan maksimoidakseen voitot kasvun aikana ja minimoidakseen tappiot syksyn aikana, mikä auttaa selvitystilan välttämisessä. Tämä tarkoittaa, että “yhteiset” markkinavaihtelut eivät johda tasapainottamiseen ja merkintähinta korreloi edelleen kohde-etuuden kanssa.

Johtopäätös

Viputetut rahakkeet voivat olla hyvä työkalu lyhytaikaiseen spekulointiin, mutta niiden hinta pyrkii pitkällä aikavälillä nollaan. Toisaalta, jos ennustat oikein kohde-etuuden hintaliikkeen, vivutettujen rahakkeiden tuotto voi olla huomattavasti suurempi tasapainottamismekanismin vuoksi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me